Arada kaldım.. Aşk mı? Para mı?

ask karin doyurmuyor :((

Bayanin statü acisindan erkekten önde olmasi, erkekte zamanla kendini kötü hissedecektir ve komplex yapacaktir. Tam tersi söz konusu olsa iliski yüreyebiliyor. Kadin erkek esit deniliyor malesef bu konuda hep bir anlasmazlik oluyor.

Onun sunacagi hayatta yasayabilir misin ? bence senin kafanda bu sorular olusmus.
O bisekilde sana bir seyler sunmak istiyor ama sunduklari seyler seni ne kadar tatmin eder ???

Madem rahat bir hayata alismissin , yol vermen senin icin daha akillica olur.

Baba evi tatlıdır tabi ekmek elden su gölden misali. Asıl marifet bir yuva kurup o yuvayı maddi manevi ayakta tutabilmektir buda iki taraf için fedakarlık ister emek ister. Para tabikide önemlidir ama aşkın önüne geçmediği sürece.Bence Aşkınızın arkasında durun..

Evliliğinden kendinden çok ödün vermen gereken bir birliktelik gibi.
Standartlarınız birbirinden uzak. Market alışverişinde dahi bu konu olabilecektir.
Rahat bir yaşam sürdüğün için, yaşamadığın alışmamış olduğun olabilecek sürtüşmeler sıkacaktır seni.
Ya dile getireceksin veya içinde biriktireceksin. İkisi de birbirinizi yıpratabilecek şeyler.
Bile bile lades yapıp niye olmadı diye üzülmek olmaz.

Ailenin istememezliği de etkilemiş gibi seni. Veya sen de zaten olumsuz bakmaya başlamışsın
ailem istemiyor diye inandırmak istiyorsun kendini.

aşk, sevgi fedakarlıktır.

üzgünüm ama sen ne aşıksın ne de seviyorsun. devam edersen evlilik aşkı öldürüyor diyenlerden olursun..

hem her şey para değil her şeyin en iyisine sahip olup mutsuz olan insanlar var çünkü onlar doyumsuz sende böyleysen bırak ta çocuk yol yakınken kurtulsun. küçük mutluluklarla hayatı doya doya yaşayan insanlar var sen bunları göremeyeceksen hiç aşığım deme bul zengin koca evlen..

sen bunları yazınca bi arkadaş aklıma geldi kendisini seven o kadar insan oldu hepsini kariyer maddiyat gibi sebeplerden bıraktı en son çok zengin ve kariyer sahibi birini buldu onunla evlenme hayalleri kuruyordu çocuk kaç kere aldattı ama yüzsüz gibi geri dönmüştü evlenmeyi de yalnızlık korkusundan dolayı istiyordu para insanları bencil ve huysuz yapıyor..

bu arada anne, baba her zaman haklı değildir hayatına kendin karar verirsin.

şu yukarıda işaretlediğim kısma fikir değiştirmek değil,kandırmak yalan söylemek denir..
madem bir yola girilecek bu gibi kararlar zaten tek başına alınmaz..aşk ve para açısından
değerlendirmek yerine seni kandırmış olduğunu görmen lazım önce..en sonda belirttiğin kısım
senin ilerde üzüntü ve zahmet çekmende de önemliyse bu soruyu sormana bile gerek yok bana göre..:ssz:

Aynen söylediklerine katılmakla beraber, beni en çok düşündüren (senin yerinde olsaydım eğer) bir şey demişken fikrini değiştirip bambaşka birşey demiş olması olurdu. Ben de bu açıdan düşünmeni tavsiye ederim. Ya her daim bir dediği diğerini tutmaz ve sonrasında "fikrimi değiştirdim" derse? O zaman çok sorunlar yaşarsınız, sen daha önceden alınan karara göre hareket etmek için ayarlarsın kendini ve o fikrini değiştirdiğinde olumsuz yönde etkilenirsin. Önce bunun üzerine git derim, niçin daha önce söyledikler şimdi söylediklerinin tam tersi? Buna sebep ve gerekçe olarak ne gösteriyor?

Aşk? Para? mevzusuna gelince. İkisi de bir diğeri olmadan olmaz.
Belki bazıları benimle hem fikir olmayacaktır, fakat parasız kimse yaşayamaz malesef, gün gelir kiranı ödemek zorunda kalırsın, gün gelir evine ekmek almak zorunda kalırsın...
Ha herşey para demek değildir, elbette karnını doyuracak miktar olduktan sonra sorun olmaz, fakat ya bunları karşılamayacak duruma gelirse?

