- 31 Aralık 2015
- 440
- 351
- 103
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #3.721
Canım ben kendi yaptığım yoğurtla başladım. Sebze püresi de verdim. Püreyi patates ve havuçla yapıyordum 2 tatlı kaşığı irmik ya da pirinç de ekliyorum. Patatesler pek güzel ve besleyici olmadığı için onun yerine balkabağı kullanıcam artık. Dün de formül mamayla muhallebi yaptım çok sevdi kızım. Şimdilik sadece yoğurdu pek sevmiyor ama yine de yiyorAhh atak zamanlari normalden fazla gorunuyo yandik desenizebu arada ek gidaya baslayan arkadaslar neyi ne kadar ne zaman nasil veriyirsunuz paylasabilir misiniz? Ben bugun doktora gidiyorum doktorumuz 4.ayda baslayacaz ek gidaya demisti o yuzden gidince sorucam herseyi ama birbirimizle paylasirsak daha guzel olur cesitlilik olur. Bende gelince hemen yazicam
Cok sagol cevabin icin canim. Doktorunuzds bize mevsim meyvesi ne varsa cam rendede ez suyundan bir cay kasigi ver dedi. Bide sebze hasla suyunj ver dedi ama onu anlamadim sormaya firsatimda olmadi yani mesela havucu atip haslayip sirf suyunumy vericez yoksa havucu icinde ezip puremj yapicaz. Bide dediki herseyi ayri yatri ver karistirmaki herseyin tadini lezzetini bilsin karisim tat almasin. Canim bide yogurdu mesela kac kasik veriyorsun yada sebze puresiniCanım ben kendi yaptığım yoğurtla başladım. Sebze püresi de verdim. Püreyi patates ve havuçla yapıyordum 2 tatlı kaşığı irmik ya da pirinç de ekliyorum. Patatesler pek güzel ve besleyici olmadığı için onun yerine balkabağı kullanıcam artık. Dün de formül mamayla muhallebi yaptım çok sevdi kızım. Şimdilik sadece yoğurdu pek sevmiyor ama yine de yiyorBen aç olduğu zaman veriyorum ek gıda. Çok açken kabul etmiyor o yüzden açlık ayarını iyi yapmak gerekiyor. Öğlen yoğurt, akşamüstü de püre veriyorum. Aslında tam tersi tavsiye ediliyor ama kelebeğim yoğurdu daha zor kabul ediyor akşamüstü.
Canım 3 gün kuralını uyguluyorum ben. Mesela ilk kez yoğurt vericez diyelim 1. Gün 2-3 çay kaşığı veriyoruz tepkiye bakıyoruz alerji yapacak mı diye. Alerji yaparsa yoğurdu bir süre vermiyoruz. Alerji yapmazsa 2.gün bir yemek kaşığı kadar yoğurt veriyoruz. bir problemle karşılaşmazsak 3.gün 2 yemek kaşığı kadar veriyoruz. Yine bir problemle karşılaşmazsak günden güne verdiğimiz yoğurt miktarını arttıyoruz ama 1 çay bardağını geçmiyorum ben.Cok sagol cevabin icin canim. Doktorunuzds bize mevsim meyvesi ne varsa cam rendede ez suyundan bir cay kasigi ver dedi. Bide sebze hasla suyunj ver dedi ama onu anlamadim sormaya firsatimda olmadi yani mesela havucu atip haslayip sirf suyunumy vericez yoksa havucu icinde ezip puremj yapicaz. Bide dediki herseyi ayri yatri ver karistirmaki herseyin tadini lezzetini bilsin karisim tat almasin. Canim bide yogurdu mesela kac kasik veriyorsun yada sebze puresini
Cok sagol canimm... cok hevesliyim varya yapip yapip yediresim var kuzuma :)Canım 3 gün kuralını uyguluyorum ben. Mesela ilk kez yoğurt vericez diyelim 1. Gün 2-3 çay kaşığı veriyoruz tepkiye bakıyoruz alerji yapacak mı diye. Alerji yaparsa yoğurdu bir süre vermiyoruz. Alerji yapmazsa 2.gün bir yemek kaşığı kadar yoğurt veriyoruz. bir problemle karşılaşmazsak 3.gün 2 yemek kaşığı kadar veriyoruz. Yine bir problemle karşılaşmazsak günden güne verdiğimiz yoğurt miktarını arttıyoruz ama 1 çay bardağını geçmiyorum ben.
