Aralık Ve Ocak Ayında Gebelik Müjdesi Bekleyenler..

Rabbim Herkese Böyle Çocuklar Nasip Etsin..

Günün son dersinin sonuna gelinmişti. Öğrenciler çıkmak için
sabırsızlanıyordu. Defter ve kitaplarını çantalarına koydular. Zil çalar çalmaz, dışarı çıkmak için hazırdılar. Yalnız, Ali hazırlanmamıştı. Gecikmek için de elinden geleni yapıyordu.
Nihayet zil çaldı. Öğrenciler bir anda kapıya yöneldi. Ali, yerinden kalkmadı. Ağır ağır eşyasını topladı. Bir yandan göz ucuyla öğretmenine bakıyor, bir yandan da arkadaşlarının gitmesini bekliyordu. Öğretmeni, onun bu hâlini fark etti:

- Hayrola Ali, dedi. Eve gitmeyecek misin?

Ali, son arkadaşının da çıktığını görünce cevap verdi:

- Sizinle konuşmak istiyordum öğretmenim.

- Peki, dedi öğretmeni. Ne söyleyeceksin bakalım?

- Ahmet arkadaşımız var ya...

- Evet, ne olmuş Ahmet'e?

- Durumları pek iyi değil galiba. Annesi, beslenme çantasına pekiyi şeyler koymuyor.

- Ee?

- Ona yardım etmek istiyorum. Ama benim yardım ettiğimi bilirse üzülür. Günde bir simit parası biriktirip her hafta size versem, siz de ona verseniz?

Cebinden bir avuç bozuk para çıkarıp öğretmenin masasının üzerine koydu. Nurhan Öğretmen, paraya dokunmadı. Sandalyesine oturup düşündü. Ali hakkındaki bilgilerini yokladı. Bildiği kadarıyla ailesinin durumu pek iyi değildi. Bu çalışkan ve sevimli öğrencisi, ne kadar da iyi niyetli ve düşünceliydi. Zengin bir ailenin çocuğu değildi. Buna rağmen yardım etmek istiyordu. Üstelik yardım ettiğinin bilinmesini istemiyordu.

Nurhan Öğretmen:

- Dur bakalım Ali, dedi. Bildiğim kadarıyla sizin de maddî durumunuz pekiyi değil. Yanlış mı biliyorum?

- Doğru biliyorsunuz öğretmenim. Babam gündelikçi. Çoğu zaman iş bulamıyor. Ama ben de çalışıyor, para kazanıyorum.

- Nerede çalışıyorsun?

- Simit satıyorum.

Nurhan Öğretmen yine durup düşündü. İyiliğin bu kadarına ne demeliydi şimdi. Bunun gerçekleşmesi zordu. Onu, bundan vazgeçirmek için bir çare bulmalıydı. Bunu yaparken, sevimli öğrencisini de kırmamalıydı. Onunla biraz daha konuşursa, belki bir yolunu bulurdu. Nurhan Öğretmen, Ali'ye döndü:

- Büyüyünce ne olmak istiyorsun, diye sordu.

- Çok zengin bir işadamı...

- Niçin?

- İnsanlara daha çok yardım etmek için...

- Güzel, dedi Nurhan Öğretmen. Bak şimdi Ali, Ahmet'in ailesinin durumu pek iyi değil; bu doğru. Ama sizinki de bundan pek farklı değil. İstersen acele etme; çok zengin olduğun zaman insanlara yardım edersin. Olmaz mı?

- Olmaz, dedi Ali. Şimdi yapmalıyım.

- Neden olmaz?

- Üç sebepten dolayı olmaz. Birincisi: Bu para zaten benim değil. İyilik ettiğim için Allah, beni insanlara sevimli gösteriyor. İnsanlar da bundan etkileniyor, daha çok simit alıyorlar. Bu sayede gün boyu çalışanlardan bile fazla simit satıyorum. Hele mahallede Hasan Amca var, her gün iki simit alıp güvercinlere veriyor. İkincisi: "Ağaç yaş iken eğilir." deniliyor. Şimdiden iyilik yapmayı öğrenmezsem büyüdüğümde hiç yapamam. Üçüncüsü ise daha önemli: Büyüdüğüm zaman çok zengin bir iş adamı olmak istiyorum. Zamanında yatırım yapmayanlar büyük işadamı olamazlar.

Nurhan Öğretmen, karşısında büyük biri varmış gibi dinliyordu:

- Bu sonuncusunu pek iyi anlayamadım, dedi. Biraz açıklar mısın?

- Açıklayayım öğretmenim, dedi Ali. Şimdi, çok zengin olmadığım için, ancak günde bir simit parası kadar yardım edebiliyorum. Bundan fazlasını veremem. Allah, Cennet'i gücü kadar iyilik edene veriyor. Şimdi gücüm bu olduğuna göre Cennet'in fiyatı birkaç simit parası kadardır. Eğer zengin olmadan ölürsem birkaç simit parasıyla Cennet'e girebilirim. Bundan daha kârlı bir yatırım olur mu?

