Araba

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.153
408
İzmir
Kızlar selam öncelikle hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. Yani burdaki dertlere nazaran bu dert mi diyeceksiniz ama inanın bana dert oldu yaz başından beri araba bakıyorum ama yok hangi marka ve model almalıyım karar veremiyorum. Öncelikle

1) Otomatik vites araba alacağım
2) Bütçem max 45.000 TL
3) Kmsi aşırı yüksek araç bakmıyorum maksimum 160bin(ki onlarda benim için sıralama sonu)
4) Ve asıl sorun bu hangi marka model araba almalıyım? İlk arabam siz neler kullandınız bu zamana kadar hangi araç ya bu araba da çok güzeldi dersiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim

ben citroen picasso c4 kullanıyorum, otomatik vites, 2010 model. ilk kullanıcısıyım.
km şu an 160binlerde ama büyük kazası vs yoktur
satmayı düşündüğümden yazmıyorum bu arada :)
arada sahibinden de bakıyorum, 50000 civarı fiyat çekiyorlar
biraz büyük bir araç ama bana kadının büyük araç kullanması trafikte hele ki istanbulda güven veriyor
bir inceleyin isterseniz.
sizin beklentilerinize uygun geldi diye yazayım dedim. ben memnunum açıkçası.

Jazz tavsiye ederim yada yaris.. çok kıvrak arabalar, tutuşu güzel.. memnun kalırsınız, şimdiden hayırlı olsun, kaza bela göstermesin Rabbim

Fiyatlarını bilmiyorum ama volkswagen alabilirseniz Polo yine bütçeniz yeterse volkswagen Golf öneririm . Kia , Scoda sağlam arabalar yine Seat da tercih edilebilir . Kaydırmaz özelliği olmasına dikkat edin .
Toyota Yaris ve auris leri de araştırabilirsiniz .

Polo molo çok küçük yaa. İnsan içinde daralıyor. Octavia tavsiye ederim. Hem geniş. Hem bagajı efsane. Hem de o kadar az yakıyor ki. Resmen aaa hala yakıtım bitmedi diye şaşırıyorsun. Benim eski arabam octavia idi. Çok özlüyorum

Benim ilk arabam polo tour'du severek kullandım. Manuel vites olduğu için değiştirdim malum İstanbul trafigi dur kalk dur kalk yorucu oluyor.
Yine polo alacaktım,bir gittim bayiye,yokuşta kaydırır mı diyorum, kaydırır bilmem kac binliraya şunu alırsanız kaydırmaz,sunroof diyorum şu kadar verirseniz olur vs diye diye soğuttular beni polodan.
Sonra bütçemde cok uçuk değildi,nissan micra baktım,onunda yıl olarak eski modelleri vardı,yeni gelmemişti vazgeçtim.
Poloyu verip hyundai i10 aldım o dönem,yeni kasası çıkmıştı, 2 sene çok severek kullandım. Park problemi yoktu,minik motor olmasına rağmen seri arabaydı. Önerebilirim bütçenize uyarsa.
Passatta kullandım bu arada,baya büyük geniş bir araba ama sedan sevmiyorum çok bu sebeple onu da sevemedim.
Şu an bmw 1 serisi kullanıyorum,ikinci elde fiyatlar nasıl bilmiyorum ama kullanması zevkli,atak seri bir araba. Bütçeyi arttırma şansınız olursa aklınızda olsun.
Hayırlı olsun şimdiden. Umarım bulursunuz gönlünüze göre bir arac.

eski model polo-corsa-nissan micralara sanırım hundai i20lerle jazz daha uygun fiyatlı olabilir, bakabilirsiniz.
bunların hepsi birbirine yakın fiyatlı yakın kullanımı zevki araçlar.

1 - üretimi ülkede olan bir araba alın ki hem parça temini kolay olsun hem de parça fiyatı uygun olsun.
2- ilk arabanızı yüksek meblağlar ödemeyin . El kol ayak , refleks koordinasyonunu sağladıktan sonra daha iyi bir araba alırsınız

kızlar önerdiklerinizden bugüne kadar sadece Scoda bakmadım benimde aklımda bunlar var ama hangisi acaba daha iyidir diye düşünüyorum sürekli

Malum üst segment olanları ve Volvo yu saymazsak bence en iyisi volkswagen . Bütçenize göre modeli belirlersiniz . Sonrasında scoda , Kia , Toyota , Seat ... Servis ağı yaygınlığı , yakıt tüketimi vs. gibi kriterlerde aklınızda bulunsun .

Ilk arabam 10 yasinda 99 model bir hyundai atos tu :))) 1.0 motor, minik bisey... otomatikti. Araba kullanmayi onda ogrendim, hasat oldu araba o ayri :)) ogrenince citroen C1 aldim. Otomatik, yine 1.0 motor. Istanbulda bana gayet yetti, zaten kisa mesafeler gidiyordum, cok da memnundum. Tek sikintim cok guvenli gibi gelmiyordu. Evlendikten sonra polo kullandim, ve inanilmaz sevdim. Cocuklar olunca araba da buyudu tabi, tiguan kullaniyorum su an.

Sozun ozu, ilk arabaniz olacaksa eski model bir polo gayet isinizi gorur. Hem saglam arabalar hem de sehir icinde gayet kullanisli oluyorlar.

İlk aracım polo'ydu.Küçük ama gayet konforlu ve kullanımı rahattı ben çok seviyordum.
Şuan Nissan Qashqai kullanıyorum.
Bütçeni biraz zorlayabilirsen bence düşün derim.
Büyük bir araç olmasından dolayı başta tereddüt ettim ama performansından memnunum şuan.

