- 29 Temmuz 2018
- 863
- 2.295
- 113
- 29
- Konu Sahibi sacmalamayin
-
Bizim ekim ayında 57.000 e aldığımız arabamız şu an 100.000 110.000 e çıkmış. Diyeceklerim bu kadar...
Tavşan dağa küsmüş dağın haber yok :) Daha doğrusu var da ekmek yoksa pasta yesinler mantığındalar. Beklerseniz arabanız hiç olmayacak.Maaşlı çalışana şu an araba yok maalesef.
Orta kesimin araba hayali bitti.
Gene konunuzda çikolata markası sayar gibi sahip olduğu arabaları sayanlar tuzu kuru olanlar.
Mercedes bmw audi havada uçuşmuş.
Şaşkınlıkla okudum.. Vay be..
Konuya araba alamayanlar diye geldim, sürekli en az 1 milyonluk arabaya binenlerin yorumlarını okudum..
Kısaca ben sizin yerinizde olsam yenidoğan çocuk olmayacaksa araba işini bekletirim.
700 binlik araba mi olur yahu..
O para nasıl veriliyor şaştım kaldım. Inanılmaz bir miktar.. Bir Alman o fiyatı duysa fenalaşır.
Demek ki biz araba alamıyoruz.
Devlet bakıyor 1 milyonda olsa araba alan var.
Yapıyor zammı..
Yorumları okuduktan sonra zamma aşırı kizmamaya başladım. Demek 2 milyonda olsa alan alacak. Demek ki vergiye hiç tepki yok. Lüks segment alanlar lüksten vazgeçmiyor. Bunu bilip yapıyorlar zammı.. yorumları okuyup devlete biraz hak verdim. Insanımızda tepki yok. Tepki yoksa istediğin fiyatı belirlersin.. nasıl olsa gene alınıyor.
Keşke alt orta kesimin alacağı bir iki markayı bu kadar arttırmasalardı. Yanan biz olduk. Ama ben tepkimi koyup durumumda olsa almayacağım. 400 500 700 binlik araba olmaz. Uzay mekiği olur..
Ben sizin yerinizde olsam beklerdim.
Bu sene aldın aldın seneye iyice zor olacak benceVallahi billahi canım çok sıkkın. Emekçi bir babam, emekçi bir annem var. Çok şükür ikisi de emekli oldu, biri hem emekli hem hala çalışıyor. Bugüne kadar kardeşim ve bana eğitim anlamında iyi imkânlar sunmak için her anne ve baba gibi bazı fedakarlıklar yaptılar. Mesela araba almayı hep ötelediler ertelediler. Arabamız olmadı hiç. Şimdi ben işimi elime almışken hem de henüz evlenmemişken hem kendim için hem de biraz ailemi de gezdirme , işlerini halletme maksadıyla araba almak istiyorum. Araba markaları vb konusunda çok derin bilgilerim yok. Mesela ikinci el araba sitesinden bir araba beğeniyorum fena değil gibi görünüyor eşe dosta gönderiyorum fena değil diyorlar ama kendime araba konusunda güvenim olmadığından erteliyorum. Erteleye erteleye artık tam karar verdim yavaş yavaş kullanmaya başlar alışırım bir yerden başlarım kesin alıyorum derken bir gün sonra çat krediler yükseldi ve ta taaaam kredi vadesi 36 aya düşürüldü. Şimdi de yine beni bir kaygı sardı. Ödeyebilir miyim kaygısı bir yandan, sürebilir miyim kaygısı bir yandan. Yine üzüle üzüle bir hal oldum. Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor? İsyan ya valla isyan. Hayat zor, biriktiremiyorsun bari krediye gitsin diyorsun krediler almış başını gidiyor bir de üstüne üstlük vade imkanını da kısıtlıyor. Çok sinir oldum dert küpü oldum valla. Dolmuş , taksi forever. Nereye kadarsa böyle..
Ben bekarım. Bizde 2014 model opel corsa otomatik vites var. 4 sene önce 2.el 45 bine aldık. O zaman sıfır 90 bindi.Tavşan dağa küsmüş dağın haber yok :) Daha doğrusu var da ekmek yoksa pasta yesinler mantığındalar. Beklerseniz arabanız hiç olmayacak.
Ben bekarım. Bizde 2014 model opel corsa otomatik vites var. 4 sene önce 2.el 45 bine aldık. O zaman sıfır 90 bindi.
O fiyatı bildiğim için şu an 200 300 700 binler bana inanılmaz aşırı geliyor. 2.el bile 150 bin. Zamanında sıfır bile daha ucuzdu.. keşke kendime zamanında bir tane opel corsa 2.el alsaydım. Şimdiye biterdi. 45 50 bin ödenirdi. Evde 1 araba var diye almadım. Çok pişmanım
Pandemi geçsin ben en azından 2.ellerin fiyatı düşer diye düşünüyorum. 2.el bir arabaya 150 200 bin vermek bana aşırı geliyor.
Ben mi cimriyim neyim..
Hayırlı olsun..Aynı cimrilik bende de var. Yaz başı 2.el minik bir arabaya 100bin verdim(züğürt tesellim de bunlar: yaşı küçük, km az, temiz araç, otomatik, bir de çok az bir meblağ için kredi kullandım onu da düşük faizle ) Bana kalsa daha çoook beklerdim neyseki eşim tez canlı.
Allah gönlünüze göre versin ihşallah.
