Araba Sevdası

haidena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2015
105
146
103
Herkese merhaba

Sevgilimle evlilik yolunda ilerliyoruz. Evlenince İstanbul'a onun yanına geçeceğim.

10 senedir çalışıyorum, bir arabam ve bir evin peşinatı olabilecek kadar birikimim var. Onunsa yeni aldığı ve kredisi devam eden bir arabası var. İkimizin arabası da benzinli.

Haftasonu görüştük ve kısıtlı görüşme süremizde telefonundan bir şeylere bakıp durdu. Meğer beğendiği arabanın internet sitesine bakıyormuş. Bana gösterdi. Özelliklerini anlattı. En donanımlı hali 150.000 liraymış. Evlenince ikimiz arabamızı satıp üzerine kredi çekip ondan alaymışız. Prestij önemliymiş.

Daha önce İstanbul'da şoför olarak trafik stresini çekmektense iş yerine servisle gitmenin benim için çok daha cazip olduğunu, zaten arabanın durduk yerde masraf demek olduğunu söylemiştim. Konuştuğumuza göre bana daha yakın bir evde oturacaktık, o arabayla gidip gelecekti ben de servisle gelip gidecektim.

Bu konuşmamızda İstanbul'da oturacağımız evi almamızın, kirada otursak bile arabalarımızı satıp etimize budumuza göre dizel bir araba alarak kalan tutarı bir şekilde yatırıma yönlendirmemizin daha uygun olacağını söyledim.
Konuşma arabanın 2. elinin 120.000 lira olduğunu söylemesinden sonra kapandı.

Kenarda parası var mı bilmiyorum. Arabasını krediyle aldığı için var gibi gelmiyor. Benim birikimimle ilgili de bir konuşma geçmedi, haberi yok. Öyle şeylerden bahsetmedik hiç.

Size sorum şu; ben bu adamın biraz akılcı davranması ve bu araba sevdasından vazgeçmesi için nasıl bir yol izlemeliyim?

valla canım araba tutkusu varsa değişmiyor vazgeçmiyorlar.
eşimden biliyorum bizde aynı durumdaydık allahtan borçlarla başa çıkamayınca sattı arabayı şu an arabasız kaldık ama kafam rahat

sevgilinizin evi yoksa önce lüks araba yerine ev alması lazım bu konuda ikna edebilirsin ki arabadan vazgeçsin.
bu arada bence birikiminden hiiç ama hiçç bahsetme. yoksa bu vesileyle daha cok yeltenir o arabayı almak için.

Yahu ev olmadan araba mı olurmuş, önce bir ev alsın o kadar zenginse hayret bir şey ya.
Not: Ben de sözlüyüm şu anda ikimizin de arabası var ama evlenince satıp onlarla ev almayı düşünüyoruz, sizin sevgiliniz neyin kafasını yaşıyor anlamadım

sen söylememiş olsan bile senin birikiminin olduğunu bir şekilde öğrenmiş.
biliyorum birçok insanda araba bir tutkudur. ama her tutku gerçekleşecek diye bir kural yok. 150 bin lirayı ilk etapta arabaya yatırmak mantıksız. öncelik ev..

Herkese merhaba

Sevgilimle evlilik yolunda ilerliyoruz. Evlenince İstanbul'a onun yanına geçeceğim.

10 senedir çalışıyorum, bir arabam ve bir evin peşinatı olabilecek kadar birikimim var. Onunsa yeni aldığı ve kredisi devam eden bir arabası var. İkimizin arabası da benzinli.

Haftasonu görüştük ve kısıtlı görüşme süremizde telefonundan bir şeylere bakıp durdu. Meğer beğendiği arabanın internet sitesine bakıyormuş. Bana gösterdi. Özelliklerini anlattı. En donanımlı hali 150.000 liraymış. Evlenince ikimiz arabamızı satıp üzerine kredi çekip ondan alaymışız. Prestij önemliymiş.

Daha önce İstanbul'da şoför olarak trafik stresini çekmektense iş yerine servisle gitmenin benim için çok daha cazip olduğunu, zaten arabanın durduk yerde masraf demek olduğunu söylemiştim. Konuştuğumuza göre bana daha yakın bir evde oturacaktık, o arabayla gidip gelecekti ben de servisle gelip gidecektim.

Bu konuşmamızda İstanbul'da oturacağımız evi almamızın, kirada otursak bile arabalarımızı satıp etimize budumuza göre dizel bir araba alarak kalan tutarı bir şekilde yatırıma yönlendirmemizin daha uygun olacağını söyledim.
Konuşma arabanın 2. elinin 120.000 lira olduğunu söylemesinden sonra kapandı.

Kenarda parası var mı bilmiyorum. Arabasını krediyle aldığı için var gibi gelmiyor. Benim birikimimle ilgili de bir konuşma geçmedi, haberi yok. Öyle şeylerden bahsetmedik hiç.

