Aralık 2007 Anneleri

Allah yardımcınız olsun yeni annişler, biz ne yapacağız bakalım. Benim göbeğim aşağı inmeyi bırak yukarı çıktı kızlar, sanırım bebek ağzımdan çıkacak.

allah iyiliğini versin canım çok güldürdün beni benimde iki hamileliğimde öyleydi ikisindede karnım burnumda doğuma girdim, allah yardımcın olsun canım

kızlar bir de size süt içirmek için basit bir kaç ipucu vereyim. bebişiniz doğunca (ya da şu anda bebişi kucağında olup benzer sorunları yaşayanlar) emzirirken bebişinizin uyuya kalması durumunda burnunu sıkıp kulağını çekiştirebilir veya bacaklarından tutup biraz sarsabilirsiniz. bebişe biraz işkence çektiriyormuş hissi yaratsada hepsi doktor ve hemşire tavsiyesi. bu sayede bebiş uyanıyor ve tekrar süt içme operasyonu başlıyor. başlangıçta bu biraz zor gözüksede bu sayede bebiş süte alışıyo sonra zaten sizin bişey yapmanıza gerek kalmıyo. hatta artık uyumak isteseniz de bu sefer o sizin her tarafınızı mıncıklıyo:)....yani kısacası bu evreleri hepiniz (hepimiz) atlatacaksınız. bi de emzirirken el teması ve göz teması çok önemli. mümkün olduğunca bakışın, konuşun, elini tutun. zaten siz onun elini tutunca o da sizinkini kavrıyo sımsıkı.o kadar güzel bişey ki tarifi yok. ellerini mümkün olan en kısa zamanda açıkta bırakmaya başlayın.bu da hemşire tavsiyesi. temas çok önemliymiş.

benim kocam sağolsun biraz fazla mıncıkladığı için zaman zaman yaygarayı kopartıyo bizim kızımız. ama olsun en önemlisi onun bol bol süt içip bir an önce büyümesi.

bu arada süt yapıcı sebze ve meyveler yemekler yemeyi ihmal etmeyin.

bi de sizi hem biraz güldürecek hem de bebişin neler hissettiğini anlamınızı sağlayacak bir yazı gönderiyorum. okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. tecrübeli anneler yazılanlara hem gülecek hem de bunları bire bir yaşadıkları için okurken o anları bir daha yaşayacaklar. doğum yapacak olanlara da şimdiden bilgilendirme olsun. linke tıklayın lütfen....

Selam acemi anneler ve anne adaylari, benim oglusumda yarin 3 haftalik oluyor, kimse doguramam diye uzulmesin, vakti gelince herkes geliyor dunyaya, yani ben bile dogurdum ya herkes dogurur... bir hafta gecikmeli geldi bizimkide ve 35 saat sanci cektim ben, 1,5 saatte dogum surdu, az daha sezeryana aliyorlardi, son anda normal doguma karar verdiler. Epidural anestezi yaptilar, ilki yanlis oldu iki kere deldiler, sonrada sezeyana karar verince morfin vermediler, bosuna yedim o igneleri, hala bel agrisindan kivraniyorum. Ama bebisni kucagina veriyorlar ya hemen dogra dogmaz o sicaklik herseye degermis... Benimde bebegi az emenlere tavsiyem emzirirken sapka, eldiven,corap vs,,, esyalarini cikarin , cunki sicaklik hissiyle uyuya kaliyor bebekler, olmadi yuzune biraz su sürun uyanir, ayaginin altini avuc icini filan SIKIN hemen geri uyanip emmeye basliyor, bizim hasta bakicidan ogrendik bunlari. Hollandada dogum sonrasi hasta bakici geliyor eve 10 gun, temizlik yapiyor, bebekle sana bakiyor, sana biseyler ogretiyor. Basarilar hepinize:):)

kızlar elif yani mavili dün akşam anne olmuş, ruze 3 kilo 50 cm doğmuş, allah analı bablı büyütsün, uzun ömürler versin, iyiki doğdun ruzeeeeeeeeeee

hulya canim maalesef yine burdayim.maviliyi merak ediyordum demek dogurdu.en sonunda Allah anali babali babali büyütsün.bu arada oglun cok tatliymis nazar degmesin

Maviye geçmiş olsun, Alllah anneli babalı büyütsün bebğini. Darısı gurbetkuşunun başına. Benden bu hafta tık yok kızlar, zaten beklenen tarih haftaya ama sanırım gecikecek zira bende ağrı sancı birşeycik yok. Hayırlısı

