- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi RagnarLodbrok
-
Konu da ne anlatılıyor belli değil iki kadın var biri arkadaşınız diğeri ürün almak isteyen biri. Ne oldu peki yani ne okudum ben. Gerçekten anlamadım içinize sinmediyse satmayın diyeyim sadece bu şekilde yardımcı olayım sizeMerhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
Böyle giysi bebek bezi isteyenler dağa sonra satıyor onları çoğu zaman. Bir yerde görmüştüm. Kadın çok satan bir markanın bebek bezini oğluma pişik yaptı kalanını satiyorun diye koymuş. Meğer o bezler yardım için yollanmış falan. Çok güvenmemek lazımMerhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
Ben 2 balon standı bir de iyiki doğdun bannerı yaptırdım. Tüm doğum gününü pasta dahil kendim yaptım ilk yaş günü olduğu için heves işte. Her yıl o bannerı kullanacağım ve balon standınu kullanacağım benim süsler de yaklaşık o kadar tuttu. 5 adet balon bile 3 tl.Bence bedava vereceğinizi düşündüğü için sormuştur. Çünkü elinizde kıyafet olmadığı halde gidip kıyafet satın almışsınız. Merhametli olduğunuz için onları parasız verirsiniz demiştir.
Bu arada parti malzemeleri çok gereksiz pahalı değil mi? Ben oğlumun 6. yaş gününde biraz süsleme yapayım dedim, birkaç bir şey aldım 100 küsür tuttu. Valla isteseler kimseye vermem, sonraki doğumgünlerinde kullanırım.
Şu dediğiniz kişinin benle alakası yok. Sataşcak başka birini bulun.Ben kadının istediği şeyde bir art niyet göremedim.
Siz zaten en başından beri yardım konusunda çekimsermişsiniz.
Bu yüzden her şey gözünüze batıyor,iyi ki de çekimser kalmışım bak bak parası yok parti malzemesi soruyor diye kendinizi ferahlatıyorsunuz herhalde.
İyilik yapmak kişiye özeldir.Arkadaşım almadı ben aldım mecbur diye düşünce yapısıyla iyilik yapılmaz.
Yaparsın iyiliği atarsın denize.
Önemli olan niyettir.
Karşıdakinin de niyeti kendisinedir.
Özenmiştir partiye ve uygun fiyata verirsiniz diye sizden almak istemiştir.
İkinci el almak istiyor ki ucuza gelsin.
Ben de vereceğim zaten. Sag olun.Enayi veya aptal değilsiniz asla Estağfirullah. Siz gayet iyi niyetlisiniz. Herkes kalbinin ekmeğini yer. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Ben aldığım niyete göre kadına verirdim mesela. Ama siz içinize sinmeyeckese çocuğunuz için de kullanabilirsiniz.
Sataşmıyorum.Şu dediğiniz kişinin benle alakası yok. Sataşcak başka birini bulun.
Aynen öyle kendi adıma konuşuyorum inanın eğer yapsaydım o ay kartın asgari borcunu ödeyecektim. İnsanlar bu kadar önyargılı olmamalı.Yani birinin maddi durumu yoksa beklenen şey gülmesin,eğlenmesin,internet kullanmasın,cafeye gitmesin.Belki mutfak masrafından kısıp sırf çocuğu mutlu olsun diye böyle bir şey yapmak istiyor kadıncağız.Empatiden yoksunuz maalesef.
Aynen bu kadar lafı yapılacaksa iyilik yapılmamalı bence, o da Bi anne o da cocuğuna doğumgünü kutlamak ister ne var bundaben anormal bi şey göremedim. doğum günü partisine heves etmiştir belki. hem kıyafete hem de böyle bi partiye ihtiyacı olabilir. sürekli yardıma veya yüz göz olmaya gerek yok ama imkan varsa edilebilir.
