Aralık annelerinin doğum izinleri

iyi ya bide devlet hastanesiyle uğraşmak zorunda kalmayacağız saol canımzemuszemus

rica ederim canım, internette nerde okudun bilmiyorum ama ben öyle bişey duymadım, ilk doğumumda rapor aldığım zaman 3,5 yıl önceydi. değişiklik olmamıştır heralde. öyle bişey olması da saçma olur zaten.

kızlar şimdi bebk önden gidiyoa ultrason ölçümlerine göre raporu son adet tarihine göremi yosa ultrason ölçümüne göremi alıcaz.
doğum ultrason ölçümüne göre yaptırılacaksa 1 haftamız boşa yanıcak ozman.

kızlar ben ultrasonda 30 haftayım bu hafta,haftaya 1 haftalık rapor alıcam sonraaki hafta da hiç gitmicem doktorum doğum iznine çıkabilirsin dedi bende tam anlamadım,sanırım 32 haftaya başlamak yeterli oluyor... valla sabah erken kalkatım bugün çok zor olduu gelince birsürü uyudum şimdi uyuyamıom,çalışmak zor oluyo hamileyken...

kızlar ya ben de son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum, doğumdan sonra bebeğimle birlikte daha çok vakit geçirmek daha mantıklı geliyo. Zaten iznim biter bitmez başlamak zorundayım işe, kredi ödemelerimiz var malesef.
Ben size bişey sorucam, daha önce doğum yapmış olanlar var, belki bilgi verebilir. Biz izin aldıktan sonra maaşımızı alamıyomuyuz. Benim duyduğuma göre izine çıktığımız zamandan itibaren maaş almıyormuşuz, işe geri döndükten sonra toplu olarak o parayı alabiliyomuşuz. Bi de doğum yardımı denen şey var, yoksa bu toplu verilen maaşa mı doğum yardımı diyolar. Bi türlü anlamadım. Ayrıca ben kurban bayramından sonraki hafta izine çıkmayı düşünüyorum, ayın 15inde maaşımız yatmış olacak, eğer izinli olduğumuz süre içinde paramız yatmayacaksa biz de maaşları peşin peşin aldığımıza göre benim o maaşı iade mi etmem gerekiyo? Ay amaannn ne karışık işler bunlar yaaa

Ücretli izinlerde maaş her ay yatıyor diye biliyorum.O dediğiniz belki doğum yardımıdır; ama o da öyle çok para değildir bence :umursamaz:

canım bende doğum izni bittikten sonra maaşımızı toplu şekilde alındığını biliyorum internettende araştırdım öyleymiş bi arkadaşımda çıktı doğum izninde maaş almıyo toplu alacakmış ssk dan yani anlayacağın bu işi iyice zorlaştırıyorlar.klava:

o zaman doğum yardımı diye bişey yok, bize maaşımızı veriyolar öyle mi? Eee ben o zaman kasımda yatan peşin maaşımı geri mi ödeyeceğim o zaman :bbo:

canım ben daha önce ücretli izin kullandım doğum öncesi, doğum sonrası ise yaz tatiline geldiği için iznim yanmıştı. ücretli izinde maaşını her ay alırsın. doğum yardımı ise 1 defalığına 170tl gibi bi rakamdı tam hatırlamıyorum. kadrolu öğretmenim ben, sözleşmeli öğretmenlerde durum bu mudur bilmiyorum. ücretli izinde öyle toplu alma yok yani, aylık maaşını her ayın 15inde alırsın.

bende 32.haftamda rapor almak istiyorum yani 3 hafta sonraya geliyor ama benm bebiş son adete göre 5gün geriden geliyor bu yüzden bana ultrasonda görünen haftama göre rapor vericeğini söledi doktorum fazladan 1 hafta daha çalışmana gerek yok dedi. sonra ben hangi tarihte gelip rapor alıyım diye sordum benim perşembeleri sıfırlanıyo mesela bu perşembe 29+0 yani 30.haftama başlıcam.doktor bana 15 ekimde gel raporunu veriyim dedi ama o gün 31+1 yani 32.hafta olucak ve cuma oluyo ben cumartesi gelip alsam olurmu dedim 2 gün kaybın olur dedi o yüzden ayın 18 nde gidip alıcam raporumu verirse tabi inşallah.bende doğumdan sonra çok kalmak istiyorum bebişimle ve benim 37.haftam bu durumda bayramın 3.günü başlıyor tekrar gidip hastaneden iş görmez raporumu alıcam yani onu sormadığım daha gerçi ama bayramda bi sorun çıkmaz inşallah.bu durumda bayrama kadar sıkmam lazım dişimi.

benim de aralığın sonu görünüyor.3 hafta kalana kadar çalışmayı düşünüyorum bir sorun çıkmazsa bu da aralığın ilk haftasına denk geliyor.sonrasında da alabildiğim kadar rapor hakkımı kullanıp geri kalanında ücretsiz izin düşünüyorum.

kızlar ben bu hafta 1 haftalık rapor aldım haftayada inşallah doğum iznine çıkıyorum:teytey::teytey:

inşallah canımsenin ne kadar kaldı? almira senin ticker yok mu kaç haftalıksın sen belli olmuyo

doğum iznine son adet tarihimize göre mi çıkıyoruz yoksa ultrasonda bebeğin gelişimine göre mi? ultrasona göre ise benimkisi bir hafta önde gözüküyor. yani bir hafta erken mi çıkacağım işten demek oluyor bu.
eğer öyleyse adet tarihime göre 30. haftamdayım. ama bebeğin gelişimi bir hafta önden olunca 31. hafta da gibi oluyorum. bu da demek oluyor ki haftaya doktora gidip rapor alcim öyle mi. lütfen öyle olsun yaaaaaaaaaaaaaa

Son düzenleme:
kızlar ben bu doğum izni hakkında bu gün doktorumdan bilgi aldım doktorum sata göre dedi benim kızım 2 hafta geriden geliyo sat'a göre doktorumda bu 2 hafta daha fazla anne karnında kalacağı anlamına gelmez dedi bencede çok mantıklı yani sata göre veriliyomuş doğum izni haberiniz olsun

benim doktorum da bebeğin ultrasondaki gelişim haftasına göre ayıracak izine. son 4 hafta inşallah. 32 de ayrılıcam iznim bitince de 2. dönem sonuna kadar ücretsiz izin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…