Araba Sevdası

Eşiniz eşimin ikizi mi acaba :))))) Okurken inanamadım ..:))) Aynı şekilde bol bol gezmiş,yemiş içmiş,40 yaşında ,en büyük zevki arabalar ve daimi olarak araba fiyatlarına bakmak,yolda bana arabaları sormak :) Araba kelimesinden nefret geldi ..Peki ben ne mi yapıyorum ? Onun değil benim dediklerimin olmasında ısrar ediyorum çünkü ekonomi konusunda çok başarısız ..En azından bunu kabul ediyor ama beni de çok yoruyor

Bir konu daha gösterdi ki evlenince düzelmiyor.

Düzelmeyeceğini öngörerek evlendim ama bu dozda olacağını tahmin edemedim. Çünkü kendimce aldığım önlemlere güveniyordum ve konuşmalarından az da olsa umut var gibiydi.

Kendimce bir çözüm yolu buldum. daha ilk baştan şöyle yaptık; harçlık olarak bir tutar belirledik ve maaşımız yattığı zaman o tutar haricindeki kısmı bir havuz hesabında topladık.

Her türlü fatura, ev kirası ve kredi kartı borcu bu havuz hesabından ödeniyor, artan olursa yatırıma aktarıyor. Kendi şahsi harcamalarımız için harçlıklarımızı kullanıyoruz. Güzel güzel anlattım. Ben istesem 300 liralık da ayakkabı da alırım, 50 liralık da; ama aylık bir limit olmazsa sınır kaçar. 150 liralık kuaföre de giderim, 80 liralık da. Bunları elimde kalan harçlığa göre belirleyeceğim dedim. İstersem aileme yardım ederim, istersem çöpe atarım, harçlığımla ilgili tasarruf bana ait.

Aynı şekilde sen de ister pahalı giysiler al ister hepsini çöpe at, ben de senin harçlığını nasıl harcadığına hiç karışmayacağım.

Böylelikle birbirimizin aldığı şeyler ileride gözümüze gelmeyecek, sen şunu aldın para bitti benim ihtiyacım vardı vs diye kavga etmeyeceğiz...

Allahtan o konuda uyumlu. Ya da bir süreliğine öyle gibi görünüyor.

Bazen iyi ki en başından bu şekilde olmasında ısrar ettim diyorum; spor salonuna yazıldı yıllık 2500lira, deri ceket aldı 1300lira.. Onlar da harçlığı geçtiği için harçlığından taksitleri kadar daha az oluyor.

Daha önce ne iyi oldu böyle ben de düzene girdim demişti dün akşam senin harçlık olayına bile uyuyorum dedi gerçi..

İşte ben kendi harcamaları limitli olursa işler düzelir sandım, birikim yapmamız gereken tutardan böyle pervasızca harcamak isteyeceğini hesap edemedim.

Güvendirme kendi birikimine ve arabana
Burnunun dikmesin 150 bin araba nedir ya
Önce evi düşünsün evi
Aman diyim

sen birikiminden hiçbir zaman bahsetme
birikimin yokken bile ayağındaki arabanın yükseğinde gözü olandan korkarım, çünkü ayağını yorganına göre uzatmasını bilmiyor gözüyle bakarım

ama bana göre senin birikiminden haberi var, miktardan olmasa da bile muhakkak sen miktar söylemesende para biriktiriyorum demişsindir gbime geliyor
arabaya ev yokken 150 000 TL verilmesi bana göre "ayranı yok içmeye pastadan söz ediyor" durumudur
ayrıca para yönetimini ona bırakma sakın tabi bunu senin benim param şeklinde değil senin isteklerin varsa benimde var, evlilik karşılıklı özveri değil mi şeklinde

Sinirlenmeden durumu izah et, İlkokul çocuğuna anlatır gibi, daha önceden bu konuları hiç konuşmamış gibi sakin sakin anlat. Emin ol önceki konuştuklarından eser kalmamıştır kafasında

Bunu da ben söylemeden siz bildiniz. O kadar konuşup karar veriyoruz tamam şöyle olacak diye hooop bi arkadaşı ucuz uçak bileti için link atıyor, bi akrabası hiç gerek yokken arabasını yeniliyor onunla konuşmuş oluyor.. her konuştuğundan etkileniyor, para harcamaya bir yer buluyor.

Sanki tüm dünyaya "ben tek siz hepiniz" demişim gibi bir Allahın kulu da yok doğru düzgün etkileyecek.

Birikimim olduğunu evlendikten bir süre sonra söyledim, yalan söyleyebilen bir insan değilim, kime ne dediğimi unuturum bir şekilde bir şeyler ağzımdan kaçar. Ayrıca bir ev alıp onu satmıştım ama noter satışı oldu, yani ileride hadi gel tapu satışı yapılacak dendiği zaman senin evin mi vardı sorusuna cevap veremezdim. o yüzden söylemek zorundaydım.

