araba sürmek :(

canım 9 çeyrek pozisyonunda nasıl manevra yapacak?

Yemin ederim yapanları gördüm :) Hatta bir keresinde denedim nasıl yapıyorlar diye yok beceremedim :) Hani kursta ilk öğretilen sey oydu ya; ellerini dokuz ceyrek pozisyonunda koy :) Bunların eli hep öyle kalmış :D

Yemin ederim yapanları gördüm :) Hatta bir keresinde denedim nasıl yapıyorlar diye yok beceremedim :) Hani kursta ilk öğretilen sey oydu ya; ellerini dokuz ceyrek pozisyonunda koy :) Bunların eli hep öyle kalmış :D

teoriyle pratik ne zaman uyuştuki zaten:)))

arabayi suremeyince ehliyeti nasil veriyorlar ben anlamiyorum :26:

Canım eğitimler her alanda olduğu gibi bu alandada kısıtlı...Ayrıca konu sahibi bilmiyorum demiyo pratik yapıp cesaretlenmesi lazım...Sürücü kurslarında pratik yapma saatleri yani direksiyon dersleri çok az ve trafiğin seyrek alanlarında yapılıyor...

Canım eğitimler her alanda olduğu gibi bu alandada kısıtlı...Ayrıca konu sahibi bilmiyorum demiyo pratik yapıp cesaretlenmesi lazım...Sürücü kurslarında pratik yapma saatleri yani direksiyon dersleri çok az ve trafiğin seyrek alanlarında yapılıyor...

ben bir tek konu sahibi icin soylemedim canim ehliyeti olan arkadaslarim var ama daha trafige cikmis degiller,ben yurt disindayim burda en ufak bi yanlista vermiyorlar ehliyet,
turkiyede kursu tamamlayinca aliyorsun ehliyeti ona sasiyorum ben..

Eşin sana kızabilir. Bir bilenden ve kendini rahat hissedeceğin birinden yardım istemende fayda var. Unutma kullandıkça öğrenirsin.

kızlar merhaba araba kullanmak istiyorum ehliyetimi alalı 1 yıl oldu yeni oturdum direksiyon başına pedallarla vitesle aram iyide :) şu direksiyonu nasıl öğrencem dönerken falan kıvrak esnek olmayı bide eşimdem öğreniyorum psikolojim bozuldu. sürmeyi çok istiyorum
özel ders alsam 2 saat faydası olur mu ne önerirsiniz?

şimdiden teşekkürler

2 saat özel ders çok faydalı olmaz, onu söyleyeyim.
Bence uzun süreli bir hoca tutun.
Yani haftada 1er saatten ayda 4 saat en az o da.
Çünkü sizin gelişiminizi de farkedebilecek bir hoca olmalı ki zayıf yönlerinize her ders yönelsin.
İlk zamanlar tenha yollarda çalıştıracak, son zamanlarda artık tamamen şehir trafiğine çıkacak sürede ders almalısınız.
Ben haftanın 3 günü 3 er saatten toplam 1 ay ders aldım, ha canavar gibi oldum o ayrı benimki de biraz fazlaydı:52:
Hocadan ayrı sizin de üzerine düşüp çalışmanız gerekli.
Allah yukarda, hocam başka biri olsaydı ben kesinlikle şuan araba kullanıyor (en azından bu tecrübemle) olamazdım.
Malum can taşıyacaksınız, tek diyeceğim lütfen eş akraba olayına girmeyin(ki öğretemezler zaten, sinirlenirler), bu işin ehli birinden öğrenin.

özel dersin mutlaka faydası olacaktır hem hocalar sizi takdir edip sizi cesaretlendiriyor ama eşler öyle değil malesef orasına şunu yaptın burasına bunu yaptın dırdır edip duruyorlar.bende yeni başladım ama allhtan bizimki otomatik en azından vites sıkıntım kalmadı dönüşleride umduğumdan iyi yapıyorum şimdilik eşim yanımda allahtan oda destekliyor zamanla herşey güzel olacak sabır ve bol bol pratik.herkes anasının karnından arabayla çıkmadı ya...

