• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabanin masrafi

0 araba masraf çıkarmaz diye birşey yok. Bazen fabrika hatası oluyor uğraş dur. Bir tanıdığımızın başına geldi mesela. Bizim de 2012 model, yıllık bakım masrafı 1000-1500 arası tutuyor, normal yani. Yedek parçası ucuz araba tercih ederseniz masrafınız azalır, bazı markaların küçücük bir parçası bile bilmem kaç lira.
Valla arabam 2013 model, 2015 te aldım.
5 senede rutin işlemleri ve gelip duran arabaya çarpma sonucu oluşan hasar hariç hiçbir masraf yapmadım.
Şans işte...

Şöyle söyleyeyim, mesela mercedeslerin motorunu reno üretir, aynı motora sahipler.
Ama siz mengerler e gidip motor bakımına sokarsanız ucu açık bir rakam çıkar, sanayideki usta renodan sipariş verir 5 de 1 e çözer işi.
Halbuki gelen aynı maldır ama biri etiketle gelir.

Çevrenize sorun, araştırın.
Sanayi demek çakma mal değildir.
Ayrıca araba sıfır değil, yeni de değil.
Kendi marka bakımına ihtiyacı yok bence.
Bazı parçalar orijinal olmak zorundadır ama yan ayna için 750 gerçekten çok çok fazla bir rakam.
Kopsa yenisi takılsa anca.

Mercedesin bazi modelerinde var Reno motoru hepsinde degil.

Benim ilk kendi arabam bir Reno Clioydu birkere 5000 km yag degisimk oldu sonra 120.000 km kadar yagini degistirmedim garip bir sekilde banamisin demedi 8 sene bir kere hatic agriza cikarmadi. Sans sanirim. Simdiki arabamda cesaret edemem 😁Arabanin yillin bakimlarini aksakmamak gerek. Birde bir arabada ne kadar elektronik sey varsa okadar agriza cikarmaya meyili oluyor

Evet öyle ama her yer de orjinal getirir mi emin olamam diyorum. Ayrıca bnm aynalara sanayi 2bin dedi. Çünkü elektrikli düğmeyle açılıp kapanıyor. Bana da çok fazla geldi yaptırmadım. Elimle binerken açıyorum. Zaten tek ayna bozuldu. Bu ayna vs küçük küçük parçalar çok pahalı oluyor
çoğu araçta aynalar elektrikli zaten bana da fazla geldi fiyatı ben 1.5 yıl önce parktan çıkarken bir jeep e çarptım ön tamponu değişecekti teklif etmeme rağmen kendisi orjinal istemedi ikame taktırdık kendi arabamda haar çoktu servisi yerine tanıdığımız ustaya götürdük kaskosu vardı orjinal kapılar geldi ve arka tampon hepsini yepyeni yaptı ve boyadı o kısımları .2012 benimkide o kadar para vermezdim kendi servisine.eşiminki sıfır araç o mecbur 10000 bakımına honda servisine götürüyor çok ta pahalı

Merhabalr. Geçen yıl aldığımız bir arabamız var.2012 model. Yalniz bu aralar çok falza masrafı oldu. Ben anlamam arabadan eşim de öyle.
Arabanın çekişinde mi sorun varmış ne 3 bine o yapılıyor şimdi. 10 bin bakımı oldu 900 tl ye.
Yandaki küçük açılıp kapanan aynalarda sorun oldu 750 tl dendi daha yaptırmadık.
Geçen yıl ufak çaplı bi kaza oldu hasar yok öyle 800 tl e yaptırdı esim.
Iki memur ayligimiz var sürekli böyle bsylere para harcanıyor.
Eşime değiştirelim dedim arabayı yok araba iyi satmam dedi her arabada böyle oluyor dedi.
Herkesin böyle mi oluyor?
Arabanız hangi marka ve model. Ona da bağlı. Parçaları pahalı olabilir ama 8 yıllık arabanın o kadar masraf çıkarmaması şazım. Kilometresi yüksek mi otomatik şanzıman mı?

Arabanin modeli nekadar yeniyse ve kazasizsa okadar az masraf cikarir ama 2012 model arac surekli sorun cikarmasi normal. Satip modeli yukseltmeniz lazim kazasiz bir arac daha masrafsiz olur

Araba yattığı yerden para demek zaten.Yillik ödediğimiz kasko sigorta mtv ye verdiğimiz parayla ekmek almaya bile taksiyle gider geliriz aslında
çok doğru ama o da sıkıntılı kızım anaokulundayken arabam yoktu taksiyle okula götürüp getirdim 4 ay ama taksi zamanında gelmedi bazı taksici mesafenin kısalığına kızdı vs.velhasıl dayanamayıp gene araba aldım taksi de cıksss asla çözüm değil

Valla arabam 2013 model, 2015 te aldım.
5 senede rutin işlemleri ve gelip duran arabaya çarpma sonucu oluşan hasar hariç hiçbir masraf yapmadım.
Şans işte...
Biz geçen yıl 900 liraya yaptırmıştık yağ değişimi, klimaların filtre değişimi vs. klasik bakımlar bunlar. Bu sene hiç olmadı mesela. Ama iki yıl önce falan motor fanı değişti, maliyeti çok düşük olabilecek kocaman bir pervane idi, 1200 lira falan vermiştik galiba :) Ayrıca markaların servisleri daha fazla masraf çıkarıyor. Adamlar boşuna yazmıyor servis bakımlı diye :)

Benim arabam 10 yaşında sizinki gibi olmasada masrafı var 10 bin bakımı geldi daha yaptıramadık diğer türlü mtvsi kaskosu sigortası derken araba her türlü masraf inanın sürtmeler var arabada bir kaç tane yaptırmadık bile yeni modeldede aynı sorunlar var

Mercedesin bazi modelerinde var Reno motoru hepsinde degil.

