ARADA KALDIM .. NE YAPACAĞIM?

Şimdi siz bize bir şey kalmasın diye sürekli saçma sapan şeyler isteyip durdu karşı taraf diyorsunuz ya birde karşı tarafın gözünden bakmayı deneyebilirsiniz, tam evleniyorum, diğeri de nişan sıkıştırmaya çalışıyor, kıskançlıkta son nokta diye tanımlıyor olabilir olayı.Eğer düğün hazırlıkları yapılan siz olsaydınız karşı tarafta aynı şeyi yapsaydı muhtemelen kaçıyor mu nişan bizim düğünün arasında sıkıştırmaya çalışıyorlar diye düşünürdünüz.

Üstelik gerçekten de arkadaşların dediği doğru, biraz sabredin her şey istediğiniz şekilde olsun.Yangından mal kaçırır gibi olmasın işiniz.Kaldı ki iki yıldır girip çıkıyormuş eve nişanlınız, el alem diyeceğini demiştir şimdiye, biraz daha bekleseniz sorun olmaz sanırım.yarın üzülürsünüz hiçbir şey istediğim gibi olmadı diye, karşı tarafta kendini ulaşılmaz aile sanır.

Bence bikac ay beklemenin kimseye bir zarari olmaz. Yeni düğün yapacak insanlarin maddi durumu ortadaysa hadi hadi demek cok sacma, ayrica neden yeni evlenen insanlardan 3 -4- bin aliniyor vermek zorunda mi? Siz verir misniz? Bunu teklif etmeniz cok ayip geldi, siz nisan yapacaksınız diye niye versin gelin hanim parasini, hersey sizin gözünüzde ayarlanmis olabilir ama insanlarda büyük bir yükten cikmislar az nefes almalarina müsade edin.

haksızsınız.
aynı durum benim başıma gelmişti
ben evlenen taraftım
altınlarımı isteseler hiç hoş olmazdı.
hoş benim kral kv izin vermezdi böyle bir şeye.
biz daha balayından döner dönmez aile tanışmasına gittik kızın baskıları yüzünden.
ne oldu, ayrıldılar sonunda sıkıştırdıkları için.
Benim de arkadaşımın başına geldi, arkadaşımı istemeye gittiler, birden abisi tutturdu ben de evleneceğim diye gelin hanım biz büyüğüz bizim hakkımız her şey ilk bize yapılacak demiş ve ona önce düğün yaptılar.
Arkadaşım tamamen olayın dışında kaldı ve izledi, nişanlısıyla arasına sıkıntı sokmadı.
Hatta biz kızdık nasıl anlayışsız bir abi bu diye, karışmayın insan şaşar adalet şaşmaz dedi, abisi boşandı.
Arkadaşım mutlu mesut hayatına devam ediyor.

İstememiş haliniz buysa😂😂
Sizi istemeye gelen bile yok, konusu açılmıyor, aileniz aranmıyor, muhattabınız bile yok, bahsi geçmiyor ama gidip kendinize elbise ayakkabı alıp, kuaför ayarlamışsınız😂
Şimdi ben mi anormalim, siz mi?
Ayrıca diyorum ailenizin imkanı varmış hani çok tok gözlüsünüz ya, yapıverin her şeyi, niye buna cevap vermiyorsunuz ki?
Elbiseyi aldırmamakla olmuyor o işler işte, anlayana...
Allah sizin gibi insanlardan ömrüm boyunca korusun tüm sevdiklerimi , amin☺
ALLAH sizi sizden korusun önce :) gerçekten çok boş kafalısınız ama çookkk boş. ben kendi kendime gelin güvey olmuyorum ben kaç kere onlara yemeğe davet edildim. biz onlarda otururken kaç kere konu açıldı. tepsini gondol mu düz mü istersin diye zaten dedem sordu :)) ys bi gidin işinize kız kurusu gibi ordan oraya akşama kadar millete laf sokma derdindesiniz. sizin gibleri kimse hayatında istemez. bin pişman edersiniz. he bu arada artık msjlarınızı görmicem . gelmesini engelliyorum. kendi kendinize yazar yazar okursunuz. :KK53:

ALLAH sizi sizden korusun önce :) gerçekten çok boş kafalısınız ama çookkk boş. ben kendi kendime gelin güvey olmuyorum ben kaç kere onlara yemeğe davet edildim. biz onlarda otururken kaç kere konu açıldı. tepsini gondol mu düz mü istersin diye zaten dedem sordu :)) ys bi gidin işinize kız kurusu gibi ordan oraya akşama kadar millete laf sokma derdindesiniz. sizin gibleri kimse hayatında istemez. bin pişman edersiniz. he bu arada artık msjlarınızı görmicem . gelmesini engelliyorum. kendi kendinize yazar yazar okursunuz. :KK53:
Kalitenizi belli etmiş oldunuz, hah şöyle:)
‘Kız kurusu’ algınız sebebiyle kapak atmaya çalışıyorum desenize şuna.
Tamam konu çözüldü ya evde kalıyorum eteklerim tutuştu diyelim biz bu duruma😂
Daha alan yok veren yok kv dedemler falan havada uçuyor, merak etmeyin bu sinsilikle evde kalmazsınız.
Yalnız dediğiniz laf bana gelmese de, birçok bekar hanımı rahatsız edecek sizin dolu kafa algınız yüzük olduğundan, bilesiniz!

