- Konu Sahibi antidepresif
-
- #25.841
Başım gözüm üstüne. Gel tabi. Aslında yemek ismi vermeye karşıyım ama madem siz ısrarla soruyorsunuz herrrr akşam demek ki canınız çekmiyor bir sakınca yok:)) Yarın için de menüm hazır, orman kebabı ve yine pilav. Biz de çorba içilmez pek. Salata ana yemek+pilav gider:))
ya tabiki öyle ama steteskopla biz ölçemeyiz ki evde hergünde kimi bulucaz ölçtürücez
İglonun ürünlerini kullanırım ben genelde. Gerçekten kokusu bile tazecik geliyor. Ayy bezelyeyi de çok severim. Ama şöylee yeni toplanmış olacak. Patatesi de yeni koparmış olacaksın tarladan. İkisiyle yemek yapacaksın...Yazları bizim yaygın yemeğimizdir. Aman Allahım yeme de yanında yat. Dolaba atıyoruz ama o tadı asla vermiyor. Yazın en iyisi köyde yaşamak.
benim öyle illa canım çekti yemem lazım dediğim pek bişey olmadı,mesela bugün çeker yarın unuturum öyle..
ama laf aramızda arada naz yapmıyo değilim tabi
tabi herşey söylenmez,bazen yöreden yöreye değişen bulunamayan şeyler oluyo... o zman tehlikeli işte...
ama hergün ne yapcaz diye düşünmekten sıkılıyoz fikir alıyoruz,canımızın çektiği bişey olursa da alıp yapıyoruz daha iyi oluyo...
rahat ol ablacım...
valla benim de aklımda ne zmandır bezelye var ama onu ayıklamak zor geliyo...iglo nun dondurulmuş bezelyesi var geçen kayınvalidem ondan yapmış zeytinyağlı,iççine bol dereotu atmış bi de,yemeğe doyamadım çok güzel olmuş...
ben tavuklu değilde kıymalı yada parça etli seviyorum bezelyeyi,onu mu yapsam acep ama iglo...
abla bu akşam size gelebilir miyim,dediğin bütün yemeklere bayılırımmmm
ben de çok severim.... patates havuç güzel oluyo içinde,annem bide taze bezelyenin kabuklarının üstünde ince zar var ya onu soyar,kabuklarını da doğrar içine daha bi lezzetli olur..
ama ben bezelyeyi temizlemeye çok üşeniyorum yaaaaaaa...
Yap tabi nazını, şimdi yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın. Onu isterim bunu istememBen gece 11 de birşey istedim akşam. Adam zavallı yağmurda vardı bir saatte geri dönebildi. O gidince kızlar gülüştüler, "anne inadına istedin, yemiycen dimi" dedi hemen büyük afacan. Valla da canım çekmemişti, iş olsun diye yolladım. Ohh sefam olsun. Benim başım çatlıyorken onlar sörvayvırı izliyorlardı.
Yok bebeğim steteskopu kalp atışını dinlemek için alalım dedim. Yoksa tabisi de biz onunla ölçemeyiz tansiyon. Bana kaç kere öğrettiler ama yapamadım. Tecrübe işi. Dijital hiç yoktan iyi ama doktor onu istemedi. Ben yine de alacağım galiba.
geçen sene biz koyamadık dolaba,tam benim rahatsızlığım zamanında çıkmıştı bezelye,çok uzunda sürmüyo,annem kayınvalidem benimle uğraşmaktan onlar da koyamadılar yazık.. biz de igloya talim...benim geçen seneden dolapta var anacığım koymuş saolsunnn
Kabuklusunu nerde buldun ki. Burda daha pazara düşmedi. Markette de görmedim hiç. Bulsam var yaaa....Taze Fasülye sezonuna ara verip bezelye sezonunu açacağım.
Bu arada yeşil soğan seviyorsanız iki bağ soğanı doğrayıp, mısır ununa bulayıp tavaya serin. Ve altlı üstlü kızartn kızlar. Tuzu da var tabi:)) Bizim yöresel yemeğimiz. Ama yeşil soğanın magnezyum ve folik asit değeri çok yüksek. Tadı da bana göre mükemmel. Pırasayı da aynı şekilde kızartabilirsiniz. Alın size değişik bir kızartma.
