Arada kaldım

Eger eşiniz azarlayici değilde güzel bir sekilde söylediyse anneniz abartılı bir tepki göstermiş oluyor ama yine de buyugunuz olduğu için eşiniz gitsin konuşsun yanlış anladın anne diye gerekirse de tatili sonlandirin
Zaten kimsenin tadı kalmadı herkes kendini haklı görüyor kimse kimseyle konuşmuyor

Şu kendini bilirkişi zanneden damatlardan nefret geldi bana

Madem kardeşlerinin yetiştirilmesi konusunda annesi yasındaki birine akıl verebiliyor... sizinle de evlenmeseydi.

Sonuçta aynı anne babanın cocuklarisiniz.

Esine sinir oldum. Ben olsam aglamak yerine ona bir yemek hazırlarım.
. Ki hayatında bir daha unutmasın.
Eşim bizim çok çıtkırıldım yetiştiğimizi düşünüyor bana göre de o çok kaba yetişmiş iki farklı aile yapısı işte

Eşiniz aslında bir tespitte bulunmuş ama bu tespit aile ilişkinize bir eleştiri... haddi olmadığını düşünüyorum,gerek yok.o neticede aileye sonradan dahil oldu,her ne kadar yakın ve samimi de olsa, iyi niyet de taşısa,yabancı olduğu için söylediği şey ailenizi daha fazla üzecektir.tabii annenizin ağlaması gereksiz olmuş.
Eşinizin de iyi niyet adı altında her fikrini ortaya atmaması gerektiğini öğrenmesi gerekir.eminim ki onunda eleştiri götürecek yanları vardır
Tabii ki var
Evet tespitler doğru olsa da onu ilgilendirmiyor
Onlar kardeşim gibi ben üzülmesin dedim diyor ama ben de dedim karışma diye bana de bir şey varsa dedim
Onlar da görecekse görür ilerde sen ne yapacaksın uyarıp dedim
Aslında defalarca dedim bunu da ilk defa böyle oldu

Annenizin ağlamasına çok anlam veremedim ama belli ki huyu böyle.
Olumsuz durumlarla başa çıkma becerisi gelişmediği için ağlayarak deşarj oluyor ve sorundan böyle uzaklaşıyor.

Eşinizin davranışı da şık değil.
Kıyas ve kısas yapmaya mı gitti eşiniz yoksa tatile mi?
Bu kadar kuralcılık ve insanları kontrol etmek,
herkesi düzeltmeye çalışmak doğru gelmiyor bana,
hele de tatilde.
Kardeşleriniz muhtemelen genç ve
'gençlik başımda duman' modundalar.

Benim kardeşimin de hepimizin olduğu gibi eleştirilecek huyları var ama bunlar eşimin ağzına sakız olsun istemem.
Kardeşim tatilde uyur kalırsa onun yapacağı yemeği anneme bile bırakmam,
ben yaparım,ne var bunda?
Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum ama bir yemek için kardeşimi üzmem ben.
Eşimle de zıtlaşmam,'genç onlar,
takılma bu kadar' derim.

Kardeşime sorumluluk öğretmek,kardeşimi eleştirmek ve düzeltmek eşimin üstüne vazife değil.
Ne kardeşimin eşime (yüzüne veya arkasından) laf söylemesine izin veririm ne de kocamın kardeşime.

Bundan sonra hep birlikte tatile gitmezsiniz olur biter.
Biri 25 biri 19 yaşında gençlik başında duman ama aslında da değil yapacakları da makarnaydı dün biz başka yemek yaptık onlara kolayı kalsın diye
Eşim diyor ki ben onlara söylüyorum çünkü ilerde zorlanmasınlar ya dedim zorlansınlar sana ne zorlanacak ki öğrenecek
Eşim anneme kıyamadı ama yanlış cümle seçiminden dolayı haksız düştü
Bir daha gitmeyi düşünmüyorum birlikte olmuyor

Eşiniz doğru söylemiş, bu lafta ne var ağlanacak? Anneniz çok abartmış. Ben haklı olanın tarafını tutarım eşim haklıysa anneme karşı eşimi savunurum. Eşiniz yanlış birşey dememiş. Annenin babanız yemeğe inmeyerek gereksiz yere büyütmüşler olayı. Eşinizin yerinde olsam benim tarafımı tutmadın diye alınırdım bende, çünkü haklıyken yanımda olması gerekir eşimin.

Eşiniz doğru söylemiş, bu lafta ne var ağlanacak? Anneniz çok abartmış. Ben haklı olanın tarafını tutarım eşim haklıysa anneme karşı eşimi savunurum. Eşiniz yanlış birşey dememiş. Annenin babanız yemeğe inmeyerek gereksiz yere büyütmüşler olayı. Eşinizin yerinde olsam benim tarafımı tutmadın diye alınırdım bende, çünkü haklıyken yanımda olması gerekir eşimin.
Ben iki tarafta da haklı yerler görüyorum o yüzden yüzde yüz kimsenin yanında olmadım