Benim ilk kendi arabam bir Reno Clioydu birkere 5000 km yag degisimk oldu sonra 120.000 km kadar yagini degistirmedim garip bir sekilde banamisin demedi 8 sene bir kere hatic agriza cikarmadi. Sans sanirim. Simdiki arabamda cesaret edemem 😁Arabanin yillin bakimlarini aksakmamak gerek. Birde bir arabada ne kadar elektronik sey varsa okadar agriza cikarmaya meyili oluyor
Her elektronik şeyde olduğu gibi bu da şans işte.
Ben almış olsam elimde dağılırdı da koca kişisi kadir gecesi doğmuşcasına şanslıdır hayatında

Yine ablamın arabasını da ben buldum ama eşimle aldık, o da 2013 model, 5 senedir biniyor.
Bir tek balataları değiştik.
Benimkinde de ablamda da ıvır zıvır ne kadar şey varsa, hepsi var.
Şanslı birine aldırmak lazım herhalde arabayı😂😂

3 senedir arabamız var. Kendimize, evimize, gırtlağımıza harcamadık arabaya harcadığımız parayı. Adamın karısından çok değer gösterdiği sevgilisi konumunda resmen diyeyim de ban yemeyeyim 😂 sadece size özel değil yani canım. Araban mı var dedin var 🤦🏻‍♀️

bu zamanda nasıl model yükseltsin araba fiyatları uçtu gitti
Kendi saticaklri arabanin fiyatida yukseldi ama o sabit kalmadi sonucta ve gecmis zamanda olsaydida yine uzerine para eklemeleri gerekirdi. Araba masrafina vericekleri parayi birikim yoksa bir ihtiyac kredisi cekip ona verebilirler. Arabada yatirim modeli yukseldikce sene gectikce fiyatlar artiyor.

Biz geçen yıl 900 liraya yaptırmıştık yağ değişimi, klimaların filtre değişimi vs. klasik bakımlar bunlar. Bu sene hiç olmadı mesela. Ama iki yıl önce falan motor fanı değişti, maliyeti çok düşük olabilecek kocaman bir pervane idi, 1200 lira falan vermiştik galiba :) Ayrıca markaların servisleri daha fazla masraf çıkarıyor. Adamlar boşuna yazmıyor servis bakımlı diye :)
E tabii ki, servis bakımı ocağa incir ağacı diker.
Her şeyi geçtim en ufacık bir şeyde bile computeste sokuyor, onun masrafı yeter.

Her elektronik şeyde olduğu gibi bu da şans işte.
Ben almış olsam elimde dağılırdı da koca kişisi kadir gecesi doğmuşcasına şanslıdır hayatında

Yine ablamın arabasını da ben buldum ama eşimle aldık, o da 2013 model, 5 senedir biniyor.
Bir tek balataları değiştik.
Benimkinde de ablamda da ıvır zıvır ne kadar şey varsa, hepsi var.
Şanslı birine aldırmak lazım herhalde arabayı😂😂
Bu konuda sukur bende sansliyim. Dediginiz gibi erkek kardesim sansiz. Hep bisileri cikti arabasinin.

Benimkide 2015 model motoruda buyuk kilometesi az bakimlarida aksamiyo yani beni beya idare eder. 100.000 km yolumuz var. Bendede bu kilometre takintisi var simdiye kadar en fazla 120.000 degistirdim.

Kendi saticaklri arabanin fiyatida yukseldi ama o sabit kalmadi sonucta ve gecmis zamanda olsaydida yine uzerine para eklemeleri gerekirdi. Araba masrafina vericekleri parayi birikim yoksa bir ihtiyac kredisi cekip ona verebilirler. Arabada yatirim modeli yukseldikce sene gectikce fiyatlar artiyor.
devamlı al sat yapmadıkça arabadan yatırım olmaz.en iyi yatırım arsa iyi yerde dükkan ve altındır

Bu konuda sukur bende sansliyim. Dediginiz gibi erkek kardesim sansiz. Hep bisileri cikti arabasinin.

Benimkide 2015 model motoruda buyuk kilometesi az bakimlarida aksamiyo yani beni beya idare eder. 100.000 km yolumuz var. Bendede bu kilometre takintisi var simdiye kadar en fazla 120.000 degistirdim.
benimki 2012 model kilometresi 50 bine yakın çünkü yakın mesafe hariç hiçç kullanmıyorum. :halay: utanılacak yerlere eşimin arabasıyla gidiyoruz yoksa vale bile beğenmıyor avm de hastanede pahalı olmayan arabayı maalesef ha ha ha

1 senedir arabayı değiştirmeye çalışıyoruz.
Yerine alacağımız araba bulamadık.
Evet fiyatlar çok arttı benim satacağım da arttı ama aynı ayarda yerine daha üst almak için eskiden 100 koymak gerekiyorsa şuan 200 fark çıkıyor😂
Km 120 bin ideal bir sınır, ben daha büyük bir araç düşüncesi ile değiştirmek istiyorum ki sedanda daha büyüğü yok zaten, iç hacim daha büyüğü vitolar oluyor😂😂
2 çocukla arabaya sığmak zor mesele...

Arabayı hiç kullanmasanız bile, atıyorum garajda dursa dahi ödenmesi gereken şeyleri var :halay:her türlü gideri var yani..

Back
X