• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba Kullanmak.... :(

Gülümsedim okurken :) Araba kullanmak isteyen herkesin başına gelir bu korku "Acaba kullanabilir miyim" sorusu falan.Ben de ehliyet almak istiyorum bizimkilere de "Sınavı geçerim ama arabayı kullanabileceğimden şüpheliyim" derim :)))

:) İnşallah...

Babadan,kocadan,sevgiliden,kardeşten araba öğrenilmez,en iyisi hocadan öğrenmek,ehliyet almak istiyorsanız önce kursa yazılın yazılı sınavı geçin,daha sonra direksiyon eğitimine tabi tutulacaksınız sonra ehliyet sınavına gireceksiniz,eğer ehliyeti aldıktan sonrada özel hoca tutarsınız daha güzel öğrenirsiniz.

Aslında böyle korkular yaşadığınızda araba sürme çalışmalarınıza ara vermemelisiniz... Kalıyor çünkü sonra üzerinizde ve cesaretiniz iyice kayboluyor....
Daha güvenli yerlerde hemen yarın çalışmaya başlayın tekrar.
Yıllar önce işe giderken bende bir kaza yaşadım; emniyete falan gittikten sonra tekrar binip arabaya işe gittim. böyle yapmak lazım...

Merhaba ablalarım. Size bir sorum olacak şimdiden hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için..

Benim sorunum araba... Ehliyete yazılmayı düşünüyorum. Araba sürmeye çok hevesleniyorum çok büyük bir hayal bu bende çocukluğumdan beri.

1 ay kadar önce araba sürmeyi denedim babamla. Bana bu gaz ,bu fren falan dedi kısaca anlattı ve hadi çalıştır arabayı dedi. Çalıştırdım kalkışımda hiç sorun olmadı. Ama sonra önüme bisikletli 3 4 yaşlarında bir çocuk çıktı. Babam, annem ve abim öyle bir bağırdı ki korktum ne yapacağımı şaşırdım. Arabayı zor durdurdum ama kalbim de duracaktı neredeyse ağlayarak indim arabadan ... yaklaşık 3 gün benimle dalga geçtiler :KK43: Bu arada bir okulun bahçesinde sürüyordum kimse yoktu çocuk birden fırladı :KK43: oda korktu bende...

Şimdi ehliyete yazılmak istiyorum çok hevesim var ama bir o kadar da korkuyorum :KK43: Beni çok korkuttular bu korkuyu yenebilir miyim sizde ablalarım ? Korkmayıp korkumun üstüne mi gitmeliyim, yoksa biraz zaman geçmesini mi beklemeliyim...

Ne yapmalıyım :KK43: Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bende cok korkuyordum ilkbaslarda. Suanda 10 yili askin araba kullaniyorum. Birde benim kaza yapip olme fobim vardi. Ben araba kullandiktan sonra siz hayda hayda kullanirsiniz. Yalniz yabanci biri size ogretsin. Aileden biri ile zor oluyor. Birde turkiye trafiginde allah yardimciniz olsun: ))

kesinlikle vazgeçme ..
olabilir , zamanla alışırsın ..
dikkat ve cesaret .. iyi sürüşler ..
:KK55::KK55::KK55:

Öncelikle sana diyeceiğim tek şey araba kullanmayı babayla öğrenme :) tecrübeyle sabit:) çok korkuyorlar panikliyorlar. zaten ilk kursta öğrendim ben fakat ehliyeti aldıktan sonra deneme sürüşlerime hep babamla çıktım ve ayaklarımın titrediğini hissediyordum o arabadayken. Sonra onun evde olmadığı zamanlarda annemi yanıma oturtup çıktım hep yola annem hep bana güven verdi . stop ettirsemde yanlış bişeyde yapsam babam gibi telaşlandırmadı. böyle böyle yendim bende korkularımı olmayacak bir iş değil önce kendine güvenn :KK76:

Merhaba ablalarım. Size bir soryapiyocak şimdiden hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için..

Benim sorunum araba... Ehliyete yazılmayı düşünüyorum. Araba sürmeye çok hevesleniyorum çok büyük bir hayal bu bende çocukluğumdan beri.

1 ay kadar önce araba sürmeyi denedim babamla. Bana bu gaz ,bu fren falan dedi kısaca anlattı ve hadi çalıştır arabayı dedi. Çalıştırdım kalkışımda hiç sorun olmadı. Ama sonra önüme bisikletli 3 4 yaşlarında bir çocuk çıktı. Babam, annem ve abim öyle bir bağırdı ki korktum ne yapacağımı şaşırdım. Arabayı zor durdurdum ama kalbim de duracaktı neredeyse ağlayarak indim arabadan ... yaklaşık 3 gün benimle dalga geçtiler :KK43: Bu arada bir okulun bahçesinde sürüyordum kimse yoktu çocuk birden fırladı :KK43: oda korktu bende...

Şimdi ehliyete yazılmak istiyorum çok hevesim var ama bir o kadar da korkuyorum :KK43: Beni çok korkuttular bu korkuyu yenebilir miyim sizde ablalarım ? Korkmayıp korkumun üstüne mi gitmeliyim, yoksa biraz zaman geçmesini mi beklemeliyim...

