- 25 Haziran 2016
- 7.602
- 13.612
- 248
Siz 1 yil bekleyeceksiniz ama evler faiz beklemeyecek.sizin biriktiridiginiz para faizi karsilamayacakBiz en fazla 1 yıl bekleyeceğiz düşük bir şey olacak ama dediğiniz gibi zamanla iyisi de alınır.
Yani yazdım koronaya yakalanmamak mucize olur eşim polis ben öğretmen. Evet araba çok güzel bir şey. Ama en fazla 1 yıl sıkıntı çekeceğiz
Bizde arabayı satıp ev aldık geçen sene,bu sene olsa asla ev alamazdım çok arttı fiyatlar,arabayı da biz çok ucuza verdik uçtu şu an,arabasızlık zorluyor ama idare ediyoruz 1 yıldır,fiyatlar böyleyken alabilecek gibi de değiliz çünkü evi ödüyoruz sizin elinize seneye bi para geçecekmiş ben olsam ev alırdım 1 yıl ne ki idare edilir.Arabasız yılımız bitti bile çocuk da var işyerim de oturduğum işe yakın başka bi ildeydi ama idare ettikMerhabalar. Elimize bir miktar para geçecekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı geçti onunla da borçları ödeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim çok isteksiz arabasız olmaz çocuk var diyor, 21 aylık çocuğumuz.
Velhasıl düşündüğümüz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, büfe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta özel hastaneye bile yakın. Eşime bugün açtım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere böyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar böyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek için neler desem, ikincisi ise arabasız çok mu zor olur çocukla?
Bizim düşündüğümüz yer merkezde yani güzel bir bulvarı var mesela buranın oraya 5 dk uzaktaAraba fiyatları çok yükseliyor. Biz satmıştık arabamızı ve şuan üzerine baya bi koymak gerekiyor yenisi için onuda yapamıyoruz maaş durumu belli olmadığı için. Ama çok zor gerçekten arabasız olmak. Sizin birde bebek varmış iyice zorlanırsınız. Benim ev dağın başında iyice kapandım kaldım yakında market var ama yüklü alışveriş yaparsam çok zor taşıyoruz. En basiti bu yani o yüzden bence arabanızı satmayın
Merhabalar. Elimize bir miktar para geçecekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı geçti onunla da borçları ödeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim çok isteksiz arabasız olmaz çocuk var diyor, 21 aylık çocuğumuz.
Velhasıl düşündüğümüz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, büfe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta özel hastaneye bile yakın. Eşime bugün açtım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere böyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar böyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek için neler desem, ikincisi ise arabasız çok mu zor olur çocukla?
Kredi çekeceğiz biri 5 yıllık ödemeli 3 bin TL, diğeri 10 yıllık 2300 TL olacak. Bu süreçte seneye Ağustosta 70 bin civarı para geçecek elimize. Evet çok yüksek bir arabamız yok.Yanlış anlamayın da arabanın modeli de çok yüksek değilmiş. Bu fiyata üstüne 30 bin ekleyip ev mi buldunuz? Eğer öyle ise hemen alın ama bir de kredi falan çekilecekse ben araba derim.
bu arada ben de evimi satıp araba alma derdindeyim. Annem forumdaki çoğunluk gibi ev satılır mı araba için diyor. Ben yalnızım buna rağmen arabasız yapamam. Siz çocukla yapabilecek misiniz iyi düşünün lütfen
Ben de böyle düşünüyorum ve 5 yıl sonra çok rahat olacağız maaşlar 15 bine yaklaşırken bizim sadece sabit 2300 ödememiz olacak5-6 ay önce baktığımız evin fiyatı 100 bin lira arttı. Para biriktirelim deseniz aradaki fiyat artışını bile biriktiremezsiniz. Ama araba her türlü alınır
Alacağımız ev hem parka yakın hem de burada güzel bir FSM bulvarı vardır oraya yürüme mesafesinde. Yani zaten başka bir ev mümkün değil mesela okuluma yakın vardı ama olmaz çünkü bebeği bırakmak zorunda kalırız ama buraya kayınvalide gelebilirAraba çok büyük bir ihtiyaçtır. Ben olsam arabamı satmazdım. Arabamı satmaksızın başka türlü ev sahibi olmaya çalışırdım. Başka alternatifler düşünün...
Bir de ev sahibi olmak için hayattan çok feragat ediliyor. Mesela siz en güzel çağınızdasınız, bebişinizle nasıl aktivite yapacaksınız... hadi pikniğe gidelim araba yok ee para da yok hadi bir yerlere çay içmeye gidelim araba yok para yok....Cocugu bir parka yeşillik alana götürelim hava alsın arabasız olmaz... Hep evde hep evde ... Birbirinize bakıp bir müddet sonra birbirinizi yemeye başlarsınız.
Bunu düşündük bankada konuştuk içinden çıkamadık ev 400 bin, dediğiniz gibi olunca 7500 civarı ödeme çıkıyor ve geçinmemiz çok zor kalan paraylaAlacağınız ev fiyatı nedir? Kredi vadesi kaç yıl?? Sizin yerinizde eşimle ben olsam arabayı satmadan kredi çeker evi alırdık. 1 sene olabildiğince yüksek öder seneye elimize geçen 70000₺ ile krediyi yapılandırırdık.
Yani ev güzel yerde iki tane özel hastane var yakında ki Bursa'da devlet Hastanesi'ne gidilmez zaten. Evet az evvel bunu da düşündüm rahatlık büyük ama bir şekilde tekrar alacağız diye düşünüyorum.Arabalı hayata alışan için zor olur
Yeni araba alacağımız için bizde aracımızı sattık ve arabamız bayinin söylediği tarihte gelmeyince 1.5 aydır arabasız kaldık çok zorlanıyoruz bizimde çocuğumuz var şu hastalıklı ortamda toplu taşıma da tercih etmek istemedik kırdık dizimizi oturduk evdearaba büyük rahatlık ve konfor gerçektende bence eşiniz haklı ev için biraz daha bekleyebilirsiniz Allah korusun hastalık durumunda veya başka acil bir durumda araçsız kalmak büyük sıkıntı olur
Metrodan inince 6-7 dk okula dönüşte otobüs tercih edebilirim sabah saatlerinde metro daha garanti çünkü. Eşimin de metro istasyonu önünde birimiEv nerede okul nerede
Metro ulaşımda güzel ama çoğu güzergahta yürünecek yol çok fazla sabah işe giderken metrodan inip kar kış 20 dakika yürü dönüşte de yarın saat yürü benim yaşam hızımda olanaklı değil
Örneğin benim evimden işe gitmek için ara hat ile metroya, metrodan inince de minibüse binmek gerekiyor 3 vasıta git 3 vasıta gel iki kişi müthiş bir maliyet
Evin semtine göre denenebilir gerekirse ucuz bir araba alırsınız kredi vs birkaç ay sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?