Araba Sevdası

Konuyuda güncellemenizide okudum,ve ben sırf daha fazla gelirim olsun kafasıyla evlenen bir adam gördüm ortada.
Sanki evliliği kendince sınıf atlamak gibi gören biri ki 40 yaşında diyorsunuz. Bu yaşa kadar alsaydı ne istiyorsa,zorlasaydı kendini,prestijde prestij diye o zaman tuttursaydı.
Yerinizde olsam araba konusunu konuşturmam bile. Ev yok ortada,çocuk geliyor,adam tutturmuş araba diye çocuk gibi.
Zor bir durum ne denir başka bilemedim.

banka kredi odeme makinesi olarak gorulen bir es daha. erkelerin bu hallerini cok gorur oldum son zmnlarda.
iki arbayida satip ev alin yada herkes ayni arabasiyla devam etsin.
araba varken satip yenisini almak kadar sacma bisey olamaz heralde.
cok paran vardir alirsin, coluk cocuk sigmazsin alirsin ama sozde prestij icin arabami alinir allahasen.
prestiji cok istiyorsa buyursun kendisi alsin alabiliyorsa.

Bence evliligin nasil bir sorumluluk oldugunu daha anlayamadigi icin oyle birsey istiyor sizden. Ciddi ciddi durumu anladiginda fikri degisir belkide cunku kirada olup, evin tum masraflarini odeyip bide fuzuli yere araba kredisi odemek zor olur. O zaman akillica davranabilir.

150bin tl'lik arabam var. Kasko sigorta fiyatları almış başını gitmiş. Araba markalı diye bakımını heryerde yaptıramıyosun. Kendi bünyelerinde garantili bakım yapılıyo onlarda yeterince pahalı. En basiti geçenlerde ön farını kırdım ve fiyatı 3000tl. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Sizin bebekte geliyomuş. Kocanızı ikna edin bi şekilde.

Kocada olsa bır kadın asla maddi varlıklarını vermemeli,adamı palazlandırmamak lazım,sonra arpaları fazla geliyor,kadın her zaman paralı olmalı,çocuklar için,

Recaizade Mahmut Ekrem in ne güzel kitabıdır o.
Onun düşünmesi lazım değil mi? Sırf ona buna hava atmak için zar zor ödeyebilecekleri kredinin altına girmelerine de çok gülüyorum
Edit: yav konu 2015inmiş niye söylemiyorsunuz

:) güncelleme yapmış konu sahibi. Evlenmişler, çocuk bekliyorlar ama adam hala prestij namına o arabadan istiyormuş

+1
Lüks arabanın vergisi de lüks :) bakımı yedek parçası benzini zaten bahsetmem. Lüks araba sahibi olmak için ödemeyi yapmak yetmiyor sonrasında da masraflarını ödeyecek güçte olmak gerekiyor.

Siz ne kadar kazanıyorsunuz bilmiyorum ama esinizin kazandigi miktar son derece ortalama bir rakam. Ona guvenerek bu harcamalari yapabiliyorsa su an borc bataginda olmasi gerekirdi...hic kafam basmadi bu konuya.
Bir de keyfi harcamalari icin esinin kullanacagi ucretsiz izne karisacak adamin alnini karislarim ben. O kisim buyuk terbiyesizlik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…