arabada nereye oturmalı?

Bekar ve arkadaş olarak samimi olduğum biriyse öne oturuyorum aksi takdirde hep arkaya oturuyorum evet görgü kurallarına uymuyor ama benim kendi çevremde sahit olduğum çok olay var riske girmek istemem.

ben olsam diyeceğim de öne oturmuşluğum da arkaya oturmuşluğum da var. ama bu durumda adam ayıp olmasın diye konuşma yapardım. yanlış anlamazsanız ben arkada oturabilir miyim?? orda daha rahat hissederim kendimi diye. bu durumda oluşabilecek tüm sorunları engellemiş olursunuz.

çok teşekkür ederim inşallah tutunuruz da devamı gelir :)
dün geldik ilk kez, yolda uzun da sessizlik olunca aklımdan bunlar geçti, acaba öne oturmamalı mıydım, adam hakkımda ne düşünmüştür, eşi görse ağlar mı bla bla bla :)

Ya arkaya otursanız ve karısı "kocamın arabasına binip arkaya oturmuş, kocam onun şoförü mü ne münasebet" diye bdvye başlık açsa

kocan da yol parasını versin o zaman derim
şaka bir yana aydınlandım ya, doğru cidden sorun çıkaracak ya da yanlış anlayacak insan her koşulda sorun bulur.

Adamın niyeti bozuksa ister öne ister arkaya otur istersen kendini tavana bağla götür yine de fayda etmez Tabiiki de öne otururum. Hem adam seni işe götürecek hem de sen ona şöfor muamelesi yapıp kontes gibi arkalara kurulacaksın. Çok büyük saygısızlık. En fazla ne yapardım, öyle oturunca yukarıya çekecek etekler giymezdim belki yanlış anlaşılma olmasın diye. Haa bir iki garip bakışını fln yakaladın, o zaman ben kendime servis buldum diyip bir daha hiç binmezsin arabasına.

yönetici konumundaysa arkaya oturmak çok ayıp olur. zaten anladığım kadarıyla süreklilik arz eden bir durum değil.

Beni babam bi yere götürecekti arka koltuğa oturdum bana kızmıştı ben senin özel şoförün müyüm arkaya oturuyorsun diye o geldi aklıma valla bende öne otururum ve öne oturmusumdur bunda bir sorun görmüyorum evliyim eşimin arkadaşı kendi iş arkadaşım patronumun falan eve birakkmisligi var hepsindede ön koltuğa oturmusumdur evli olmama rağmen eşimin yada benim aklımdan asla böyle birşey geçmemiştir

Ben müşterilerin arabasında da ön koltuğa oturdum hep

Yani bir yere gidiliyor birlikte konuşacaksın vs vs olmaz arkada

Sadece bir iş için şirket araba göndermiş ise o Zaman arkada oturdum

Hatta bir seferinde bir iş için şehir dışına gittik birisi ile Ada'm benim arabamın arka koltuğu yok sıkıntı olur mu dedi telefonda

Algılayamadım bile gittiğimiz yerdeki kişiler için sordu sandım onlara taksi tutarız zaten dedim

Sonra ertesi gün anladım ki araba ticari palio vardı onlardan ve Ada'mla 10 saatim yan yana geçti başbaşa yemeğe bile gittik

Takma Pelin buradaki ölçütler ile bizim yaşamlar uyuşmuyor o kadar kıskanç olsan zaten sen de bunu sırma ihtiyacı hissetmezdin Ada'm da seni getireyim götüreyim demezdi

Bir kere bu ikilemde kaldım sadece

Şehir dışında arkadaşımın yanında idim telefonu çaldı başka şehirde taksici olan kardeşi aradı abla Ankara'dayım yola nereden çıkacağım dedim

Boşsa beni de alsın dedim olur dediler çıktım kapıya

Ada'm geldi araba taksi Ada'mı da hayatta bir kere gördüm

Taksi olduğu için arkaya oturdum takside öne oturmak garip geldi iki saat gittik muhabbet ettik eşinden çocuklardan konuştuk

onun şehrinde beni terminale bıraktı hatta bize gidelim çay içelim dedi anneme götüreyim dedi vs vs

Ona ayıp mı ettim diye hala düşünürüm mesela

kesinlikle öne oturulur arkadaya oturulur mu makam şöförü muamelesi gibi çok ayıp olur arkaya oturmak bence..

doğru söylemiş :) benim arabam varken hiç başıma gelmedi ama hoş olmazdı sanırım.
ay evet cidden öyle, düşünsenize iş arkadaşı adam arkaya oturuyor ön koltuk boş, sinir olup konu açardık heralde, ben şoför müyüm diye

yönetici konumundaysa arkaya oturmak çok ayıp olur. zaten anladığım kadarıyla süreklilik arz eden bir durum değil.

şu anda görünen bikaç ay kesin, sonrası muallak, haftada 2-3 gün ofiste olacağız, mesafe de 40-45 km kadar... bence de ayp olur ama işte, acaba mı dedim :)

Ay bu arada ben bizim arabada arkaya oturuyorum

Eşim benim özel şöförüm

Sabah okula oğlumu bırakıyoruz arkada gidiyorum çocuğu bırakınca da eşim ön koltuğa montunu çantasını vs koymuş oluyor hop arkaya atlıyorum

Neyse eşim yoktu eşimin ablasının eşi bıraktı oğlumu okula giderken arkada oturdum dönüşte öne bindim ve okulun güvenliği ciddi ciddi bakıp Ada'mı süzdü

Muhtemelen gerçek eşimi şoför sandı ya da işte çocuğun babası ama benimle bağlantısız

bu yanına oturduğum Ada'mı da benim eşim veya sevgilim vs sandı

bizim arabada ben de uzun yolda arkaya oturuyorum, kızım terliyor, susuyor, öksürüyor, zaten koltuğa bağlı garibim, yanına biri lazım

eskiden biz hep arkadaşlarla yol üstünde olanları bırakırdık hiç aklıma böyle şeyler gelmezdi, cidden fazla etkilenmişim anladım :)

ön koltuk muhabbete açığım mesajı, arka koltuk resmi olalım mesajı veriyor gelir hep bana.

On koltuk uygun olani. Ben hep oyle yapardim. Ya arabayi kullanan kisiyimdir ya da on koltukta oturan

ön koltuk muhabbete açığım mesajı, arka koltuk resmi olalım mesajı veriyor gelir hep bana.

aslında resmiyiz, adam benden hem yaşça büyük hem konum olarak, yaklaşık 10 yıldır tanışıyoruz ama bu zamana kadar bikaç iş toplantısında denk gelmişliğimiz var o kadar. şimdi adama ne şöför muamelesi yapmak isterim, ne de ailesi açısından hoş olmayacak bir durum yaratmak, dün öne oturup sonra yanlış mı yaptım acaba olmuştum ama farklı bir tepki almadığım sürece önden devam edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…