Sıfır araçlara vergi geliyor ama pandemi sonrası düşeceğini sanmıyorum. Geçmiş zaman için nasıl keşke alsaydım diyorsanız yine aynısını deme olasılığınız yüksek. Eşim 3 yıl önceydi sanırım Süperb'yi 90 bine alacaktı alma pahalı dedim şimdi 300 binden başlıyor fiyatı.Ben bekarım. Bizde 2014 model opel corsa otomatik vites var. 4 sene önce 2.el 45 bine aldık. O zaman sıfır 90 bindi.
O fiyatı bildiğim için şu an 200 300 700 binler bana inanılmaz aşırı geliyor. 2.el bile 150 bin. Zamanında sıfır bile daha ucuzdu.. keşke kendime zamanında bir tane opel corsa 2.el alsaydım. Şimdiye biterdi. 45 50 bin ödenirdi. Evde 1 araba var diye almadım. Çok pişmanım
Pandemi geçsin ben en azından 2.ellerin fiyatı düşer diye düşünüyorum. 2.el bir arabaya 150 200 bin vermek bana aşırı geliyor.
Ben mi cimriyim neyim..
İnanın ben de şaşırarak okudumMaaşlı çalışana şu an araba yok maalesef.
Orta kesimin araba hayali bitti.
Gene konunuzda çikolata markası sayar gibi sahip olduğu arabaları sayanlar tuzu kuru olanlar.
Mercedes bmw audi havada uçuşmuş.
Şaşkınlıkla okudum.. Vay be..
Konuya araba alamayanlar diye geldim, sürekli en az 1 milyonluk arabaya binenlerin yorumlarını okudum..
Kısaca ben sizin yerinizde olsam yenidoğan çocuk olmayacaksa araba işini bekletirim.
700 binlik araba mi olur yahu..
O para nasıl veriliyor şaştım kaldım. Inanılmaz bir miktar.. Bir Alman o fiyatı duysa fenalaşır.
Demek ki biz araba alamıyoruz.
Devlet bakıyor 1 milyonda olsa araba alan var.
Yapıyor zammı..
Yorumları okuduktan sonra zamma aşırı kizmamaya başladım. Demek 2 milyonda olsa alan alacak. Demek ki vergiye hiç tepki yok. Lüks segment alanlar lüksten vazgeçmiyor. Bunu bilip yapıyorlar zammı.. yorumları okuyup devlete biraz hak verdim. Insanımızda tepki yok. Tepki yoksa istediğin fiyatı belirlersin.. nasıl olsa gene alınıyor.
Keşke alt orta kesimin alacağı bir iki markayı bu kadar arttırmasalardı. Yanan biz olduk. Ama ben tepkimi koyup durumumda olsa almayacağım. 400 500 700 binlik araba olmaz. Uzay mekiği olur..
Ben sizin yerinizde olsam beklerdim.
Yok ben sıfır almam. Ikinci el alırım..Sıfır araçlara vergi geliyor ama pandemi sonrası düşeceğini sanmıyorum. Geçmiş zaman için nasıl keşke alsaydım diyorsanız yine aynısını deme olasılığınız yüksek. Eşim 3 yıl önceydi sanırım Süperb'yi 90 bine alacaktı alma pahalı dedim şimdi 300 binden başlıyor fiyatı.
Ben sizin yerinizde olsam gl bakabilirim en son kasadan bir öncesi ama gls leri cok begenmedim. Benım de bir arkadasım evoque unu 300e sattı kız su an kafasını duvara vurmaktan saçları alev alacak artıkRahat rahat.
Hayvani boyutta bebek arabam bir tek bu kasa bagaja sığdı
Zaten biliyorsunuzdur çoğu jeepten büyük iç hacim ve bagaj olarak.
Çok sordum daha büyük bir araba önerin bana diye ancak işte 7 serileri q7 serisi ve transporterlar
Range falan iç hacim aynı, zaten x5 gle falan da öyle.
2 bebek arabam, 3 orta boy valiz, 2 spor çanta bilimum ıvır zıvır eşya sığıyor bagaja.
Arkaya da 2 oto koltuğuyla ancak zayıf bir insan oturtabiliyor
Pandemi öncesi arkadaşım sport ya da evouq diye tutturdu, 300 e bulduk gayet iyi falan filan.
Pandemiden alamadı, araç şuan 650 geçti.
Sporta güç yetmez
Ekonomi içler acısı, bırakın böyle arabaları bizim ülkemizde çoğu insanın yaşıyor olması mucize.
Gerçekten incelenmeli.
Zenginler konuyu bastı sevgili konu sahibi.. para var huzur var milyonlar var işte..ne diyelim Allah vermiş. Bize de Allah umarım bir araba verir. Luksunde gözüm vallahi yok. Bir 2.el fiat 500L alayim yeter..İnanın ben de şaşırarak okudum☺☺ Benim konum öğretmen maaşıyla 70-80 binlik ikinci el arabayı alıp almamaya karar verememek. Tavsiyeler audi bmw porsche☹
Okurken “Bir gün ben de BMW ye binebilecek miyim acaba?” diye düşünmedim değil. Gerçi bir Polo bile alamadım yaİnanın ben de şaşırarak okudumBenim konum öğretmen maaşıyla 70-80 binlik ikinci el arabayı alıp almamaya karar verememek. Tavsiyeler audi bmw porsche
Araba fiyatlarının arttığını kıytırık polonun artık kıytırık fiyatından cıktıgı an anladım....Okurken “Bir gün ben de BMW ye binebilecek miyim acaba?” diye düşünmedim değil. Gerçi bir Polo bile alamadım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?