Arabasız yaşamak

Bunu düşündük bankada konuştuk içinden çıkamadık ev 400 bin, dediğiniz gibi olunca 7500 civarı ödeme çıkıyor ve geçinmemiz çok zor kalan parayla
Evi tamamen mi kredi ile alcaksınız 7500 tl kredi çok geldi gözüme kaldı ki o kadar kredi verir mi bankalar bilmiyorum 350 bin e 5500 gibi bir rakam çıkıyor aylık ödeme bence arabayı filan satmayın

Evi tamamen mi kredi ile alcaksınız 7500 tl kredi çok geldi gözüme kaldı ki o kadar kredi verir mi bankalar bilmiyorum 350 bin e 5500 gibi bir rakam çıkıyor aylık ödeme bence arabayı filan satmayın
Arabayı satmazsak o şekilde satarsak 140 bin nakit olacak toplamda da 5300 kredi ödemesi. Bir kredi de 5 yıl sonra bitecek

Yani ev güzel yerde iki tane özel hastane var yakında ki Bursa'da devlet Hastanesi'ne gidilmez zaten. Evet az evvel bunu da düşündüm rahatlık büyük ama bir şekilde tekrar alacağız diye düşünüyorum.
Şuan ki aracınız kaç senelik modeli ne bilmiyorum ama araba piyasası uçmuş vaziyette ikinci el araç almakta çok pahalı sıfır araç almakta bunu göz önünde bulundurun ev yine bi şekilde alınıp kredisi ödenir ama şimdiki aracınızı satıp ileride araba alma durumunuz zorlaşabilir biz 2 3 yıldır araba bakıyoruz manuelden otomatik arabaya geçelim hem model yükseltelim diye geçen sene olan fiyatlarla şuan ki araç fiyatları arasında uçurum var Ve daha önce daha uygun fiyatlıyken arabayı değişmediğimize pişmanız ama yapıcak bişey yok Bizim için hayırlı zamanı şimdiymiş demek ki diyoruz

30 lirada harcanmadan eve giriş derim canım millet arabayla mı doğuyor tabi konfora alişan zor bırakır 1 buçuk kira ne demek ev al ev

Nasil isterseniz elbette butce sizin. Bursanin toplu tasimasi cok pahalidir,taksi zaten cok pahali. O paralara araba konforu yasaniyor resmen.
3.80 tl ile kent meydanına iniyorum, en pahalı ulaşım bizde

Konu sahibi, kesinlikle önce ev derim
Kira işi ev sahibinin ağzına bakar , çıkın dese yeterli. Hem kiranızda maşAllah epey pahalı
Çok istiyorsa 5-10 bin arası doğan gibi birşey alsın işe götürür getirir

Ev kredisi çektiğinizde 1 yıl sonra ödemeye başlanıyor diye biliyorum bu arada oturdugunuz evi satarsiniz beklediginiz para da gelirse tekrardan yapilandirirsiniz aylik odeme miktariniz duser ev de sart arabada sart araba satilip ayaginizi yerden kesecek idare edecek kadar da bir araba dusunulebilir

Gerçekten çok hassas bir konu , ev aldık haziran ayında . Arabayı sattık , daha orta segment bir araba aldık. Arabanın parasını eve aktarıp krediyi azalttık. Arabasız olmayı hiç düşünemedim, çocuk olmasa idare ederim ama çocukla imkansız. 26 aylık çocuk için arabaya ne gerek var demiş hamile bir arkadaş umarım hiçbir zaman öğrenmek zorunda kalmaz ne gerek olduğunu. Ben sizin yerinizde olsam daha düşük bütçeli bir ev alırdım arabayı satmazdım.

Aynı öneriyi sundum 2+1 320 civarı bir ev var arabayı satmaya gerek yok ama eşim 100 fazla verip daha güzel bir ev almak mantıklı diyor kredi çekiyorsak değsin en azından dedi.
Bilmiyorum belki acele ediyorum ama bu süreçte elimizdeki 30 bin azalabilir ve ocakta zam olunca 1700 u bulur kiramız. Bunları düşününce bir an önce ev alma fikri oluşuyor.

Kredi çekeceğiz biri 5 yıllık ödemeli 3 bin TL, diğeri 10 yıllık 2300 TL olacak. Bu süreçte seneye Ağustosta 70 bin civarı para geçecek elimize. Evet çok yüksek bir arabamız yok.
Hayırlısı olsun ama eşiniz belki bu krediler zorlar diye düşünüyordur. Aylık 5300 ödeyecek gücünüz var mı? Gerçi ilk yıllar zor olur sonra rahatlarsınız.

