- 17 Ağustos 2011
- 25.832
- 164.373
- 798
- Konu Sahibi lettyortiz
-
Eşin zir deli acil psikolog desteğiKaç kez denedik bunu sevgili Janet ama 11 aydır sürekli başa sarıyor, çok değişmeye çalıştım ve bence değiştim de, eski kötü huylarımı bırakmaya çalışıyorum. Çok daha farklı bir insan oldum buna ailem bile çok şaşırıp seviniyor ama o fark etmiyor bunu. Fark etse de en ufak bir kavgamızda tüm iyi yanlarımı sıfırlıyor gözümde. Ben aramız iyiyken numara yapmıyormusum ona, maske takiyormusum. Benim gerçek kimliğim buymuş, kötülük varmış içimde. Bir insan sizin iyi değil de kötü yanınızın gerçek olduğuna hukmetse, onu kendinize inandiramasaniz ne hissedersiniz?
Sen kesin boşa bu adamı seni zerre sevmiyor önemsemiyorTek bir sebebi yok, 11 ayda kaç farklı konudan dolayı kavga edebilirseniz o kadar işte. Mesela en canımı yakanlarından biri, terzinin evinde bayıldıktan sonra ki terzi evimize çok uzaktı, beni almaya gelir misin bayıldım demem ve onun şimdi bizimkilerden arabayı isteyemem ayıp olur kendin gel demesiydi. 2 aylık falan evliydin. Terzi kadın bile seni asla bu halde tek başına dışarı bırakmam, eşin gelene kadar gidemezsin demişti. Bıraksın diye eşim almaya geldi diye yalan söyleyip çıkmış, bir caminin bahçesinde içim çıkana kadar ağlamıştım. Belki ölene kadar unutmam bunu. Eşimin işi falan da yoktu o sırada, evdeydi. Arabayı alamasa bile en azından toplu taşımayla gelip beni alabilirdi diye düşündüm.
haklisin boyle seyler unutulmuyorTek bir sebebi yok, 11 ayda kaç farklı konudan dolayı kavga edebilirseniz o kadar işte. Mesela en canımı yakanlarından biri, terzinin evinde bayıldıktan sonra ki terzi evimize çok uzaktı, beni almaya gelir misin bayıldım demem ve onun şimdi bizimkilerden arabayı isteyemem ayıp olur kendin gel demesiydi. 2 aylık falan evliydin. Terzi kadın bile seni asla bu halde tek başına dışarı bırakmam, eşin gelene kadar gidemezsin demişti. Bıraksın diye eşim almaya geldi diye yalan söyleyip çıkmış, bir caminin bahçesinde içim çıkana kadar ağlamıştım. Belki ölene kadar unutmam bunu. Eşimin işi falan da yoktu o sırada, evdeydi. Arabayı alamasa bile en azından toplu taşımayla gelip beni alabilirdi diye düşündüm.
Naif naif önerilerde bulunanlara 'denedim öyle olamayız artik' diyorsun,
Birbirimize unutamayacagimiz laflar söyledik diyorsun
Evlilik terapisti denmiş,görmezden gelmişsin
Boşanmak söz konusu dahi olamaz diyorsun.
O zaman benim tek mantıklı önerim var, bir an önce korunmayı bırak , anne ol. Çocuğunu da sevgisiz ortamda büyüt. Seni her ağlarken gördüğünde 'yavrum,senin için katlaniyorum' diye onun sırtına ağır bir acı yükle. Hem çocuğun olursa boşan diyenlere de verecek mantıklı cevabın olur.
Yıllar geçip evdeki çocuk büyüyüp size küçüklükten beri söylemek istediği 'anne,gel boşa babamı. İkimiz yaşayalım,ben sana bakarim' teklifini nihayet dile getirdiğinde de 'olmaz öyle sey' de kabul etme.
Türkiye'de bu şekilde yaşayan binlerce kadın var , hepimizin etrafında var. Neden onlardan birinde sen olma ki?
Senin neyin eksik?