Yap tabi nazını, şimdi yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın. Onu isterim bunu istememBen gece 11 de birşey istedim akşam. Adam zavallı yağmurda vardı bir saatte geri dönebildi. O gidince kızlar gülüştüler, "anne inadına istedin, yemiycen dimi" dedi hemen büyük afacan. Valla da canım çekmemişti, iş olsun diye yolladım. Ohh sefam olsun. Benim başım çatlıyorken onlar sörvayvırı izliyorlardı.
nerde okudum ben ya ekim annelerinde mi acaba bi kadın almıştı
abla pompalı dijitaller var en iyileri onlarmış dijitaller arasında
geçen sene biz koyamadık dolaba,tam benim rahatsızlığım zamanında çıkmıştı bezelye,çok uzunda sürmüyo,annem kayınvalidem benimle uğraşmaktan onlar da koyamadılar yazık.. biz de igloya talim...
aaaa burda her yerde var,çok oluyo çıkalı..ama benim gibi üşengeç hatun alıp yapmadı dahaa
ben yeşil soğanı,daha doğrusu soğanı çok sverim herşekilde... dediğin tarifte hiç yemedim ama güzeldir mutlaka deniycem.
benim k.validem de yumurtayla kavurur yeşil soğanı pırasa gibi o da çok güzel olur...
Bizim kurum doktorlarına bir sorayım bakayım ne tavsiye ederler canım. Biz kuruma sürekli alıyoruz ama iyisini kötüsünü hiç bilmem evrakları ben yaptığım halde.
Fitoşcum, benim eşim de normalde yiyecek içecek konusunda isteğimi ikiletmez. Öyle incik cıncık almaz ama. Kıyafetti, şuydu buydu:)) Anca çiçek ve çikolata geliyor aklına:))
canım baş ağrısı olması normal kan akışıyla alakalı bi durummuş ama genelde gebelerde düşük tansiyon oluyormuş o da sebep olabilir aksatma kontrol altında tut,benimde ağrı çok oluyodu ama bu aralar azaldı ara ara vuruyo geçiyo,çok geçmiş olsun artık bedenin yorgunluğu da var dikkatli ol emi
Bizim kurum doktorlarına bir sorayım bakayım ne tavsiye ederler canım. Biz kuruma sürekli alıyoruz ama iyisini kötüsünü hiç bilmem evrakları ben yaptığım halde.
Fitoşcum, benim eşim de normalde yiyecek içecek konusunda isteğimi ikiletmez. Öyle incik cıncık almaz ama. Kıyafetti, şuydu buydu:)) Anca çiçek ve çikolata geliyor aklına:))
aynı benim eşimde öyle,kıyafettir şudur budur alır ama ihtiyaçsa alır...
eeee kadınlar da bazen ihtiyaç olmasa da almak ister de mi ya? o zman nazlanır işte...
ama boğaz de akan sular durur.... kendi çok iştahlı olduğundan... yemek,yiyecek dedin mi anında gelir önüme hiç parasına da bakmadan...
günlerdir hatta haftalardır geçmeyen bir başağrım var kızlar. Geceleri ellerim uyuşuyor acısına uyanıyorum. Doktora söyledim tansiyon takibi yaptır dedi, fırsat buluğp düzenli yaptıramadım. Bu gece öldüm dirildim resmen. Evde herkes mışıl mışıl uyurken ben hayalet gibi gezdim ve ağladım. Bazen artık bunca ağrıya ilaca dayanamayacağım gibi geliyor. Hesapladım, 8 aydır ilaçlarla ağrılarla doktorlarla hemhalim. 2 ayı tedavi, altı ayı gebelik...puff hayırlısıyla bir geçse şu 3 ayım...
ben daha bi yere göndermedim henüz bi tek dondurma almaya o da iki adım bi yer zaten dur bişi düşüneyim bari
bu sene bende daha çok şey koydurcam geçen sene benimde dolabım nofrost değildi her izmite gittiğimde annemi tırtıklıyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?