- 22 Ağustos 2015
- 827
- 862
- 53
- 28
- Konu Sahibi lettyortiz
-
Ben azeriyim. Fikrimi belki aydin soylemeye bilirim. Ama arkadasim anla bi seyi. Hayat her zaman ideal bir yasam sunmuyo bize. Bir gozel huyuna gore bin pisine kurban vermelisin. Calissan yapa bilirsin. Hayat bu her sey ola bilir. Anladiqim kadar bebeyin yok.bebek olunca ona gore yasiyosun. Her zaman dusunki senden de kotuleri var nasil umutsuz ekmeksiz cocuna bi bez mama almanin derdini dusunenler var. umarim yardimci ola bilmisimdir sana.
Kim demişse yalan söylemiş. Öyle bir şey yok.Hep derler ya evlilik ilk 5 yılda ancak rayına oturur
İlk seneler, aylar başkalarının bahsettiği gibi cicim ayları olmuyor. Alışma, tartışma, uyum sağlama evreleri oluyor. Hatta biraz zaman geçince " bu konudan kavga çıkarmıştım ne saçmaymış" diyorsunuz. Önemli tek şey saygıyo kaybetmemek sanırım. O konuda kendinizi frenlemeniz lazım. Diğer şeyler toparlanabiliyor gerçekten, tabi o ilk aylardaki heecan olmuyor ancak sevgi devam ediyor.
Bak canim ben de evliyim 2yila az kaliyo evliyiyim.6aykik bi bebeyim var. o kadar badireler atlatdimki. Kaynanam cok kotuydu,esim cok huysuz sizde nasil diyolar kaba biriydi. Gerci simdi de oyle. Oyle anilarim olduki karnimda bebeyme yumruklar atdim,sen olmasaydin giderdim hep suclu sensin dedim bebeyme. Ama anladimki en guzeli sabr etmekdir. Cocuk oldukdan sonra cok sey duzelmeye basladi. Kaynanamdan ayri eve dasindik. En onemlisi de evliliymi ben kurtardim. Esim sinirlenince hep susdum haksizliklik etdiler sabr edib susdum.Allahim da deyerlendirdi beni. Her sey Yuce Allahimizin elinde. Sen sadace bi seyi dusun kocansiz hayata hazir ola bilirmisin.Söyledikleriniz çok doğru ama kimlerde ne dertler var diye kendi derdimize üzülmemek imkansız. Onlara da üzülüyorum, kendi derdime de. Üzülmeyecek gibi değil, karı koca ilişkisi bu. Ömür boyu yanında olacak insan, hayatındaki en önemli insan. Çocuk düşüncesi en az 2 seneye kadar giremez evimize, evet bazen düşünüyorum çocuk olsa her şey daha iyi olur mu diye ama bunun garantisini hiç kimse veremez, sırf bunun için de çocuk düşünülmez...
Kim demişse yalan söylemiş. Öyle bir şey yok.
Sorunlarınız nedir oturup konuşacak bir çözüm yoluna gideceksiniz. Ya da unutacaksınız.
Benim eşim de bana vakti zamanında "sen nasıl istersen öyle biri olurum" diyen, telefonu,kapattım diye şehrime gelip konuşmaya çalışan biriydi. Evlenince başka odada ağlasam bile günlerce gelip bakmaz oldu ama ben de çok inat ettim, uzattım. Sonuç olarak oturup konuşmak yerine küsen, kaçan, kızan bir çift olduk. Bari siz yapmayın.Biz saygıyı, karşıdakine sevgiden ötürü merhamet göstermeyi, değer vermeyi çoktan kaybettik :') Ağlamaktan içim çıkar da yanıma gelmez o kirpiğim yere düşse dert edecek adam.
