arada kaldım sanki

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar ailem yanıma geldiler. yaklaşık 1 ay kalacaklar. benim sorunum şu.
kayınvalidem annemleri yemeğe çağırdı. annem de ben o kadar yoldan geldim önce buraya hoşgeldine gelinmesi gerekiyor sonra biz gideriz diyor. kayınvalidem de misafir geldiler die yemeğe almak istiyor. kimse düşüncesini diyemiyor. ama ben biliyorum bunu. sizce hangi düşünce doğru

aslında hiç fark etmez benim için..ama büyüklerin düşüncesiyle bakarsak anneniz haklı gibi.
sonuçta kızının evi ona göre hafif yabancı kokan bir yer.kayınvaldeniz bi hoşgeline gelip
arayı kaynastırsa güzel olur gibime geliyor..

annenizin düsüncesi daha dogru, ama madem cagirmis ayip etmemek icinde gitseniz iyi olur canim

annenin düşüncesi doğru önce bi hoşgeldine gelir kısa bir süre sonrada yemeğe davet eder, ama kayınvaliden de düşünmüş davet etmiş davete icabet etmek gerekir

bakalım nolucak kızlar. kayınvalimden haber beklicektik yarına işleri çıkmış. ama ileriki günler nolur bilmiyorum sıkıntı oldum

anneniz daha hakli ama ne fark eder yani bu buyukleri anlamak bazen zor oluyor... :68:
kayinvalidenizin evi sizin eve uzak mi? yoksa yakin mi?
eger gelinebilecek mesafedeyse yani oyle cok uzak degilse kayinvalidenizin gelmesi gerekli.
misafir gelmis once hosgeldine gidersin, sonra bir aksam da bize yemege gelin diye teklifte bulunursun. bu daha dogru bence.

Son düzenleme:
Hakli olan anneniz aslinda evet. Hosgeldine gelmesi gerekiyor karsi taraf önce. Daha sonra davet edilir. Ama kayvinalidenizde nezaketen davet etmistir. Annenizle konusun yumusatin. Arkadaslarin dedigi gibi ne fark eder ha onlar gelmis ha siz gitmisiniz siz zaten bir ailesiniz dünürsünüz böyle ufak seyleri sorun yapmaya ne gerek var :61:

bence de sorun yok zaten kötü niyetli değil her iki tarafta. nedense annem çok problem etti bunu. evler çok yakın değil. ama iki dolmuş değişerek gidilebiliniyor.şöyle anlatayım. kayınvalidem dün aradı sordu hafta sonu ne yapıosunuz die ben de bilmiyorum dedim. gelin bize dedi. ben de annemle görüşeyim dedim. bugün gündüz aramış kayınvalidem annem de siz buyrun gelin demiş. sen gel sen gel öle gitmiş. kayınvalidem de akşama ararım demiş. ben gelince yani. ben aradım işten gelince gelin anne dedim haftaya da biz geliriz dedim. kaynım var onun ders çalıştığını söyledi. onla konuşayım dedi.
yani çok gereksiz uzadı bu konu ben çok darlanıyorum böyle aileler arasında anlaşmazlık olunca

iyide bunda ne varki? ailen yanina gelmis ne güzel kayinvalidende yemege cagirmis oturulur konusulur sohbet edilir vs gibisinden.. annen bunu hosgeldin olarak kabul etmesi gerekir bence..

bunda sorun edecek bişey görmedim ben...
kadın bütün iyi niyetiyle yemeğe davet etmiş.
annenizin böyle düşünmemesi aksine sevinmesi gerekir bence..

bence de sorun yok zaten kötü niyetli değil her iki tarafta. nedense annem çok problem etti bunu. evler çok yakın değil. ama iki dolmuş değişerek gidilebiliniyor.şöyle anlatayım. kayınvalidem dün aradı sordu hafta sonu ne yapıosunuz die ben de bilmiyorum dedim. gelin bize dedi. ben de annemle görüşeyim dedim. bugün gündüz aramış kayınvalidem annem de siz buyrun gelin demiş. sen gel sen gel öle gitmiş. kayınvalidem de akşama ararım demiş. ben gelince yani. ben aradım işten gelince gelin anne dedim haftaya da biz geliriz dedim. kaynım var onun ders çalıştığını söyledi. onla konuşayım dedi.
yani çok gereksiz uzadı bu konu ben çok darlanıyorum böyle aileler arasında anlaşmazlık olunca

Evet malesef gereksiz yere uzamis iyice. Ama merak etmeyin ufak bir anlasmazlik söz konusu. InsaAllah daha fazla uzamadan kimin kime gidecegini kararlastirirsiniz. :61:

anneniz kendince haklı elbette. ama uzatılmamalı...

bence annemler geldi deyip siz önce kayınvalidenizi yemeğe çağırın yada çağırsaydınız böyle bir şeye mahal vermemiş olursunuz.

Hayatımda bu kadar saçma birşey duymadım.
Bunun için insan kızını arada bırakır mı ya..?
Annenler huzur bozma konusunda biraz daha hassasiyet göstermeli..
Sen gitmişsin o gelmiş vayy efendim ne kadar büyük egolar bunlar.
sanki kaymakam,valiyi ayağına çağırıyor..

Yapmayın gözünüzü seveyim..
Küçük mesele bile diyemiycem çünkü mesele bile değil benim gözümde..
Kayınavlideniz görevini yapmaya çalışıyor annenizi yemeğe çağırıyor demek ki art niyet yok!
Bence bu yeterli..
Anneniz sizi huzursuz etmek yerine hayatın ve sevilmenin tadını çıkarsa çok daha iyi olur..
Olan sonunda kendi kızına olur çünkü..
Şu büyükleri hiç anlamıyorum hiç!

anneleriniz inatlaşmış bu sorunu sizin halletmeniz gerekiyo eşinize bile yansıtmayın haksız duruma düşersiniz mazallah annenizin haberi olmadan önce siz yemeğe çağırsaydınız keşke

bunlar küçük ayrıntılar
sorun edilecek mevzular bile değil:50:
bazen büyükler çocuktan beter davranıyorlar valla:23:
umarım annen olayı uzatıp seni daha fazla arada bırakmaz canım:31:

teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için. sorun düzeldi zaten. yarın kayınvalidem eltimlere gidicek bi işi çıktı. dönüşte de bize gelicek.
kızlar ben sadece sizce hangi annenin düşüncesi doğru diye sordum. çok fazla eleştiri getirecek bir durum değil. bazı arkadaşlar abartılı yorumlar yapmışlar. bizim zaten ilk kez böyle bir anlaşmazlığımız oluyor. o da farklı düşünce tarzlarından

Back
X