Çorbaya sulu başladım ben. Doktorunun dediği gibi ilk 1 hafta sırf suyunu verdim artık suyunu az koyup blenderden geçiriyorum püre haline getiriyorum öyle daha çok seviyor kızım. Belki de alerjen besin belli olsun diye tek tek ver demiştir doktorun. Henüz meyveye başlamadım ben meyvede şeker olduğu için ilk meyve yiyen bebekler genelde sebzeyi reddedermiş. doktora değil bebeğine göre yön ver yiyeceklere. Çok zorlama miniğini sevmediyse başka bir şeye geç yemekten nefret etmesin annesi
Rica ederim canım. Ben de aynıyım:) birlikte kahvaltı yapalım falan istiyorum ama 1.5 ay daha sabretmemiz lazımCok sagol canimm... cok hevesliyim varya yapip yapip yediresim var kuzuma :)
Canim biz hemen basladik bize oyle bisey demedi aklim karisti simdiKizlar merhabalar nasilsiniz? Minikler nasil? Biz 4 ay kontrolunde demir ilaci aldik ama henuz vermedim eczaci kan sayimi yaptirmadan vermeyin disleri simsiyah olur dedi korktum siz kullaniyormusunuz?
Canım az önce bir doktor arkadaşa sordum ver damlayı dedi. Ben de düzenli vermiyordum illaki ver dedi.Kizlar merhabalar nasilsiniz? Minikler nasil? Biz 4 ay kontrolunde demir ilaci aldik ama henuz vermedim eczaci kan sayimi yaptirmadan vermeyin disleri simsiyah olur dedi korktum siz kullaniyormusunuz?
Ya bende anlamadim niye oyle dediyse sayim yaptir kanina demir eksikse ver dedi kadin fazlaysa yorma bunyesini dedi kafami karistirdi :/Canim biz hemen basladik bize oyle bisey demedi aklim karisti simdi
Oyle mi o zaman verelim ya ama bu dis siyahligi nolcakmis nette baya anneler yzmis bebegimin disi siyah cikiyo diye :/Canım az önce bir doktor arkadaşa sordum ver damlayı dedi. Ben de düzenli vermiyordum illaki ver dedi.
Canım arkadaşla daha etraflıca konuştum mama veriyorsan ve mamada demir varsa verme dedi. Ben baktım kızıma verdiğim mamada demir var o yüzden demir damlası vermeyeceğim benOyle mi o zaman verelim ya ama bu dis siyahligi nolcakmis nette baya anneler yzmis bebegimin disi siyah cikiyo diye :/
Mantıklı kuzucum fazlasına gerek yok sonuçtaCanım arkadaşla daha etraflıca konuştum mama veriyorsan ve mamada demir varsa verme dedi. Ben baktım kızıma verdiğim mamada demir var o yüzden demir damlası vermeyeceğim ben
Ben duzenli bi sekilde kullaniyorum cnm benim ablam kullanmadi oglunun disleri simsiyah curumus gibi bu yuzden kullan derimYa bende anlamadim niye oyle dediyse sayim yaptir kanina demir eksikse ver dedi kadin fazlaysa yorma bunyesini dedi kafami karistirdi :/
Bende kararsizim canim. Bebegin kan eksikligi yoksa ne diye vereyimki fazla demirde zararli sonucta ama iste her ay kan tahlilide yaptirmak istemiyorum eksiklik varmi diye o yuzden kararsizimOyle mi o zaman verelim ya ama bu dis siyahligi nolcakmis nette baya anneler yzmis bebegimin disi siyah cikiyo diye :/
bende aynen sanki 5 aylık hamile gibiyim... neden acaba?Aralik anneleri karniniz buyumeye basladimi ? Sanki benim biraz cikti gibi ya sizde erken diye dusunuyorum ben sanirim koca gobuslu olucam
hiç yok öyle kusma musma... sadece bazen hafif bulantı gibi gelip geçiyor bende...Kizlar bide bulantiniz basladi mi? Ne zaman baslar benim daha yok insallah olmaz yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?