inanın bunun bir sebebi yok aklınca babalık yapıyor. ama babası var :)
Erkek arkadaşınız kardeşine ev alsın masraf yapsın ama kardeşi düğün takılarını size BORÇ OLARAK versin. Bu durumda bir saçmalık yok mu? Sayın konu sahibi ilerde o aile sizin erkek arkadaşınızı sömürür. Ben sizin nişan ısrarınızı anlıyorum. Aynı süreçleri yaşadım ve sürekli ısrar ettiğim adam tam bir pislik çıktı şimdi boşanıyorum. Seven, heyecan duyan insan iki eli kanda da olsa o nişanı yapar. Borçtan falan bunaldımlar bahane. Bu İnsan sürekli bunalım Yaşar o zaman. Hayat hep dert tasa demek çünkü

Belli ki olayları iyi yorumlayan bi kız değilsin. Sevgilin kardeşine ev alırken bile bi durup düşünmeliydin, bu adam kendi dururken niye kardeşine alıyor nasıl bi karakter bu diye. 3000 tl maaş dediğin şu an asgari ücretin bir tık üstü. Hadi desekki 20-30 bin alan vasıflı bi adam, ben kendimi kurtardım, kardeşimin evi olsun zorluk çekmesin mantığında olsa anlarım. Bu adam sen ayağına ayakkabı alamazken(evlenince öyle durumu iyi ailenden yardım istememiyorsun) kardeşinin faturalarını öder ben sana söyleyim. Bence evlilik işini birdaha düşün.

düşünmeyeceğinden eminim ki bu noktaya kadar gelmişsin, kendini beni zorla isteyin konumuna sokmuşsun ki bu algıyı artık 10 yıl değiştiremezsin, geçmiş olsun.

son olarak da nişan dediğin sadece paradan ibaret değildir. Fikri ve fiziki olarak efor gerektirir. En basiti kimleri çağıralım, nasıl yapalım diye düşünüp organize etmek, şehirdışından gelecek misafirleri bile ayarlayıp ağırlamak uzun iştir. Zaten düğün için bu yorgunluğa katlanacak insanlara ve misafirlerine nişan için de davet ayarlamak çok yorucu olur. Düşünün ki sizin kardeşinizin oğlu evlenecek ona gideceksiniz şehirdışından, bir sürü yol masrafı izin alma, hediye vs. Durumları olacak, sonra birden 15 gün öncesi için tekrar diğer oğlunun nişanı çıkacak ortaya, haydaa yeni bir yol masrafı izin konaklama vs. Olacak iş mi yani?

Merhaba kızlar.. ben 27 yaşındayım. erkek arkadaşım temmuz ayında bana evlenme teklifi etti. rüya gibi başladı. ama orda kadı. bir adım bile ilerleyemedik. ailesi şehir dışından eylülde geldi. erkek arkadaşımın erkek kardeşinin kasımda düğünü var. bir telaşla herkes ona hazırlanıyor. bakın anlayış gösteriyoruz ailecek. zaten yok parayla düğün kurmaya çalışıyolar o yüzden biz düğünlerinden önce nişan yapacaktık ancak düğünden sonraya erteledik. zor durumda kalmasınlar diye. kız tarafı bunları çok yoruyor, gözümüzle görüyoruz. Ctesi günü aile tanışması oldu. Herşey yolundaydı ama bizim hakkımızda konu hiç açılmadı. Annem buna sinirlendi. Dedim isteme değil sonuçta sinirlenmene gerek yok. biz nişan için bütün kolaylığı sağladık;
zaten evde yapıcaz.,elbisemi ayakkabımı aldım. ,saç makyaj için dışarıda masraf olmasın onlara diye arkadaşımı ayarladım bedavaya getirmeye çalıştım.,çiçeğin çikolatanın en ucusunu bulup önerdim almaları için.,takısız olacak dedik.,bohçayı yılbaşından sonra hallederiz dedik.
gelin görün ki dün erkek arkadaşıma düğünden 2-3 hafta sonra yapalım nişanı ailem beni sıkıştırıyo, kardeşinin takılarından 3-4 bin borç alırsın sonra birlikte öderiz dedim( bunu erkek kardeşi teklif etti, ben değil. güncellemek zorunda kaldım çünkü herkes buraya takılmış, bu fikri ben değil en başında 2 kardeş birlikte ortaya koydu bilginize) suratı 5 karış oldu resmen ağladı. ben ne yapacağımı bilemedim. ailem artık uzadı nişanı takın der, karlı taraf düğün derdine düşmüş beni görmez. bende dedim annemi arar söylersin. neyse dünden beri tripliyiz. sanki ben suçluyum. bir yüzük alıp gelmek zor olmamalıydı. trip atıyorum diye gelmş demin bana böyle yapacaksan ayrılalım vs bişiler diyor.hiç bir şey demedim. çok yorulmuş, bütün yük onun üstündeymiş, kardeşinin düğününü yapıyomuş, ona ev almış, bir sürü borca girmiş.. intihar edecekmiş, herkes onun üstüne geliyomuş,batmış görende malmülk istedim sanacak. o kadar üzdü ki beni , şu an işteyim ama odaklanamıyorum bile.
kendi ailemi savunmak için demiyorum ama inanın kız anne babası oldukları halde o kadar anlayışlı iyi davranıyolarki anlatamam. ama biz bunları haketmedik. her zaman yanımda olacak olan adamın beni düşürdüğü hale bakın. bana bir akıl verin .. ne yapmalıyım??
Ben sizi çok ısrarcı gördüm durun bi düğünlerini atlatsınlar.çOK sık boğaz ediyorsunuz

