- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
Merhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
Kendi çocuğunuzu düşünün. O kadını da her yerden engelleyin. Cok sinir oldum. Alacagi malzeme parasıyla alsin.Merhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
Son dakika golü gibi oldu yani. Çok şaşırdım. Ama bi yandan da vermezsem acısı başka şeyden çıkar korkusu da yaşıyorum.kendi çocuğunuza giydirin
iyilikten maraz doğar unutmayın
parti malzemesi alacak parası var ise kıyafetde alabilir pek ala
Yani ben de niyetimi gerçekçekleştirip iletişimi koparmak istiyorum da. Da işte arkamdan enayiye bak der mi acaba.Ben sorun göremedim nedense
Kafam dolu belki o yüzden. Tekrar okuyayım konuyu
Kafam karıştı. Ya beddua ederse.Kendi çocuğunuzu düşünün. O kadını da her yerden engelleyin. Cok sinir oldum. Alacagi malzeme parasıyla alsin.
Son dakika golü gibi oldu yani. Çok şaşırdım. Ama bi yandan da vermezsem acısı başka şeyden çıkar korkusu da yaşıyorum.
Beddua edilecek durum yok kuzum. Eğer kafan karışıksa ver gitsin. Sonra da iletişimi kesersinKafam karıştı. Ya beddua ederse.
Bence verin gitsin.ne düşünürsede düşünsün. Sonra da kesin iletişimiYani ben de niyetimi gerçekçekleştirip iletişimi koparmak istiyorum da. Da işte arkamdan enayiye bak der mi acaba.
Aldıklarımı ve arkadaşın getirdiklerini verip kurtulayım bu işten değil mi? Hayır bi de satmayacağım hangi malzemeleri sordun diye sorduğum da cevap vermedi. Aldığım parti malzemeleri uygundu çünkü. Aldığım yeeleri söyleyecektim cevap verseydi.Bedava veririm diye mi düşündü acaba ? Beni bi yokladı mı neben anormal bi şey göremedim. doğum günü partisine heves etmiştir belki. hem kıyafete hem de böyle bi partiye ihtiyacı olabilir. sürekli yardıma veya yüz göz olmaya gerek yok ama imkan varsa edilebilir.
ALLAH korusun böyle kötü niyetlilerdenCocugunun eskilerinden ver. Onun yaptıgı terbiyesizliği gündeme getirme. Ama yardım edecek kişiler yan çizdiği için az getirdiğini belirt, istersen bunu bile belirtme.
Öğrencilik zamanımdı. Suriyeli bir kadın kucağında bebekle benden yardım istedi. Evine kadar gittim emin olmak için. Ev harabe gibiydi, birkaç cocuk ve bi kadın daha. Benden para istese de ben ona erzak, cocuklara giyecek aldım hep. Bir gün babamla evlerine odun bile götürdük. Sonra bir gün cocuk kıyafetleri ile tekrar evine gittim. Bir de ne göreyim! Ellerde sigara, yüzde gözde makyaj, saçlar boyalı, ev dumanaltı. Birkaç tane daha kadın var. Afedersiniz ama genelev gibiydi resmen. Getirdiklerimi görüp digerleri de istemeye başladı. Resmen kullanılmıştım. Bir daha adımımı atmadım
Kafam karıştı. Ya beddua ederse.
Sizin ki büyük hayal kırıklığı olmuş. Allah katında büyük sevaplar işlemişsiniz. Allah kabul etsin.Cocugunun eskilerinden ver. Onun yaptıgı terbiyesizliği gündeme getirme. Ama yardım edecek kişiler yan çizdiği için az getirdiğini belirt, istersen bunu bile belirtme.
Öğrencilik zamanımdı. Suriyeli bir kadın kucağında bebekle benden yardım istedi. Evine kadar gittim emin olmak için. Ev harabe gibiydi, birkaç cocuk ve bi kadın daha. Benden para istese de ben ona erzak, cocuklara giyecek aldım hep. Bir gün babamla evlerine odun bile götürdük. Sonra bir gün cocuk kıyafetleri ile tekrar evine gittim. Bir de ne göreyim! Ellerde sigara, yüzde gözde makyaj, saçlar boyalı, ev dumanaltı. Birkaç tane daha kadın var. Afedersiniz ama genelev gibiydi resmen. Getirdiklerimi görüp digerleri de istemeye başladı. Resmen kullanılmıştım. Bir daha adımımı atmadım
Aminn, cümlemizi. Kullanılmış olmak kötü bir hisALLAH korusun böyle kötü niyetlilerden
Aminn çok teşekkürler. Lütfen siz de dikkatli olun. Enayi gibi hissetmediğiniz şey ne ise onu yapınSizin ki büyük hayal kırıklığı olmuş. Allah katında büyük sevaplar işlemişsiniz. Allah kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?