ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

Size tek tavsiyem: Biraz ağır olun.

yok evin borcu bu ay bitiyor. araba da almıştı kardeşine :) onun borcu da bitmek üzere. hee kardeşi abisi için ne yapıyo diye sorarsanız eğer. HİÇBİR ŞEY.
anne baba yok mu neden sevgilin yapıyor? kendine ev alana kadar kardeşine almış siz kiraya çıkacaksınız.

Erkek arkadaşınız evlenme teklifi yaparken kardeşinin düğünü olduğunun farkındaydı zannedersem.Kendi nişan ve düğün merasimlerini ne zamana planlamıştı normalde.
Biran önce olsun diye bu kadar fedakarlık yapmaya çalışmayın derim.Oturup,konuşun.Oldu bittiye getirmeyin hiçbir şeyi.Sonrasında o kadar fedakarlık yaptım,yinede yaranamadım dersiniz.İmkanların olgunlaşabilmesi için zaman tanıyın.Sıkıştırıp durmayın derim.

yok evin borcu bu ay bitiyor. araba da almıştı kardeşine :) onun borcu da bitmek üzere. hee kardeşi abisi için ne yapıyo diye sorarsanız eğer. HİÇBİR ŞEY.
Sevgiliniz ne iş yapıyor da kardeşine ev araba alabiliyor ? Biraz abartıyor olabilir misiniz?

Sevgiliniz ne iş yapıyor da kardeşine ev araba alabiliyor ? Biraz abartıyor olabilir misiniz?
:) abartmak mı ? neden ki böyle bir şey yapayım? ne çıkarım olacak. erkek arkadaşım pc operatörü 3000 lira maaş alıyo sadece

Evet zaten biz kiraya çıkıcaz bu gidişle ev alamıyoruz çünkü . bu arada anne baba var :)
adam bulunmaz hint kumaşımı peki?

bakın elbiseyi vs kendiniz almanız sorun değil. ben de nişan elbisesi almadım, aldırmadım. kuzenimin düğününde giydiğim elbiseyi giydim. makyajımı evde yaptım. kına kıyafetimi letgo'dan kendim aldım. kına makyajımı kendim ödedim. bunlar problem edilecek şeyler değil bence. çünkü genele vurunca istediğim her şeyi yaptım, karşı taraf da beni asla eksik etmedi. bunlar ufak detaylar. genele bakmak, niyet ölçmek gerekli.
sizin durum daha farklı. insanlar size karşı istekli değil. ilk mesajda söylediğim gibi zaten aslında sizin nişan düğünden sonra olmalı. o şekilde anlaşmalıydınız. ama siz ısrar etmişsiniz, gereksiz yere tarihler değişmiş vs. neden zorluyorsunuz ki nişanlanabilmek için? dahası kardeşin takısından borç almak ne kadar saçma bişey? neden versin ki size takısını, hiç uygun bi istek değil. ha dersiniz ki ama abisi ona ev aldı diye. kusura bakmayın ama o da abinin yanlışı. abi zengindir, milyonluk malı vardır vs gitsin yazlık alsın. ama maaşlı adam neden kardeşine ev alır ki? üstelik kendisi de evlenmek niyetindeyken. ortada anlamadığınız çok şey var bence ve evlenince çok pişman olacaksınız.

inanın bunun bir sebebi yok aklınca babalık yapıyor. ama babası var :)
Ben böyle biriyle evlenmezdim.evlenince ne babaliklar yapacak göreceksiniz. Neyse çıldırmadan konudan çıkayım.en nefret ettigim erkek tipi kendini öne atıp enayilik yapan.kusura bakmayın

:) abartmak mı ? neden ki böyle bir şey yapayım? ne çıkarım olacak. erkek arkadaşım pc operatörü 3000 lira maaş alıyo sadece
3000 TL maaşla nasıl ev ve araba alıyor peki? İşin sırrını bize de söylesin. Ev ve arabanin ödemesine yardım etmesi baska direkt kendi alması başka.

Ha siz buna rağmen ısrarla bu adamla kendi elbisenizi kendiniz alarak nişanlanıp evlenmek istiyorsanız, kendinizi de sorgulayın.

3000 TL maaşla nasıl ev ve araba alıyor peki? İşin sırrını bize de söylesin. Ev ve arabanin ödemesine yardım etmesi baska direkt kendi alması başka.