BeNdede ayni problem vardi direksiyon hakimiyetinde sorun yasiyodum bi arkadasimin onerisiyle playstion da araba oyunu oynadim bol bol sonra araba calismaya tekrarbasladigimda kendime inanamadim denedim yuzdeyuz calisiyor :) tavsiye ederim erkeklerin direksiyon hakimiyetide bnce cocukluktan beri oynadiklari bu oyun becerisinden geliyor

mrb kızlar ben de ehliyetimi yeni aldım sayılır.yaklaşık 1-1.5 aydır aktif olarak trafikteyim.hatta biraz önce eve döndüm dönerken de vay be dedim nerden nereye daha bir ay öncesine kadar araba kullancaksam stresten karnıma ağrılar giriyodu.rüyamda bile yaptığım hataları görüyodum falan.daha çok acemiyim tabi ki.ama o stresi üzerimden büyük oranda attım.
yokuşlardı beni en çok zorlayan.ilk zamanlar gece 12-1 gibi annemle çıkar yokuş çalışırdım.tavsiyem akşamları trafik sakin olduğunda bol bol pratik yapman inan bana çok faydası oluyo.
hatalar hep oluyor olur da.usta şöfor bile hata yapar o yüzden önemli olan dikkatli olmak.direksiyon hakimiyetine gelince vites değiştirirken dönerken falan çok sıkmamaya çalış rahat bırak kendini.ara sokaklarda ben çok zorlanıyodum önceleri çünkü yokuş dönüş ne ararsan oluyo.ara sokaklarda pratik yap bence
yapılmıycak bişey değil zamanla alışıyosun.kolay gelsin

beni de eşim çalıştırıyo hatta boş bi alanda kendi iniyo arabadan tamamen bana bırakıyo istediğimi yapıyorum :) başlarda çok sıkıntı çektim ben genelde arabayı kaldırırken vites değiştirirken sorun yaşadım vites değiştirmeyi hallettimde arabayı kaldırırken çok bekliyorum o yüzden otomatik vites araba bakıyoruz düz viteste gözüm arkada kalır diyo eşim güvenemiyo bana ama bende ehliyet alırken sonuçta düz viteste çalışıyosun sıkıntı çekmekten korkuyorum

kızlar gelişme var eşimin bağrışlarına aldırmadan yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başladım sabah kızımı anneme bırakabiliyorum annemden alıp eve gidebiliyorum sokak aralarında yavaş yavaş sabah akşam kullanmaya başladım eksikliklerim var direksiyonumu geliştirmem lazım inanın sürmekte hiç bir şey yokmuş sürdükçe insanın kendine güveni geliyor.

kızlar gelişme var eşimin bağrışlarına aldırmadan yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başladım sabah kızımı anneme bırakabiliyorum annemden alıp eve gidebiliyorum sokak aralarında yavaş yavaş sabah akşam kullanmaya başladım eksikliklerim var direksiyonumu geliştirmem lazım inanın sürmekte hiç bir şey yokmuş sürdükçe insanın kendine güveni geliyor.

Darısı benim başıma . Özel ders aldım . Hala güvenemiyorum kendime . Arabam kapıda yatıyor :(:2:

kızlar bakın ben daha ehliyetimi yeni almışken yurtdışına gittim ve şu büyük transitler var ya onlardan kullanmam gerekti aylarca.ben tek başıma otomobil bile sürmemiştim.ama mecbur kalınca naptım kullandım.zorluk çekmedim mi?hem de nasıl?kocaman minibüs.ve yurtdışındayım.terler boşana boşana sürdüm yavaş yavaş.araba yolda kaldı bazen.korna da çalsalar umrum olmadı.çalsınlar napayım.beni ezecek hali yok ya.beklesin banane diye düşündüm.dağa bile tırmandım o araçla düşünün.sonra geldim.şimdi bazı sebeplerden şehirlerarası gidip geliyorum haftada 3-4 gün.İstanbul'da vızır vızır kullanıyorum.cesaret etmeden olmuyor.alın arabanızı.çıkın tek başınıza.girin yoğun yerlere arkadaşlar.2 gün terlersiniz 3. gün zaten öğrenirsiniz.hızlı olmayın, yayaya dikkat edin.gerisi sorun değil.araba çizilecek bilmem ne derseniz olmaz.zaten rahat olunca çizilmiyor da.

