Aralık 2009 anneleri öneriyor/önermiyor

iyi aklıma getirdin

medela swing göğüs pompası
öneriyorum

yeşillerini de koyulaştırdım bu arada yerimseniben

Bu arada mobilyasını daha almayan hamile anneler benim yaptığımı apmayın ne gereği var sallanana daha fazla para vermeye dedim benim kız sepette sallanmaya alıştı yatağa geçince ne yapğacağız bakalım

bu mini göğüs pompası elektriklimi yoksa manuelmi.
biberon yerleri değişebiliyomu yedekelriyle.
bir de fiyatı neydi kızlar.
gerçekten verdiğiniz bilgiler süper. teşekkürler.

özellikle kız annelerine sesleniyorum :) heves edip evi elbise etekle doldurmayı. sürekli kucakta olduğundan toplanıyo, en iyisi tulum yazın kolsuz kışın uzun kollu. hem rahat hem kullanışlı

burun aspiratörü olarak kesinlikle şu pompalı zımbırtıları önermiyorum zaten çekmiyoda burundakini. en güzeli eczanelerde satılan ağızla çekilen. markasını hatırlayamadım şimdi ama eczacılar hemen anlar :))

kesinlikle ateş ölçer kulaktan yada alından olmalı zırt diye ölçmeli.

bez olarakta primadan çoook memnunum..

birde sebamedin (ıslak mendili hariç) tüm ürünlerinden çok memnunum tavsiye ederim.

göğüs pedi değilde aventin göğüs kalkanını öneriyorum. hem emzirirken diğer göğüsten gelen sütü biriktirip akşamları kızıma veriyorum :))

sevi baby nin emzirme yastığını kullanıyorum böylelikle sırt ağrılarım sona erdi. kesinlikle öneriyorum.

ben e-bebekten almıştım başka yerde satılıyormu bilmiyorum bebeğimin ilk yılları diye bi albüm vardı çok güzel bi anı olacaktır öneririm.

kızım paşa hamaktan aldığım bebek hamağında uyuyor. tabiki iyi bişey değil ama bebeğini başka türlü uyutamayanlar için sadece dip not olsun. mümkünse ilk günden odasında kendi yatağında uyutun (

fisher price ın salıncağını aldık yağmur ormanı. kesinlikle hiç kullanmadı sevmedi sıkıldı önermiyorum..

sık sık altını yıkayın bence ama yinede unibaby nin pamuk+su olanını tavsiye ederim.

chicconun litteway diye bi pusetini kullanıyorum kesinlikle önermiyorum. şöyleki kücükken kullanamazsınız. baston kıvamında büyüyünce rahat ama çok hafif çünkü. ve kolay açılıp kapanıyo. ilk zamanlar için kesinlikle bence çift yönlü olmalı ve anakucağı takılır bişey olmalı.

çamaşırlarını dalinin ürünleriyle yıkıyorum çok memnunum. hacışakirden memnun kalmadım toz sabunundan. yumoş baby yumuşatıcıdan da memnun kalmadım.

ay ne çok şey yazdım :))

son olarak sunny baby yürüteç ve pilsan hoppala (müziksiz) benim hayat kurtarıcılarım:))

Bu ne süper topikmiş yahu çok sağolasınız
Huggies mesela iyi bi marka diye biliyordum ama öneriler her zaman daha kıymetli
Almam kesinlikle

bez olarak kesinlikle primayı tek geçerim.

pişik kremi ilk 3 ay sebamed kullandım güzel krem ama benim kızımı gibi tombikleşen bebeklerde zamanla işe yaramadı ve sadeec bepanthene kullanıyorum daha hiç pişik olmadık tombul bebeklerde sebamed yeterli kalmıyor bogumlu yerler hava almadıgı için oralar kızarabiliyordu yine ama bepanthene hiç yapmıyor:lepi:

yine aynı şekilde kızım AKYA gibi iri yapılı bebekleri olacaklara tavsiyem ayaklı tulum almamaları hızlı uzadı ve ayakları büyüdü hiç giydiremedim desem yeri.ayaksız almanızı tavsiye ederim.çıtçıtlı bodyler çok kullanışlı..penye yelekler de süper...

yazlık için ise şapkalı külodlu elbiseler çok şeker oluyor bir takım hepsi çok yakışıyor kızlara:dance:

havlu olarak bence bornoz tipi alın bebek havluları çok çabuk küçük kalıyor..

