• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanin masrafi

Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Geçen yıl ufak çaplı bi kaza oldu hasar yok öyle 800 tl e yaptırdı esim.
Iki memur ayligimiz var sürekli böyle bsylere para harcanıyor.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.
Herkesin böyle mi oluyor?
Bence değişin 2016 fln olsun model en azından

Eşimde iş için araba aldı gecen seneden bu zamana kadar sürekli arıza cıkardı daha 2 ay önce 4 bin tl masraf ödedik. Gecen ay 10 bin bakımı yapıldı. Bu ay şükür birşey cıkmadı. Önümüzdeki ay muane ve vergiler var. Bitmıyor valla

Yan aynaya ne olmuş ki. Esimin eski arabası duruyor evin önünde. Yenisini aldık ama satmadık eskiyi yan aynanın sinyal seyi ve kapağı artı boyama oldu . Çalmışlar 🤦🏼‍♀️ 40+40+50 130 TL para ödedi. Araba 2014 model
Siz servise goturdunuz sanırım
Allah Korusun simdikinin aynasina bisey olsa 23 bin TL🤦🏼‍♀️ sizin araba 2012 hangi marka ki. Genelde masraf cok oluyor evet durduğu yerden. Bence değiştirin en azından 2016 2017 bakin durumunuz müsaitse

Araç sıfır olmadıkça illaki sorunu derdi oluyo. Bunu göze almak lazım. İşinizi görüyosa sıfır alacak durumunuz yoksa bisüre daha idare edin

Wolkswagen polo vardı bende. Yeni arabaydı. Ama arıza olarak gelmişti dunyaya. Her ay yeni bir ariza çıkarıyordu ama hicbiri ucuz masraflar değil.

Hepsi en pahalı parcalarda çıkan arızalardı.

Biz aldığımız adama beddua ettik, muhtemelej sattığımız adam da bixe beddua etmiştir.

Araba masrafli istir ama sürekli ariza cikarmasi da beklenen bi şey değil.

Konuda o kadar garip mesajlar var ki gerçekten hayret ediyorum. Herkesin arabası 2018 üstüyse yolda gördüğümüz 1990 model kartallar, taksi çıkmasıyım diye haykıran linealar kimin...
2012 araba eski falan değildir öncelikle, hatta bmw, Mercedes falansa bir çok aracın 2017'sinden bile iyi durumdadır.
İkinci el piyasası artık alınamayan sıfırlar, 3 yıllık sıfır fiyatından pahalı ikinci eller, 3-12 yaş genç arabalar, 12-20 yaş iyi durumda olanlar olarak sınıflandırılıyor. 20 yaş üstü araçlara bile binen bir ton insan var.
Yine range, bmw vs grubunda ise yedek parçası her türlü pahalı. Zaten sanayiye girince ustalar elini ovuşturuyor :D (aracın öndeki metal bir şeyini, ızgara gibi olan, çocuklar çalmış, 700 lira verdik.)
Yedek parçası pahalı olan araba kullanmak şu açıdan çok iyi, birincisi parça sıkıntısı çekmezsin paran varsa parça vardır, ikincisi o arabayı yarım günde istediğin fiyata satarsın, zira bu arabaların 90 95 modellerinin bile 40 bin civarı olması bundandır.
Konu sahibi sakın dert etme, aracın gayet yeni durumda. 8 yaşındaki araç takside kullanılmamışsa, takla falan atmadıysa sorunu yoktur. Masraf da yukarıda saydığım sebeplerle ister istemez oynuyor. Durumun çok normal yani.

Arabadan anlamayan kişiler eski model araba almamalı.

Masrafı evet oluyor ama anlamiyorsan iki kat çok oluyor.

700 dediğini sanayide gezip, yedek parçasını alıp gidip anlayan bir ustaya yaptırınca masraf yarı yariya düşüyor.

2016da almıştım aracımı,aldığım fiyat 109 bin civarıydı,yakın zamanda fiyatlarina baktım 240 bandında.
Serviste yaptırıyorum bakımlarını biraz pahalı ama sorun çıkarmadı hiç bakım zamanından önce.
Araca göre değişir. Masrafsa tabi ki masraf ama araba bana göre ihtiyaç.

Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.

O yaşta araç için normal, çıkar öyle arızalar
Şu an araba piyasası allak bullak değişmeyi düşünmeyin

Demir yığını başka birşey değil. İhtiyaç halinde kiralıyoruz özellikle pandemi yüzünden..