Ne yapmalıyım :KK43: Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Hc bi zaman araba surmeyi baba ve kocadan ogrenkiceksn bi bagrdilarmi insan telas yapiyo
Ben araba surmeyi bliyrm otomatikde cok yol yapmidlim var ama manueli unttm braz bikac defa esimle suruyim dedim bagrdmi bisi dedmi telas yapiyorm kasiliyorum
ehliyetim benmde yok yazildim kursa bugn direksiyon dersim vardi super gecti hoca bile sasrdi surekli õvdu hocalar ck anlaysli ve ck oyo anlatylar hc telas kaslma yapmiosun 8 aylik hamileyim ehliyet alicam dye ugrasyrm sinavda 9 .ayimin icinde olucam ;)
Sana tavsiye hc bekleme biran once yazil kursta hocadan ogren

Bende geçen gün araba kullandım. Eşim çok ısrar etti acayip hevesli bana araba kullanmayı öğretmeye.. Otomatik vites kullandım. Manueli hiiiç anlamıyorum :D
Neyse yavaş gidiyordum zaten önüme araba çıktı frene bastım sonra ayağımı çektim araba durdu diye ama araba kalktı yeniden az daha öndeki arabaya değiyordum heyecan ve telaşla frene bastım.. (Otomatik viteslerde frenden çekince ayağını kalkıyormuş meğer, eşim söylemedi tabi)
Ama eşim çok tatlı ya ne beni telaşlandırdı o anda ne kızdı yerim ben onu ya. Benim sabırlı eğitmenim :KK23:

Of ama benim kalbim nasıl attı, ilk denememde ufakta olsa kaza yapıyordum, dedim ben bırakıyorum yeter bu kadar. Eşim ısrarla devam et dedi. Ama iyi ki demiş sonrasında morelim düzeldi. Hemen pes etmemek lazımmış :oops:

Öncelikle sana diyeceiğim tek şey araba kullanmayı babayla öğrenme :) tecrübeyle sabit:) çok korkuyorlar panikliyorlar. zaten ilk kursta öğrendim ben fakat ehliyeti aldıktan sonra deneme sürüşlerime hep babamla çıktım ve ayaklarımın titrediğini hissediyordum o arabadayken. Sonra onun evde olmadığı zamanlarda annemi yanıma oturtup çıktım hep yola annem hep bana güven verdi . stop ettirsemde yanlış bişeyde yapsam babam gibi telaşlandırmadı. böyle böyle yendim bende korkularımı olmayacak bir iş değil önce kendine güvenn :KK76:

inşallah sizin gibi olurum :) teşekkür ederimmm.

Hc bi zaman araba surmeyi baba ve kocadan ogrenkiceksn bi bagrdilarmi insan telas yapiyo
Ben araba surmeyi bliyrm otomatikde cok yol yapmidlim var ama manueli unttm braz bikac defa esimle suruyim dedim bagrdmi bisi dedmi telas yapiyorm kasiliyorum
ehliyetim benmde yok yazildim kursa bugn direksiyon dersim vardi super gecti hoca bile sasrdi surekli õvdu hocalar ck anlaysli ve ck oyo anlatylar hc telas kaslma yapmiosun 8 aylik hamileyim ehliyet alicam dye ugrasyrm sinavda 9 .ayimin icinde olucam :KK66:
Sana tavsiye hc bekleme biran once yazil kursta hocadan ogren

Ay ne güzel :) İnşallah sınavınız başarılı geçer. Umarım sizin gibi olabilirim. Yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyor :)

Bende geçen gün araba kullandım. Eşim çok ısrar etti acayip hevesli bana araba kullanmayı öğretmeye.. Otomatik vites kullandım. Manueli hiiiç anlamıyorum :D
Neyse yavaş gidiyordum zaten önüme araba çıktı frene bastım sonra ayağımı çektim araba durdu diye ama araba kalktı yeniden az daha öndeki arabaya değiyordum heyecan ve telaşla frene bastım.. (Otomatik viteslerde frenden çekince ayağını kalkıyormuş meğer, eşim söylemedi tabi)
Ama eşim çok tatlı ya ne beni telaşlandırdı o anda ne kızdı yerim ben onu ya. Benim sabırlı eğitmenim :KK23:

Of ama benim kalbim nasıl attı, ilk denememde ufakta olsa kaza yapıyordum, dedim ben bırakıyorum yeter bu kadar. Eşim ısrarla devam et dedi. Ama iyi ki demiş sonrasında morelim düzeldi. Hemen pes etmemek lazımmış :oops:

Çok şanslısınız :) Umarım sizde iyi bir sürücü olursunuz :)

ben ne hakaretler yedim araba öğreneceğim diye abimden..
ne ağlamalar , kavgalar..
Şimdi çok şükür 4 yıldır kullanıyorum:)

Kızlar bende cok ıstıyorum ya ehlıyete yazılmak korkuyorum yapamam dıye

Sınavı gecememekten korkuyorum araba kullanmıslıgım var hem otomatık hemde duz ama sınav keşke otomatıkle olsa

Yada otomatık ehlıyet almak isteyenler için özel bir ehliyet çıksa

Çok karısık geliyor ve kaza yapma korkusuda eklenınce sankı hıc yapamayacakmısım gıbı

Üstelik buyuk araba kullanan bayanlara da hayran hayran bakıyorum:mad:

Back
X