- 2 Temmuz 2013
- 15.806
- 18.314
- 248
Sabit gelirli bir işte çalışıyor. 4000'e yakın alıyor.
hangi semtte oturmayı planlıyosunuz?
istanbula geldiğinizde işiniz hazır mı ?
Ben Zeytinburnu'nda oturalım diyorum, o Yeşilköy istiyor.
Evet işim hazır.
İnsan konusunda genelleme yapmak doğru değil. Ama yapmadan edemiyorum. Evden çok araba hayali olan adam eve az düşkün olabilir. Dilerim doğru değildir. Birikiminizden evlenince bile bahsetmeyin, itinayla yer gibi geldi. Mutuluklar dilerim.Herkese merhaba
Sevgilimle evlilik yolunda ilerliyoruz. Evlenince İstanbul'a onun yanına geçeceğim.
10 senedir çalışıyorum, bir arabam ve bir evin peşinatı olabilecek kadar birikimim var. Onunsa yeni aldığı ve kredisi devam eden bir arabası var. İkimizin arabası da benzinli.
Haftasonu görüştük ve kısıtlı görüşme süremizde telefonundan bir şeylere bakıp durdu. Meğer beğendiği arabanın internet sitesine bakıyormuş. Bana gösterdi. Özelliklerini anlattı. En donanımlı hali 150.000 liraymış. Evlenince ikimiz arabamızı satıp üzerine kredi çekip ondan alaymışız.Prestij önemliymiş.
Daha önce İstanbul'da şoför olarak trafik stresini çekmektense iş yerine servisle gitmenin benim için çok daha cazip olduğunu, zaten arabanın durduk yerde masraf demek olduğunu söylemiştim. Konuştuğumuza göre bana daha yakın bir evde oturacaktık, o arabayla gidip gelecekti ben de servisle gelip gidecektim.
Bu konuşmamızda İstanbul'da oturacağımız evi almamızın, kirada otursak bile arabalarımızı satıp etimize budumuza göre dizel bir araba alarak kalan tutarı bir şekilde yatırıma yönlendirmemizin daha uygun olacağını söyledim.
Konuşma arabanın 2. elinin 120.000 lira olduğunu söylemesinden sonra kapandı.
Kenarda parası var mı bilmiyorum. Arabasını krediyle aldığı için var gibi gelmiyor. Benim birikimimle ilgili de bir konuşma geçmedi, haberi yok. Öyle şeylerden bahsetmedik hiç.
Size sorum şu; ben bu adamın biraz akılcı davranması ve bu araba sevdasından vazgeçmesi için nasıl bir yol izlemeliyim?
Zeytinburnunu varoş bulmuş beyimiz zaar. Kirayı ödeyip evi geçindirecekse yeşilköyde oturun tabi. Ama sömürtmeyin iliğinizi. 33 yaşına kadar bekleyip, sonrada para yedirmek için evlenmeyin. Konu hassas. Çok iyi gözlem yapmalısınız. Gerekirse kötü koca ile hiç koca arasında seçim yapmalısınız. Bir çocuğunuz olduğunda o arabasıyla gezerken siz lekeli pijamayla evde oturuyor bulabilirsiniz kendiniziBen Zeytinburnu'nda oturalım diyorum, o Yeşilköy istiyor.
Evet işim hazır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?