- 3 Ağustos 2012
- 12.357
- 15
- 138
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #25.901
bende bi kaçtane çıkmıştı küçük sivilce ama geçti sonra çatlağa dönüşmeden ama dediğin çizgi gibi bişi yok henüz
göğsünüzüb tam ortasından şeyinizin tam ortasına kadar bende var hele bakın bi sinir oldum ben ya o çizgiye anneme de utandım soramadım doktoru bekliyom bu çizgi ne diye...
canım ben o kahverengilir olur die biliyorum
işten çıkmadan yine giderim belli olmaz ama bu sefer parmağıma ip bağlıycam naber
haaaa onlar yukarı bakıyo...kız o deliğin altındakilerden bahsediyorum
pürüzsüz benim ki....
bende size şeyi sorcaktım bu sabah göbeğime kremi sürerken farkettim..ortadan göbek deliğimin altında ve üstüne koyu bir çizgi belirginleşmeye başlamış kahverengi tonlarında sinir oldum aynadan bakınca sizlerde öyle bişi yaşayan var mı? ikincisi göbeğimde sivilce tarzı küçük küçük kabarcıklar var 4-5 tane ve kaşınıyo...
galiba bizim arkadaştada belirgenleşmişti bence normaldir sor ne utanıyon ki ...........
o kahverengi leke çok mu koyulaşıyo ya....çizgiyi bugün farkettim aynanın karşısında kremi sürünce...malum üstten bakınca görünnmmüyohemen tüm sorularını cevaplıyorum serapım...
1. o kahverengi çizgiler bende de belli belirsiz oluşmaya başladı,onun adı hamilelik çizgisi,ablamdan biliyorum hamileyken taaa göğsüne kadar çıkmıştı ince bi çizgi halinde... sonra geçiyo..çok nnormal...hatta incecik tüyler bile oluyo o çizgide...
2. ben o kaşıntıları erken dönemde yaşamıştım biliyosun....önce öyle isilik gibi sivilce gibi çıkmıştı korkmuştum ama sonra gün geçtikçe çizgi çizgi olmaya başladı yani çatlak oluşumu başlıyo kuzum...
başşlarda dayanamayıp kaşıyodum o kısım kaldı öyle,sonra dr. madecassol diye bi krem verdi onu sürdüğümden beri rahatım,hala bazen kuruyunca kaşınıyo ama kaşımamaya çalışıyorum yoksa kıpkırmızı yapıyorum..kaşıma sakın hemen krem sür,ne kullanıyosun krem?
kıllı değilim ama yok
göğsünüzüb tam ortasından şeyinizin tam ortasına kadar bende var hele bakın bi sinir oldum ben ya o çizgiye anneme de utandım soramadım doktoru bekliyom bu çizgi ne diye...
o kahverengi leke çok mu koyulaşıyo ya....çizgiyi bugün farkettim aynanın karşısında kremi sürünce...malum üstten bakınca görünnmmüyo
kremi sormuşsun ama ismi aklımda değil kuzum pembe kutulu bi krem tamamen organik doktorun kendisi verdi..
sizde var mı? niye sadece bende var o zaman?
onlar çok kıllılar o yüzden mi belli olmuyo dersiniz
Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.
Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.
Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
meme uçları da simsiyah...
Kızlar benim tüylerde yukarı bakıyo bunun aşağı bakanı olduğundan şüpheliyim ama :44::44::44:
meme uçları da simsiyah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?