Jazz tavsiye ederim yada yaris.. çok kıvrak arabalar, tutuşu güzel.. memnun kalırsınız, şimdiden hayırlı olsun, kaza bela göstermesin Rabbim
Aradığım fiyatlara ne yazık ki jazz bulamıyorum öyle ki bulduklarım ya ağır hasar yada pert kayıtlı bende airbag açmış olma ihtimaline karşı maalesef bakamıyorum jazz. Ama yarisler aklımda teşekkür ederim :)
Aslında çok polo var ama öğretmenim yarın itibari ile işe başlıcam malum seminerler özel okul olduğu için milli eğitimden 1.5 hafta önce başlıyorum. O yüzden sadece İzmir'den araba bakabiliyorum İzmir'de de şuan polo yok ama iki tane golf buldum onlara bakacağım bu hafta. Seat kia ve scoda da aradığım fiyatlarda yok maalesef. Ama diğer bir seçenek yarise bakıyorum ama tam otomatik modeli olmadığından aklımı karıştırıyor aurise param yetmiyor
Hyundai i10 bakıyorum ama güvenirlik konusunda emin olamıyorum. Minik olması benimde hoşuma gidiyor. Babamda passat var haftasonu biraz gezintiye çıktık passatla güzel araç ama bana kavraması falan sıkıntılı geldi biraz yani büyük olduğu için sorun bendeydi araba da değil Benim sağ bileğim bir kaza sonucu 7 sene önce kesildi atardamarım ve kaslarım koptuğu için arabada manuel olduğu için sıkıntı çektim yani biraz ondan büyük araç bende bakmıyorum. Bmw 1 serisi içinde param çok yüksek kmdeki araçlara yetiyor en düşüğü 220.000 km yani onu da ben istemiyorum. Ama i10 ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim
eski model polo-corsa-nissan micralara sanırım hundai i20lerle jazz daha uygun fiyatlı olabilir, bakabilirsiniz.
bunların hepsi birbirine yakın fiyatlı yakın kullanımı zevki araçlar.
Seçenekler arasında jazz harici bir çoğuna param yetiyor tabi en geç kasa 9 yaşında falan ama yetiyor yani sonuçta seçeneklerim arasında onlarda çok teşekkür ederim
Opel corsa ya da polo guzel ve ideal bence
Evet güzel ama corsaların yarı otomatik olması kafamı karıştırmıyor desem yalan olur
İnanın otomatik bir araba bir tık da eli yüzü düzgünse 35.000 Tlden aşağıda değil maalesef ondan o fiyatlara bakıyorum. Ama parça işini atlamayacağım teşekkür ederim
Maalesef scoda ve seatlarda hatta kialar bile neredeyse üst segment durumunda ama yakıt tüketimi aklımda servis ağına da dikkat edicem
Valla benimde bulabildiğim en yüksek modeli 2010 yani 9 yaşında ama araba piyasası öyle bir pahalı ki anlatamam bende c1 yada peugot 107 bakıyorum zaten bakarsınız birebir aynı kasa fabrikaları da aynı ama marka farkı var sadece ama dediğiniz gibi güvenli gelmiyor. Onun dışında bende eski kasa polo yada golf bakıyorum aklımda. Şuan tiguana param yetmiyor inşallah bir gün o da olacak
Tek geçerim diyorsun Bakıyorum onlara da çok teşekkürler
Yok Qashqai kadar asla yok bütçem En düşüğü şuan 46-47 bin tl ve km olarka 400.000 kmye yakınlar belki daha sonra bakabilirim. Bide küçük bir araba ile park etmeyi falan geliştirirsem daha rahat kullanabilirim ilerde Qashqai ama polo bakıyorum çok teşekür ederim
yarisleri önermem cünkü tam otomatik degiller ve kaydırma yapıyorlar.. Polo, hyundai, opel alabileceginiz en iyi araçlar
aaa yaris ile ilgili ilk kez böyle bir şey duyuyorum şaşırdım ama değerlendiricem mutlaka çok teşekkür ederim dediğiniz diğer polo hyundai ve opellere de bakıyorum ama hyundai bana pek güvenilir gelmiyor bilmiyorum ne kadar haklıyım

KIZLAR HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM ANCAK CEVAPLAYABİLDİM KONUMU AÇTIĞIM GÜN BAN YEDİM ÇÜNKÜ BDV'YE AÇTIĞIM İÇİN SONRASINDA DA ANCAK VAKİT BULDUM GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ ÇOK SAĞOLUN

bulursam ilk bu konuya yazacağım şimdi bikaç bayi gezicem kızlar sizler yine önerilerinizi yazın akşama görüşürüz yine
Hundai i20 kullanıyorum çok memnunum sıfır almistim ben nerdeyse 5 seneyi doldurduk bagaji full doldurduğum halde bayırda kalmıyor bagirmiyor araba zorlamiyor çekiç gücü olarak

Hundai i20 kullanıyorum çok memnunum sıfır almistim ben nerdeyse 5 seneyi doldurduk bagaji full doldurduğum halde bayırda kalmıyor bagirmiyor araba zorlamiyor çekiç gücü olarak
i20 otomatiğe param yetmiyor maalesef ama i10 otomatik alabilirim bagaj gücüne çok ihtiyacım yok şehirler arası çok yol yapmıyoru yapacak olduğumuzda da babamın arabasını kullanıyoruz onun dışında bir de getz bakıyorum bunlarla ilgili bir fikriniz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…