• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı satıp ev almak

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
32
Arkadaşlar bu konuyu bir de size danışmak istedim , bir arabamız var ve üzerine 15 20 arası bir birikim var sadece , çok para biriktirebilen insanlar değiliz , eşimde bende çalışıyoruz eşimin iş yeri çok yakın ,bende otobüsle vs gidebilirim ama arabanın rahatlığı gibi olmaz bebekte var yine de arabayı satıp ev için peşinat yapıp almak mantıklı mı ? yoksa peşinat biriktirmek için beklemek mi mantıklı bu arada aileler başka şehirlerde onlarada arabayla gidip geliyoruz ve ev fiyatları ve krediler sürekli artıyor ...kiramızda 1100tl ve her sene artış oluyor ,benim yerimde olsanız ne yaparsınız eşim sen karar ver sonra üzülme diyo o bekleme taraftarı..

Arabayi satin dusuk model arac alin ayaginiz yerden kesilsin. Bebek aile ziyareti arabasiz olmaz. Ev almak elbette mantikli her ay 1100 lira cope gidiyo en azindan evinizi odersiniz. Bizde oyle yaptik oturdugumuz ev 1200 lira (apt. Diger dairelerden biliyorum) biz 1500 oduyoruz hic bisey yani aradaki fark

Arabaniz ne kadarlik ki...1100 lira kiraya vermek yerine krediye vermek daha mantikli..bebekle arabasizlik zor olacak ona kim bakiyor bakici geliyorsa eve sikinti olmaz..ben de aynisini yaomayi düşunüyorum ama benim arabamin daha kredisi bitmedi anca seneye..

Krediler çok yüksek ! Ama o kadar kira verip bir de birikim yapamıyoruz diyorsanız ev almanız çok zor olur .. ben olsam ev alırım

Arabaniz ne kadarlik ki...1100 lira kiraya vermek yerine krediye vermek daha mantikli..bebekle arabasizlik zor olacak ona kim bakiyor bakici geliyorsa eve sikinti olmaz..ben de aynisini yaomayi düşunüyorum ama benim arabamin daha kredisi bitmedi anca seneye..
Araba 60 civarı bebeğimize eşimle dönüşümlü bakıyoruz ..

Ne kadarlık bir ev alacaksınız . Peşinat evin yarısı kadarsa mantıklı yoksa zor bence hayat kaliteniz düşebilir Bunların hesabını yapmalısınız 10 yıllık kredi cok uzun bir süre ben olsam almazdım 60 bin az

Son düzenleme:
Ben de ev alsam diyordum faizler dustugu zamanlarda ama bayramdan sonraya biraktim. Tam bakmaya basladim faizler yukseldi. Benim yari oesinatim var ve odeyecegim krediyi karsilayabilir durumda olmama ragmen faizler yuksek diye hic bulasmiyorum. Belki yune faizleri dusururler diye bekliyorum. Her zaman arabayi satip ev almak mantiklidir ama cocukdan dolayi arabasizlik sizi zorlayacak ve kredilerden dolayi sıkıntı cekecekseniz biraz daha bekleyin derim

Krediye girdikten sonra
Ben de ev alsam diyordum faizler dustugu zamanlarda ama bayramdan sonraya biraktim. Tam bakmaya basladim faizler yukseldi. Benim yari oesinatim var ve odeyecegim krediyi karsilayabilir durumda olmama ragmen faizler yuksek diye hic bulasmiyorum. Belki yune faizleri dusururler diye bekliyorum. Her zaman arabayi satip ev almak mantiklidir ama cocukdan dolayi arabasizlik sizi zorlayacak ve kredilerden dolayi sıkıntı cekecekseniz biraz daha bekleyin derim
Peşinatım olsa krediyi bende ödeyebilirim diye düşünüyorum zaten düğün eşya araba hepsini eşimle birlikte yaptık , 8 civarı alıyoruz toplamda ama peşinatı oluşturamadık henüz ben biraz acele ediyorum hem heves hemde kiraya verdiğim paraya üzülüyorum

20 -23 binlik bir araba alabilirsiniz , geri kalanını da pesinata ekleyin.
Bende ev alınması taraftarıyım. 1100 den kurtulursunuz en azından boşa gitmez.

Ev 250 civarı peşinat max 80 oluyo arabayıda satarsak

170bin kredi kullanmanız lazım minimum.10 yıl vadede acayip yüksek faiz oluyor .6 yılda ödemek mantıklı ama ondada yaklaşık 3500 -4000 olur ,her ay 1100 kira veriyorsunuz ek olarak 2400-2500 daha çıkacak artı araçta olmayacak yani şahsen ben zorlanirdim böyle bir tabloda.Kucuk çocuk varsa araç çok şart artık düşük fiyat arabada bulmak zor

Arkadaşlar bu konuyu bir de size danışmak istedim , bir arabamız var ve üzerine 15 20 arası bir birikim var sadece , çok para biriktirebilen insanlar değiliz , eşimde bende çalışıyoruz eşimin iş yeri çok yakın ,bende otobüsle vs gidebilirim ama arabanın rahatlığı gibi olmaz bebekte var yine de arabayı satıp ev için peşinat yapıp almak mantıklı mı ? yoksa peşinat biriktirmek için beklemek mi mantıklı bu arada aileler başka şehirlerde onlarada arabayla gidip geliyoruz ve ev fiyatları ve krediler sürekli artıyor ...kiramızda 1100tl ve her sene artış oluyor ,benim yerimde olsanız ne yaparsınız eşim sen karar ver sonra üzülme diyo o bekleme taraftarı..
biraz daha birikim yapın, kredi ödemekte kolay degil. birden kredi çekip de sonra sikinti çekenler var..

Arabayı satıp birikmiş ile peşinat yapıp ev alırdım. Bir de imkan olursa krediyi biraz yüksek çeker (ödemesi sarsmıyorsa tabi) düşük model bozulduğunda can yakmayan gazlı bir araç alırdım.

Alabiliyorsanız ev alın derim sanırım artık %20 gerekiyor peşinat için 1-2 sene peşinat biriktireyim deseniz alacağınız evin fiyatı artacak ev fiyatı artınca vermeniz gereken peşinatta artacak,kira her yıl artıyor ama ev taksidi sabit kalır,çocuğunuzda küçükmüş en azından belli yaşa gelinceye kadar borcu azalır.

Back
X