Araba yakma hk.

Büyük ihtimalle allah ondan bunu cikarir ama biz de enayi degiliz o paralar kolay kazanilmyior. Ben de kullanilmaz hale getirirdim diye düsünüyorum ama önce hesaplarini iyi yap temkinli yap yani:)

Yanarken başka arabalara, ev yada iş yerlerine zarar verebilirsiniz. Daha da kötüsü insanlara yada hayvanlara zarar verebilirsiniz. Haksızlığın karşılığı şiddet olmamalı.
Diğer taraftan araca kasko yaptırdılarsa zaten kasko karşılar ama sizin yaptığınız anlaşılırsa kasko size dava açar parayı sizden alır, kasko olmasa da sizin yaptığınız anlaşılırsa dava ile yine sizden alırlar parasını ayrıca kundakçılıktan ceza alırsınız. Ki sizin yaptığınız ispat edilir, her yerde kamera var.
Eşinizin üzerine olsa yarısını alabilirdiniz ama şimdi elinizde belge yoksa alamazsınız. Niye parasını verip abisinin üzerine yaptınız ki arabayı. Ne olursa olsun temkinli olmanız güvenmeseniz gerekirdi. Kendi ailenizden başka kimse yok muydu üzerine yapacak yada bekleyemez miydiniz almak için? Üzerine bir bardak soğuk su için başka yapabileceğiniz bir şey yok maalesef.

O kaskodan parasini alip yeni bir araba alir gezer tozar sizde kundaciliktan iceri girersiniz sicilinize islenir..issiz kalirsiniz kimse sizi ise almak istemez devlet kurumunda zaten gorev alamazsiniz.
Tercih sizin yine de..

ya bu parayı ödediğinize dair belge yoksa bile o yüklü parayı çektiğinize dair belgeler de mi işe yaramıyor? örneğin bankadan 70bin tl çekilmiş olması falan? onun da çekmemiş olması :deli:

Aşırı sinir oldum okurken, asalak insanlar, 70 bin tl kolay kazanılıyor sanki. Sizin yerinizde olsam temiz bi dayak attırırdım ay yine de içim soğumazdı..

sizin ehliyetiniz var mı
trafik kazası yapsa ne olur mesela kaskosu da yokmus galiba
kiralık bir arabayla ufaktan arkadan biraz dokunsanız mı
ya en azından yakmaktan iyidir :cool:

Ben de bunu anlamıyorum Arkadaş. Hangi devirde yaşıyoruz .. Nasıl elinizde belge olmadan insanlara para verirsiniz araba alırsınız elinde bir belge yok hangi kafayla yapıyorsunuz bunu !! ben gerçekten anlamıyorum ..!!!tabii ki yani elinde bir belge olmadan senin o şey üzerindeki söz hakkın sıfır ..!!! Artık üzerine bir bardak buzlu bir su iç ve geri kalan hayatında da bu tarz komik hatalara düşmemeye çalış bence sevgili konu sahibi ...yani bu yaptın öyle bir şey ki emin ol ben oturduğum yerde bir kötü oldum sinirlendim yani şu duruma..!! Hayır abi buna benzer bir şey benim bir yakınımın başına da geldi yani gitmiş milleti 100.000 TL’ye yakın bir sürü parasını yedirmiş yedirmiş yedirmiş sonra da gidip şikayetçi bile olmadı üstüne bir bardak su işte kaldı öylece senelerce o yedirdi paraları ödedi bankaya .. nasıl bir afedersiniz de kafadır aklım almıyor ., !!

Ben olsam hiç bir çarem kalmadıysa. İlk önce full kasko bir araba kiralardim ve ondan sonra gidip o arabayı hurda ederdim 👌

Etraftaki mağazaların güvenlik kamerası olabilir o yüzden kendim yakmazdım. Adam tutar benzin deposu patlamış süsü verecek şekilde yaktırırdım.

ya bu parayı ödediğinize dair belge yoksa bile o yüklü parayı çektiğinize dair belgeler de mi işe yaramıyor? örneğin bankadan 70bin tl çekilmiş olması falan? onun da çekmemiş olması :deli:
Maalesef mahkeme açmak için bu bir kanıt sayılmıyor, mahkeme somut delillere bakar, örneğin konu sahibesi 67 bin lirayı elden vermek yerine arabayı üstüne alan abinin hesabına yatırsaydı ve açıklama kısmına araba almak için yazsaydı, banka dekontuyla mahkeme açabilir ve dekontu delil olarak olarak sunabilirdi, bu somut bir kanıt sayılır, mahkeme abinin bu parayı ödemesine hükmederdi ama burada bir iyi niyet suistimali var, konu sahibesi araba almak için para verdiğinde nişanlıymış, nişanlısının devlete borcu varmış, büyük ihtimalle o yüzden nişanlısı parayı banka hesabıma yatırmayalım demiştir çünkü banka hesabınızda para varsa devlet borçlarınıza karşılık hesabınıza el koyma hakkına sahip, devlete olan borcunuzu ödeyene kadar hesaptaki paranızı bloke ediyorlar, nişanlısı arabayı da kendi üstüne almamış borçları yüzünden, ki zaten araç nişanlılık döneminde alındığından, nişanlısı kendi üstüne alsaydı bile boşanma sırasında evlilik sonrası edinilen mallara girmeyecekti o araba, makul olanı arabanın konu sahibesinin üzerine alınmasıydı fakat sanırım şehirdışında olmasını fırsat bilip uyanıklık yapmışlar ve abinin üzerine almışlar.

Bu durumda konu sahibesi için tek çıkar yol arabayı üstüne alan abinin parayı konu sahibesinden aldığını kabul etmesi ama tabii ne kadar mümkün olur meçhul.

Genç hanımlar flört, nişanlı, yeni evliyken yani birlikte oldukları adamın karakterini anlamadan, ki bu da evlendikten sonra ortaya çıkıyor maalesef, para konularında asla güvenmesinler, insanoğlu çiğ süt emmiş lafı boşuna söylenmiş bir söz değildir, eskilerin tecrübelerine dayanır böyle sözler, söz konusu para, mal olunca hak hukuk gözetmeyecek insanlar var ne yazık ki.

Bence de düzgün bir avukat bulun eğer arabayı alabilirse arabanın değerinin yarısını avukata vereceğinizi söyleyin. Avukat bir yolunu bulabilir bence.

Ben senin yerinde olsam kiralık arabayla araba park halindeyken çarparım
Kasko firmasına da "kaskodan para almak için benim çarpmamı istedi." derim.
Ne kasko parası alır ne arabayı yaptırır
Araba pert çıkarsa bir daha kullanma şansı da kalmaz.

Yakmayın.. Arabanın kaskosu varsa parasını alır
Daha farklı bir şey yapın ve siz de o kişiyi dolandırın

Back
X