evleri sabit ısılı olanlar için 20-23 derece bence şapka,eldiven gereksiz biz hiç kullanmadık kızım da sevmedi zaten onları.tırnaklarını da düzenli kestik sorun yaşamadık..

banyo filesi rahatlık kesinlikle..

bu topik ne kadar iyi ve faydalıymış ya,almak istediğim biçok şeyden vazgeçtim valla. Gerçi bebekten bebeğe değişir ama olsun yinede burayı takip edicem sık sık. Öneri veren herkese teşekkürler

ben de kesinlikle eldiven önermiyorum. tensel temas çok önemli zaten çocuğun heryeri kapalı eli açıkken hem göğsünüzü tutuyoki çok güzel bi duygu iki taraf içinde.. tırnaklar kısa kesilir yada kağıt törpüyle törpülenir yeterli bence. bende eldiven hiç kullanmadım. kendinden ellikli bodyler var dışarı çıkarken onları giydirdim okadar.

bu arada ben sallanan sandalyemide hiç kullanmadım. kullanamadım.. kollarından ötürü orada oturup rahat emziremedim. sadece küçükken gaz çıkarmak için oturuyodum. yani çok gereksiz bi ayrıntı oldu benim için . sonra da gönderdim zaten.

eğer yanınızdaki bi beşikte yatıracaksanız yanları cam olanları şiddetle tavsiye ederim. böylelikle hiç kalkmadan bebişinizi görebilir içiniz rahat uyuyabilirsiniz..:))

bu mini göğüs pompası elektriklimi yoksa manuelmi.
biberon yerleri değişebiliyomu yedekelriyle.
bir de fiyatı neydi kızlar.
gerçekten verdiğiniz bilgiler süper. teşekkürler.

elektrikli ama priz bulamadığın ortamlar için 4 tane normal kalem pille de çalışıyor. biberon yeri derken neyi kastettiğini anlamadım ama kendi içinden çıkan biberon dışında standart biberonların hepsi takılabiliyor (denedim oldu yani). sağma şiddetini sen kendine göre ayarlıyorsun o da güzel bir özellik. 250 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam. ben hemen ilk günlerden aldım iyi ki de öyle yapmışım bebek emmediği zamanlarda pompayla sağdım, sağdıkça sütüm arttı.

sütleri saklamak için de avent'in süt saklama kaplarını aldım. poşetlere göre biraz daha pahalı ama kullan-at değil, yıkayıp defalarca kullanılabiliyor üstelik katı gıdaya geçince yemek kabı olarak da kullanılabiliyor
20li setin içinden poşet klipsleriyle iki de güzel kaşık çıkıyor aldığım diğer kaşıklardan ziyade aventinkileri kullanıyorum. 10 tane 180 ml, 10 tane de 240 ml alan kap çıkıyor kutunun içinden fiyatı 70 küsur liraydı ben aldığımda.

fotoğrafını ekleyemedim buradan bilgi alabilirsiniz

öneriyorum

Son düzenleme:
banyo filesini hiç kullamadım almasam da olurmuş

sabun olarak dalan roxy matik tek geçerim buram buram lavanta kokmuyor bebek bebek kokuyor
öneriyorum

yumuşatıcı olarak dalin'in pembesini kullanıyorum dalan roxy matikle birleşince muhteşem bir kokusu oluyor çamaşırların hatta eşimin isteğiyle artık tüm çamaşırlarımızı bu ikiliyle yıkıyoruz :))
öneriyorum

Bu ne süper topikmiş yahu çok sağolasınız
Huggies mesela iyi bi marka diye biliyordum ama öneriler her zaman daha kıymetli
Almam kesinlikle

ben huggies kullanıyorum ve çok memnunum ama karar senin tabii istersen dene belki sende beğenirsin hiç sızdırmıyor kokusu yok

