- 31 Aralık 2015
- 440
- 351
- 103
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #3.761
Valla canim daha once yazdigim menuye devam ediyorum sadece ekstra artik corbasini bazen pirincli bazen irmikli yapiyorum. Birde eger uyumadiysa ikindi vakti yogurdunu yemisse gece uyumadan 9gibide formul sutle muhallebi yapiyorum haa eger oglen corbasini icip uyumus ikindi vaktide uyanmamissa yogirdunu muzla ramazan hurmasiyla yada elmayla karistirip gece veriyorum uyumadan. Yani öğun sayimizi bebisimin uykusu belirliyor. Bizde 5.5ayligiz benimde sutum azaldi ama doktorumuz boyle takviye yap dedine iyi demişsin ben de ara ara bakıyorum kimse bişey yazmamış oluyor haliyle sayfaya bakma aralığımda uzadı.bizim daha bugün 5. ayımız bitiyor doktor ek gıda için altıncı ayın sonunu belememi söyledi.bizim ki 2 haftadır emmiyor sadece mama yiyor sütüm de çok olmadığımdan sağdığım süt sadece bir öğüne yetiyor buna ragmen başlatmadı bir ay daha böyle siz günlük neler besliyorsunuz yazın elbette bize faydası olacak
sağlık ocağında verdiler damlayı doktorda ver dedi. iki haftadır veriyorum aşırı kusması olmuyor ilk vermeye başladığımda bir gün kakasını yapmadı onun dışında sıkıntı yapmadıkızlar bende daha yeni geçtim ek gıdaya 6 aylık olmak üzereyiz yoğurt ile başladım yavaş yavaş bakalım havuç falan devam edicem inşallah ben demir damlası hala vermedim siz veriyomusnuz kusuyo mu çok :/
Ek gidaya baslaman hayirli olsun canim. Benimki artik kasigi reddediyor sadece elimle veedigim seyleri yiyor gecer ins yyakinda reddetmesi. Bende hala demir vermiyorumkızlar bende daha yeni geçtim ek gıdaya 6 aylık olmak üzereyiz yoğurt ile başladım yavaş yavaş bakalım havuç falan devam edicem inşallah ben demir damlası hala vermedim siz veriyomusnuz kusuyo mu çok :/
Kuzucum işte bende korktum doktor cok sorun olmayan bi demir tozu verdi damla gibi kötü değil tadı ve etkileri korkma dedi onu deniycez bakalım :/sağlık ocağında verdiler damlayı doktorda ver dedi. iki haftadır veriyorum aşırı kusması olmuyor ilk vermeye başladığımda bir gün kakasını yapmadı onun dışında sıkıntı yapmadı
Saol kuzucum maşallah kuzuyaEk gidaya baslaman hayirli olsun canim. Benimki artik kasigi reddediyor sadece elimle veedigim seyleri yiyor gecer ins yyakinda reddetmesi. Bende hala demir vermiyorum
Canim ben hergun ekliyorum corbasina bi kizariklik olmadi acaba senin minnosami agir geldiKızlar ben bezelye verdim iki gün öncede kayısı verdim şimdi ağzının kenarı çenesi benek benek kızardı sizdede oldu mu öyle hiç? Bezelye alerji yapar mı acaba ya :/
Galiba kuzucum bidaha denemedim korktum ay ne zaman oldu burda yazışmayalııııı anneler nerde yaahu :)Canim ben hergun ekliyorum corbasina bi kizariklik olmadi acaba senin minnosami agir geldi
Bende sebzeyle ve yoğurtla başladım ama ne yaptıysam sevdiremedim havuç patates zorla yiyo ağzını kapıyo sonra aç kalmasın diye mecbur meyve veriyorum bide mama yulaflı falan, anne sütü devam zaten ama bakalım bir daha sunucam sebzeleri biraz daha farklı tariflerle evet o site cok faydalı kuzumsebze reddine karşın biz meyveyle başlamadık, yiğenimde öyle olmuştu ilk meyve vermiştik sonradan sebze sevmemişti o yüzden meyveyi ay sonuna saklıyorum.hiip kullanıyorum ben de devam sütü olarak gece mamasını da aldım ama onun için 8. ay dedi sağlık ocağındaki hemşire iki sefer verdim sonra bıraktım. gurmeannem.com diye bir adres var orda aylara göre tarifler var bakmadıysanız o siteye bir göz atın derim
oyun kuzusu oldu bunlar:) biz de biraz mızmızız özellikle beni görmeyince yaygarayı basıyor.önceden sırt üstü yatar kendi kendne oyalanırdı şimdi ne mümkün.biz yarın 7. ayı bitriyoruz hala emeklemiyor kendi etrafında dönüyor,geri geri gidiyor ama ileriye daha gidemiyoruz.dişimiz çıkmadı. 4 ay önce sünnet olmuştu pipisi yapışmış onu açtırdık o yüzden daha bir mızmız. yere koyuyorum ama daha yumşak diye yatak odasında yüz üstü koymayı tercih ediyorum.oyun halısının piyanosu var onunla ve müzikli kitabıyla oynuyor genelde.küçük bir sepet aldım ona ilk hafta içine mutfak eşyaları koydum,ikinci hafta oje,dedorant vb. koydum sepete onları koyup tekrar boşaltıyoruz. 17-18 yada 18-19 saatleri arasında da parka gidiyoruz bizim durum da böyleKızlar merhabalar nasıl gidiyor herkes yoğun belli ki yazamıyor.. bizim kız iyice mızıldak oldu her dakika ilgi istiyor henüz emeklemeye de geçemedik yere koyamıyorum kafasıyla dönüyor kafasını vuruyor yerehoppala ile biraz oyalıyorum diğer zamanlarda hep mızmız kucağıma alınca susuyor diş dönemi böyle sandım ama diş çıkarsa da aynı... sizde durum nasıl? Oyalayabilen var mı yoksa bitek benim kızım mı mızmız ?