Arkadaşlar tam da başlıktaki gibi arada kaldım ailem ve eşim arasında
Bugün yaşanan olayı anlatayım. Ailemle ve eşimle tatile geldik bir ev ayarlayıp gelmeden önce de yemek konusunda iş bölümü yapmıştık
Öğleyin kardeşlerim akşam da eşimle biz hazırlayacaktık. Dün akşam biz hazırladık bugün sabah denize gittik kardeşim uyumuş kalmış yemeği de annem yaptı. Eşim de anneme sen bunlara böyle yaparsan sorumluluk duyguları olmaz bir şeyin sorumluluğunu alamazlar dedi annem içeri gitti ağlıyor eşime neden karıştın sen yediğin yemeğe bak dedim o da sen benim yanımda olmuyorsun diyor. Annem de ben ona bir şey diyor muyum diyor ben de deseydin dedim. Sen karışma deseydin dedim.
Eşim akşamki yemeği ısıttı yedi annemle babam yemeğe gelmedi.
Allah aşkına bir fikir verin ne yapayım ben şimdi
Çok çok üzgünüm
Aslında eşin doğru söylemiş. Annen gayet saçma alınganlık yapmış. Demek ki eşini aileden görmüyor.

Eşiniz doğru söylemiş ama her doğru olan söylenmek zorunda değil. Yani o... Luk yapan birine o... desek doğru olur. Ama denir mi? Tabiki hayır. Neyse uç bir örnek. Peki ağlamak biraz abartı olmuş mu? Kesinlikle. Anneniz sizin yerinize de yapar uyuya kalırsanız. Anneler böyledir. Eşinize söyleyin. Annenize de size kıyamamış pişman oldu deyin. Tatlıya bağlayın.

Ben iki tarafta da haklı yerler görüyorum o yüzden yüzde yüz kimsenin yanında olmadım
Eşinize biraz haksızlık etmişsiniz gibime geldi benim yine de, sonuçta o da artık aileden ve kendi fikrini söylemek istemiş kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, sanane falan demenize kırılmıştır, ben olsam çok kırılırım. Yine de dediğiniz gibi orda da davranın en iyisi.

Eşiniz yemeğini yesin. Kimin yaptığı onu ilgilendirmez. Bu annenizin sorunu.

Eşinize biraz haksızlık etmişsiniz gibime geldi benim yine de, sonuçta o da artık aileden ve kendi fikrini söylemek istemiş kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, sanane falan demenize kırılmıştır, ben olsam çok kırılırım. Yine de dediğiniz gibi orda da davranın en iyisi.
Söylemek istedi ama ben defalarca kardeşlerimle ilgili bir şeye karışmamasını onların bundan rahatsız olduğunu söyledim yine de diyor ki ben kötü niyetli değilim o yüzden sana ne dedim ilgilenme diye çünkü artık çoğu zaman ben de ilgilenmiyorum

Eşiniz yemeğini yesin. Kimin yaptığı onu ilgilendirmez. Bu annenizin sorunu.
Yemeğini ye dedim ben de karışma dedim
Ee ilerde Kardeşlern zorluk Yaşar diyor ya yaşarsa yaşasın bize ne dedim çünkü sözle anlamıyorlar uyarılınca yaşanmaları gerek
Eşim de diyor ki onlar üzülürse sen de üzülürsün

Yemeğini ye dedim ben de karışma dedim
Ee ilerde Kardeşlern zorluk Yaşar diyor ya yaşarsa yaşasın bize ne dedim çünkü sözle anlamıyorlar uyarılınca yaşanmaları gerek
Eşim de diyor ki onlar üzülürse sen de üzülürsün
Hepsi doğru da size ne? Şimdi sırası mı? Yemek yapacak yaşa gelmişler? Tatilde sorumluluk mu öğretilecek? İş başa düşünce herkes yemeği yapar. Neyse kocanızı kırmayın
Annenizi de. Basit mesele kocanız küçük olarak özür dilesin. Yanlış anladın anne desin. Kapansın konu.

Hepsi doğru da size ne? Şimdi sırası mı? Yemek yapacak yaşa gelmişler? Tatilde sorumluluk mu öğretilecek? İş başa düşünce herkes yemeği yapar. Neyse kocanızı kırmayın
Annenizi de. Basit mesele kocanız küçük olarak özür dilesin. Yanlış anladın anne desin. Kapansın konu.
Eşim de inatçıdır ben yanlış bir şey demedim ki diyor özür dilemez sanmıyorum
Evet iş başa düşsün mecbur yapacak mesela biri atandı tek yaşıyor mecbur yapıyor yemeğini aç kalamayacağı için
Eşim de bu küçük olay için tüm aile bana tavır aldı diyor

bence zaten esinizi istemedikleri icin bi bahane bulup oh mis gibi darginlik cikarmislar. esimi istemeselerdi ben asla gitmezdim. istemedikleri babanin evladiylada zaman gecirmeyiversinler....

Eşim de inatçıdır ben yanlış bir şey demedim ki diyor özür dilemez sanmıyorum
Evet iş başa düşsün mecbur yapacak mesela biri atandı tek yaşıyor mecbur yapıyor yemeğini aç kalamayacağı için
Eşim de bu küçük olay için tüm aile bana tavır aldı diyor
Almayın tavır. Büyütmeyin sıcağı sıcağına barıştırın siz. Anneniz de abartıyor demişse demiş cinayet mi işledi? Ne damatlar var. İnşallah yoluna girer herşey.

Back
X