Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

varmı bi gelişme bi haber kuzummm ne durumdasın
yok yavrum adet olmadım daha ama zten son aylarda kendiliğimden hiç olmuyorum.. biraz daha bekleyip kan testi yaptırcam hayırlısı artık bu arada kabız olmuşsunuz sanırım... kuru kayısıları akşamdan ılık suya ıslatın sabah aç karnına o suyu için yiyebilirseniz taneleride yiyin çok iyi geliyor bende devamlı kabız oldugumdan her türlü şeyi biliyorum bide marul yiyin sürekli

ben teklif ettim napıyım bakamıyom adama annem çok kızıyo bana adama yemek yapmıyom diye

valla biz böyle çekiyosak onlarda biraz fedakar olucaklarrr anne fln dinlemem ben eniştemde ses etmiyodur zaten benimkide sesini çıkartmıyor gebelikten önce böyle değildik bu gecici bi dönem idare edicekler artık

hayırlısı olsun yawrummm güzel hbrlerin olsun inşallahhhhh bak kayısı dünde sevo dedi unuttum onu yapım bu akşam

mutlaka yap yavrum maruluda ihmal etme yıka marulu koy masa girip cıktıkca ye bir iki tane

canım taksitlendirme var tabi ama. benim hicte cüzi bi miktar değil,9000 tlcik bişey.... 3000lirasını ailem geçen sene ödemişti,şimdi bu ay yine ödemem başladı,ama doğumdan sonra bi süre çalışamıcam tabi faiz işlicek o zmanda,eşimin de ihtiyaç kredisi var bi taraftan onu ödüyoruz..taksitle falan uğraşamıcaz anlıyacağın... peşin ödeyip bitsin istedik.. yine sağolsun ailem bi miktar yadım ediyo,bizde biraz biriktirmiştik,şimdi eşim gitti ödemeye,kapatıyoruz sonunda... ama gerçekten ailemden almak hiç içime sinmiyo... ama yapacak bişey yok.. çocuk olcak onun masrafları olcak. eeee öyle ahım şahım gelirimiz de yok.. yine de çok şkür halimize,eşimin maaşıyla çok rahat geçiniriz ama borçlar olmadığ sürece tabi...

oyy fitoşş bende ödedim o lanet krediyi 7bin lra resmen anam ağladı onu ödeyene kadar bi araba alırdım çok şükür eşim askerdeyken bitirdim gitti darısı başına

aynen öyle canım ya bin pişmanım aldığıma. o zaman ne güzel geliyodu,bankaya yatıyodu,çekip harcıyoduk.. ohhhh misss gib... şimdi ödemesi canımız çıkartıyo... napalım artık sağlık olsun da.... ama şimdiki aklım olsa kesinlikle almazdım... okula yürüyerek giderdim,evde hergün kuru ekmek yerdim,makarna yerdim,parkta cafede vakit geçirmezdim.. ama yine de almazdım... ama oldu bi kere... elim titriyo onu öderken.. boşa gidiyomuş gibi geliyo.hayır yani bir de hakettiğim yerde olsam iş konusunda yüreğim gam yemicek,o kredinin ekmeğini yiyorum dicem ama benim işimi lise,ortaokul mezunu bile yapar... neyse ya ben çok dertliyim bu konuda...
bi süre kafama takarım ben bunu sonra unuturum...:26::26:

günaydın güzeller dün kabus gibi bi akşam yasadım işyerinde başlayan başağrım evde yatmama rağmen geçmedi çok kötüydüm sonra midem bulanmaya başladı hala zorluyor beni bu durum

canım dayanmalısın son 2 haftan kaldı hepsi geçicek öyle bi enerji gelicekki sonra tüm evi kaldırıp indiriceksin bak gör sevo dediydi dersin :)))

Selamlar kızlar. Nasılsınız bakalım. Geçmişi biraz okudum da kan ilacı konusunda tereddütleriniz var sanırım. Öncelikle şunu söyleyeyim pekmez asla hapın verdiği mg vitamin iytiyacını sağlayamaz. Tabi günde bir kilo yerseniz o başka. Besinlerden aldığımız vitaminler çok sınırlı. Günlük d vitamini için 6 kilo süt içmemiz gerekiyor mesela. Haplar takviye olarak veriliyor. Sakın ola sağdan soldan duyduklarınızla doktorun verdiğ iilaçları kullanmamazlık etmeyin. Öncelikle doktorunuza güveneceksiniz. Birinin doktoru tahliline bakar sana vitamin hapı şart değil der, diğerinin doktoru tahlillere göre hastasına ilaç verir. Benim doktorum her muayenede ilaçlarını sakın ihmal etme diye bastırır. Eğer amaç sadece satş olsaydı, içip içmediğimi umursamazdı bence. Hiçbir doktorun hastasına gereksiz yere ilaç yüklediğine inanmak istemem şahsen. Ama yapanlar da yok değildir elbet. Folik asiti hamileliğin sonuna kadar kullan demesi normal aslında. Çünkü sağlıklı bir insanın bile günde yarın tablet folik alması gerekirmiş. Eskiden vitamnin yokmuş evet, ama eskiden herkes doğal beslenirdi. İnsan bünyesi bu kadar hastalı ğa müsait değildi.Doktorunuza danışmadan ilaç milaç bırakmayın. Hem bu dönem ne kadar halsiziz farkında değilmisiniz. Bunun nedeni vitamin depolarımızın bebek sayesinde azalması. Bol bol yiyin ilacınızı da alın. Öptüm gözlerinizdn şekerlerim.

