- 15 Ekim 2018
- 2.189
- 4.417
- 133
Evin kaynanaya yakın olması konumunu güzelleştirir miburdan başka hiç bir yere odaklanamadım Allah affetsin.
Alınmaması için bi sebep daha diyorsunuz yani
Metro marketten kalkip eve getirmiyor cunku sizi. Pazardan donuste esyalari tasimiyor. Yoklugunda anlarsiniz ancak eskiden ben de oyle derdim ama inanilmaz rezillik. Bir de simdi korona var otobuse metroya binilmez hele bursada. Koronanin baskenti olduk iyice. Eviniz olmasin ama arabaniz olsun. Yasliliginizda ev sahibi olursunuz bosverin hic riske atmayinNeden ki arabayla da deliriyoruz trafikten. Rezalet bir trafiği var. Metronun en azından saatleri sabit. Yani sürekli gezme alışkanlığı da yok bizde. Kayınvalideye git markete git pazara git işe git arabayı bunun için kullanıyoruz en çok. Ki dediğim ev zaten bunlara yakın. Sadece işe metro ile gideceğiz.
Bir yıl sonra 70 bin gelecek diyelim bizim bu miktar sabit bizim para biriktirmemiz de çok zor beceremiyoruz tek çözüm kredi ile bri şeylerin sahibi olmakBence eşiniz haklı, cocuk ile zorlanabılırsiniz heleki şu sürecte, 1 yıl sonra alma imkanınız olacaksa dişinizi sıkın 1 yıl daha..
Benim gibi pazar arabası alır konu sahibi.büyük kolaylıkMetro marketten kalkip eve getirmiyor cunku sizi. Pazardan donuste esyalari tasimiyor. Yoklugunda anlarsiniz ancak eskiden ben de oyle derdim ama inanilmaz rezillik. Bir de simdi korona var otobuse metroya binilmez hele bursada. Koronanin baskenti olduk iyice. Eviniz olmasin ama arabaniz olsun. Yasliliginizda ev sahibi olursunuz bosverin hic riske atmayin
Yani yazdım koronaya yakalanmamak mucize olur eşim polis ben öğretmen. Evet araba çok güzel bir şey. Ama en fazla 1 yıl sıkıntı çekeceğizMetro marketten kalkip eve getirmiyor cunku sizi. Pazardan donuste esyalari tasimiyor. Yoklugunda anlarsiniz ancak eskiden ben de oyle derdim ama inanilmaz rezillik. Bir de simdi korona var otobuse metroya binilmez hele bursada. Koronanin baskenti olduk iyice. Eviniz olmasin ama arabaniz olsun. Yasliliginizda ev sahibi olursunuz bosverin hic riske atmayin
Nasil isterseniz elbette butce sizin. Bursanin toplu tasimasi cok pahalidir,taksi zaten cok pahali. O paralara araba konforu yasaniyor resmen.Yani yazdım koronaya yakalanmamak mucize olur eşim polis ben öğretmen. Evet araba çok güzel bir şey. Ama en fazla 1 yıl sıkıntı çekeceğiz
Ev fiyatları da araba fiyatları da ucup gidiyor..benım eşim de birikim olmadan ev alma taraftarı deıl pek, faizler keza öyle.. Ama arabasız da cok zor.. Verdiğim kiraya da acıyorum..Bir yıl sonra 70 bin gelecek diyelim bizim bu miktar sabit bizim para biriktirmemiz de çok zor beceremiyoruz tek çözüm kredi ile bri şeylerin sahibi olmak
Evet ufak tefek sorunlar var ama oğlumuza bakıyor. Bir de öyle bana gelme meraklısı değil şu anda da yakınız zaten haftada 3-4 kez görüyorum kendisini. Genelde biz ona geliyoruz.Evin kaynanaya yakın olması konumunu güzelleştirir miburdan başka hiç bir yere odaklanamadım Allah affetsin.
Merhabalar. Elimize bir miktar para geçecekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı geçti onunla da borçları ödeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim çok isteksiz arabasız olmaz çocuk var diyor, 21 aylık çocuğumuz.
Velhasıl düşündüğümüz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, büfe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta özel hastaneye bile yakın. Eşime bugün açtım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere böyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar böyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek için neler desem, ikincisi ise arabasız çok mu zor olur çocukla?
Yanlış anlamayın da arabanın modeli de çok yüksek değilmiş. Bu fiyata üstüne 30 bin ekleyip ev mi buldunuz? Eğer öyle ise hemen alın ama bir de kredi falan çekilecekse ben araba derim.Peugeot 208 puretech 1.2 otomatik. 2016.
5.300 kredi ödeyeceğiz. 12 bine yakın alıyoruz toplam maaşlar.
Yani evet covid var ama meslek olarak zaten kapmamak mümkün değil. Hatta geçen timlerinde bir arkadaşı belirtisiz covid pozitif çıkmış tesadüfen yaptırdığı testte. Ben öğretmen eşim polis. Okullar açılacak ve ben de kaparım büyük ihtimalle toplu taşıma olmazsa okulda sosyal mesafe mümkün olamaz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?