Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

İglonun ürünlerini kullanırım ben genelde. Gerçekten kokusu bile tazecik geliyor. Ayy bezelyeyi de çok severim. Ama şöylee yeni toplanmış olacak. Patatesi de yeni koparmış olacaksın tarladan. İkisiyle yemek yapacaksın...Yazları bizim yaygın yemeğimizdir. Aman Allahım yeme de yanında yat. Dolaba atıyoruz ama o tadı asla vermiyor. Yazın en iyisi köyde yaşamak.

benim öyle illa canım çekti yemem lazım dediğim pek bişey olmadı,mesela bugün çeker yarın unuturum öyle..
ama laf aramızda arada naz yapmıyo değilim tabi
tabi herşey söylenmez,bazen yöreden yöreye değişen bulunamayan şeyler oluyo... o zman tehlikeli işte...
ama hergün ne yapcaz diye düşünmekten sıkılıyoz fikir alıyoruz,canımızın çektiği bişey olursa da alıp yapıyoruz daha iyi oluyo...
rahat ol ablacım...

ya tabiki öyle ama steteskopla biz ölçemeyiz ki evde hergünde kimi bulucaz ölçtürücez

Yok bebeğim steteskopu kalp atışını dinlemek için alalım dedim. Yoksa tabisi de biz onunla ölçemeyiz tansiyon. Bana kaç kere öğrettiler ama yapamadım. Tecrübe işi. Dijital hiç yoktan iyi ama doktor onu istemedi. Ben yine de alacağım galiba.

ben de çok severim.... patates havuç güzel oluyo içinde,annem bide taze bezelyenin kabuklarının üstünde ince zar var ya onu soyar,kabuklarını da doğrar içine daha bi lezzetli olur..
ama ben bezelyeyi temizlemeye çok üşeniyorum yaaaaaaa...

Yap tabi nazını, şimdi yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın. Onu isterim bunu istemem Ben gece 11 de birşey istedim akşam. Adam zavallı yağmurda vardı bir saatte geri dönebildi. O gidince kızlar gülüştüler, "anne inadına istedin, yemiycen dimi" dedi hemen büyük afacan. Valla da canım çekmemişti, iş olsun diye yolladım. Ohh sefam olsun. Benim başım çatlıyorken onlar sörvayvırı izliyorlardı.

benim geçen seneden dolapta var anacığım koymuş saolsunnn

Kabuklusunu nerde buldun ki. Burda daha pazara düşmedi. Markette de görmedim hiç. Bulsam var yaaa....Taze Fasülye sezonuna ara verip bezelye sezonunu açacağım.

Bu arada yeşil soğan seviyorsanız iki bağ soğanı doğrayıp, mısır ununa bulayıp tavaya serin. Ve altlı üstlü kızartn kızlar. Tuzu da var tabi:)) Bizim yöresel yemeğimiz. Ama yeşil soğanın magnezyum ve folik asit değeri çok yüksek. Tadı da bana göre mükemmel. Pırasayı da aynı şekilde kızartabilirsiniz. Alın size değişik bir kızartma.

abla sen benden de fenaymışsın heeeeeee... öğreneceklerim var senden...

benim eşim her istediğime tamam der yazık...hamileyim diye değil normalde de öyledir..

ben nazımı daha çok annemlere,kayınvalidemlere yapıyom....

nerde okudum ben ya ekim annelerinde mi acaba bi kadın almıştı

abla pompalı dijitaller var en iyileri onlarmış dijitaller arasında

benim geçen seneden dolapta var anacığım koymuş saolsunnn
geçen sene biz koyamadık dolaba,tam benim rahatsızlığım zamanında çıkmıştı bezelye,çok uzunda sürmüyo,annem kayınvalidem benimle uğraşmaktan onlar da koyamadılar yazık.. biz de igloya talim...

aaaa burda her yerde var,çok oluyo çıkalı..ama benim gibi üşengeç hatun alıp yapmadı dahaa

ben yeşil soğanı,daha doğrusu soğanı çok sverim herşekilde... dediğin tarifte hiç yemedim ama güzeldir mutlaka deniycem.
benim k.validem de yumurtayla kavurur yeşil soğanı pırasa gibi o da çok güzel olur...