Ama herşey de aynı anda olmuyor. Keşke olsa. Oturup gerginlik yaşamadan, konuşmak hesap kitap yapmak lazım. Eksiler artılar ülkenin ekonomik durumu, arabanın getirisi kiranın götürüsü. Tamam krediler düştü ama ev fiyatları da inanılmaz derecede arttı. Yani krediler artarsa ev fiyatları uzun vadede düşmeyecek diyorlar çünkü inşaat sektöründe büyük bir üretim olamayacak giderler yüzünden bi çok inşaatçı batacak diyorlar. Araba fiyatları 0 araba yok diye arttı, şu an 0 araba alsanız teslimat 3 ay sonra. kaldı ki insanlarda sıcak para yok. valla sizin yerinize koydum kendimi bunaldım. benim eşim memur değil. memur olsa krediyi uzatır, ödeme oranlarını hafifletir keyfime bakardım. siz ikinizde memursunuz, aylık ödemeyi azaltamıyor musunuz ?

Bu pandemi döneminde bence araba daha önemli . Arabasız hiçbir yere rahat gidilmiyor. Hastalık kapmaktansa kendi arabanla rahatça gidebilmek çok daha iyi.

Arabamız 15 gündür serviste. Benim de 21 aylık çocuğum var. Ve bu 15 günde arabanın da bir nimet olduğunu anladım. Ben de sizin gibi arabayı satıp ev alalım diye ısrar ederdim ama yok araba da çok önemliymiş. Çocuk doğdu doğalı toplu taşıma aracı kullanmadık. Çocuk yokken arabamız olduğu halde toplu taşıma kuşlandığımız olurdu ama çocukla düşünemiyorum, üstelik böyle hastalığın kol gezdiği zamanlarda toplu taşımayı hiç sağlıklı bulmuyorum.
Araba konusunda eşinizi de ikna etmeniz çok zor. Erkekler bizden daha düşkün arabaya. Eşinizin dediği de doğru araba fiyatları çok yüksek.
Konut kredileri düştü diye acele etmeyin. Alacağınız evlere kredi düştü diye en az 30 bin koydu bile ev sahipleri, yani ortada “şimdi tam zamanı” durumu yok. 1.5 senedir takip ediyorum şu an ev fiyatları en yüksek zamanında.

Arabayı evden önemli bulanlardanım.
Kirasını ödedikten sonra ev bulmaktan kolay bir şey yok, araba öyle kolay değil. Kiralamak falan hikaye, bir ton prosedür, kazası vs dert.
Araba fiyatları uçuyor, düşmeyecek de.
İnsan altında araba olunca daha çok daha rahat geziyor. O bile iyi geliyor insana.
Boşver evi seneye alırsınız, ömür uzun.

Şöyle bir durum var aslında baktığımız ev sıfır ve sıfır evlerde krediler için limit koymuşlar firmalar o yüzden zorlanıyoruz ama 10 yıllık bir ev olursa sorun olmuyor ben buna da razıyım ama eşim her şeye bir kulp buluyor. Yok mutfağı böyle yok balkonu..ben bir şeylerin sahibi olalım istiyorum ve bir an önce kiradan kurtukmak. Tabi her şeyin hayırlısı olsun.

O ödediğiniz kira ve arabanın vergisinin vergileri ile 10 yıl içinde ev sahibi olmak daha akıllıca yeni nesil illaki otomobil diyor anlamıyorum arabasız yaşanır ama evsiz zor olur ki yaşlılıkta daha zor çocuk büyüyünce masrafı katlamalı olarakta artacak

Yani kredi düşer eve 30 bin eklenir faizler yüksekken de ödemelerde faizini bir 30 bin fazla ödeyecektik. Yani bizim beklememizle faizler artsa da alacağımız evlere öderken bir şekilde fazla para gidecek. Bu süreçte kredi ödenecek ve sonunda ev bizim olacak ama öbür türlü kiramız iki seneye 2 bini geçer şu anda 1500 zaten. İki senede de 30-40 bin ev sahibine vermiş olacağız.

Kesinlikle katılıyorum. Herkesin arabası yok bu dünyada evet çok zor olacak ama kısa bir süreç bu. Bakalım eşime daha eski bir ev bakalım araba da kalır dedim. Aklına yatarsa bunu değerlendiririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…