• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabayı satıp ev almak

Arkadaşlar bu konuyu bir de size danışmak istedim , bir arabamız var ve üzerine 15 20 arası bir birikim var sadece , çok para biriktirebilen insanlar değiliz , eşimde bende çalışıyoruz eşimin iş yeri çok yakın ,bende otobüsle vs gidebilirim ama arabanın rahatlığı gibi olmaz bebekte var yine de arabayı satıp ev için peşinat yapıp almak mantıklı mı ? yoksa peşinat biriktirmek için beklemek mi mantıklı bu arada aileler başka şehirlerde onlarada arabayla gidip geliyoruz ve ev fiyatları ve krediler sürekli artıyor ...kiramızda 1100tl ve her sene artış oluyor ,benim yerimde olsanız ne yaparsınız eşim sen karar ver sonra üzülme diyo o bekleme taraftarı..

Almak istediginiz ev ne kadar merak ettim?? Esiniz yakinmis sizde otobusle gidersiniz. Ailelerede bikac yil gitmezsiniz onlar size gelir. Maalesef borc altina girmeden bu devirde bisey almak cok zor. Cocuk kucukken ev almaniz cok daha iyi cunku buyudukce masrafida artacak birikim yapmak daha da zorlascak. Ailelerden yardim alabiliyo musunuz?? Borc olarak mesela. Ne kadar cok para o kadar az faiz demek

Almak istediginiz ev ne kadar merak ettim?? Esiniz yakinmis sizde otobusle gidersiniz. Ailelerede bikac yil gitmezsiniz onlar size gelir. Maalesef borc altina girmeden bu devirde bisey almak cok zor. Cocuk kucukken ev almaniz cok daha iyi cunku buyudukce masrafida artacak birikim yapmak daha da zorlascak. Ailelerden yardim alabiliyo musunuz?? Borc olarak mesela. Ne kadar cok para o kadar az faiz demek
Yok maalesef hatta gidip gelirken çok masraf yapıyoruz hediye alma yeme içme onlarlada geziyoruz vs kardeşlerde okuyor zaten düğünümüzde bile pek bir şey almadık ailelerden.. şimdi bi emeklilik olayı var ama bizle paylaşırmı bilemiyorum eşimin tarafı

Canım bulunduğumuz ilde ki toki konutlarını takip etseniz, çok daha makul olur. Paranız bollaşıncada her yıl kampanya yapıyolar %20 indirim oluyor

Yok maalesef hatta gidip gelirken çok masraf yapıyoruz hediye alma yeme içme onlarlada geziyoruz vs kardeşlerde okuyor zaten düğünümüzde bile pek bir şey almadık ailelerden.. şimdi bi emeklilik olayı var ama bizle paylaşırmı bilemiyorum eşimin tarafı

O zaman bi muddet gitmemeniz bisey kaybettirmez. Zaten her gidis size pahaliya patliyomus. Bence sen kendi aileni yuvani dusun. Kimse seni dusunmez bu konuda tecrubeyle sabit diyebilirim. Herkes size para basiyor gozuyle bakiyor ama sana ait ev bile yok. Bi an evvel ev alin. Once kucuk olsun krediyi az cekersiniz sonra buyutursunuz evi

TOKİ konutları varsa az bir peşinatla girebilirsiniz aslında. Taksitleri de kiradan az bile olabilir. Birkaç sene içinde de ciddi yuzdelerde indirim yapılıyor toplu ödemede.

Arabanizi satip daha dusuk bir model alabilirsiniz, artan kismi da pesinat olarak kullanirsiniz, odemeler sizi cok zorlayacak diye dusunuyorsaniz atiyorum 3+1 ev dusunuyorsaniz ilk etapda 2+1 alabilirsiniz belki. Diger secenekte, biraz daha birikim yapin, yaptiginiz birikimi de Turk lirasi ne yazik ki deger kaybettiginden diger yatirim araclarina (altin, doviz) cevirebilirsiniz.

Geçen sene günlük 70 liraya yeni model bir araç kiralamışti arkadaşım İstanbul'da.
Arabayı satıp aile yanına gidecekken 3 günlüğüne 5 günlüğüne araç kiralayabilirsiniz.
Şehir içinde de bir yere gidecekken zorlanirsaniz taksi kullanirsiniz.
Ayrıca iş yeriniz tek otobuslukse bisiklet alın, hem spor olur hem de yol eğlenceli geçer. Benim de var, iş yerim uygunken hep bisikletle giderdim.

Back
X