Ha siz buna rağmen ısrarla bu adamla kendi elbisenizi kendiniz alarak nişanlanıp evlenmek istiyorsanız, kendinizi de sorgulayın.
aldığı ev eski olduğu için yeni evler gibi pahalı değil. yıllardır ödüyor zaten

Düğün yapmayı ne kadar kolay sanıyorsunuz düğünden iki üç hafta olsa ne olur ki aileniz bu kadar yokuşa sürüyor? Bide herşeyin en ucuzunu bulmuş almışsınız vs ya sanmayın bunları yaptığınız için kıymetli olacaksınız. Ağır olun naif olun herşeyin zamanını bekleyin usulünce olsun benim fikrime göre

Bana yaşananlar çok ayıp geldi kusura bakma.
Adam parasızlıktan intiharın eşiğine gelmiş,sen çiçeğin,çikolatanın en ucuzunu buldum diyorsun.
İsteme,söz neyse ne! Bunlar olunca ne olacak acaba?
Kaç sene nişan,düğün bekleyeceksin?
Yeni gelinin takılarını borç için almak da neyin nesi?
Hiç mi akıl verenin yok kardeşim? Senin annen baban demiyor mu laf olsun diye isteme,söz mü yapılır diye?
işte lalem kolay değil baksana anası babası sıkıştırıyormuş ille de olsun da olsun diye
kızı küçük düşürüyorlar farkında olmadan
yeni gelinin yerinde olsam gıcık kaparım ben bu eltiye valla ona ne benim altınımdan derim :)

konu sahibi ailenle konuşun güzel güzel biraz ağır olun diyin

Nişanınız hatta düğününüz bir şekilde olur ama. Bu zihniyette bir eşle ilerde çok sorun yaşarsınız fikrimce. Kardeşine ailesine elbet destek çıkacak ama kendi evi yokken kardeşine ev almak, kendini ertelemek... Resmen ailesine adamış adam kendini ve böylede gider. Kendini gereksiz öne atıyor herşeyi üstleniyor gibi geldi.

anlamamışsınız . zaten düğünden 2- 3 hafta sonra bile olamıyor.
Düğün yapmayı ne kadar kolay sanıyorsunuz düğünden iki üç hafta olsa ne olur ki aileniz bu kadar yokuşa sürüyor? Bide herşeyin en ucuzunu bulmuş almışsınız vs ya sanmayın bunları yaptığınız için kıymetli olacaksınız. Ağır olun naif olun herşeyin zamanını bekleyin usulünce olsun benim fikrime göre

ben anlatamadım galiba papağan gibi aynı şeyi söyleyip duruyorum bakın tekrar söylüyorum kardeşinin takılarından borç al demem benim fikrim değil. bu kardeşinin bize sunduğu teklifti.
konunun başında yazmadığınız için diğer yorumları herkes görmüyor olabilir
konunuzu güncelleyiniz

Benim anlamadığım şey şu sevgiliniz ne diye kardeşine o kadar masraf yapıyor size evlilik teklifi etmişken e etmeseydi o zaman...

bu durumları ilerde de devam ettirir mi?
Ayrıca takılardan borç alırsın demişsin de verecekleri ne malum kaldı ki vermek zorundalar mı????
Kimse kimseyi düşünmek zorunda değil...

bunu da geçtim madem elalemi bu kadar takıyorsunuz buna göre ilişkinizi yürütün 27 yaşındaki bir insanım elalemi bu kadar takması ne kadar mantıklı????

illa hemen nişan mı olmalı ben evlilik teklifinden 1 yıl sonra da nişan yapan gördüm kimseye bir şey olmadı...

sevgiliniz de bir yer de haklı düğün yapmak zor ama bir yer de de haksız

Ailenizin fikirlerine göre davranacaksanız sizin fikriniz de aynıysa buna göre davranın....

Kardeşinin teklifiymiş de yapacağı ne malum allahaşkına teklıf teklıf de kalabilir

Annenın davranısları hıc kız annesıne yakışmıyor, ıllede gelın kızı alın der gibi cok ayıp. Bu nedır yahu azıcık agırlıgınız olsun, dünyada tek erkek mı kaldı. Ay şok oldum ya:) resmen ortalarda kalmış gıbı davranıyorsun annen yuzunden, annene soyle kendıne gelsin, bırıcık kızını, bu kadar hafife vermesın. 2 sene sonra olsun söz setın de olsun cıkolatan da cıcgınde en guzelınden olsun elbısenden oyle. Bune acele. Ha bırde ne munasebet abının altınlarından al ver demek aaaa :)) bu cocuk bu kafayla senınle evlenmez, annen senı dolduruyosa annenle paylasma.

kardeşi bizdende önce tanıştı. erkek arkadaşımdan önce askerliğini yaptı, işini gücünü eline aldı. zaten öncelik onun hakkıdır. ayrıca erkek arkadaşım her seferinde param olsun 1 dk beklemem yarın evelenirim diyen bi adam
Eee parasi varmis ve de evlenmemis . Kardesine harcamayi tercih etmis :işsiz:

Back
X