Evlenmeden önce bence kızların en dikkat etmesi gereken mevzu şunlar ve bunlara net cevaplar alabildikten sonra evlenmeliler düşüncesindeyim:
- Düzenli bir işi olması
- Her ne olursa olsun, ailesini seven ve düşünen bir evlat olması
- Sözünü tutan, kendi kararlarını alabilen birisi olması

Eminim daha bir çok "olması" gereken özellikler mevcuttur, ben konuyu kısa kesmek babında, şu konuya istinaden bunları yazıyorum...
Ailen her zaman senin iyiliğini düşünecektir bu konuda, onlara bir danış, kafalarındaki soru işaretlerini öğren.
Daha sonrasında, senin kafanda ve ailenin kafasında oluşan soru işaretlerini oturup erkek arkadaşınla düzgünce konuşmanız gerekir.
Sende buna göre daha sağlıklı ve net bir karar alırsın... Yoksa biz burada ne desek boş... Önemli olan senin kendin için doğru olan cevapları erkek arkadaşından alabilmen ve onun sana somut olarak güven verebilmesi...

Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Son düzenleme:
kirad oturmadım hiç...heryere arabayla gittim evlenene kadar evlendiğimde ne arabam vardı ne evim...üstüne üstlük 20 bin tl borç...1 yılda borçlarımızı ödedik şimdi şükür rahatız...

valla evlensenmesem mi demek aklımın ucundan geçmedi beni rahat yaşatsın diye evlenmedim ben eşimle... bence yol yakınken dönün siz yapamazsınız....

kötü olan önce farklı şeyler söyleyip şimdi yan çizmesi...

Son düzenleme:

....
Evlenmeden önce bence kızların en dikkat etmesi gereken mevzu şunlar ve bunlara net cevaplar alabildikten sonra evlenmeliler düşüncesindeyim:
- Düzenli bir işi olması
- Her ne olursa olsun, ailesini seven ve düşünen bir evlat olması
- Sözünü tutan, kendi kararlarını alabilen birisi olması....

bunlara katılıyorum arkadaşın sevgilisi iş kurmadan hemen evlenelim demesi hata zaten.. belli ki iş aceleye gelmiş altta kalmamak için yalan söylemek zorunda kalmış..
bence daha birbirinizi tanımaya ihtiyacınız var ama dürüstce :34:

bu zamanda para eskiden olsa aşk derdimde aşk mask hikaye heleki bir erkege guvenmek yok kalsın ya..iyi dusun alıstıgın duzeni bozmak kolay degil

kızlar ben sırf para düşünen biri değilim olsam etrafımda ki diğer zengnlerden biriyle birlikte olurdum ama bn onu seçtim çünkü huzuru onda buldm bnm herşeyim var ama inanın evimde hiç mutlu değilim her gün kavga gürültü var.bazı arkadaşlarımız sevmiyorsun demiş ben onu seviyorum ama aradaki farklılıkları da göz ardı edemiyorum.araba konusuna çok takılanlar olmuş onu bırak ben sana evlennce alırım diyor bilmiyrm bnm sahip oldğm hiç bir şeyi istemiyor

kızlar ben sırf para düşünen biri değilim olsam etrafımda ki diğer zengnlerden biriyle birlikte olurdum ama bn onu seçtim çünkü huzuru onda buldm bnm herşeyim var ama inanın evimde hiç mutlu değilim her gün kavga gürültü var.bazı arkadaşlarımız sevmiyorsun demiş ben onu seviyorum ama aradaki farklılıkları da göz ardı edemiyorum.araba konusuna çok takılanlar olmuş onu bırak ben sana evlennce alırım diyor bilmiyrm bnm sahip oldğm hiç bir şeyi istemiyor

hmm arkadaşım özür dilerim o zaman ben direk konu aşk mı para mı olunca aşık insan bunu diyemez diye düşünerek yazdım.. o da farkında o zaman sana sadece kendi sahip olduğu şeyleri vermek istiyor olabilir ilerde ev benim araba benim dememen için olabilir sen demesen de düşünsene ailen karşı şuan kabul edip senin şehre gelse yeni ev alana kadar huzursuz olursunuz ailen çevren laf söyleyebilir.. ama bence biraz acele ediyorsunuz herşey yoluna girdikten sonra evlenirsiniz sende çalışıyorsan zamanla alınır ama lüks istiyorsan onu bilemem..yine de iyi düşünmen lazım sevgilinle konuş bence çünkü bu konular insanları bunalıma sokuyor..