ben daha bi yere göndermedim henüz bi tek dondurma almaya o da iki adım bi yer zaten dur bişi düşüneyim bari

nerde okudum ben ya ekim annelerinde mi acaba bi kadın almıştı

abla pompalı dijitaller var en iyileri onlarmış dijitaller arasında

Bizim kurum doktorlarına bir sorayım bakayım ne tavsiye ederler canım. Biz kuruma sürekli alıyoruz ama iyisini kötüsünü hiç bilmem evrakları ben yaptığım halde.

Fitoşcum, benim eşim de normalde yiyecek içecek konusunda isteğimi ikiletmez. Öyle incik cıncık almaz ama. Kıyafetti, şuydu buydu:)) Anca çiçek ve çikolata geliyor aklına:))

bu sene bende daha çok şey koydurcam geçen sene benimde dolabım nofrost değildi her izmite gittiğimde annemi tırtıklıyorummm

aynı benim eşimde öyle,kıyafettir şudur budur alır ama ihtiyaçsa alır...
eeee kadınlar da bazen ihtiyaç olmasa da almak ister de mi ya? o zman nazlanır işte...
ama boğaz de akan sular durur.... kendi çok iştahlı olduğundan... yemek,yiyecek dedin mi anında gelir önüme hiç parasına da bakmadan...

canım şöyle söyliyim geblikte de olurmu bilmiyorum ama benim amcam da olurdu fazla kandan dolayı baş ağrısı çekerdi gidip kan verir rahatlardı bu durumda şöyle diyebiliriz fazla kan baş ağrısı yapabilir bi doktoruna sor istersen bi çözüm bulmalısın böyle 4 ay geçmez sana eziyet

benim kocişimde kendi akıl edip alamaz ama benle bir çıkınca istediğimi alır kıramaz beni

abla günde ne kadar su içiyorsun ben ne zaman az içsem o zaman ağrır başım :44::44::44:

ben daha bi yere göndermedim henüz bi tek dondurma almaya o da iki adım bi yer zaten dur bişi düşüneyim bari

Hahaha ben daha iki aylıkken avokado almaya yolladım onu. Neye benzediğini bile bilmiyordum. Getirdi yiyemedim. Nsıl yendiğini netten araştırdım düşün:) Sonrada çekirdeklerini alıp attım onları:)) Aslında hiç o tip bir kadın değilim, kimseden birşey isteyecek mizacım yok. Benimki sadece eğlence. Hep de gece tutuyor isteklerin diyo akşam. Dükkanlar kapandıktan sonra:)) Islanmış bir de. Bir daha çocuk istersem ağzım dilim bi tarafım tutulsun diyor:))

Son düzenleme:
bu sene bende daha çok şey koydurcam geçen sene benimde dolabım nofrost değildi her izmite gittiğimde annemi tırtıklıyorummm

ben barbunya çok koymuştum onu çok sveriz,bütün kış yedik valla..

bir de mesela geçen haftadan domates kalıyo,bu hafta bi daha alıyorum ya,geçen haftaki domatesleri doğruyorum,tek yemeklik poşetlere koyuyorum,kışın çok iyi oluyo... hem domatesler atılmamış oluyo... gerçi konserve de yapıyoruz...

bir de dolmalık yeşil kırmızı biber şoklayıp koyuyorum ben...bu sene bezelye de koycam..

fasulyebi defa koydum hiç beğenmedim,onu konserve yapıyo annem,ondan tırtıklıyom ben de...hatta fasulye pişti mesela daha ocağı kapatmadan yemeği sıcak sıcak kavanoza koyuyo,kapağını kapatıp ters çeviriyo,soğuyunca buzdolabına ya da serin bi yere koyuo,kışın taze hazır yemek,aç ısıt ye....bu sene çok makbule geçmişti valla,yanına bi pilav...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…