Arabanızın modeli nedir bizim araba da sorun çıkmıyor hiç . Ford Fiesta ,2006 model falan sanırım hatta eşim sırf bu yüzden arabasını çok seviyor hiç sıkıntı çıkarmadı bu zamana kadar diyor. Bazı markalar gerçekten sorunlu oluyormuş

Konuda o kadar garip mesajlar var ki gerçekten hayret ediyorum. Herkesin arabası 2018 üstüyse yolda gördüğümüz 1990 model kartallar, taksi çıkmasıyım diye haykıran linealar kimin...
2012 araba eski falan değildir öncelikle, hatta bmw, Mercedes falansa bir çok aracın 2017'sinden bile iyi durumdadır.
İkinci el piyasası artık alınamayan sıfırlar, 3 yıllık sıfır fiyatından pahalı ikinci eller, 3-12 yaş genç arabalar, 12-20 yaş iyi durumda olanlar olarak sınıflandırılıyor. 20 yaş üstü araçlara bile binen bir ton insan var.
Yine range, bmw vs grubunda ise yedek parçası her türlü pahalı. Zaten sanayiye girince ustalar elini ovuşturuyor :D (aracın öndeki metal bir şeyini, ızgara gibi olan, çocuklar çalmış, 700 lira verdik.)
Yedek parçası pahalı olan araba kullanmak şu açıdan çok iyi, birincisi parça sıkıntısı çekmezsin paran varsa parça vardır, ikincisi o arabayı yarım günde istediğin fiyata satarsın, zira bu arabaların 90 95 modellerinin bile 40 bin civarı olması bundandır.
Konu sahibi sakın dert etme, aracın gayet yeni durumda. 8 yaşındaki araç takside kullanılmamışsa, takla falan atmadıysa sorunu yoktur. Masraf da yukarıda saydığım sebeplerle ister istemez oynuyor. Durumun çok normal yani.

Çok doğru demissiniz. 96 model Skoda var bende, ilk zamanlar masrafı oldu çünkü çok bakımsızdı ama gerekli tamiratı gördükten sonra neredeyse sıfır masraf binmeye devam ettim. (Sigorta falan hariç tabi) Şimdi 2012 model araba alabilsem bayram ederim :) Bizimki neredeyse benle yaşıt olunca 2012 arabalar çok yeni geliyor bana :)

Şu anda piyasa berbat durumda, satarsanız yenisini almanız çok zor olacaktır, haketmeyen arabalara çok paralar istiyorlar. 8 yaşında bir arabanın o kadar masraf çıkarması bana çok da normal gelmedi, tabi markası nedir bilmiyorum. Bizimki 24 yaşında, iki günde 3000 kilometre yol yaptı, tık demedi. Sanayide iyi bir ustamız var çünkü. Bence sağlam bir usta bulun gösterin arabayı. Sanayide de orijinal parça takıyorlar, yan sanayi parça zaten hemen kendini belli ediyor. Araba kendi düzeninde çalışmıyor. Mesela far düğmesi yan sanayi bizimkinin, basarken bile farkı anlıyorsunuz.

Alırken ekspertiz yaptırdınız mı bilmiyorum ama araba taksi çıkması falan da olabilir. Bir kontrol ettirin, ona göre hareket edin derim ben.

ay sırff arabanın masrafı var diye arabamı satmak istedim zaten sonra egzozu haşat ettm sattım :KK70: herşeye masraf çıkıyor benim de öyleydi yarı otomatikti baskı balata değiştim tanıdık diye 2 kusurdan 1500 e indi, arabadan ses geliyordu, ona da bi 2000 dedilerdi, 10 bin bakımlarına allahtan vardı, oraya buraya sürttüm kaç defa sırf masraf diye boyatmadım siyah beyaz geziyorduk :KK70: ama cidden masraf herşeyi, egzozda oksijen sensörünü parçaladım bi 1000 de ona verdim...

Eşim piri o işin.
Zevkine yapıyordu dükkan varken bile, şimdi iyi bir araç denk getirirse alıyor.
Senede öyle 6 7 araç alır satar.
Ondan bilmediğimiz marka model kalmadı😂
Yasa cikacak deniyordu çıktı mı bilmiyorum ama yetkisiz al sat devri kapanacak diyorlar. Kısıtlı olacak deniyordu

Yasa cikacak deniyordu çıktı mı bilmiyorum ama yetkisiz al sat devri kapanacak diyorlar. Kısıtlı olacak deniyordu
Zaten şuanda da şahsi olarak üzerinizde 3 ruhsat olabiliyor, sınırlaması mevcut.
Ama bu ailede diğer kişilere almaya engel değil.
Çıkacak yasa diye konuşuldu ama hiçbir detay paylaşılmadı, zannetmiyorum olacağını.

Zaten şuanda da şahsi olarak üzerinizde 3 ruhsat olabiliyor, sınırlaması mevcut.
Ama bu ailede diğer kişilere almaya engel değil.
Çıkacak yasa diye konuşuldu ama hiçbir detay paylaşılmadı, zannetmiyorum olacağını.
Evet biliyorum aile icine alındığı için sinirlama gelecekti zaten tekrardan. Bakalım ne olacak. Daha gundemde yerini bulamiyor.

Yine range, bmw vs grubunda ise yedek parçası her türlü pahalı. Zaten sanayiye girince ustalar elini ovuşturuyor :KK70: (aracın öndeki metal bir şeyini, ızgara gibi olan, çocuklar çalmış, 700 lira verdik.)
benim araçta 2012 bugün baktım bayağı yeni yahu işimi görüyor otomatik rahat küçük segment daha ne olsun bir de lpg li olaydı iyiydi.eski araç diye gömmüşler 2012 lileri ha ha ha

Annemin bir lafı var”araba metres gibidir der” hep yer hep yer. İstediğiniz modeli alın yine masrafı olur.

Back
X