Havadan nem kapan bir karaktere sahip olsam günlerce bu konuya kafa patlatmam. İyi de satmadığım bir ürünün bana niye satacaksan fiyatı ne diye soruluyor. Nerden aldın diye sorabilir dediğiniz gibi organizatör tutmadım sonuçta. Balon ve banner var. Bakar fiyat yüksek gelir sonra ikinci el olarak vermeyi düşünür müsünüz der. Değil mi? Bana onun durumunun olmadığını düşündüren şey kirli ve yırtık giysi istemesiydi. Doğal olarak böyle bir soruyla karşılaşmam karşısında şaşırmam gayet normal. Bu benim hakkımda vermemek için bahane arıyormuş şuna bak tarzında yorum yapmanızı gerektirmez.Bir tek ben mi sorun göremedim acaba? Kadın durumu yok diye çocuğuna doğum günü yapamasın mı yani? Her anne gibi görünce özenmiş ve eğer imkanlar dahilindeyse belki yapabilirim diye içinden geçirmiş olabilir. Neticede aranızda böyle bir hukuk olduğu için de sormak istemiş. Belki günün sonunda pahalı gelecek ve yapmayacaktı nereden bilebilirsiniz?
Kadın onu bile ikinci el sormuş, gidip organizasyon tutmuş gibi anlatmışsınız.
Ben parasını verip hediye almak zorunda kaldığınız için bu durumdan çok hoşnut olmadığınızı ve havadan nem kaptığınızı düşündüm açıkçası.
Ya hu niye o kadar detay düşünüyorsunuz ki?Havadan nem kapan bir karaktere sahip olsam günlerce bu konuya kafa patlatmam. İyi de satmadığım bir ürünün bana niye satacaksan fiyatı ne diye soruluyor. Nerden aldın diye sorabilir dediğiniz gibi organizatör tutmadım sonuçta. Balon ve banner var. Bakar fiyat yüksek gelir sonra ikinci el olarak vermeyi düşünür müsünüz der. Değil mi? Bana onun durumunun olmadığını düşündüren şey kirli ve yırtık giysi istemesiydi. Doğal olarak böyle bir soruyla karşılaşmam karşısında şaşırmam gayet normal. Bu benim hakkımda vermemek için bahane arıyormuş şuna bak tarzında yorum yapmanızı gerektirmez.
İşin acayip boyutu çocuğumun doğum günü sordu bana bunu. Önceki yorumda da belirttim önce nereden aldığımı sorsa baksa orası bütçesini aşıyor sonra bana satmayı düşünüp düşünmediğimi sorsa neyse.Parti malzemelerinin ne kadar lüks olduğuna göre değişir bence. Ben de çok borcum varken oğluma doğum günü partisi yaptım. Gittim bimilyoncudan üç kuruşluk ıvır zıvır aldım. Amaç çocukların eğlenmesiydi, öyle de oldu. Senin parti süslerin lüks ise ve onlara yüksek bedel ödemeyi göze alıyorsa evet tuhaf biri demek ki. Ben yerinde olsam parti malzemeleri için fiyat verip tepkisini ölçerdim. Bence amacı onları da bedava vermen. Bedava ver diyemediği için sat demiş bence.
Eğer parti malzemelerin çok lüks değilse onlar ile çocuğuna parti yapmak istemesi beni kızdırmaz aksine ona karşı daha anlayışlı yapardı.
İyi de ben onun yardım kuruluşu muyum? Giysi istedi eyvallah. Yahu bi dursun çocuğumun doğum günü geçsin öyle sorsun. Benim de durumum yok ama kimseden en yakınımdan bile bi şey alırken utanıyorum.Şimdi benim de durumum yok ama çocuğuma doğum günü yapmak istedim. Cenazemiz oldu yakışık almaz diye yapmadım. Demek ki karşıdan böyle görünecekti. 'durumu yok çocuguna görümcesinin verdiklerini giydiriyor ama parti yapıyor'. Parası yok diye ölsün mü kadın içinde hevestir belki? Vermeyin aldıklarınızı.
Hah işte siz anlamışsınız beni. Benim korkum boşa vermek. İhtiyacı olduğuna inandığım için bu işe giriştim yoksa bi kaç parça giysi vermekle bi yerim eksilmez.o kıyafetleri de gerçek ihtiyaç sahibine verin... ben mesela sırtında cocuk çöp toplayan birine tüm kıyafetleri vermiştim cok da icime sindi..