Bak canim ben de evliyim 2yila az kaliyo evliyiyim.6aykik bi bebeyim var. o kadar badireler atlatdimki. Kaynanam cok kotuydu,esim cok huysuz sizde nasil diyolar kaba biriydi. Gerci simdi de oyle. Oyle anilarim olduki karnimda bebeyme yumruklar atdim,sen olmasaydin giderdim hep suclu sensin dedim bebeyme. Ama anladimki en guzeli sabr etmekdir. Cocuk oldukdan sonra cok sey duzelmeye basladi. Kaynanamdan ayri eve dasindik. En onemlisi de evliliymi ben kurtardim. Esim sinirlenince hep susdum haksizliklik etdiler sabr edib susdum.Allahim da deyerlendirdi beni. Her sey Yuce Allahimizin elinde. Sen sadace bi seyi dusun kocansiz hayata hazir ola bilirmisin.
Bi de şöyle bir şey var ki eğer bir yerde bıkkınlık olmuşsa kuş tutsanız da yaranamazsınız maalesef.Kaç kez denedik bunu sevgili Janet ama 11 aydır sürekli başa sarıyor, çok değişmeye çalıştım ve bence değiştim de, eski kötü huylarımı bırakmaya çalışıyorum. Çok daha farklı bir insan oldum buna ailem bile çok şaşırıp seviniyor ama o fark etmiyor bunu. Fark etse de en ufak bir kavgamızda tüm iyi yanlarımı sıfırlıyor gözümde. Ben aramız iyiyken numara yapmıyormusum ona, maske takiyormusum. Benim gerçek kimliğim buymuş, kötülük varmış içimde. Bir insan sizin iyi değil de kötü yanınızın gerçek olduğuna hukmetse, onu kendinize inandiramasaniz ne hissedersiniz?
Benim eşim de bana vakti zamanında "sen nasıl istersen öyle biri olurum" diyen, telefonu,kapattım diye şehrime gelip konuşmaya çalışan biriydi. Evlenince başka odada ağlasam bile günlerce gelip bakmaz oldu ama ben de çok inat ettim, uzattım. Sonuç olarak oturup konuşmak yerine küsen, kaçan, kızan bir çift olduk. Bari siz yapmayın.
Bi de şöyle bir şey var ki eğer bir yerde bıkkınlık olmuşsa kuş tutsanız da yaranamazsınız maalesef.
Büyük ihtimal sizden tiksinmiş vazgeçmiş artık. Bundan sonra da düzelmez.
Geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsınız ama hamd olsun ki bitmiş. Dedim ya bazen bebek çözüm müdür diye düşünüyorum ama eşimin şu anlık işi yok ve benim okulumun bitmesine iyi ihtimalle 2 yıl var. Yoksa çok isterdim bebeğimizin olmasını.
Esimle ilk yil buyutup tartistigimiz konular bana cok cocukca geliyor bugun.6 yilimiz dolmak uzere.Yine ara sira sorun yasiyoruz evet ama artik birbirimizi daha iyi tanidik ve deger yargilarimiz sanirim degisti. Kalp kirmamaya daha fazla ozen gosteriyoruz.Karsilikli kotu huylarimizi tolere edebiliyoruz.
Evet o şekilde, daha az konudan ve daha az şiddette kavga ediyoruz artık orası kesin ancak ciddi bir durum olunca eskiden 3 gün konuşmuyorsak şimdi 1 ayı bulabiliyor. Dozajı artıyor yani maalesef çünkü ben hala onun gelip gönlümü almasını bekliyorum o ise benim küsüp kaçmalarımın son bulmasını bekliyor. 4 sene bitecek bizim, biz aynı oldukça bir şey değişmiyor.Peki şu anki durumunuz hala böyle mi? Bu konuşmak yerine küsmek, susmak, kaçmak sizi geri dönülmez bir yola mı itti tıpkı beni ve eşimi de ittiğini düşündüğüm gibi?
Umarım düzelir. Kimsenin yuvası yıkılsın istemem ama her şeyin hayırlısı olsun. Belki zamanla düzelir.Ben de tam olarak öyle düşündüğüm için sizlerden yardım istedim zaten :')
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?