Bosanmak bi secenek zaten degil bence duzeltme yollarina bakin sorun her neyse biran evvel cagresine bakin evlilik terapistini denedinizmi belki faydasi olurMerhaba hanımlar, ben 11 aylık evliyim. Bu kısa sürede eşimle öyle dönemeçlerden geçtik, öyle kavgalar ettik ve öyle unutulmayacak sözler sarf ettik ki birbirimize, artık hiçbir şeyin o en başındaki gibi saf ve güzel olacağına dair inancım kalmadı. İkimiz de birbirimizi seviyoruz, buna eminim ama boş bir sevgi bu, yaşadıklarımız altını boşalttı o sevginin. Tüm bağlar kopmuş gibi hissediyorum, artık ikimizin de ne barışmaya, ne nasıl olacak bundan sonra diye konuşmaya ne de kesin bir karar vermeye gücü var. Susuyoruz sadece, ve üzülüyoruz bu kadar severek, bu kadar saygı duyarak, bu kadar saf duygularla girdiğimiz, özellikle benim uğruna çok şeyden vazgeçtiğimiz bu evlilik yolunda geldiğimiz noktaya bakınca. Acıyorum o güzel sevdiğimiz zamanlara, eski O'nu özlüyorum, eski beni özlüyorum. Eski bizi özlüyorum ama dedim ya, öyle şeyler yaşandı ki artık asla geri dönemeyiz o zamanlarımıza. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum kızlar. Sağlıklı bir ilişki surduremiyoruz ne kadar denesek de olmadı evlendiğimizden beri. Toplasanız 1 ay normal bir evlilik hayatımız olmamıştır. Toplasanız bir ayım üzüntüden delicesine ağlamadan geçmemiştir. Yoruluyorum, o da yoruluyor farkındayım. Birbirimiz için doğru insanlar değilmişiz meğer. Benim bir erkekten onun da bir kadından beklentileri çok farklıymış. Biz bu işi elimize yüzümüze bulaştırdık, ben senin hayatını mahvettim, sen de benimkini. Nasıl geçecek bir ömür böyle bilmiyorum dedi. Boşanmak asla bir seçenek değil lütfen boşanma dışında öneri sunun bana. Hep derler ya evlilik ilk 5 yılda ancak rayına oturur, peki o 5 yılda yaşananlar ne olacak? 5 yıl boyunca binbir badire atlattıktan sonra nasıl rayına oturacak o evlilik, her yanı bıçaklanmış zavallı bir ağaca benzemez mi o halde? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Bak seviyosun ne güzel tekrar flört edin evli gibi değil sevgili gibi olun baştan başlayın bu sefer birbirinizin tüm huylarını biliyorsunuzMerhaba, evlilik terapistini görmezden gelmedim. Eşim asla kabul etmez şeklinde bir cevap verdim. Sırf boşanmayı istemediğim için bana yönelik çizdiğiniz "vur sırtına al ekmeği" minvalindeki gariban Anadolu kadını portresine girmeyi de reddediyorum. Hayır, Allah'ın izniyle benim önümdeki gelecek bu değil. Aramızda böyle bir ilişki de yok ve Sıla dizisinde yaşamıyoruz. Ben boşanmak istemiyorum ama toplum baskısından, dul kalmaktan korktuğum için değil. Eşimi hala sevdiğim için.
Evlilik terapistini kabul ettirmelisiniz sizin baska yolunuz yok bakin simdi cok yeni evlisiniz sevginize guveniyo olabilirsiniz ama zaman gectikten sonra o sevgide bitecek ve ne yazikki erkeklerin en igrenc huyu ufacik bi sikintinda hayatlarina baska kadinlari almasi sakin benim esim yapmaz demeyin yapar sonrada sen mutsuz ettib diye seni sindirmeye ugrasir bakin bu boyle gecmez oncelikle evlilik terapisti konusunda onu ikna edin sonrasindada sakin cocuk yapmayin cunku emin olun cocuk evliligi baglamiyo kari kocayi birbirinden ayiriyo en guzel evlilikler bile cocuktan sonra sallanirken sakin siz boyle bir hata yapmayin umarim hersey duzelirMerhaba, evlilik terapistini görmezden gelmedim. Eşim asla kabul etmez şeklinde bir cevap verdim. Sırf boşanmayı istemediğim için bana yönelik çizdiğiniz "vur sırtına al ekmeği" minvalindeki gariban Anadolu kadını portresine girmeyi de reddediyorum. Hayır, Allah'ın izniyle benim önümdeki gelecek bu değil. Aramızda böyle bir ilişki de yok ve Sıla dizisinde yaşamıyoruz. Ben boşanmak istemiyorum ama toplum baskısından, dul kalmaktan korktuğum için değil. Eşimi hala sevdiğim için.
Biz saygıyı, karşıdakine sevgiden ötürü merhamet göstermeyi, değer vermeyi çoktan kaybettik :') Ağlamaktan içim çıkar da yanıma gelmez o kirpiğim yere düşse dert edecek adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?