Size sorum şu; ben bu adamın biraz akılcı davranması ve bu araba sevdasından vazgeçmesi için nasıl bir yol izlemeliyim?[/QUOTE]

Merhaba. Bunu onun akil etmesi gerekiyor bence.evlenecek olgunluga gelinmisse sizin soylediklerinizi onun size soylemesi gerekirdi.Bu arada cok mantikli ve anlasilir konuşmuşsunuz. Sanirim ev sahibi olmanin bu devirde ne kadar onemli oldugunu bilmiyor. Siz daha olgun dusunuyosunz ondan.

altında arabası var hadi değiştirmek istiyor daha makul bir araç alsın 150 bine ev alınır ya
siz güzel güzel anlatın bence. bir de sizin birikiminizden haberi olsa onu üzerine koymayı teklif eder gibi geldi sanki bana. bence şimdilik onu söylemeyin. araba konusunda kararını versin evlenirken ev alacağınız zaman söyleyin.

Şimdi ev almadan araba alınmaz diye bir kural yok bende kiradayım ama arabam var ama kalkıpta 150 bin tl lik araba değil yani... sen birikimini bence söyleme arabanıda satma zaten evlenince onuna araba kredisini ödeyeceksiniz yada onunkini satıp krediyi kapatın senin arabanıda kullanın ama sevgilin çok uyanıklık yapıyor senin birikiminle ve arabanı satıp millete hava atmaya çalışıyor lüks araba alıpta...

Ne iş yapıyor ki 150binlik arabanın prestijini düşünüyor?150binlik araba üst düzey gelirli biri için lüks değildir ama sizin ve nişanlınız için ev alınmadan lükse kaçar.burada ikinci el 10binlik arabayı eşine aldırtmayanı okumuştum. limoncu28 nickli arkadaştan biraz görüş alın:)

Bir de otururuz diye söylediği semtte kiralar 2000 liradan başlıyor, benim söylediğim semti beğenmiyor. Oturacağımız yer site içinde, güvenlikli olmalıymış.(1250 liraya bir yer beğenmiştim. Ona da söyledim buna benzer bir yerde oturabiliriz diye.)
İş yerimin olduğu semt çok tekin sayılmaz. Benim önerdiğim yerler ortada ama bana daha yakın. Onun önerdiği semtler aksi gibi ona yakın

Onca borca girip nasıl geçineceğiz, elimizde kaç para kalacak hiç hesap kitap yapıyor gibi gelmiyor. Bazen bu ilişkinin erkeği benim gibi hissediyorum.

Kirada oturmak yerine ev sahibi olmanın da prestij konusu olduğu fikri üzerinden gidebilirsiniz.
Bir de, kendi tecrübelerimden hareketle, erkekler inatlaşmaya gelmiyor. Yapmak istedikleri mantıksız bir şeye karşı çıktığınızda, mantıksızlığın farkına varsalar da sırf kendi istedikleri olsun diye inat etmeye devam edebiliyorlar. Bu konunun sürekli üzerine gidip inatlaşmaya çevirmeyin. Olayları akışına bırakın. O konuyu açtığında düşündüklerinizi söylersiniz...
Eşler arasında para gizlemenin hoş bir durum olduğunu düşünmüyorum. Daha sonra bir şekilde öğrenirse bu aranızdaki güveni zedeleyebilir.
Paranız olduğunu gizlemek yerine, ailemin şu kadar birikmişi var ama ev almamız şartıyla bize verecekler diyebilirsiniz belki.

Sabit gelirli bir işte çalışıyor. 4000'e yakın alıyor.

Bazı erkekler böyle oluyor ya.
Ayranları yok içmeye ama o araba olacak illa.
Gönlünü kırmadan yanlış bir yatırım ve tercih olacağını anlatın bence. Gurur da yapmasın durduk yere sonra inadına alıyorlar boşuna başın ağrır.
Bir de birikimden bahsetme hiç derim.

canımm sakın arabanı satma,senın bırıkımıne guvenmesin,bak teyzeoğlum evlendı,kız tarafı kızın arabasını vermedi,akıllı ol azcık,adam uçmuş,egosu tavan,ya daha açık yazamıyorum,ama sakın böle bişey yapma,

Maaşlı bir işte çalışıyor. 4000'e yakın alıyor.
150binlik araba borcuna size güvenerek girmeye çalışıyor gibi.150binlik arabanın,vergisi,bakımı,muayenesi,benzini diğer arabalara nazaran daha külfetli olacak haliyle.Kesin net bir şekilde konuşun.Yarının ne getireceği bilinmez.Arabanızı da ev alınacaksa satın yoksa satmayın,birikimizi söylemeyin ki sizden beklentisi büyük olmasın.
Bir de ben iş veren olsam 150binlik arabaya binen çalışanıma minimum zam yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…