Arada kaldım ne yapmalıyım?

Geri kafalılıkla alakası birşey. Herkese Trabzon set takıldı biz de diye , bana takılacak diye bir şart yok.

Kusura bakma da ailen çok yanlış düşünüp davranıyor illa şart koşmak saçmalık,utanmayacak mı karşı taraftan istenmeye oldu olacak kuyumcudan alınacaklar diye ellerine ihtiyaç listesi tutuştursaydı.

Altın olayı çok saçma ya
almışsınız artık sorun yaratmaya ne gerek var
çok istiyorsa kendi aileniz alıp taksın size

Annen borç harç içinde evlenmenin ne kadar kötü olduğunu bilmiyor galiba. Ayrıca altın takılmasının sebebi yeni evlenenlere yardım etmek. Onları gösteriş olarak kullanmak değil.

Hay anasını ucaza evlendim desene!

Mehir zaten kadinin hakki. Islamda kadin istedigi miktarda altin gumus ne istiyorsa evlenmeden once talep eder. Yani siz 120 gram talep etmisseniz o sizin hakkiniz . bosanincada size aittir. Evlendikden sonrada istediginiz gibi kullanma hakkina sahipsiniz damata vermeden. Ama mehir disinda takilanlar hediye dir. Damadin butcesine göre. Az miktarda mehir istemek evliligi kolaylastirir. Karsi tarafi zor duruma dusurmez.
Bir cok insan bussuru altin taleb ediyor .Evlendikden sonra es tarafi hepsini alip borclari öduyor. Dikkat etmek gerek.heryerde vasat olmak gerek.
Zira damat tarafini bussuru borca sokarsa kiz tarafi. magdur olan kiz oluyor genelde

Konu sahibi şeref yerine şan demek istedi sanırım.
Şu kadar altın istiyoruz demek itici ya.
Özellikle siz istemiyorsanız altını ailenize mani olun.
"Alamazlar edemezlerden" demekten ziyade "ben istemiyorum" deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…