şapkaya boşuna para vermişim kızım hiç takmadı
jhonson pişik önleyici kullandım hiç pişik yaşamadık niveada kullandık
ben eldiven taktım ilk zamanlarda

ben filemden çok memnunum 7 aylık oldu hala kullanıyorum roxy güzel ama mendilleri elimde yıkayınca çok köpürüyor
ben roxy bitti omo baby kullanıyorum o da güzel dalin pembe yumuşatıcı kullanıyorum

giyebildiği sürede ayaklı tulum rahatlık oluyor. benimki ayağında hiç çorap tutmuyordu patik de aynı şekilde. ancak sıkı bağlanan ayakkabı tiplerini kullanabildim ki onları da çıkarmak için şekilden şekile giriyordu o yüzden 4 aylıkken 9 aylık tulumlar alıp giydirdim ama hep ayaklı giydirdim.
evet yelek mutlaka olmalı tercihen penye ve kapşonlu (kış ayları için)

bornoz tipinde kollarını sokturmak zor olmuyor mu bilmiyorumkismile

şapka biz de kullanmadık evde olduğumuz sürece yalnız eldiven kullanmak zorundaydık tırnakları çok uzundu ve kestirmiyordu uykuda bile.. gerçi çorap gibi eldivenleri de çıkardı hep akannehir

ben hiç tek başıma yıkamadım ondan kullanmadım demek ki fileyi... kutusuyla duruyor dolapta

huggies'in cırtcırtları kağıt gibi bir malzemeye bağlı ya... benim oğlanın kasıklarını çizdi o kısmı :umursamaz: onun dışında iyi bez kuru vs ama zaten prima premium care geldi mertlik bozuldu :1ninca:
valla ben roxy %100 bitkisel olduğu için ondan devam edicem, baby uyarlaması da olsa diğerleri deterjan sonuçta

bornoz tipi havlu zor olmuyor kollarını sokmadan sarıveriyorum havlulşar ise kısa süre sonra tam sarmaz oldu ama AKYA şu an 10kg ve kemikli bir bebek iri yapıda o nedenle herşey çabuk küçülüyor..

nivea 4 gün kullandım ıslak mendili ve pişik kremi anında kızarttı sanırım her bebegin cilt tipine göre degişiyor.

artık banyo filesi kullanmıyorum ama ilk 5 ay çok kullandım.genelde bakıcımız gündüz yıkıyor ben eve gitmeden ya da akşam küvetin içine oturtup eşimle yıkıyoruz bayılıyor güle oynaya bir de suda yüzen öten ördekleri var onlar kikirdiyor

bebedoor markanını silikon kaşıkları süper metaller gibi damaklarına acı vermiyor rahat besleniyor

meyve filelerini sevmedim bence çocuk rahat kullanamıyor..

joker bebe den almıştım markasını hatırlayamadım araları tırtıklı kaşıklar var aynı zamanda diş kaşıyıcı eline veriyorum mama sandalyesinde bazen kandi onu tabagına daldırıp agzına götürüyor kendi yemegini yer gibi çok hoşuna gidiyor..

kızlar çok sağolun ya süper bir topik olmuşşş çok işimize yarayacak....

Emzirme önlüğünü kesinlikle öneriyorum. Başta almadığıma çok pişman oldum ilk zamanlar hele evde erkek olacaksa sürekli (benim kayınpeder vardı) odaya gidip emzirmekten helak olmuştum. Artık duvarlar dolaplar üstüme üstüme gelmeye başlamıştı. Bu önlüğü aldıktan sona pekçok ryerde rahatlıkla ve güvenle emzirebiliyorum. Ayrıca ince bir battaniye olarak üstüne atmaya, altına sermeye v.s de çok işime yarıyor kesinlikle öneriyorum.

* Emzirme yastığını kesinlikle öneriyorum. Hala emzirirken kullanıyorum. Şimdi de kuzumu içine oturtuyorum
* Emzirme atleti kesinlikle çok kullanışlı öneriyorum
* Clever marka termometre çok işimize yaradı. Çok şükür kuzum daha hiç ateşlenmedi ama kışın sürekli oda ısısını onunla ölçtük. Ama vücut ısısını da çok rahat ve doğru ölçüyor. öneriyorum
* Boydan tulumlar bebeklerde çok şeker oluyor ama hemen küçülüyor. sadece 1 kere giydirdiğim tulum bile var. Çok fazla almayın. önermiyorum
* Banyo filesi bence çok kullanışlı. Hala tek başıma yıkamak zorunda kaldığım zaman kullanıyorum. öneriyorum
* Tabii ki çıtçıtlı bodyleri öneriyorum ama mümkünse mothercareden alın. Çok kaliteli, fiyatı da çok değil bence.
* Unibaby yenidoğan ıslak mendil kesinlikle öneriyorum. Hala da onu kullanıyorum. Sadece su ve pamuktan ibaret olduğundan içim rahat yüzüne bile kullanıyorum.

Son düzenleme:

kesinlikle hepisine katılıyorum alkisalkisalkis
benim hiç giydirmediğim boydan tulum bile var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…