- 13 Şubat 2008
- 12.352
- 1.424
- 748
Hayır ben etmiyorum. Tamam ilk aylar çok süt akıyor ve göğüs pedleri ile ziyan oluyor ama onda biriken süt kullanılmıyor ki! Süt hele ki göğüs sıcaklığında zırt diye bozulur. Hemen alıp buzdolabına koysan minnicik süt oluyor. Diğerini farklı bir saklama kabı ya da poşedine koyman gerekiyor(farklı zamanlara ait,biri diğerinden daha erken bozulacak) uğraşılmaz yani çok zor. Sütün az olursa alırsın. Eğer çatlaklardan korktuğun için kalkan diyorsan şimdiden göğüs uçlarını nemlendirerek bu sorunu çözebilirsin.
Sumak :) Sevgiler..
gögüs kalkanı tavsıye edıyor musunuz..
tesekkur ederım ,zaten pek nıyetlı degıldım ben de almaya lısteden sıldım :)
pekı bıberon ve emzık ..
bıberon olarak nuk veya dr browns ,cam ve damaklı dusunuyorum ama..
hemen onu da almalı mıyız bulunsun mu sımdıden ..
ya gögüs pompası..evdeyım calısmıyorum yıne de gereklı mı ..
canım ben kesinlikle tavsiye ediyorum.. anne sütü çok değerli bir damlasını bile ziyan edilmesine karşıyım.. öyle zırt diye bozulacak bişey de değil ayrıca emin ol 1 saat dışarda kalmış anne sütü hazır mamalardan on kat iyidir.. he sütün çok olur şakır şakır neyse.. benim kızım 21 aylık hala emiyo ve ben 1,5 yaşına kadar kullandım kalkanları.. dolaba bi tane biberon koyuyodum akşama kadar kalkanda (sadece emzirirken takıyodum benkalkanı) birikenleri ona boşaltıyodum yatmadan bir biberon oluyodu verip öyle uyutuyodum.. (ki bazen daha çok oluyodu) yazık günah yani.. ayrıca kalkan almadan önce göğüs uçlarım hep yara oldu.. (tümmm ürünlerin kremlerini sürdüm geçmedi) taki kalkan alana kadar.. hem meme ucu bireye değmediği için daha temiz oluyo hem hava alıyo hem krem sürdüğünde kremi iyice emiyo vs.
süt sağma makinesini de tavsiye ediyorum.. bebekler bazen gece uyanmıyo yada uzun uyuyo ben bu yüzden 4-5 kere mastit oldum.. (süt kanalı tıkanıyo orda beze oluyo ateş 40 a çıkıyo titreme ve terleme bebek emerken süt akmıyo o zorladıkça meme ucu yara oluyo vs.) hani bebek uyanmadığında sen yine düzenli 3 saatte bi ya emzirirsin ya sağarsın..
cam tabi daha steril ama kendi tutmaya başladığında olmuyo ağır sonuçta.. evdeysen zaten çok fazla kullanmazsın biberon.. emzik konusu ise karışık :)) ben çok istedim kullanmasını çünkü çalışıyodum evde tüm emzik markalarından ve çeşitlerinden var hiçbirini almadı.. halbuki ben doğum çantamda hastaneye bile götürdüm.. (hemen verirsen alışır demişlerdi) kendi sütüme batırıp verdim uykusunda verdim vs. ne dedilerse ne duydumsa yaptım mümkün değil almadı. şimdide iyiki almadı diyorum bide onu bıraktırmaya uğraşcaktım.. ben işteyken bebekler emerek rahatlar ya verirler diye düşünmüştüm.. sen evdesin sen bilirsin.
kalkan buyuk birsey mi pekı..yanı takıyoruz onu camasırdan bellı oluyor mu ..sütyensız dolası sadece onu taksak cok mu bellı evın ıcınde..
en ıyısı alıpta kenara koyalım kısmet artık..
o zaman bıberon almayayım..yada bır tANE alayım da koyayım kenara..
emzık rahat oluyor hemen tıkıyorlar agızlarına cocuk susuverıyor :))
bırde ateş ölçer emzık var kullanan oldu mu
cok soru soruyorum ama hala alsam mı almasam mı dedıgım seyler var ..almayayım dersem alısverısım bıtmıs olucak alayım dersem de alısverıs tamamlanmamıs olucak..
