Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. rüya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylülde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda düğünü var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gösteriyoruz ailecek. zaten yok parayla düğün kurmaya çalışıyolar o yüzden biz düğünlerinden önce nişan yapacaktık ancak düğünden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları çok yoruyor, gözümüzle görüyoruz. Ctesi günü aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hiç açılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonuçta sinirlenmene gerek yok. biz nişan için bütün kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,saç makyaj için dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye çalıştım.,çiçeğin çikolatanın en ucusunu bulup önerdim almaları için.,takısız olacak dedik.,bohçayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin görün ki dün erkek arkadaşıma düğünden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borç alırsın sonra birlikte öderiz dedim suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf düğün derdine düşmüş beni görmez. bende dedim annemi arar söylersin. neyse dünden beri tripliyiz. sanki ben suçluyum. bir yüzük alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana böyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hiç bir şey demedim. çok yorulmuş, bütün yük onun üstündeymiş, kardeşinin düğününü yapıyomuş, ona ev almış, bir sürü borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun üstüne geliyomuş,batmış görende malmülk istedim sanacak. o kadar üzdü ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak için demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni düşürdüğü hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??