Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

bende bi kaçtane çıkmıştı küçük sivilce ama geçti sonra çatlağa dönüşmeden ama dediğin çizgi gibi bişi yok henüz

göğsünüzüb tam ortasından şeyinizin tam ortasına kadar bende var hele bakın bi sinir oldum ben ya o çizgiye anneme de utandım soramadım doktoru bekliyom bu çizgi ne diye...

kız o deliğin altındakilerden bahsediyorum
haaaa onlar yukarı bakıyo...
bak bunda anormal değilmişim...

hemen tüm sorularını cevaplıyorum serapım...
1. o kahverengi çizgiler bende de belli belirsiz oluşmaya başladı,onun adı hamilelik çizgisi,ablamdan biliyorum hamileyken taaa göğsüne kadar çıkmıştı ince bi çizgi halinde... sonra geçiyo..çok nnormal...hatta incecik tüyler bile oluyo o çizgide...

2. ben o kaşıntıları erken dönemde yaşamıştım biliyosun....önce öyle isilik gibi sivilce gibi çıkmıştı korkmuştum ama sonra gün geçtikçe çizgi çizgi olmaya başladı yani çatlak oluşumu başlıyo kuzum...
başşlarda dayanamayıp kaşıyodum o kısım kaldı öyle,sonra dr. madecassol diye bi krem verdi onu sürdüğümden beri rahatım,hala bazen kuruyunca kaşınıyo ama kaşımamaya çalışıyorum yoksa kıpkırmızı yapıyorum..kaşıma sakın hemen krem sür,ne kullanıyosun krem?

o kahverengi leke çok mu koyulaşıyo ya....çizgiyi bugün farkettim aynanın karşısında kremi sürünce...malum üstten bakınca görünnmmüyo

kremi sormuşsun ama ismi aklımda değil kuzum pembe kutulu bi krem tamamen organik doktorun kendisi verdi..

Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.

Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.

Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.

göğsünüzüb tam ortasından şeyinizin tam ortasına kadar bende var hele bakın bi sinir oldum ben ya o çizgiye anneme de utandım soramadım doktoru bekliyom bu çizgi ne diye...

bende yok kuzum henüz belki sen bizden ilerdesin ya bizdede olabilir gelecek zamanda korkma kötü bişey değildir

tabi beyaz tenlilerde daha belirgin oluyo ama dert edilecek bişey değil canım,doğumdan sonra geçiyo o... ben çok gördüm...

benim yüzümü sivilce bastı üstelik,tam allık sürdüğümüz yer varya oralar da sanki kahverengi lekeler çıkıyo gibi...
hamilelik maskesi diyolarmış buna da.. sanırım artık güneş kremi kullanmam gerekiyo...

meme uçları da simsiyah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…