Aşk tabikide evet bir gerçek vardır ki aşk karın doyurmaz.Ama aşkta karşına zırt pırt çıkmaz.Benim annem ve babam evlendiklerinde hiçbirşeyimiz yok diyordu zamanla çalışarak yaptık diyorlardı.Arada sevgi,saygı,anlayış ve dürüstlük varsa parada çalışılarak gelir.En fazla 1 sene ikinizde çalışır bir birikim yaparsınız öyle evlenirsiniz ne olacak ki.Ama bakış açılarınız farklıysa,bir dediği bir dediğini tutmuyorsa bunlar ileride evlilikte sorunlar yaratabilir.Bu kadar kafanızda soru işareti varken düşünün derim sorun bence maddiyat veya sevgi değil sorun bakış açıları ve sözünde durulmaması.Kafanızda bu kadar soru işareti varken biraz daha düşünün bu ilişkiyi.

Para elbette ki hayatı daha rahat geçirmek için çok önemli.

Hatta öyle ki bazen bazı aşkların yolunu bile çiziyor.

Sizin baktığınız yere göre değişir ''aşk mı, para mı ? '' sorusu.

Eğer maddi imkanlar içinizde daha ağır basıyorsa, ''aşk'la mutlu olamayabilirsiniz.

Bu yüzden çok iyi ölçmelisiniz içinizi ki, iki tarafta mutsuz olmasın.

..

Erkek arkadaşınızın kararsızlık yaşaması hoş değil.

Düşünmeden evet yaparım dediği konuları sonradan değiştirmesi iletişimde ciddi sorunlar oluşturur.

Böyle önemli mevzular karşısındaki kişinin gönlü hoş olsun diye evet ile geçiştirilmemeli.

Çünkü sonradan yapılmazsa daha büyük hayal kırıklığına yol açar.

Para ve aşktan önce sevgilinizin karakterini ve huyunu çok iyi analiz edin.

Ben bu adamla mutlu olur muyum ?

Bu şekilde söz değiştirmesi huy mu yoksa o an ki durum mu ?

Bu adam eşim olduğunda, maddi konuda sıkıştığımda bende mi bir köşeye sıkışırım yoksa destek mi veririm ?

Gözüm başka yaşamlarda kalır mı, bu yüzden ikimizide mutsuz eder miyim ?

Bu ve benzeri soruları devamlı olarak sorun kendinize ve artı eksilere göre karar verin.

Hayat kolay değil..

Sevgi ise harcanılası bir duygu değil, kıymet bilecek kalplere davet etmek lazım.

ya bide şöyle bir şey var bana alcağımız ev şöyle bir şey diyor gösterdiği evin parasıyla benim kullandığım araba bile alınmaz ama birşey diyemiyorum alınmasın diye.nasıl anlatıyım bazı şeylere bakış açımızın farklı oldğunuda çok geç anlamaya başladım.ben babamın yanına gidip çalışıyorm ama kendi yerimi açmayı düşünyorm kısmetse..

Ooo böyle bakıyorsanız bize sormanıza hacet yok ki ?

Altınızdaki arabayla evi kıyaslıyorsunuz.

Öyleyse tabiiki mutsuz olursunuz.

Zorlanırsınız..Bunu yaparakta suçlu olmuyorsunuz.

Herkesin dayanma gücü çok farklıdır.

Çok çok iyi düşünün..Çünkü kolay değil.

Kendimle ilgili bir örnek verecektim ama özelden yazacağım size.

Bir insan refah içinde yaşarken birden yaşam standatlarının düşmesi ve buna uyum sağlaması çok zor. İnsan iyiye, güzele, lükse çabuk alışır ama yokluğa alışmak her insanı ciddi anlamda yıpratır. Bu yüzden sevgilimle ben her koşulda bir hayat kurarım diyorsan evlilik yolunda adım at derim ama aklında acabaların varsa onu gerçekten sevip sevmediğini düşün ona göre karar ver derim. Sonuçta insanın eşiyle her konuda birbirine denk olması ilişki için en sağlıklısıdır.

Back
X