Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mavi canım sen oturtuyorsun benim canım gidiyo inandaha 3 ayliktir seninki şimdi daha çok erken..açıli bir şekilde oturtuyorsujdur inşallah..
Cekinerek söylüyorum ama söylemeden geçemedim..5 ayliktan erken oturtmayi düşünmüyorim ben.istersen bir doktoruna bir sor,yinede sen bilirsin tabi ne diyim..

kızlar bizim bugün kontrolümüz vardı.herşeyimiz güzel çok şükür.gelişimi çok iyi dedi dr amcamız.rotavirüsünde tedirginim dedim.ayrıntılı olarak anlattı.10 yıl önce çıkarılan aşılarda yan etki görülmüş ve onlar piyasadan kaldırılmış.şimdi 5 yıldır kullanılan aşılarda hiçbir yan etki görülmemiş.ve 5 yaşına kadar çocuklar ciddi risk altında oluyorlar dedi.o yüzden ben bu hafta yaptıracağım aşıyı.sizide bilgilendireyim dedim.ha bu arada benim etrafımda 4 tane çocuk rotavirüsünden hastaneye yattı.o yüzden kesin kararımıda vermiş oldum.

Yok ya Niye çekiniceksin doğrumuzu yanlışımızı konuşmak için burdayız. Sen yanlışımızı anladın Ben çocuğu oturtmuyorum ki o baby slinge oturur gibi pozisyonda koyuyorum ama elimle destek veriyorum. Aynı emzirme pozisyonu gibi duruyo çocuk sadece koluma yük vermiyo çok. Ben rahat ediyorum. Merak etme o kadar cani değilim

Ben rotavirüsü vurdurmadım ya güvenemedim. Bilmiyorum benim yanlış kararım yüzünden oğluma zarar gelirse mahvolurum. İnşallah bişey olmaz. Desert sen nerde yaşıyosun da zehirli ishalle bu kadar çok karşılaşıyosun. Ben hiç duymadım çevremde. Çevreyle alakalı mı Ki. Çocuğunada maşallah bu arada.

Ben rotavirüsü vurdurmadım ya güvenemedim. Bilmiyorum benim yanlış kararım yüzünden oğluma zarar gelirse mahvolurum. İnşallah bişey olmaz. Desert sen nerde yaşıyosun da zehirli ishalle bu kadar çok karşılaşıyosun. Ben hiç duymadım çevremde. Çevreyle alakalı mı Ki. Çocuğunada maşallah bu arada.[/QUOTE]

çevremde deyince çok köhne kalmış biryer gibi algıladın demi:)) bende okuyunca öyle oldu:) canım ben bursada oturuyorum.tanıdıklarımdan bahsettim.biri yalovada biri bursada biri mardinde biri istanbulda hepside öğretmen arkadaşlarımın çocukları.... onları duyunca tedirgin oldum.doktorumda kesinlikle yan etkisi yok dedi.5 yaşına kadar risk altındasınız dedi.ve arkadaşlarımda gerçekten çok üzülüyorlardı yaptırmadıkları için.hem aşırı kusma hemde ishal çok zayıflamış ve serumlardan delik deşik oldu dedi.çocuklarında hepsi farklı yaşlarda.korktum valla.yarın yaptırıcam.bu arada sitede arkadaşlarla toplndık geçen gün tüm bebekliler.6 arkadaş.hepside yaptırmışlar.yan etki falanda olmamış.doktorumada güvendiğim için verdim aşı siparişini.
sağol teyzesi.büyüyoruz valla.çığlık çığlığa bir haldeyiz.ya mavi ben bu slinge alışamadım bir türlü.yanlışmı kullanıyorum acaba.sen anlatsana bi nasıl koyduğunu çocuğu.

Herkeze selam olsun kızlar yettim gari :) Gezmelerdeyim kızlar havalar açtı kim tutar beni :)

Önce ve ilk mehru canımm çok çok geçmiş olsun Allah şifalar versin seenin ve tüm yavrulara Allah bir daha yaşatmasın beterinden esirgesin çok üzüldüm zaten şüphelenmiştim ben gelmeyince foruma ama neyseki atlatmışsınız ohh de canım çok geçmiş olsun.

