Arada kaldım

Bunu söylemedi ama bunu kastettiğini düşünüyorum
Anneme de dedim burda ağlanacağına sana en deseydin o zaman bunları ona söyleseydin dedim annem de galiba yüz yüze bakacağız diye bir şey demedi ay bilmiyorum kafam karışık eşim telefonunu bıraktı dışarı gitti
Anlamadım,sen mi dedin,annene,"sen de ona işsiz olduğunu söyleseydin" diye?

o kısmı olmamış işte, annenizin de 35 yaşında işsiz olmasından vurması hem haklı hem ağır. eşinizde bağırarak söylediyse söylediğinde haklı bağırma da haksız.. siz boş verin diyeceğim ama imkansız tabi..
Yok işsizlik kısmını annem ona söylemedi ben yanına gittim noldu diye ben ona sorumluluklarını söylüyor muyum dedi ben de öyle söylemek istediğini düşündüm aslında annem de işsiz falan demedi
Ama başka bahsettiği sorumluluk olamaz

Kardeşinizin sorumluluk bilinci eşinizi ilgilendirmez bence hiç bu konuda yorum bile yapmamalıydı. Eşinizi haksız buldum ben net şekilde. Sonuçta yemek yapılmış

Eşinin karışması çok saçma ona ne ? Yediği yemeğe baksın?? Hiç bir annenin anneliği sorgulanmaz . Ağrına gitmiş belliki kadının. Damadını kırmamak adına kendini kırmayı tercih etmiş. Sizi bilmem ama ne olursa olsun annemi üzen en ufak kırıcı laf eden birine tepkim büyük olurdu.
Ben de yediği yemeğe bakmasını söyledim
Sana ne dedim
Eşim ailemin beni ve kardeşlerimi çok hassas yetiştirdiğini düşünüyor madem iş bölümü yapıldı neden onların sorumlularını üstleniyor diyor

Sana ne dedim
Eşim ailemin beni ve kardeşlerimi çok hassas yetiştirdiğini düşünüyor madem iş bölümü yapıldı neden onların sorumlularını üstleniyor diyor
Olabilir annneleri sonuçta . Kıyamıyor kaldırmayaa , kendı hazırl

Kardeşinizin sorumluluk bilinci eşinizi ilgilendirmez bence hiç bu konuda yorum bile yapmamalıydı. Eşinizi haksız buldum ben net şekilde. Sonuçta yemek yapılmış
Ya ben de diyorum karışma onlara diye
Mesela kafeye gidiyoruz kardeşim kafasını masaya koyuyor sen buraya uyumaya mı geldin diyor
Kardeşlerim aşırı alıngan eşim de ısrarla söylüyor
Ben ailemden böyle gördüm ne var bında o benim de kardeşim diyor deyince de

Sana ne dedim

Kaldırmaya kıyamıyor kendi hazırlıyor. Sizde uyuya kalsanız sizin yerinizede hazırlar ana yüreği sonucta. Eşini biraz bu gibi konular dan uzak tutmaya calıs canım. Benım annem bu şekil büyütüyor bizi de. Kıyamıyor de. Kimseyide ilgilendirmez bana bile laf söylemek düşmez de. Yemek geldimi geldi karnın doydumu doydu bukadsr basit de.

Eşiniz kötü bir şey dememiş. Anneniz aşırı tepki vermiş, gereksiz alınganlık yapmış. Ağlanacak bir şey göremedim. kendi oğlu deseydi ağlar mıydı ? Lafa gelince gelinlerini kızım damatlarını oğlum gibi görüyorum derler ama pratikte ne dense "el" oluyor. Benim nişanlım da anneme benim tembelliğimle ilgili vs serzenişte bulunur, sen yüz veriyorsun anne der, annemi düşündüğü için söyler gerçekten de. Bu da tecrübe olsun işte, uzun vadede bir araya getirmemeye çalışın ailenizle eşinizi, siz başbaşa tatilinizi yapın.