Kıyamam geçmiş olsun kuzucum pipisi yapışmış demek yavrum.. ay yalnız değilim demekki oyuncak veriyorum atıyor makarna poşeti veriyorum bi iki dakka oyalıyor :) ama ondanda sıkılıyor herşeyle oynayıp fırlatıyor aynı emekleme yok bizimkinde de.. bir de dudak bağı varmış kızımda onu da yeni keşfettim bi yerde okumuştum ön üst dişlerin arasında dudak bağı var ilerde diş problemlerine yol açıyormuş bakalım doktora gidince sorucam.. bizim kız çok yaramaz artık ay inşallah hayırlısıyla sağlıkla büyüsünler de tek :)oyun kuzusu oldu bunlar:) biz de biraz mızmızız özellikle beni görmeyince yaygarayı basıyor.önceden sırt üstü yatar kendi kendne oyalanırdı şimdi ne mümkün.biz yarın 7. ayı bitriyoruz hala emeklemiyor kendi etrafında dönüyor,geri geri gidiyor ama ileriye daha gidemiyoruz.dişimiz çıkmadı. 4 ay önce sünnet olmuştu pipisi yapışmış onu açtırdık o yüzden daha bir mızmız. yere koyuyorum ama daha yumşak diye yatak odasında yüz üstü koymayı tercih ediyorum.oyun halısının piyanosu var onunla ve müzikli kitabıyla oynuyor genelde.küçük bir sepet aldım ona ilk hafta içine mutfak eşyaları koydum,ikinci hafta oje,dedorant vb. koydum sepete onları koyup tekrar boşaltıyoruz. 17-18 yada 18-19 saatleri arasında da parka gidiyoruz bizim durum da böyle
yaramazlık değildir o annesi öğrenme telaşıdır. bizimkide her gördüğüne atlıyor resmen dokunamadığında alamadığında sinir oluyor.sende bendensin bende pet şişelerin içine bulgur mercimek koydum arada bir oynuyor değişiklik arıyorlar sanki .dudak bağını ilk defa duydum tatlım ya umarım kolay hallolacak bir şeydir.dediğin gibi sağlıklı olsunlar da gerisi hallolurKıyamam geçmiş olsun kuzucum pipisi yapışmış demek yavrum.. ay yalnız değilim demekki oyuncak veriyorum atıyor makarna poşeti veriyorum bi iki dakka oyalıyor :) ama ondanda sıkılıyor herşeyle oynayıp fırlatıyor aynı emekleme yok bizimkinde de.. bir de dudak bağı varmış kızımda onu da yeni keşfettim bi yerde okumuştum ön üst dişlerin arasında dudak bağı var ilerde diş problemlerine yol açıyormuş bakalım doktora gidince sorucam.. bizim kız çok yaramaz artık ay inşallah hayırlısıyla sağlıkla büyüsünler de tek :)
Aynen kuzucum iyi düşünmüşsün artık oyuncağı kendimiz yapıyoruz :) inşallah tatlım saol bakalım doktorumuz ne dicek inşallah önemsizdiryaramazlık değildir o annesi öğrenme telaşıdır. bizimkide her gördüğüne atlıyor resmen dokunamadığında alamadığında sinir oluyor.sende bendensin bende pet şişelerin içine bulgur mercimek koydum arada bir oynuyor değişiklik arıyorlar sanki .dudak bağını ilk defa duydum tatlım ya umarım kolay hallolacak bir şeydir.dediğin gibi sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?