Darısı benim başıma . Özel ders aldım . Hala güvenemiyorum kendime . Arabam kapıda yatıyor :(:2:[/QUOTE

inşallah canım ben sürdüğüme göre sende sürersin emin ol:)) hele ilk bi başla yavaş yavaş yarım debriyaj git emin git sonra sonra geliştirirsin kendini cesaret sadece

iYİ cesaret edip tek başına çıkmışsın . Ben yanımda bana komut vermeyen biri olmadığında hiçbişey yapamam gibi geliyor . Aslında cesaret edip tek başına çıkmakta herşeyin başlangıcı .

kızlar bakın ben daha ehliyetimi yeni almışken yurtdışına gittim ve şu büyük transitler var ya onlardan kullanmam gerekti aylarca.ben tek başıma otomobil bile sürmemiştim.ama mecbur kalınca naptım kullandım.zorluk çekmedim mi?hem de nasıl?kocaman minibüs.ve yurtdışındayım.terler boşana boşana sürdüm yavaş yavaş.araba yolda kaldı bazen.korna da çalsalar umrum olmadı.çalsınlar napayım.beni ezecek hali yok ya.beklesin banane diye düşündüm.dağa bile tırmandım o araçla düşünün.sonra geldim.şimdi bazı sebeplerden şehirlerarası gidip geliyorum haftada 3-4 gün.İstanbul'da vızır vızır kullanıyorum.cesaret etmeden olmuyor.alın arabanızı.çıkın tek başınıza.girin yoğun yerlere arkadaşlar.2 gün terlersiniz 3. gün zaten öğrenirsiniz.hızlı olmayın, yayaya dikkat edin.gerisi sorun değil.araba çizilecek bilmem ne derseniz olmaz.zaten rahat olunca çizilmiyor da.

maşallah sana bencede araba umrumda değil yeterki yayalara bi zarar gelmesin o yüzden temkinli gidiyorum. bende giderken arkamdan korna çalıyolar yapacak bişey yok bekliycek bende istanbuldayım

iYİ cesaret edip tek başına çıkmışsın . Ben yanımda bana komut vermeyen biri olmadığında hiçbişey yapamam gibi geliyor . Aslında cesaret edip tek başına çıkmakta herşeyin başlangıcı .

kız tek başıma çıkmadım eşim yanımdaydı ama tam bi stres yok yavaş gidiyon bilmem ne ama ben duymuyorum onu arabada bildiğimi okuyorum. yavaş yavaş sakin tek olunca bakalım nasıl olcak:))

alışırsınız bence.çalsınlar çok da umrumuz :) açın müziği ohhh :) valla ben artık ''ne var noluyor?'' falan diye bağıran tiplerden oldum :) nasılsa dikkatliyim diye düşünün ve gidin.ben müzik bile dinleyemezdim dikkatim dağılıyor diye alıştım yaaa.hiçbir şey olmaz.kolay gelsin :)

alışırsınız bence.çalsınlar çok da umrumuz :) açın müziği ohhh :) valla ben artık ''ne var noluyor?'' falan diye bağıran tiplerden oldum :) nasılsa dikkatliyim diye düşünün ve gidin.ben müzik bile dinleyemezdim dikkatim dağılıyor diye alıştım yaaa.hiçbir şey olmaz.kolay gelsin :)

aynı ben şuan ben müzik açmıyorum dikkatim dağılmasın diye:) biraz direksiyonda kendimi geliştirmem lazım dönerken falan oda olur zamanla bunu yaptımya hele ilk zaman 2 metre öteye gidemiyordum stop etmekten. o zamanki hallerime gülüyorum :))

Back
X