Mavi desert iyi günlerde kullanın slingleri bakın sizde ayrılamıycaksınız çok kullanışlı.Aysu oturtmuyorsun oturtur gibi ama emzirme pozisyonunda koyuyorsun alttan bende elimle destekliyorum ama omza kola bedene baskı yapmıyo birde dışarda çok muhafazalı kucağa bayılan çocuklarada bulunmaz hint kumaşı :) Katreinur canım istersen ayarlamasını yapıp dışarıda baktırabiliyorsun geçen bizimki uyanıktı bende yüzünü dışarı verdim bakına bakına dolandık.

ikinci çocuklar olunca ilk çocuklar ister istemez eziliyor ne kadar etkilenmemesi için uğraşsanızda oluyor mecburen ilgi bölünüyor çocuk büyük olunca daha az etkileniyo anlıyo ama küçükler eziliyo onlarda büyüyünce iyi oluyo arkadaş gibi hangisi daha iyi derseniz aslında küçükken daha iyi ezilsede arkadaş gibi bence.Benimki arası çok küçük annesi gibi cansu kardeşinin hayatta bir nefes olucak bir amacı olucak kardeşi ama arkadaşı asla olamıycak.

rota virüsü hakkında bende yaptırmadım nedenini yazmıştım gene yazyım benim yeğenime aşı yapıldı ama enaz 3 defa rotavirüsünden hastanede yattı hiç hoş bir durum değil ama birazda bünye ile alakalı sanırım misal benim kızım 9 yaşında hiç ishal olmadı maşşallah diyimde doktorumuzlada konuştuk yaptırın dedi ama özellikle belirtti rota virüsü aşısı yaptırdım çocuğum rotavirüsü kapmaz diye bişey yok dedi çünkü bu virüs lanet bişey her sene kendin yeniliyormuş uzunlafın özeti ben yaptırmadım ürktüm.

desert ben silin gelince videoya bakıp hazırladım kancalı kısmını sağ omuzuma geçiriyorum ve diğer düz kısma bebeğin kafası gelicek şekilde yatırıyorum esasen desteklemesemde yatar posizyonda duruyor ama ben elimle destekliyorum.Çok rahat ediyorki koyunca hemen bırakıyor kendini gözlerini yumuyo uyanıksada bakınıyo memnun yani halinden.Ben hep onunladolanıyorum anca mavinin dediği gibi avm gibi yerlere giderken araba kullanıyorum.

Katreinur ben mothercareden almıştım kızım 4 aylıktı hemen hemen 4 yaşına kadar kullandım yağmurluğu da var üzerine geçirilen ben yaz kış onu kullanmıştım.Eskimedi gene onnu kullanıcam oğlanada zaten bebekler size dönük istemiyor yola bakıcaklar onu istiyorlar yalnız yatanını alın bastonun.Tekelekleri küçük diyorsunya aslında diğerlerinden daha kolay kullanılıyo küçük tekerlekliler.Bastonla hemde anne rahatoluyo al çık şemsiye gibi.Diğer araba daha zor açılıyo taşınıyo.

ay ne konuştum dimi :) içimde kalmış özlemişim sizi çok.Kızlar ben 2 gündür havuç ve elma suyunu karıştırıp veriyorum 2 çay kaşığı.Ve sabah kahvaltısı olarak kendi mayaladığım yoğurttan veriyorum yarım çay bardağı.1 çay bardağı mayalıyoruz annemle onu iki sabaha bölüp veriyorum.

Bugünden itibaren yarım çay bardağıda gece yatmadan arı mamaya başlıycam.Aynen kızımda uyguladığım gibi yapıyorum.Bizim oğlanda hani tatmin olmuyo versem çok yiycekte ben azcık veriyorum alıştırma aşamasındayız.

Son düzenleme:
sen gez bakalım cansu.havada açtı bulamayız artık seni:) ya ayaklar halkadan tarafta duruyor ama sıkışık gibi oluyor.yavrumda gözümün içine nasıl bakıyorr anne napıyonnn der gibii:)) başıda desteksiz gibi.alışamadım yani.birazdaha kullanayım bakayım nasıl olacak.

