Araba kullansak da mı kullansak yoksa hiç kullanmasak?

Benim araba kullanmaya karşı tüm korkularımı, hevessizliğimi kocam yok etti. Hep destek, tam destek yani. İlk kazamı yapıp onu aradığımda beni rahatlatan yine oydu, hafif bir sürtmeydi zaten. Bunlara rağmen ben özel ders aldım. İlk köy yollarında eşim öğretmişti kullanmayı ama şehirde uzman biriyle çalışmak daha güvende hissettirdi bana. Bu işi meslek olarak yapanlardan öğrenmek daha rahat.

Bana babam öğretti çokta iyi öğretmişti canım benim. Eşim de usta öğretici nişanlıyken rahattı evlenince şöyle yap böyle yap demeye başladı Onun yanında rahat değildim ne zamanki askere gitti arabayı tek kullandım çok rahattım daha da geliştirdim. Şimdi yorum yapınca kıskanıyorsun beni çok güzel sürüyorum demi diyorum

benim de eşimle olan denemelerim hep hüsranla sonuçlandı, gereksiz gergin oluyordu ben direksiyondayken. kendimi aptal gibi hissediyordum nerdeyse gazı freni karıştıracak kadar
sonra 5-6 gün hocadan ders aldım, trafiğe kendi kendime çıkmaya başladım. bikaç ay sonra park ederken direğe çarptım zaten korkuyorken bir de eşime araba çarptı derken yine başa döndüm.

siz benim gibi yapmayın ama eşinizle değil bikaç gün bir hocayla çalışın, sonra direkt çıkın trafiğe

Eşimle beraber 1yıl boyunca arabayı ben kullandım işe gidip gelirken istisnasız her gün kavga ettik. Hatta araba bi gün tam çalışmadı soğuklardan. Durunca zor kalkıyodu dedim sen kullan bugun trafikte sorun olmasın. Fatzet ki ben yokum ve sen bu arabayı kullanmak zorundasın dedi ve arabanın o haline rağmen ışıkta kalkarken hareket ettiremedim diye kavga ettik.Ama inadımla korkumu yendim öğrendim. Ama şimdi o kadar kavga döğüşe gerek yokmuş diyorum. Bi ehliyet kursu ayarla bence kocandan 1yılda öğreneceğini kursla 1haftada öğrenirsin

Herkesin babası abisi eşi böyle.
Yıllardır araba kullanırım yıllardır da kendi aracım var. Hala eşim yok şu açıyla park ettin, yok arkasını önce girdin diye söylenir. Araba ve erkekler tuhaf bir kombin.

Bana da eşim cesaret vermişti.Ehliyetim vardı ama kullanmiyordum. Ankara'yı bilen bilir bizim ev Çankaya'da, ablamın evi Keçiörende o dönem.Arabayi al ablana kahvaltıya git dedi.Cahil cesareti mi gençlik mi,alıp gitmiştim.Etrafta yaparsın diyen birinin olmasi çok önemli.

Surucu kursu hocasindan direksiyon dersi almanizi tavsiye ederim. Ben oyle ogrendim ehliyetim vardi ama yillar once almistim. Sonra esimle pratik yaptik biraz. Gecen ilk defa yalniz basima ciktim. Yanimda esim varken surdugumden daha rahat ve iyi surdum bence

oda bişey mi benim ki vitesi düşürmeyi öğretmeden bana neden vitesi düşürmüyorsun diye bir ton laf etmişti öyle birşeyin varlığından bile haberim yoktu vites düşürmek ne demek ya sabret zamanla güzel kullanacaksın ben hala tedirgin oluyorum bu normal

Öğrendiğin kişi çok önemli benim eşim öğretti ama iyice anlattı pratik yaptırdı sonra yardım istemeden yorum bile yapmadı panik olmamam için böyle davranacak birini bulman önemli. İlk başlarda müzik bile dinleyemiyordum o kadar önemli panik olmamak, dikkatli olmak. Ya da eşinizle konuşun bu şekilde davranınca panik yapıyorum diye.
Çok önceden babam öğretmişti o da aynı bağırmalar, çağırmalar fren yerine gaza basmıştım panikten sonra bir daha öğrenmem diyip almadım ders.

Şu an süper araba kullanıyorum sende kullanırsın, arabama binen herkes söylüyor hatta yarışçı bile binmişti o da aynı tepkiyi vermişti. Yani önemli olan panik yapma, sakin ol, soğukkanlı ol, hızlı karar ver kararsız olma

ben de cok stresliyimdir trafikte,
hatta kaz kez ben surucu olmayacam deyip biraktim,
ama mecburum 2 cocuk var.

ben guzergah calisiyorum,
iste dediginiz saatlerde once gitmem gereken guzergahi ogreniyorum (market, okul, spor salonu, ...) tum gunluk gittigim yerler guzergah olarak calismisimdir uc bes seferden sonra da trafigin yogun oldugu saatlerde gidiyorum ayni guzergahi.

siz yine iyi ben camları kapıyıp, kimseyi konuşturtmuyordum temmuz ayında pişe pişe öğrendim

İlk başlarda öyle oluyor herşey çok karışık geliyor dikkat dağıtan unsurlar var ne yapacağım korkusu falan derken bu durum çıkıyor ortaya :) ama şimdi uzun yola çıkıyorum 15-17 saat araba kullanıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…