Beni merak edenler sonunda oğlum doğdu arife günü sabah 10da 3.600 51cm epiduralli sezeryan oldum normal olsun diye tepinirken rahmimdeki anomali yüzünden normal doğum yapamadım zaten yırtınsamda yapamazmışım.Hamileyken biran önce doğsun istiyordum şimdide lohusalık depresyonuna girdim sürekli ağlıyorum hayatım bitmiş gibi hissediyorum doğumdan sora sadece 4,5 kilo verebilmişim göbeğimin yarısı olduğu gibi duruyo hatta grümcemin küçük kızı yinemi hamilesin diye soruyo,göğüslerim yara içinde yarık halde emzirdikçe acıdan kıvranıyorum sağ göğüs ucum kopmadıysada yakında kopacak oğlum damaklarıyla göğüs ucumu sıkıştırıp kafasını sağa sola savuruyo (((((( sağlıklı olduğu için Allahıma binlerce şükrediyorum ama sanki ağır geldi bu sorumluluk bana eziliyorum sanki,sanki beceremiyorum anne olmayı bak yine gözlerim doluyosenağlama Serapı sormuşsun tatarkızı Seraptan haber yok valla bende çok merak ediyorum en son istanbula annesinin yanına gelecekti annesini arıyorum sürekli telefonu hep kapalı sanıyorumki serap ürdünde doğum yaptı aileside yanına gitti bakalım inşallah en kısa zamanda haberini alırız Elifcim canım mavili arkadaşımda dün doğumdan yarımn saat sonra beni aradı yırtına yırtına doğurmuş Allah ruzeciğimizi analkı babalı büyütsün ben artık nete giremiyorum şuanda annemin evindeyim bebeği kontrole getirdikte o bahaneyle girdim herkese sevgiler öpüyorum hepinizi.(Göğüslerim acıdan içimi dağlarken bile oğlum gözlerini dikip gözlerimin içine annecim napıyım ama çok acıkıyorum der gibi baktığında yüreğimdeki duyguları anlatamam anne olmak herşeye rağmen çok özel ve çok güzel)

canım benim öncelikle büyük geçmiş olsun, allah analı babalı büyütsün, oğluna uzun ömürler versin, yaşadıklarını o kadar güzel anlatmışsın ki, gözlerim doldu, annelik bu zaten, almadan vermek, karşılıksız vermek, sonsuz sevgi, her ne kadar sana acı versede, canını da yaksa, seni zor durumlara da soksa, acı da verse, herşey onların mutluluğu için, onların gözlerindeki ufacık parıltı, yüzündeki gülümse için yapamayacağımız şey yok, canım benim kendine ve oğluna çok iyi bak, allah mutluluğunuzu daim etsinnnnnnnn

kıslar selamlar bende 29 kasımda doğum yaptım allah hepimizinkini bize bağışlasın evde internet olmadığı için giremiyorum 14 ocakta iş başı yapıyorum görüşürüz kendinize ii bakın ...

deniz canım nasılsın çok özledik inan merka ettik seni, umarım oğlun ve sen iyisindir, çok çabuk iş yaşamına dönüyorsun, oğluna kim bakacak, neyse sen iş başı yap da bol bol görüşürüz canım, kendine ve oğluna iyi bak, allah uzun ömürler versin, ağız tadınızı bozmasın

selam kızlar ben ocak annesiyim ama yazılarınızı okudukça nasıl heyecanlandım ,nasıl duygulandım bilemezsiniz.rabbim hepimize bebeklerimizi analı babalı sağlıkla buyutmeyı nasip etsin.

Kelebek geçmiş olsun, ikinizede sağlık sıhat diliyorum, okuduklarını yazarken gözlerim doldu benimde. Sanırım bende senin gibi ağlak bir anne olacağım,

Allah anali babali bütmeye nasip edsin hepinize water...arkadsim nerelerdesin canim dogum yapdin mi????

Saka gibi ama ben hala dogum yapamadim. Inanamiyorum kabus görüyorum galiba. Hergün sanci hafif ama acilma yok tamamiyle inmemis bebek. Hergün hastanedeyim kalp atislari dinleniyor. Yarin suni sanci vermek istiyorlardi ama istemiyorum ben eger bebegim iyi ise 14 .gününe kadar beklemek halada olmassa (yok artik ) sezeryan istedigimi söylicem. Burda hiiic sicak bakmiyorlar ama napim. suni sancida aralar daha kisa ve sancilar ani ve sert oluyormus ve bebegin kalp atislari yavasliyormus ve sonuc yine sezeryana gitme ihtimali yüksekmis. Internetten yaptigim arastirmalar öyle diyor.
Aralik anneleri odasida bosaldi bir ben kaldim galiba, aglicam simdi bak yineeeee senağlama

suan 40+10

canım benim kıyamam, umarım ben bu mesajı yazarken sen anne olmuşsundur, beklemek çok zor biliyorum, büyük oğlum 13 gün geç doğmuştu olabiliyor böyle şeyler, geç olsunda güç olmasın, belkide yılbaşını bekliyordur, allah yardımcın olsun canım, dualarım seninleeeeeeee

ağlama canım benim bende 42 haftalık doğum yaptım suni sancı ile....evet suni sancı çok zor..normal sancı gibi değil....bende çok çektim ama bebeğimin sağlığı için ve ona kavuşmak için kendim istedim sancıyı....tırnakları upuzundu kızımın...benim yattığım hastanede mecbur kalmadıkça sezeryan yapmıyorlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…