ben hülya benim 3 buçuk yasında kızım var şimdi ikincisini istiyorum hayırlısıyla bikac aydır istiyorum ama henüz yok allahım herkese tattırsın o duyguyu olmayan herkese nasip etsin inşallah benm kızımın bebekliği zor geçti oyuzden biraz çelişkiliyim ama istiyorum kızımda tutturdu kardeş diye bakalm hayrlısı :)

he valla yaa annem anlatıyo ben bi seni doğurucağım zaman hastaneyi gördüm ne kontrolü ne ilacı kzıım diyo :))) yiycek ekmeğimiz yoktu bırak vitamini her gün prasa yemeği yapıyodum o zmn bi o ucuzdu diyo ama bak dana gibi oldunuz hepinizde diyo :)))
ne biliyim canım kendimi ilaca alıştırmak istemedim biraz dayanayım dedim ama perişan oldum
tatlım bulantı ilaçlarını içmiym diye bende çok direndim hep salatalık elma yedim ama dayanmadığım yerde mecbur içiyodum sende çok sıkma kendini herkes içiyo hiç bşicik olmaz allahın izniyle :)

sorma varya adama diyom sen kuma al benim üstüme yemek bile koyamadım dün sofrasına

koymuycan tabi kalksın yemeğini kendi koysun hamile kadınsın kendine hiç dert etme cnm bunları ben bundan çok kaybettim o ağır dönemlerimde hep stres yaptım kendime yemek bile yapamıyorum sana diye oturup her akşam ağlıyodum kendimi eksik hissediyodum ama yanlışmış cnm o süreçte idare edicekler azcıkın o sana hizmet edicek sen ona değil :))

hay ağzını seviym kızzzz:)))))

kızlarrrr ben geldimmm. yemek yedimm ama çok sağlıklı deildi hamur ve karbonhidrat ağırlıklı idi menü.
işlerim çok yoğun. ancak birikenlerin yarısını halledebildim dünden beri.
siz ne yaptınız, bayağı yazmışınız ama tam okuyamadım.
ilaç konusunda ben dr. tavsiyesinden yanayım. kendi doktoruma yeri gelmiş ben çok direnmişimdir ilaç konusunda ama keşke gel dediğinde gidip iç dediğinde içseymişim. o yüzden dr. unuza güveniyorsanız ilaçlarınızı aksatmayın. hamilelik 9 aylık bi süreç ve her dr.un bu süreci planlaması farklı olabiliyor.
fatmacım hamişliğimi sormuşun bebeişim.
ara ara olan karın ağrılarım biraz korkutuyo beni. bulantım yok şimdi ama iştahsızlık yemeğe karşı isteksizlik var özellikle ev dışında yemek yediğim zamanlarda. bi de kividen mi bilmem bugün rahatladım, daha iyyim
yarın sabah dr. kontrolüm var inşallah güzel haberlerle gelirim. işte böleeeee
bu arada işyerinde bi arkadaş daha hamile. benle aynı, 6 hafta içindeyim dedi. hamile sayısı benle birlikte 5 oldu. tabi benimkisini kimse bilmiyor. herkes darısı başına diyo. ben de kısmet allah bilir deyip geçiştiriyorum şimdilik. ama içimde bi volkan var sankim patlatmak istiyorum ama sabırla bekliyorum.

Kızlar ben bişi sorcam haftasonu bandırmaya gitmeyi düşünüyoruz bi sıkıntı çıkmaz herhalde he ne dersiniz ???

valla bebeğim ben hafta sonu berbat bi yolculuk yaşadım. şöleki kaz kafalı bi yöneticimiz yüzünden. sabah otelden bizi erkenden çıkardı antalyayı gezcez diye. saati ayarlayamadı onun yüzünden hepimiz uçağı kaçırdık. akşam 18 e kadar hava alanında bekledik boş uçak var mı diye. olmayınca otagara geçtik. 22:30 a kadar da otagarda otobüs bekledik. bulduğumuz otobüs de aktarmalı imiş 14 saatte eve geldik. saydım otelden çıkıştan sonra tam 25 saat yolda çile çektim. belim koptu ayaklarım davul oldu. ama allaha şükür şu an iyyim. o kadar yorucu ve sarsıntılı yolculuğa rağmen. ama ben Dr.uma sormuştum, o izin vermişti bana. sen de sor bi. eğer tamam derse git bence. zira rabbimden sebep doğal koruması var bebişlerimizin içimizde

bende 8 haftam dolduktan sonra söylemek zorunda kalmıştım , herkes nasıl sakladın dedi, demekki rahme düşünce davulcuyu çağırcan burda

yok kız adam melek gibi ben şımarıklık yapıyorum

fatmişşş yaa kendini niye üzüyosun kocamın sofrasına yemek kooyamadım diyee şurda bir kaç ay nazımızı çeksinler ne var.. bi ara bende doğru düzgün yemek yapamıyordum eşim işten gelir yapardı dedim bir gün ben yapamıyorum kendimi kötü hiissediyorum diye o da dediki ömründe kaç keere hamile olacaksın üzme kendini ben yaparm dedi..

biz geldikkkkkk...
yemeğimizi yedik... kredimi ödemiş eşim,hafifledik valla....

hoşgeldiniz canımmm krediyi takma kafana canımmm ödenmiş çok şükürrr deiğin gibi okuduğumuz hakettiğimiz yerlerde olsak o paraları ödemek hiç de zorumuza gitmeyecekti ama kısmett iştee kpss kpss önümüzde engel duruyorr malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…