Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

slmlarrr doktordan geldik 9+5 herşey yolunda haftasıda sat la uyumlu olmuş ... ama moralim bozuk sabah aceleyle evden çıkarken folbiol içtim günde 1 tane içiyorum hergün hastanede unutup içtiğimi tekrar içtim ve bunu eve gelince farkettim.kendi doktoruma ulaşamadım başka bir doktora sordum bi zararı olmaz dedi yarın içme dedi kusma yapabilir dedi böyle bi salaklığı nasıl yaptım anlamıyorum.oğlumuda doktora götürecektim telaşeden ( kızlar folikasitlerinizi nasıl kullanıosunuz veya kullandınız günde kaç kere ve ne kullandınız

canım birşey olmaz merak etme...

benimle ilgilenen yokmu kızlarr cevap yazın lütfen endişeliyim

göğsünüzüb tam ortasından şeyinizin tam ortasına kadar bende var hele bakın bi sinir oldum ben ya o çizgiye anneme de utandım soramadım doktoru bekliyom bu çizgi ne diye...

Linea Nigra veya Linea Negra denilen çizgi bazı hamile bayanlarda oluşan göbek altından başlayarak aşağıya doğru uzanan dikey koyu çizgidir. Genellikle gebeliğin 4. - 5. aylarında sonra oluşur ve koyu tenli hamilelerde daha sık görülür. Gebelikte meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte melanin pigmentinin artmasından dolayı oluşur. Gebelik bittikten sonra çoğunlukla bu çizgi kaybolur fakat bazı bayanlarda tamamen geçmeyebilir. Bu çizginin bebeğin kız veya erkek olmasıyla hiçbir ilgisi yoktur, halk arasındaki bu tür söylentiler asılsızdır.

Yüzde oluşan diğer lekeler ve koyulaşmalar (melazma, gebelik maskesi), çiller, meme uçlarında koyulaşma gibi diğer renk değişiklikleri de eşlik edebilir.

Gebelikte yetersiz folik asit vitamini alanlarda daha sık görüldüğüne dair bildirimler vardır ayrıca güneşe fazla maruz kalmamak da alınabilecek önlemlerdendir.
canım o çizgi son aylarda dahada koyulaşıyor hatta eskiden ebeler o çizgiye göre doğumun yaklaştığını anlarmış.oğlumda olmuştu doğumdan sonra geçmedi hafif kaldı şuanda hemen koyulaştı yine bendede var ama göbeğimin altında ve henüz açık renkte :)

selam kızlarrr nasılsınız bakalımmm ben dün testi eşime de gösterdim çok hafif bi çizgi oı da gördü ama yaptırmadım kan testi falan en azından cumayı beklicem

selam kızlarrr nasılsınız bakalımmm ben dün testi eşime de gösterdim çok hafif bi çizgi oı da gördü ama yaptırmadım kan testi falan en azından cumayı beklicem

canım sık dişini yarın çarşamba cumaya bişi kalmadı ama dayanamıyosan sabah ilk idrarınla tekrarla testi

serabımmm bebeğimmmm senden rica etsem güneş kreminle çatlak kreminin adını verebilirmisin bana ????
kuzum vereyim evdeyim şimdi....çatlak kremim Dermo Mommy's Dermatological yazıyo kutunun üzerinde birde anlamıyom ama stretch mark prevention butter yazıyo pembe kutu...

güneş kremimde bıoderma laboratoıre dermatologıque 50+ mineral özlüymüş...set olarak almış eşim bi de güneş sonrası bi kremi var...

çok teşekkürederim bebeğimmmm güneş kremini buldum nettende acabada kaldım dedim en iyisi serabıma sorım ben not aldım artık alırım kremlerimide sürünürüm bende ooohhhhhh

canım sık dişini yarın çarşamba cumaya bişi kalmadı ama dayanamıyosan sabah ilk idrarınla tekrarla testi

eşim bi test daha alıp gelmiş aslında dayanırım da göğsümde ağrım var normalde olmaz benim o umutlandırıyo ister istemez. dayanabilirsem dayanayım da dayanamazsam sabah bi test daha yaparım ama inşaallah dayanırımmm:18:

çok teşekkürederim bebeğimmmm güneş kremini buldum nettende acabada kaldım dedim en iyisi serabıma sorım ben not aldım artık alırım kremlerimide sürünürüm bende ooohhhhhh
ben çatlak kreminden memnunun başladım ona canım..bir haftadır burada yağmur var güneş kremini sadece bir gün sürdüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…