Durumum yoksa neden sıfır alayım?İşin acayip boyutu çocuğumun doğum günü sordu bana bunu. Önceki yorumda da belirttim önce nereden aldığımı sorsa baksa orası bütçesini aşıyor sonra bana satmayı düşünüp düşünmediğimi sorsa neyse.
Size yönlendireceğim kadını. O kadar yardımsever bir insansınız ki benim gibi kötü kalpli biri tarafından istismara uğramadan müdahale edip hayatını kurtarın kadıncağızın.Yani birinin maddi durumu yoksa beklenen şey gülmesin,eğlenmesin,internet kullanmasın,cafeye gitmesin.Belki mutfak masrafından kısıp sırf çocuğu mutlu olsun diye böyle bir şey yapmak istiyor kadıncağız.Empatiden yoksunuz maalesef.
Asla sinirlenmedim. Üzüldüm. Çünkü gerçekten ihtiyacı olan birine yardım etmekti amacım. İyi de ben satmıyorum manevi olarak kıymetli benim için bi kere çocuğumun adı yazıyor .Bunun neyine bu kadar sinirlendiniz anlamadım kadın da doğum günü yapmak istemiş ve işte malzemeleri ikinci el alacak. Biz de tek maasliyiz falan diyorsunuz da sizin açınızdan kötü bir durum yok ki siz de elinizdekileri değerlendirmiş olacaksınız.
Samimi değilsiniz.Size yönlendireceğim kadını. O kadar yardımsever bir insansınız ki benim gibi kötü kalpli biri tarafından istismara uğramadan müdahale edip hayatını kurtarın kadıncağızın.
kadın belki özendi ama dogum gunu magzemeleri icin neden öyle düsündünüz ki hani normalde almaya kalksa beli 200 ama sendne 50 liraya düsüncü belkiMerhabalar, çocuğumun kullanmadığım ürünlerini 2. El sayfada satıyorum. Bi gün bir kadın çocuğumun giymediği giysilerden istedi. Kirlenmiş ve sökük olanları da verebileceğimi söyledi. İlk çocuğum olduğu için 2. Çocuk ihtimaline karşı giysilerini saklıyorum. Buna rağmen üzüldüğüm için bebeğinin kaç aylık olduğunu sordum. Ve yaşıt bebeklerimizin olduğunu belirtip üzgün olduğumu ve giysi veremeyeceğimi söyledim. Buna rağmen kendisi ilgilendiğim için teşekkür etti. Bu kibarlığının üzerine başka bir arkadaşıma giysi sordum kendisi elindekileri dağıttığını ama bu kişiye bi kaç parça hayrına giysi satın alacağını söyledi. Hal böyle olunca ben de bu kadına giysi getireceğimi söyledim. Bu giysi alacak arkadaş yan çizdi. Ben de bozuldum doğal olarak çünkü ona güvenip haber vermiştim kadına. Haber verdiğim için ben mecburen giysi satın aldım hiç planda yokken ki kendi çocuğuma bile yeğenimin giysilerini giydiriyorum tek maaşlı bir aileyiz şu an. Bu arkadaş bozulmuş olacağımı tahmin edecek ki bi kaç parça çocuğunun giysisinden getirmiş. Uzun oldu kusura bakmayın. Benim çocuğumun doğum günü vardı geçenlerde bu giysi isteyen kadın da beni sosyal medyadan ekledi( normalde yapmayacağım bir davranış) her fotoğrafımı beğenip çoğu gönderime yorum yapıyordu. En sonki diyalogta giysi için adresini sorduğumda( evet ayağına kadar götürmeye bile razıydım) bana çocuğumun doğum günü parti malzemelerini ona satıp satmayacağımı ve bir fiyat vermemi söyledi. Kadından bi anda soğudum. Ben ona yardım için hem zamanımdan hem de maddiyatımdan feragat ederken onun bunu teklif etmesini açıkçası saçma buldum. Size sorum şu sizce ben enayi miyim? Yeni aldığım giysileri kendi çocuğuma mı giydireyim yoksa o kadına bir seferlik hayrımı yapıp her yerden engelleyeyim mi? Eşimin de benim de biraz tadımız kaçtı aptal yerine konulmuş hissediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?