- Konu Sahibi antidepresif
-
- #21.001
valla ben de 15 diyorum ama 15le kalacağımı sanmıyorum bu gidişle,bu ara dikkat ediyorum az yiyorum ama yine de alıyorum...bende 10 ila 13 diyorummm varmı başka arttıran
Ay yine de korktum yaa ne bileyimm.. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin bir solukta doğurmayı nasip etsinnn...
kızlar ben acayip gerildimm dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapacağım hem de ilacım bitti onu alacağım.. kendinizee iyi bakınnn
ayyy çok güzelmişşşşş ben gecen sene çeşit çeşit almıştım şimdi daha güzelleri çıkmıştır heee gidip bi baksammı
eevet cnaım çok güzeller var.. Bi bak bence de
benim hiç bulantım olmadı...ama geniş bi karnım,kalın bi belim,geniş kalçalarım oldu... kız olmazsa ben de bu tabuyu yıkıcam sanırım...Didemcim, dikiş olmayan normal doğumu da çok duydum ama genelde ikinci çocuklarda. İlklerde kesi oluyor genelde. Ama sen onu hissetmiyorsun bile. Bebeğin başı gelirken orası zaten iyice gerilip zar gibi kalıyor. Kesiyi de dikişi de hissetmiyorsun. Zaten onca ağrı sırsında o dikiş acısı umurunda olmaz. Hele bebeği görünce. Normal doğumda herşey o oda içinde bitiyor bir kaç saatte. Sonra kalkıp yemeğini yiyorsun çocuğunu emziriyorsun ayağa kalkıyorsun iki saat sonra evine gidiyorsun. Dikişlerin ilişki sırasında acımaz. Çünkü zaten 40 gün ilişki yasak. O zaman kadar iyileşmiş oluyorsun. Tabi kendine iyi bakarsan, mikrop kaptırmazsan. Bir de sezeryanı düşün, ilk doğumda 86, ikincı doğumda 90 dikişim var. Bir de 90 da bunda olur. Frankeştayn gibiyim yani:) Allah herkese normal doğum nasip etsin bence. Doğumdan sonra ayağa kalkamaman, narkozdan ayılamaman, ertesi bir gün boyunca aç kalman, bebeğini kucağına alıp emzirememen, sütünün gelmemesi de cabası. Bebek aniden çıktığı için sütün ertesi gün ya da akşama doğru geliyor. Kolay olduğunu düşünüp asla sezeryanı tercih etmeyin. Doktorunuza da sezeryan istemediğinizi en baştan söyleyin. Çünkü doktorlar kesip almaya meraklılar. Geçen yıllrın doğum topiklerine bakıyorum da yüzde 70 sezeryan. Benim zamanımda sezeryan yapılan kadına acıyarak bakardı millet. Çok nadirdi. Sülalede sezeryan yapan ilk kişiyim düşünün:) Normal olacak deyin, normal olsun. Tabi tıbbı bir gereklilik yoksa.
Gülücüğüm, benim test sonucum da yanılmıyorsam 70 çıkmıştı ve bebeğim kız. Ne kadar doğru bilemem. Eylül annelerinde bu kriteri alt üst eden çok anne var. Bir de aşırı bulantısı olana kız derler. Bir tek o tuttu bende:)) Çünkü diğer iki kızımda aşırı bulantılıydı.
valla abla ben bulantı çektim ama hep hamur işi tarzı şeylerle bastırdım kendimi o yüzden aldım kiloyu ben 15 kilo diyorum inşallah çok üstüne çıkmam
h.sonu gezicez zaten bandırmadada bakarım her lcw de farklı modeller oluyo zaten
merhaba kızlar ben geldim.
öncelikle çok kötü geçen bir gecenin sabahında doktora gittim. çok sinirli ve stresliydim. akşam azcık iş yaptım ve bel ve karın ağrısından öldüm. galiba yordum kendimi çok. tabi sonuç olarak kabuslarla bi gece geçirdim. evlerden ırak kanamam falan vardı yani rüyamda.ağrılar psikolojimi bozdu.
evet doktora gittim. 5+3/4 günlük hamişliğim onaylandıkeseyi gördük. tabi daha çok erken dedi dr. boş mu dolu mu diye anlamamız için. 25 nisana gün verdi kalp atışı için :18::18: 2 hafta geçer miiii
bi de ağrılarımdan bahsettim "düşük tehlikesi var " dedi. yaşam tarzına dikkat et dedi. bol dinlen. progesteron 100 mg hap günde 3 kez ve her sabah progestan jel verdi. şu vajinadan sıkılandan :18:
elevit, folbiol, coaspirin, b12 vitamini de verdi. toplamda 6 tane ilacım var kullanmam gereken. midem bulanıyo nasıl kullanıcam o kadar hapı ama mecburum.
az az sık sık beslen, sabah akşam birer bardak süt iç dedi.
işte böleeee.