Desert ilk önceleri bende şaşırmıştımacaba rahatmı , bişey olurmu nasıl kullanıcam vs.Sonra sonra alıştım baktımki çocuğun gıkı çıkmıyo demekki rahat dimi ama.onar hele bir rahatsız olsun ortalığı inletiyorlar :)

Gezmeye gelince anam çocukla ne kadar gezicen benim şöyle bir lüksüm var eşiminde benimde akrabalarım yakınların çoğu bana yürüme mesafesinde en uzağı 10 dk ondan ev gezmesi yani ama gidip gelirken yolları uzatıp yürüyüş yaparak gidiyorum akşamlarıda eşim gelince avm.

Birde annemlere bırakıyoruz bazen eşimle başbaşa bazende kızımla başbaşa bazen üçlü bazen dörtlü amannnn napalım hep evde hep evde boğuluyorum ben birde çok hareketliyimdir yani gezmeyi çok severim hele bir yaz gelsinde kızımla park bahçe havuz deniz geziniriz.

kızlar az önce burda deprem olmuş annem aradı ben hissetmedim oğlanı sallıyordum ayağımda 4,6 şiddetindeymiş.Çor ürkünç Allah yardımcımız olsun kız okulda ben oğlanla evde canım sıkıldı korktum Allah hayırlısını yazsın.

gönül maşallah sana:) bi gün bende bebişle gezmeye alışırım inşallah da kızlar şöyle gezdim böyle gezdim diye anlatırım burda

benim de dün misafirim vardı. kızlar yaa bizim ufaklıklarda büyüynce böyle yaramaz mı olacaklar. üç dört tane çocuk vardı. dağıtmadıkları, kirletmedikleri yer kalmadı valla şimdi en rahat zamanımız. biraz büyüsünler günlerimiz temizlikle geçecek sanırım.

biz bugün tam 4 aylık olduk teyzeleri:) aşılarımızı da olduk bugün. şimdilik iyiyiz ateş olmaz inşallah. bu ay sadece 600 gr almışız kızlar ben ek gıdaya başlıycam sanırım çok az kilo alıyo çünkü. neyle başlıyım gönül? yoğurt mayalamaya çalıştım ama olmamış yaa

bi de demir damlasına başlıyoruz kızlar kiloya göre veriliyormuş. biz 5.600 gramız 6 damla verin dedi doktor.

katreinur canım yaa senin erken doğum mu olmuştu.kilosu sanki biraz az gibi geldi bana.yada kaç kilo doğmuştu diye sorayım. inşallah ateş falanda olmaz canım.
cansu benim kız yatay pozisyonda tutunca çığlık çığlığa illa dik durmak istiyor.etrafı görecek hanım.ayakları üstüne basacak. slingte de yatırınca mızır mızır elleriyle ittiriyor beni.içindede tepiniyor.oturur pozisyonda daha rahat durdu.ama oda çok dik.birde dışarı oturarak çıkamam ki.bilemedim yani sanki bize pek yaramayacak gibi.

Desert benim oğlum da yatmayı sevmiyo yatırınca memeye saldırıyo zaten... rezil eder beni dışarda öyle koyarsam Ben şimdi halkalı tarafa ayakları uzanıcak şekilde hafif yan yatırıyorum çocuğu sol kolunun altından elimle destek veriyorum. Ayakları da sağ altta dışarda sallanıyo. Anlatabldimmi

3. Ayda kilosu iki katına çıkmalıymış. Ayda enaz 500 gr almalıymış çocuk. Ona göre karar ver ek besine kayreinur. Başka çocuklarla kıyaslama çocuğunu. Her çocuk farklıdır. Banada oğlum zayıf geliyodu ek veriyimmi dedim ablam çok karşı çıktı yeni eğitim almış anne sütü sterilmiş nerde bulucan steril yemeği dedi. 6 aydan sonra yetmeyince süt başlamalıymışız. Bide anne sütü En kolay hazmedilen yiyecekmiş. Ötekileri hazmedemiyo da ondan kilo alıyo hetalde mama yiyen çocuklar. Ben ağzına sürmedim mama. Allah da sürdürtmesin.sütüm yetse 1 Yaşa kadar sadece emziririm) çok seviyorum emzirmeyi. Bağ oluyo aramızda. Aşk yaşıyoz resmen)mamanın İçinde ne var belli değil. Çok da sağlıklı old düşünmüyorum.

ilk resimdeki gibi emziriyorum. sonuncu gibi oturtuyorum gezerken. ayaklarını içeri atınca büzüşüyo çocuk sıkışıyo sanki. gönül sen nasıl kullanıyosun??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…