Annem kıyamadı kendi yaptı yemek benim hep yaptığım şey sizin eve gelince size de yapıyorum dedi eşime eşim de sorun yemek değil diyor

Eşinin annesi ile arasında bir problem mi var? Veya geçmişten kaynaklı bi eksiklik mi var? Bu gibi konularda bu kadar takıntılı olma sebebi nedir. Kadının kendi çocukları istediği gibi davranır. Kocası karışmıyor damadı hiç karısmasın?

Ya ben de diyorum karışma onlara diye
Mesela kafeye gidiyoruz kardeşim kafasını masaya koyuyor sen buraya uyumaya mı geldin diyor
Kardeşlerim aşırı alıngan eşim de ısrarla söylüyor
Ben ailemden böyle gördüm ne var bında o benim de kardeşim diyor deyince de
Evet biraz eşininde çenesini tutması gerek insanlar bundan hoşlanmıyorsa ısrarla yapmanın anlamı yok

Gıtmeden daha yemek konusunu dusunmek bana sacma geldı yemegi annnen sen yada kız kardesın varsa yaparsınız beraber yapılır iş bolumu yapılacak bıde erkekleri katarak yapılacak aıle gıbı degılde ev arkadası gıbı olmus. Esınızın soyledıgınde kırılacak bısey yok esınızın yanında duracagınız onemlı bı mevzuda yok

Gıtmeden daha yemek konusunu dusunmek bana sacma geldı yemegi annnen sen yada kız kardesın varsa yaparsınız beraber yapılır iş bolumu yapılacak bıde erkekleri katarak yapılacak aıle gıbı degılde ev arkadası gıbı olmus. Esınızın soyledıgınde kırılacak bısey yok esınızın yanında duracagınız onemlı bı mevzuda yok
Bu iş bölümünü de yapan kardeşimdi eşim de kendi dedi ama kendi yapmadı demek istedi

Yani tatile gitmissiniz senle kizkardesin donusumlu yemekleri yapsaydiniz annen sadece arada yardim etseydi babanla esin o sirada beraber takilsaydi.daha sonra siz basbasa arada takilirdiniz. Valal sen sakrak muhabeet geyik yapilabilicek herkes mutlu olabilicek bir ortam varken yapriginiza bak.tatilde is ayrimimi olur kim neye elini atsa o olur.

Arkadaşlar tam da başlıktaki gibi arada kaldım ailem ve eşim arasında
Bugün yaşanan olayı anlatayım. Ailemle ve eşimle tatile geldik bir ev ayarlayıp gelmeden önce de yemek konusunda iş bölümü yapmıştık
Öğleyin kardeşlerim akşam da eşimle biz hazırlayacaktık. Dün akşam biz hazırladık bugün sabah denize gittik kardeşim uyumuş kalmış yemeği de annem yaptı. Eşim de anneme sen bunlara böyle yaparsan sorumluluk duyguları olmaz bir şeyin sorumluluğunu alamazlar dedi annem içeri gitti ağlıyor eşime neden karıştın sen yediğin yemeğe bak dedim o da sen benim yanımda olmuyorsun diyor. Annem de ben ona bir şey diyor muyum diyor ben de deseydin dedim. Sen karışma deseydin dedim.
Eşim akşamki yemeği ısıttı yedi annemle babam yemeğe gelmedi.
Allah aşkına bir fikir verin ne yapayım ben şimdi
Çok çok üzgünüm
Esinize düsmez yorum yapmak. Herkes istedigini söylesin o zaman. Alt tarafı kardesin uyuya kalmıs. Cok mu kuralcı biri esiniz. Anneniz de keske laf soyleseymis. Ağlamak yerine. Siz hic karişmayin bence. En son esinizin sen benim yanimda olmuyorsun demesi de cok tuhaf. Ne yapcaksinız annenize laf mı soyleyeceksiniz kardesiniz uyudu diye. Incir cekirsegini doldurmayan bir konu. Lafı soyledikten sonra tavir yapip eski yemegi yemesi de ayri bir olay.

Back
X