Benim size diyeceğim tek şey siz eltinizden daha mı değersizsiniz. Kendinizi neden bu duruma düşürüyorsunuz. Bakın eşimin babası eltime ne yaparsa yapsın umrumda olmaz. Çünkü benim muhattabımdır eşimdir. Ama eşim olacak adam beni ailemin gözünde zor durumda bırakıp, varını yoğunu kardeşine ve eltime harcıyorsa, kusura bakmasın yoluna bak derim. Ayrıca size tavsiyem içinizde varsa hiçbirşeyin ucuzuna kaçmayın. İlerde eltiniz ballandıra ballandıra düğününü, nişanını anlatırken bir ömür içiniz yanar. Burada asıl sorun sevgiliniz öyle bir nişanı karşılayacak durumu yokken ne diye evlenme teklif etmiş. Ayrıca size en ufak siteminizde kapıyı gösterecek adamlada işiniz olmasın. Ne demek intihar edeceğim. Ne diye başkasının yükünün altına girmiş o kadar. Kardeşinin eşinin isteklerini karşılamaya gücü yoksa o çeksin resti nişanlısına. Bakın kardeşi tüm ailesini seferber etmiş, nişanlısı için. Size evlilikle ilgili altın kuralı söyleyeyim çok fedakar olmak, sürekli kendinden vermek size mutlu bir evlilik getirmez aksine mutsuzluk getirir. Almadan vermek Allaha mahsus. Ayrıca başkasından altın alıp nişan yapmak ne demek, bakın size olacağı söyleyeyim. Sizin sevgilinizin yaptıkları unutulur, o iki takı yüzünden siz sanki eltinize yük olmuşsunuz gibi görünür. Anladığım kadarı ile en başta bu tavrı sevgiliniz yapar. Önce sevgiliniz kendi nişanını yapsın, kalırsa tabiki kendi nişanlısına yardım eder. Madem bu yüzden sevgiliniz sizi bırakacak, bıraksın. Evlilik uzun maraton, baştan üzülmek sonradan üzülmekten, iyidir.

Kız evi naz evi derlerdi şimdi tam tersi olmuş. Ağırdan alın biraz kendinizi nedir sizin derdiniz anlamadım. Çiçeği çikolatayı bile arştırmışsınız istemeyi de kendiniz yaptınız mı bitti gitti😆

bence biraz erteleyin nişanı düğünü bu gidişle isteklerinizde yerine gelmeyince iyice gerileceksiniz.biraz eliniz bollaşınca yaparsınız herşey istediğiniz gibi olur.kardeşine neden ev falan alıyor o kısmı anlamadım.

Herseyi bir kenara bıraktım erkek arkadasınızın kardesine bu kadar yagdırmasını hic anlamadm. Ev araba almak falan bunlar cok abartı seyler. Tabiki kardesidir yapsın etsin destek olsun ama bu biraz abartıyor eger boyleyse evlendikten sonrada kardesine yardim etmek isticektir. Zaten bu kadar borcla para harcamayla sizin evlilik işi daha cok uzar gibi hakkınızda hayırlısı artk

Kendinizi neden degersizlestirdiginizi anlamadim gitti. Ille de nışan olacak da olacak diye diye bi baskı. Belli ki daha iyi biseyler yapmak adina erteliyorlar şuan yaptiklari seyler iclerine sinmeyecek bide ustelik diger ogullarinin da dugunu varken neden sizde işi yokuşa suruyorsunuz anlamak güç.

acelen ne? Hamile misin 3 aylık ömrün mü kaldı?
Nişanlında dahil bütün aile seferber olsun eltinin düğünü yapsın, sen de tek başına cebelleş. Sonuç ömür boyu pişmanlık, içinde kalacak uhdeler, kötü bi temel üzerine kurulmuş mutsuz bi evlilik.

Back
X