canım valla dediğim gibi benim kız almadı mesela emzik dolayısıyla o dereceden alsam ölçemicektim ateşini.. bence yine en güzeli kulaktan ölçenler... ama evde her ihtimale karşılık eski tiplerden var bizde en doğru ölçüyü aslında o veriyo ama tabi koltuk altına koy beklet bebekler durdurmuyo..
kalkanı ben sadece emzirirken emmediği diğer göğsüme takıyodum.. zaten birini emerken ötekinden akıyo.. sütyensiz durmaz göğüste.. evde takarsın dışarı çıkarken yine pedlerden koyarsın ama o pedleri sık sık değiştir nemli kalınca hemen meme enfeksiyon oluyo..
ve bence çok ta şey alma hele bi doğsun ozaman anlaşılıyo eksikler ne kullanışlı ne fuzuli..
merhaba arkadaşlar
kullanan varsa bu anakucağı tarzı salıncaklar var hatta bir markanın 2 si bir arada anakucağısalıncağı var.
bana gerekli gibi geliyor en azından kucaktan kucağa dolaşıp oda çok yorulmaz. yatırırm hem de uyur diyorum gün içerisinde
kullananların yorumlarını bekliyorum
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler bende oto koltuğu almada kararsızım acaba bundan kullanan var mı aranız da
Chicco Auto Fix Fast Oto Koltuğu Romantic
arakadaşlar mrblar,ben de 2011 aralık annesi olucam inşallah.merak ettiğim bir kaç şey var,umarım yardımcı olabilirsiniz.
1.emzirme yastığı sezeryanliyken de kullanılabiliyor mu,kesik bölgesini rahatsız eder mi?ve de lazım mı?
2.hamile külodu var ya,onu doğumdan sonra da kullanabiliyo muyuz?sezeryan dikişini acıtmamak için ne tarz iç çamaşırı önerirsiniz?
3.bebekler için göbek filesi kullandınız mı ,ben 2li bir paket aldım jokerden ne olur ne olmaz diye ama_
4.çamaşır torbası kullanan oldu mu aranızda?bebeğin eşyalarını içine koyup makineye atmak daha mı ii olur?
5.dalan roxy granül sabun tozu mu?dalin granül sabun mu?
6.humana still tea'yi hamileyken içemiyoruz değil mi?önceden sütümüz çoğalsın diye :) _?
şimdilik bu kadar arkadaslar,teşekkür ederimmmm
merhaba tecrübeli anneler biliyorum daha çok çok erken ama bişey danışmak istiyorum sizlere. bebek odası konusunda ne düşünüyorsunuz. yani bebek ne kadar süre yanımızda kalmalı ne zaman odasına geçmeli falan. biz odasını aldık 1 ay sonra gelecek herşeyin hazır olmasını istedik birde eşyaları daha düzenli olur gibi geldi. ben havalar ısındımı odasına geçiririz diyorum doğum ocakta hayırlısıyla. çoğu kişide hayır geçiremezsin bebek çok küçük yanında olmalı falan diyor ee ozmn odasını neden yapıyoruz kiçok kararlıyım olabildiğince erken odasına geçiricem kıyamazsın diyorlar. sizce nasıl olmalı sözle odasında yatmalı diyorum ama bebek doğunca pratikte ne kadar mümkün oluyor. yardımcı olursanız çok sevinirim
ahhhh ah bu konuda okadar dertli ve pişmanımki yazmadan geçemedim.. ben de 7 aylık hamileyken odasını yapmıştım (erken doğum riskim vardı) sonra doğunca bi küçük beşik aldık yatak odasına dedim kırkı çıksın öyle yatırırım odasına.. sonra kırkı çıktı ilk altı ay emecek ya sonra yatırırım dedim.. sonra tamam bir yaşında derken derken.. bide arada emzirirken yatakta uyuya kala kala yanımda yatmaya memede uyumayada alıştı bi güzel.. şuan iki yaşında ve hala beraber yatıyoruzşuanki aklım olsa (ablam öyle yapmıştı) hastaneden gelir gelmez odasına yatağına yatırır ve kendi kendine uyumasını öğrenmeyi sağlardım.. (sallayarak uyuyo) zaten bebeklerin kendi kendine uyumayı öğrenmeleri kişilik gelişimleri açısından da çok önemliymiş.. gerekirse milyonkere kalk ama bence yatağında yatsın.. hatta için rahat etmezse sen bi yer yatağı yapıver ama asla yanına alma ve emzirirken uyuma.. her seferinde koy yatağına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?