Aradaki 10 yaş..

26 yaşındayım 23 yaşımda evlendim. Bizim aramızda 6 yaş var ama ruh olarak 16 sanki. Kişinin karakteriyle de alakalıdır ama ben yaşımı yaşayamıyorum açıkçası. Hep ağır olmam bekleniyor. Dediğim gibi karakter meselesi ama ben arkadaşlarıma hep yaş farkınız olmasın diyorum.

25 ile 35 demişsiniz. Neden olmasın?
Eşim de benden 7 yaş büyük. Tanıştığımızda ben 21 o 28 yaşındaydı. Çok güzel anlaşmıştık, kısa sürede nişan olmuştuk. Bir de alakasız olacak ama, eşimle anladım ki, cidden ten uyumu diye birşey var ve yaş falan hiç umrumda olmadı.
Tabi bizde şimdi durum şöyle; benim ruhum yaşlanmış resmen. Onun herşeyi yapacak enerjisi var, bende yok..

Ahaha aynı durum bende de mevcut benimde pek çok hastalıpım var enerjik hergün bir yere gitmek isteyen biriyle asla yapamam. Dingin sakin rahat olmak isterim
Bunun yaşla alakası yok ki, eşim 40 yaşında, bizim evin gezgini, yerinde duramayanı odur.
25 yaşında olup evden çıkmak istemeyen bir sürü insan bulabiliriz. Yani sizden 10 yaş büyük diye, dingin, fazla hareket etmeyecek diye birşey yok. Kaldı ki 35 yaş genç bir yas zaten.

Ben hep en az 3 yaş büyük olsun isterdim
Şansıma 1 yaş var
İnanın içi geçmiş yaşlı gibi davranıyor bazen
Yaşını sormadıkları sürece söylemeyin önce tanışsınlar. Böylece yala çok takılmazlar

Yani bu kız 23 yaşında sadece 2 yas fark olan birisiyle olsaydı her sey olumlu olsa bile " canım ama erkekler geç olgunlaşıyor" denilirdi fakat 10 yaş büyük bir erkekle görüşünce cok olumlu tepkiler verilmiş .Halbuki araştırmalar gösteriyor ki kim büyük fark etmeden yas farkı arttıkça boşanma oranı artıyor. Sanırım 10 yaşta yüzde 30'du.Yaşıt bir çiftte ise yüzde 1 ya da 2'ydi. Yani anlaşabilirsiniz ama bence uzun sure flört edin.

Şimdi baktım 10 yaşta yüzde 39 imiş.

Son düzenleme:
Bence gereksiz kıskançlıklar ileride çıkıyor. Kadın hala genç durdukça sorun oluyor çevremde öyle görüyorum.

Bence gereksiz kıskançlıklar ileride çıkıyor. Kadın hala genç durdukça sorun oluyor çevremde öyle görüyorum.
10 yıllık evliyim ilk 3 4 sene evet oldu ancak son 3 4 senedir kıskançlık veya benzeri şeyler olmuyor. Bir yerden sonra idare etme moduna dönüyor her şey.

Herkes bulunduğu çevreye göre yorum yaptığı için normal. Bazı yörelerde erken evlenilir, 15inde gelin damat olan neslin çocukları okuduysa bile üniversite bitince bir iki seneye evleniyor o insanların normali bu. 35i de karta kaçmış sorunlular olarak değerlendiriyorlar

Bazı çevrede ise evlilik yaşı yüksek, bizde 35te evlenmek normal mesela, hani evlen artık diye kafa ütülerler tabi ama bu yaşa kaldın demek ki sorunlusun olayı yok çünkü bu insanlar sorunlu değiller. Belki de toplum baskısı 35likleri sorunlu olmaya itiyordur olamaz mı 20-23 arası evlenen ise çok azdır ki bu yaşta evleneni daha çocuk diye tiyzeler kınarlar bizim burada.

Konu sahibinin sorusuna gelirsek 10 yaş bence fazla ama nesil farkı diyeceğimiz bir fark değil. Kaldı ki çok seversem ben de evlenebilirim 10 yaş büyük biriyle. Kafa yapısı ve dış görünüm olarak uyumluysanız neden olmasın. 35indeki her erkek patatese dönmüyor, geçenlerde 42 yaşında bir beyle görüştüm (ben 32yim) adam filinta gibiydi hiç üzmemiş kendini belli :))

Annemle babam arasında da 10 yaş var neredeyse, dışarıdan bakınca genç kadın yaşlı adam diye durmuyorlar asla, akran gibiler daha çok. yine de çok aşık değilsem kendi yaşıtımı tercih ederdim ben.

Babam 59 yaşında ama benden daha enerjik Ben henüz 19 olmama rağmen ondan daha çabuk yorulurum. Ailede de herkesten daha çok dinamiktir. Genel olarak ben uyuşuk bir insanım ama babam da normal insanlara göre hareketli, yerinde duramayan biri.

Yaşa bakılarak sakinlik değerlendirmesi yapmak doğru olmaz bence de.

10 yaş benim icinde fazla
Kendimden küçükle evlenip zengin olurum cok amin

KudrAlobar ‘a gözümün önünde yürümezsen sevinirim, ben kıskanç bir kadınım ( şaka yapıyorum )

Eşimle aramda 7 yaş var.. ailemde sulalemde genelde 1-2yas farkla evlenenler var.o yüzden ailem ilk başta ilerde kıskançlık sorunu çekersin vs diye istemediler.cunku bı kuzenim kendinden 8 yaş büyük biriyle evlendi ve adam kiskancliktan evden dışarı cikarttirmadi vs. Ama eğer karşınızdaki insanın tiniyeti bu yönden değilse sorun olmayacaktır..ailem isteksiz konuşunca ,tanıyınca çok sevecekleri,o tarz baskılayıcı bı insan olmadigini anlayacaklarıni söyledim,kısacası siz isteseniz de istemeseniz de bu iş olacak demeye getirdim .ki zaten onlar da tanıyınca çok sevdiler.. sonuç olarak gayet memnunum.. iyi ki de kendimden büyük biriyle evlenmisim diyorum.. erkekler malum geç olgunlaşiyor zaten..

eşimle yaş farkım 2, Arkadaşlarıma bakıyorum en fazla yaş farkı 4. Mutlu olanda var, olmayanda. yaş farkının uyuma etkisi direkt olarak yoktur diye düşündürtüyor beni. Ben 25 yaşımdayken 35 yaşında birine dönüp bakar mıydım asla. Kendimle ilgili takıntılarımı genellemem zaten. Temkinli olup zamana yaymanız, evlilik için acele etmemeniz hem mükemmel diye düşündüğünüz partnerinizin gerçekten mükemmel olup olmadığını farketmenize yardımcı olur hemde ebeveynlerinizin kafasında soru işareti kalmamasını sağlar. İlişkinin başında herşey toz pembeyken neleri görmezden geliyoruz farkında olmadan. Ay ne yakışıklı diye başlayıp tanıdıkça götüme benziyor bu seviyesine gelen çok ilişki gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…