Aradaki 10 yaş..

evlendiğimizde eşim 30 yaşındaydım, babam bana emin misin 30 olduğuna demişti küçük gösteriyor çünkü :)

Ben de 35 yaşındayım cevremde benim yaş grubum kız &erkek bir sürü evlenmemis/evlenememis insan var.Hepsi de gayet normal insanlar mükemmel olmasalar da psikolojik sorunlu da değiller. Evlenmis bosanmis olanlar da var onlar bir tık daha temkinli ama bu durumlarin hiç biri onlari tuhaf ya da sorunlu yapmıyor.
Bu sitede evlenmeyenlere/evlenememis olanlara psikolojik siddet uygulamak bence çok daha sıkıntılı

Ben istemezdim ama mutlu olan çok.
Aslında mantık olarak bakınca kimse istemez ama gönül sevince yaş kilo vs sadece bir kac rakamdan ibaret oluyor eğer karşındaki insanla anlaşmayacaksan 25 yaşında olsa da anlasamazsin 35 yaşında olsa da, eşimle bütün zevklerimiz ortak değil tabi ben adamı 10 yıldır tanıyorum yani aynı adam gençken de sevmediği şeyi hala sevmiyor ama birbirimizi sevdiğimiz için sadece karşıdaki seviyor diye yaptığımız aktivite çok yani

Kafalariniz ve ruhlariniz uyuyorsa olur bu iş demeye geldim. Eşim benden 10 yaş büyük. Bazen ben ondan 10 yaş büyükmüş gibi hissediyorum.
Bazen değil çoğunlukla.. yok hatta her zamanneyse.
Olur hem de bal gibi olur. Hem daha avantajlisin. Her türlü damardan girersin. Yeri gelir ama ben senden küçüğüm dersin, yeri gelir ohaa ben senden 10 yıl gencim dersin. Zamanı gelir andropoza girer pusulayi şaşırır filan. Benden daha gencini bulamazsın bile dersin.
Ay çok öteye gittim.
Kafana uyani bulmuşken kaçırma bence.

Haklısınız tabi. Sevince , mantıkla da birlikte gayet güzel birliktelikler oluyor. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

10 yaş farkla evlenip mutlu olan örnekler var ama ben tercih etmezdim. 35 yaşımda aynı yaşta biriyle evlendim. Çok memnunum. İnsanlar yaşı ileri olsa da enerjik olabiliyor ama görüntü çok önemli. Olgun görünüm çok ilgimi çeken birşey değil. Karşımda genç bir erkek olmalı. Bana da bekarken 11 yaş büyük birini söylemişlerdi. Adam doktor hiç evlilik yapmamış ama yok. Çok olgun görünüyordu. Biraz keldi sanırım o itici geldi.
Bunun dışında belli bir yaştaki bekarlar sorunlu olur meselesi var. Ben de ona inanıyorum ama bu yaş 35 değil kabaca 40 diyelim. Sorunlu değil de benim tanıdıklarım çoğu asosyal oluyor. Ama genç evlenip sorunlu olanlar da var tabi. Önyargılı olmamak lazım.

Bu tarz yaş mevzusu olayları evlenirken sorun olmuyor evlilikte bi 10 -15 Sene de ortaya çıkmaya başlıyor siz 25 den 35 e gelirken eşiniz 45 olacak sıkıntı olmayacaksa sizin için aileler de sıkıntı etmez diye düşünüyorum

Bunun dışında belli bir yaştaki bekarlar sorunlu olur meselesi var. Ben de ona inanıyorum ama bu yaş 35 değil kabaca 40 diyelim. Sorunlu değil de benim tanıdıklarım çoğu asosyal oluyor.
Cımbızlamış gibi olacağım ama bu cümleyi görünce aklıma geldi. İki yıl kadar önce bir vesile ile arkadaşımın aile dostu bir hanıma yemeğe gittik, sağ olsun ağırladı bizi. Bir yandan tatlımızı yerken bir yandan da yeni boşanmış arkadaşıma eski eşinin barışma teklifini kabul etmesi yönünde telkinlerde bulundu (halbuki bitmesi gereken bir evlilikti), çünkü yuva öyle hemen yıkılmazdı :)) neyse bu hanım eşinin bekar iş arkadaşından bahsetmeye başladı. Efendiden bir adammış kötü alışkanlıkları yokmuş, hatta tertipli düzenliymiş yemek bilirmiş falan. Ama yine de eşinin bu arkadaşıyla sık sık görüşmesine izin vermiyormuş, yokmuş öyle dünya adam evlensinmiş çift olarak görüşsünlermiş. E bu adam şimdi asosyal olmayıp napsın, bu çevre baskısı adamı hem zorla asosyalleştirip sonra bir de asosyal diyor

Ha bir de boşanan arkadaşım çok daha iyi bir adamla yeniden nişanlandı evlenecek yakında. O kadını dinleseydi çile dolduruyordu şimdi exiyle.

Siz karı koca 35'de evlendiğiniz için sorunlu olma yaşını 40'a cıkarmışsınız

Erkek şu yaşta olursa sıkıntılı olur yorumlarını okuyunca, erkeklerin kendilerinden küçük kadınlarla evlenmek istemesi de yadırganmasın o zaman. Onların da 35 yaş ve üstü kadınlar için olumsuz gözlemleri vardır da o yüzden daha genciyle evlenmek istiyorlardır, olamaz mı olabilir.

Elbette belli yaşta bekarlar yalnız kalıyor herkes evli olduğu için ama günümüzde sosyal yönü zayıf insanlar evlenmekten zorlanıyor eskisi gibi aracılar yok. Yine de tüm genellemeler yanlıştır.

Elbette belli yaşta bekarlar yalnız kalıyor herkes evli olduğu için ama günümüzde sosyal yönü zayıf insanlar evlenmekten zorlanıyor eskisi gibi aracılar yok. Yine de tüm genellemeler yanlıştır.
Demek istediğim bekarları da genel olarak evliler yalnızlaştırıyor, daha geleneksel çevrelerde böyle daha doğrusu. tabi sosyal yönü zayıf olan da vardır ama o yapıdan kaynaklı yaşla ilgili değil ki, öyle biri 20sinde de sosyal açıdan zayıftır.

İşte o yüzden evlenemiyorlar. Gençken olmayınca sonra da zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…