Ben geçen aylarda ilk tüp bebek tedavime başladım. Benim de amh düşük ama 1in altına düştüklerinde doktorlar çok önemsiyor. İlk yumurta toplama işlemimde 7 tane toplandı bir tanesi beşinci güne gitti hatta embriyo pgt yaptık sağlıklı geldi şükür donduruldu. Biz transfer yapmak istemedik tekrar yumurta toplayıp elimizde başka embriyo kalsın istedik. Şimdi ikinci tedavideyim bu sefer daha farklı ilaç başka doktor oldu daha güvenle gidiyor ilkinde az da olsa sigara kullanmıştım kilo almayayım diye yememiştim pek bir şey ama bu sefer sigarayı içmiyorum kiloyu takmayıp yiyiyorumİlk denemenizde tecrübe ettiğiniz şeyleri bize anlatır mısınız? Ben ilk yaptıracak biri olarak bir sürü sorular ister istemez aklımda oluyor ve bazı önemli olan şeyleri bilmiyorum mesela kal embriyo olmalı veya işte amh vs gibi şeyler de önemli olan bilgileri bize söyler misiniz
Çok teşekkür ederim canım bilgiler için inşallah herkes istediğine kavuşurBu işin o kadar çok ayrıntısı ve o kadar çok sebeple tüp bebeğe başvuran var ki ne anlatmakla biter ne okumakla. Beteri okudukça kafanız karışır bu da stres yapar ama ilk bilmeniz gereken şey stresten kesinlikle uzak durun. Rahat olun.
Doktorunuzun belirlediği tedaviyi adım adım uygulayıp güzel beslenip hayat düzeninize dikkat edin, kesinlikle strese girmeyin.
Adetinizle beraber ilk muayene olacak, doktor bu muayenede yeterli ve güzel folükül var mı buna bakacak. Güzel folükül olması içinin dolu olup yumurta olması demek. Sonra güzel güzel iğnelerinizi olacaksınız. Bazı iğneler karından kendiniz yapacağınız şekilde bazıları kalçadan. Karnınızdan yapılan emin olun çok çok çok kolay ve her seferinde hastaneye gitmek gerekmediği için daha rahat. Genelde 5-6. Gün kontrole çağrılacaksınız. Folüküller güzel gelişmiş mi bakılacak. Sonra çatlamasını durdurmak için bir iğne verilecek. Bazen iki iğne bir olacak bazılarında sadece tek iğne. Bu yumurtanızın durumuna bağlı. Sonra muhtemel 10-11. Günde opu olacak. Bu yumurtanın alınması demek. İnşallah güzel yumurtalar alınınca eşinizden alınacak spermle emriyolar oluşacak inşallah. Sonra dua etmeye başlayacağız. Bazen 3. Günde bazen 5. Günde bazen dondurulup bir sonraki ay emriyo rahminize transfer edilecek ve tutunacak.. bu en ideali. Tabi herhangi bir aşamada bir aksilik olup kalabilir de. Artık o da Allah'ın takdiri demek dışında yapılabilecek bir şey yok.
Kabaca açıklamak istedim ki kafanızda bişey kalmasın. Sormak istediğiniz olursa burdayım. İnşallah her şey yolunda gider bebişinize kavuşursunuz
Cok sağol cnm aynen insan hep bişeyleri sormak istiyor inşallah az kaldı 5 gün snra adet olma günüm geliyor gecikmezse o zaman başlayacağızBen geçen aylarda ilk tüp bebek tedavime başladım. Benim de amh düşük ama 1in altına düştüklerinde doktorlar çok önemsiyor. İlk yumurta toplama işlemimde 7 tane toplandı bir tanesi beşinci güne gitti hatta embriyo pgt yaptık sağlıklı geldi şükür donduruldu. Biz transfer yapmak istemedik tekrar yumurta toplayıp elimizde başka embriyo kalsın istedik. Şimdi ikinci tedavideyim bu sefer daha farklı ilaç başka doktor oldu daha güvenle gidiyor ilkinde az da olsa sigara kullanmıştım kilo almayayım diye yememiştim pek bir şey ama bu sefer sigarayı içmiyorum kiloyu takmayıp yiyiyorumbenim başımdan üç tane düşük geçti ve artık yorulduğum için tüp bebeğe başvurdum senem arkdasın dediği gibi herkesin ayrı sebebi var. Zor bir şey değil adetin ikinci günü gidiyorsun sana iğneler veriyor ama iğneden asla korkma incecik uçlu rahatça yapabılıyorsun kendin. Bu süreçte üç günde bazen iki günde bir doktor seni çağırıyor mesela ben 12.günümdeyim şuan iğnelerim dün bitti bu gece çatlatma iğnesi yapacağım sadece salı günü toplanacak yani 14.gün. Transfer hemen yapmayacaklar çünkü bizim ıvf yapmıyor dondurulnuşta %10 başarı daha yüksekmiş. Sormak istediğin bir şey olursa mutlaka buradan yada özelden sor. Ben de zamanında çok sordum.
Allah herkesin gönlüne göre versin inş cnm baya ertelenmiş seninki ben yurt dışında yaşıyorum tüp bebek için türkiyeye gideceğiö umarm bi sorun cıkmaz ve işlem gerçekleşirBende varım inşallah Aralık ayında olacak. Eylülden beri erteleniyor benim
İnşallah canımAllah herkesin gönlüne göre versin inş cnm baya ertelenmiş seninki ben yurt dışında yaşıyorum tüp bebek için türkiyeye gideceğiö umarm bi sorun cıkmaz ve işlem gerçekleşir
İnşallahÇok teşekkür ederim canım bilgiler için inşallah herkes istediğine kavuşur
canim sende transferi hemenmi düsünüyorlar yoksa rahim dinlediripte sonrami transfer?..Allah herkesin gönlüne göre versin inş cnm baya ertelenmiş seninki ben yurt dışında yaşıyorum tüp bebek için türkiyeye gideceğiö umarm bi sorun cıkmaz ve işlem gerçekleşir
Kesinlikle canım öğrenince bir şeyleri insan rahatlıyor. Her konuda ilaç iğne için sorabilirsin canımCok sağol cnm aynen insan hep bişeyleri sormak istiyor inşallah az kaldı 5 gün snra adet olma günüm geliyor gecikmezse o zaman başlayacağız
Ay hadi İnşallahBende varım kızlar 5 gün aa kalitede 1 embriyom var. 2 regli oldum transferim bu aybebegim geliyor annesine
hadi insallaaaahBende varım kızlar 5 gün aa kalitede 1 embriyom var. 2 regli oldum transferim bu aybebegim geliyor annesine
İnşallah hayırlı haberler alırsınız bizde korkularımızı yenip güzel atlatırız bu aşamalarıÖnemli olan amh değil ultrasondaki over sayıları doktor oraya bakarak konuşur iyi doktorsa. Ben ikinci yumurta toplama işlemine gireceğim salı günü korkulacak bir şey değil tüp bebek ben çok korkarak başlamıştım
Merhaba, bende bu ay uzun protokole başladım regl olmayı bekliyorum ne zaman başladınız baskılayıcı iğneye ?Ben de varım uzun protokol ile olacak yumurta baskılara iğnesi vurundum regl olmayı bekliyorum tedavinin devamı için bu arada 2. Denemem ve ilk kısa protokol oldu tedavi yarım kaldı ilki tekrar başlıyoruz işlh hepimiz güzel haberler alırız
Bende amh dusuklugu var 0.9 yasim 33Çikolata kisti ve amh düşüklüğü olup tüp bebek yaptıran var mı aranızda kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?