araba kullanmak...

Bende tanıştığıma memnun oldum tekrar karşılaşmak dileğiyle

cesur ve temkinli olman lazım. hiçbir arabaya güvenmemen lazım. ama korkak da olmaman lazım yoksa annem gibi tüm ankarayı 30'la dolaşırsın tin tin.

Bu kadar insan nasıl kullanıyor cesaret işi birazda hiç heyecanlanmadan kurallara uyarak kullanırsan ve direksiyona oturduğunda ben yaparım bunda ne var korkulacak yada heyecanlanacak bir şey yok diye düşünürsen çok kolay olur heralde.. Otur koltuğa direksiyon önünde istediğin yere gidebilirsin zevkli korkulacak bir durum yok.. debriyejden kaldır ayağını bas gaza ama çok basma önüne bak .hayırlısı...

işte benim kanayan yaram
malesef konu sahibi sana yardımcı olabilmek için değil yorumlardan faydalanabilmek için geldim topiğine :)

18 yaşımı doldurur doldurmaz sürücü kursuna yazılıp ehliyetimi aldım çünkü araba kullanmayı 13 yaşımdan beri biliyordum az buçuk.

yıllarca babamın arabasını kullandım tali yollarda.

evlendim ve daha 1 ay oldu olmadı biz de araba aldık.
eşim geçenlerde bir haftasonu 'hadi bakalım sürüş dersine' dedi.
Allah razı olsn öyle sakin öyle güzel dille pratik yaptırdı ki..
üstelik ben bir saatin sonunda pes ettim. Kesinlikle hadi tamam yeter artık gibi bir tepkisi olmadı.

ve bugün. beni işe bıraktı. uykusundan feragat etti. gidip geri yattı. yolda düşündüm de ben neden arabayı alıp kendim gelemiyorum....

geldiğimiz güzergahta yolumuza çıkan vs araçları düşündüm... yalnız olsam kim bilir ne kadr panik yapardım...

ama yok arkadaş bende trafiğe çıkacak cesaret yok

ayhhhh

💑💓

Son düzenleme:
Trafiğe çıkmak bende de fobi haline geldi ama bunda düşüncesiz sürücülerin etkisi büyük. Zaten alışmak sorun bir de düşüncesiz araçlar üstüme üstüme geldikçe ne yapacağımı şaşırıyorum ama artık trafik adabı diye bir dersin zorunlu olacağını ve veremeyenlerin ehliyet alamayacağını okudum umarım doğrudur bu haber; Trafik Adabı Dersinden Geçemeyenler Ehliyet Alamayacak.

valla en güzeli tek başına kullanmak kimse olmayınca yanında daha güven geliyor kendine tabii parke tmek falan zamanla geliştirirsin 2007 den beri ehliyetim var ve pazartesi ilk kazama yaptım baya baya hemide ama gene bindim arabama kullandım asla pes etme yani

Araba cesaret işi kendine güvenip dikkatli olucaksın en ufak bi dikkatsizlik kötü şeylere mal olabilir..
Zaten kursta hocalar öğretiyor canım durup kalkmayı öğrendikten sonra gerisi geliyor bol bol dur kalk yapın

Süp
e Süpermissin özgüveninden dolayi tebrik ederim bende ilk binfigimde kaza yapiyordum trafik hocam saolsun sayesinde hafif atlattim bende surmeye dvam ediyorum simdi trafik pratikleri yapıyorum ehliyetimi aldimda

Süp

e Süpermissin özgüveninden dolayi tebrik ederim bende ilk binfigimde kaza yapiyordum trafik hocam saolsun sayesinde hafif atlattim bende surmeye dvam ediyorum simdi trafik pratikleri yapıyorum ehliyetimi aldimda

tabii dikkatli olmak gerekiyor cana gelmesinde mala gelsin kimsenin canına bişey olmasın ama araba rahatlık valla kocam alacak diye ödüm kopuyor

Sakin ve rahat ol. Ehliyeti alırsınız umarım bir an önce. Biraz cesaret, biraz dikkat size yardımcı olacaktır. Sonra pratiğe dönüyor. Ilk kullandığım zamanlar 3'e atarken bile acaba diyordum şimdi ne ara 4'e atmışım ne ara 5'e bilmiyorum. Zamanla oluyor bunlar işte.

Eşiniz doğru söylüyor. Korkularınızı yenin. Maalesef kaderimizde yazan ölümün bizi nasıl nerede bulacağı belli olmaz. Örnek vereyim size ehliyet sınavına gireceğim gece arkadaşım trafik kazasında vefat etti yine de sınavı geçtim. Büyük bir kaza geçirdim ben kullanmıyordum arabayı ama tabi yine de insan çok etkileniyor yine de vazgeçmedim araba sürmekten. Kendi kendini sakinleştirmelisin bak senin durumunda olup tekrar kullanan bir sürü insan var canım.

bende 1 yıldır araba kullanıyorum ilk arabamızda iki sefer ufak kazalar oldu ama kazada denmez kaldırıma vurdum ön tampon gitti birindede benzinlikte demirlere taktım yıne tampon gitti :) ogün bugundur daha dikkatliym ilkten bi hevesim kırılmıştı ama şimdi uçuyorum resmen yavaş kullandıgın sürece hatada yapsan kurtarma şansın olur inş korkunu yenersn ben en çok çocugum dogdugunda eve kapanmıcaz ona seviniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…