Bence siz bastan sorumlulugu almissiniz adam size guveniyor kadin calissada calismasasa evi gecindirmek erkegin isi derim kizan kizsin ben erkegin tasi sıkar suyunu cikartirim evime bakarim diyenine helal olsun derim karisi calisip ona guvenip israrla kadin istemeden fikrini almadan araba diye tutturaninin cocuktan farki ne benim 2.5 yasindaki oglum boyle israrla oyuncak araba istemez

kendisine tatlı dille prestij denilen şeyin kocaman boş bir balon olduğunu, kapitalist sistemin bize bu dayatmalarla harcama yaptırdığını, düzgün insanlar olabilmek için önceliklerimizin vicdan ve hakkaniyet gibi erdemler olması gerektiğini hatırlatın.
insanlarda ki bu sosyal statü ve prestij algısı çok tehlikeli maalesef ve farkında olmadan hepimizi içine alıveriyor. aman dikkat edin, birikimleriniz şimdilik sizde saklı kalsın.

Son düzenleme:
evi bırakıp 150 bin lik arabaya mı taşınsanız 4 koltuk bir salon(şoför koltuğu olsa gerek )

Valla araba olmazsa zor oluyorda. Evsizde olunmaz ki.

Bence borcsuz araçları satıp peşin ev alıp. 30-40bin lik bi dizel - astra-corolla-focus. Bi araçla borçlar ödenir. Sonra araba heryıl değiştirilip model yükseltilir.

Bunu bu şekilde anlatırsan sanırım daha doğru olur

Kardeşim evli, ben evlendiğimde eşimi hiç tanımadığı halde senin de bir çocuğun oldu hayırlı olsun demişti. Bu yaşadıklarım ve yazdığınız bana onun bu sözünü hatırlattı.

Genellemesi doğru galiba, birçok erkek çocuksu davranışlar sergiliyor sanırım.

Çok güzel yazmışsınız. Ama bu anlatarak anlaşılabilecek birşey değil, olgunlaşarak anlaşılabilecek bir şey

Sizin ilişkiniz bizimkine çok benziyor. Tek fark eşiniz benim, eşim de siz :) Sürekli para biriktirir, kazandığı parayla sürekli birikim yapar, yatırım, yatırım, yatırım... Ama ilerde zorluk çekmeyeceğimiz için ben de göz yumuyorum. Mesela benim arabam ikinci el, 40 bin liralık bi araba. Onun arabası da sıfır, pahalı bir araba. Sürekli araba değiştirmek istediğimi söylüyorum, o da 150 bin lirayla ek para koyarız ev alırız derdinde. Açıkcası bana da daral geliyor biraz da bu yönden bakmanız açısından yazıyorum. Resmen varlık içinde yokluk çektiriyor bazen bana. İstediğim kıyafetleri, çantaları gizli gizli alıp dolabın bi köşesine koyuyorum. Çok da dikkatli, yeni bir şeyse hemen farkediyor. 1 ay sonra çıkarıp, yoo vardı bunlar demek zorunda kalıyorum. :)

Simdi onun elinde 0
sizin elinizde arabaniz ve birikmis paralariniz var oylemi

Dogrumu anlamisim.

Bu para ne kadar.
Bence sende kendi arabani sat ustune birikimlerini koy birazda kredi cekip normal bir daire al kendine
Parani car cur ettirme bu adama
Sana guvenmis ondan boyle davraniyor

Gerekirse gozunu korkut bosanicam senden evimi alip cocugumu buyutucem de
Sen calis calis beyfendi luks araciyla gezsin tozsun

Bu erkekler icin fedakarlik yapmaya degmiyor

Para benim hesabımda ama evet doğru diyelim. Bu konu tekrar açılana kadar rahattım ben. Anlaşıyoruz. Kendime daire alayım, boşanırım vs. diyemem. Tek yolum her gün önceliklerimizi tekrar tekrar anlatıp kafasında yer etmesini sağlamak sanırım.
Ama bir musibet bin nasihatten yeğdir derler şeytan diyor ki bebek doğunca da 1 yıl ücretsiz izin alacağını söyleyip tüm insiyatifi ona ver ne yapıyosa yapsın, eşekten düşmüş karpuza dönecek sonunda

Çocuk olunca kesin ücretsiz izin isteyeceksiniz. Minicik bebeğini bırakıp kimse işe gitmek istemez. Bizim küçük miktarlı bir kredi borcumuz olmasına rağmen ben iki yıl izin aldım. Eşim alma diyemedi kıyamadı bebeğimize. Paran da varmış al evi, kalanını çek kredi ödesin. Sen de bir süre evde otur bebişinle vakit geçir. Evi nasıl geçindiririm diye düşünmekten araba falan bakamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…