düşük tehlikesine canım sıkıldı ama genel olarak iyi yani
canım merhaba öncelikle düşük tehlikesine çok takılma kendini yormadığın ağır bir iş yapmadığın sürece sorun çıkmıyor bol bol yat kasık ağrım var dediğin için öyle söylemiştir banada öyle dediler gerçi benim kanamam olmuştu ama ona rağmen sana verdikleri kadar ilaç vermedi doktor şaşırdım çok vermiş ama vardır elbet bi bildiği,ben vitamin,progestan ve demir kullanıyorum şuanda şu 3 ayı bir atlat hayırlısıyla sonrasında bişicik olmaz canını sıkma bebiş hissediyo malum :)
Ben açmayı o kadar severim ki. Hele de güzel yapılmışsa:)) Ama tam 7 aydır yemiyorumÇünkü şuan çalıştığım yer merkezden uzak. Sanayinin karşısında eski Vinsan kampüsü vardı üniversitenin. Hani Emeks otelin hemen yanı. Belki bilirsin. Ordaki ofisteyim şu an. Dolayısıyla etrafta abur cuburcu yok. Açlıktan ölsem yarım saat yol gitmeden yiyecek birşeyler satan yer bulamam:)) Bu da benim için iyi oldu. Ama sanırım olsa da yiyemezdim. Su böreğini o kadar çok yiyoyordum ki inanamazsın. Zaten tedavi sırasında kullandığım ilaçlar bana 17 lilo aldırmıştı. 96 kiloyla hamile kaldım yaa:)) Bir de kendinize şişko diyorsunuz. Allahtan iki ayda 89 a düştüm. Şimdi 90 ım. İnşallah 100 olmayacağım hayırlısıyla:)) Doğumdan sonra da ver elini diyetisyen ve estetik ameliyat:)) Kendimi yenileyeceğim. 35 te bebek yapmak hücreleri yenilermiş. İnşallah doğrudur.
normal doğumdan bahsedilmiş anladıgım kadarıyla kızlar hiiç korkmayın normal doğumdan zaten adı üstünde normal yani olması gereken doğalı bu...bizzat yasadıgım için söylüyorum ve aynur ablanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ..kızımda gece 12de sancılarım baslamıstı hafif hafif sabah 5.30da doğum yaptım kesi fln hissetmiyorsnz ki zaten dogum için doğumhaneye gectiğinizde kalcadan bir iğne yapıyorlar hissetmiyorsnz bile.üstelik dogumdan 1 saat sonra neler neler yemiştim htta ebe dalga gecmişti istersen kocana söyle lahmacun alsn rahatlıkla yersin diye sezeryanla doğum yapanlar bence her anlamda daha fazla sıkıntı cekiyor..ve lohusalık döneminin bitimiyle birlikte dikiş fln hiçbişey kalmıyor ayrıca afedersiniz ama ilişki sırasında eskiye göre bir fark olmuyor
yalnız normal doguma elverişli değilse vücudumuz fazlada zorlamanın bir anlamı yok ..rabbim hakkımızda hayırlısını versin
biliyorum abla calıştığın yeri sabahları peynir ekmek yiyorum ama öğlen hep döner ekmek arası pide köfte filan yiyorum bide biliyosunuz benim fix yemeğim bu aralar tostu hep ekmek yani
deneyimli analar nasıl rahat anlatıyor hikayeleri korkmayın kızlar allah normalini nasip etsin hepimize insallahhh
Evden getirmeyi denesen diyeceğim, ama eşin de var seninle. Yediklerin hep fasfood canım. Üç ayı dolduruyorsun daha dikkatli beslenmen gerekecek. Çok ekmek var. Döneri ve köfteyi iyi pişmiş almaya dikkat et aman. Bir de güvendiğin yelerde ye eti. Kaldıysa güvenilir yer tabi. İmkanın varsa sulu yemekler olan bir yerde ye tatlım.
normal doğumdan bahsedilmiş anladıgım kadarıyla kızlar hiiç korkmayın normal doğumdan zaten adı üstünde normal yani olması gereken doğalı bu...bizzat yasadıgım için söylüyorum ve aynur ablanın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ..kızımda gece 12de sancılarım baslamıstı hafif hafif sabah 5.30da doğum yaptım kesi fln hissetmiyorsnz ki zaten dogum için doğumhaneye gectiğinizde kalcadan bir iğne yapıyorlar hissetmiyorsnz bile.üstelik dogumdan 1 saat sonra neler neler yemiştim htta ebe dalga gecmişti istersen kocana söyle lahmacun alsn rahatlıkla yersin diye sezeryanla doğum yapanlar bence her anlamda daha fazla sıkıntı cekiyor..ve lohusalık döneminin bitimiyle birlikte dikiş fln hiçbişey kalmıyor ayrıca afedersiniz ama ilişki sırasında eskiye göre bir fark olmuyor
yalnız normal doguma elverişli değilse vücudumuz fazlada zorlamanın bir anlamı yok ..rabbim hakkımızda hayırlısını versin
canım hepinizi rahatlatmak için söylüyorum sakın şimdiden düşünüp strese sokmayın kendiniziben merveye hamileyken hiçkimseden doğum hikayesei dinlemedim cünkü hep ne kadar korkunc senaryo varsa anlatılır ve hiiiç doğum videosu izlemedim bilmemek daha güzeldi benım için herseyı o an yasadım:26:
canım ben lcv nin koca mağazasını gezdim ama hayal kırıklığına uğradım. Hiç çeşit yok. Olanlar da güzelgelmedi. Iki bluz zor aldım. 70 lira verdim ama eve gelince bir de ne göreyim, şifon olan sökük çıktı. Bir daha merkeze gidip değiştirmeye de üşendim. Eskisi gibi kaliteli değil lcw. Defaktoda güzel şeyler var diyorlar. Inşallah bu bedenime göre gep geniş bir entari bulabilirim:))
Evden getirmeyi denesen diyeceğim, ama eşin de var seninle. Yediklerin hep fasfood canım. Üç ayı dolduruyorsun daha dikkatli beslenmen gerekecek. Çok ekmek var. Döneri ve köfteyi iyi pişmiş almaya dikkat et aman. Bir de güvendiğin yelerde ye eti. Kaldıysa güvenilir yer tabi. İmkanın varsa sulu yemekler olan bir yerde ye tatlım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?