Nurhan Öğretmen'in gözleri dolmuştu. Başını "Evet" anlamında sallarken masanın üzerindeki paraları bir bir topladı . . .

evet valla biz bugün kapamadık kapımızı ohh yaa nefesss aldık resmen terden ölüyoduk gece yinede allah başımızdan eksik etmesin kocalarımızın anaları

aminnnn kuzummmm aminnnnn

he yaa sormadım ben sizler ne zaman yumurtluyonuz ya başladımı o dönemmm

ben bilmiyom ne zaman yumurtlarım hiç hesapta yapmadım açıkcası sefamız olsun modundaydık düne kadar artık arada da yoklar benimki gizli kapaklı artık bahtımıza ne çıkarsaaa

ayyy alemsin fulyaaaa karnım ağrıdı gülmektennn

eee kardeşinde bi kaygana sayılır senle ben bu ay karısıcaz zaten ben ne zman hasta olcam onu bilem bilmiyom

ben yemeğe gidiyorum kızlarr.. he he bakalım ne kadar tutcaz boğazııı

afiyet olsun tubişimmmmmmm can boğazdan gelirrr :)

işte yaaa bu yapmamız gereken şey buuuu salmak takmamak ohhh missssss

tutamadımm tutamadımmm... şekerpareleri indirdim yine göbişimeee
kızlar ben çıkıyorum şimdilik. oda arkadaşımın oğlu ameliyat olmuş geçmişolsuna gidiyorum hastaneye...

selam kizceler. gecmisi okudum da uzun surdu malum yazmissiniz da yazmissiniz. istahlar da yerinde masallah. ben halaizimkiasiklarim agriyor. daha dogrusu sol tarafim sadece. gobek cukurum da agriyor ara ara. karnimda da kas agrisi gibi bi agri

selam kizceler. gecmisi okudum da uzun surdu malum yazmissiniz da yazmissiniz. istahlar da yerinde masallah. ben halaizimkiasiklarim agriyor. daha dogrusu sol tarafim sadece. gobek cukurum da agriyor ara ara. karnimda da kas agrisi gibi bi agri

mervecim cnmmm epey kaynattık evet o ağrılara pek yorum yapamıyorum malum bende de var ama sebebi yok dikkat et üşütme güzelimmmm umarım hayırlı bir ağrıdır.

oyy kuzuma kıyamam sonra yersin sende :):) bende kan olsun diye yiyommm yalana bakkkk

sen ye bebeğim lazım sana şimdi bal şeker olsunnn

üşüttün mü acaba ayaklarını canım dikkat et kendine geçmiş olsun

üşüttün mü acaba ayaklarını canım dikkat et kendine geçmiş olsun

ben de usuttum diyorum ama 9-10 gun oldu. sadece sol tarafim agriyor bir de. sag yumurtaligim yok. o tarafin da agrimasi lazim. asil usutuceilk orasinin agrimasi lazim. bicak degen yer daha cabuk agrir derler ya. bilmiyorum. kist falan mi oldu acaba diye korkuyorum. dr. yumurtaligin kist olusumuna cok musait demisti kontrole gittigimde. 3-5 gun once de yumurtlama agrisi diyordum ama o donem de gecti. :18:

benim geçen ay yani hamile kalmadanönce ki yumurtlamamda kasık ağrım başlamıştı ve hiç bitmedi hala bile ağrıyor ara ara belkide güzel bi haberin müjdecisidir canım

benim geçen ay yani hamile kalmadanönce ki yumurtlamamda kasık ağrım başlamıştı ve hiç bitmedi hala bile ağrıyor ara ara belkide güzel bi haberin müjdecisidir canım

insallah csnim da pek umudum yok. hissedemiyorumm bi sey varmis gibi. senin tek tarafin mi agriyordu. her iki tarafin mi?

bende küçük tuvaleti kapadım kiler yaptım banyomu kapatamam

bilmiyorum valla anlamam o testten kaç gün varki bata

12 gün var yaw burdan yapan birileri vardı aslında geçmişte okumuştum ondan sordum acaba ne zaman yapmıştı neyse zaten daha bata baya var benim beklicem ve günümü görcem artık

sol ağrıyor canım tek taraff

umutlanmak istemiyorum 7 aydir husrana ugruyorum zaten. cok az bi umut da olsa icimde husrana ugramama yetiyor zaten. esim isten gelince hic konusamiyoruz. sus pus oluyor herkes. yine oyle olacak diye korkuyorum. kendimi dinliyorum sanirim cok fazla. esimi de umutlandiriyorum.bat 31. 9 gun var daha. 2 ay once kendimi cok yormustum da adetimin ilk gununde yerlerde surundum. ilk kez oyle oldum. dusuk yaptim diye korktum. dr. a gitmedim ama dusuk yapiyorsun demesinden korktugum icin. ev les gibi ama hicbir seye dokunmuyorum. eger bi sey varsa diye. insallah vardir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…