- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
- Konu Sahibi Esrakarakaya
-
- #3.741
Öncelikle hamileliğini kutluyorum. Bu süreci sağsalim rahatlıkla geçirmeni diliyorum. Ancak Yanlış topiktesin bizim bebişler doğdu 2016 aralık anneleriyiz bizhiç yok öyle kusma musma... sadece bazen hafif bulantı gibi gelip geçiyor bende...
İyiyiz canım ek gıdaya geçeli 1 ay oldu yalnız kaka rengimizde sıkıntı var dünden beri. O yüzden tesirginim sürekli kaka kontrolü yapıyorum. Bunun dışında iyiyiz çok şükür. Siz nasılsınız?Kızlar nasılsınız ne var ne yok? Bebişler ne yapıyolar bakalım :)
Ayy canim ne yapalim biz bu ara kizimla mini bi tatil yaptik akraba ziyareti. Ucak seyahatinden cok korkuyordum bebekle ama sorunsuz gecti.Normalde kucagimda asla uyumayan mutlaka ayagimda sallayarak uyuttugum kuzum ucagin sesinden midir nedir misil misil uyudu kucagimda hic aglamadi. Simdi yine ana kiz evimizdeyiz hersey yolunda cok sukur ek gida denemelerimiz devam ediyor oyle geciyor zaman :)Kızlar nasılsınız ne var ne yok? Bebişler ne yapıyolar bakalım :)
Niye kuzum ne renk ki :/ bizlerde ayni kuzum gunese cikiyoruz d vitami olsun diye :)İyiyiz canım ek gıdaya geçeli 1 ay oldu yalnız kaka rengimizde sıkıntı var dünden beri. O yüzden tesirginim sürekli kaka kontrolü yapıyorum. Bunun dışında iyiyiz çok şükür. Siz nasılsınız?
Ohhh iyi yapmissiniz kuzum iyi gelmistir ucak sesi titresimi iyi bariAyy canim ne yapalim biz bu ara kizimla mini bi tatil yaptik akraba ziyareti. Ucak seyahatinden cok korkuyordum bebekle ama sorunsuz gecti.Normalde kucagimda asla uyumayan mutlaka ayagimda sallayarak uyuttugum kuzum ucagin sesinden midir nedir misil misil uyudu kucagimda hic aglamadi. Simdi yine ana kiz evimizdeyiz hersey yolunda cok sukur ek gida denemelerimiz devam ediyor oyle geciyor zaman :)
İlk koyu yeşildi sonra püre yüzünden turuncu oldu sonrasında açık yeşil oldu bugün açık sarı düzeldi sanırım. Doktoru aradım ateşi, kusması, ishali yoksa sıkıntı yok dedi..Niye kuzum ne renk ki :/ bizlerde ayni kuzum gunese cikiyoruz d vitami olsun diye :)
Anladım kuzum geçmiş olsun ya burdada bozdu iki gündür esiyo bakalımİlk koyu yeşildi sonra püre yüzünden turuncu oldu sonrasında açık yeşil oldu bugün açık sarı düzeldi sanırım. Doktoru aradım ateşi, kusması, ishali yoksa sıkıntı yok dedi..
Ne güzel bol bol güneşleniyorsunuz canım miniğinlebiz çıkamıyoruz henüz. Hava sabahtan güneşli oluyor kızım uyuyor oluyor, sonra da hava kapatıyor.
Sağol canım. Yakında sıcaklar bastırır bir andaAnladım kuzum geçmiş olsun ya burdada bozdu iki gündür esiyo bakalım
Canim elma armut evde hangisi varsa onu cam rendeden gecirip suyunu veriyodum simdi pure halinde vermeye basladim.havuc patates kabak haslayip suyunu veriyordum corba niyetine simdi onuda pure haline getiriyorum oyle yiyir bide gunluk yogurt mayala dedi aile buyuklerimiz cay bardaginda gunluk yogurt mayaliyorum ama normalde evde kendi yogurdumu yaptigim halde kucuk cay bardaginda kivam bir turlu tutturamadim yani birgun mayalaniyor birgun mayalanmiyor sut halinde kaliyor yogurdumuz bende oldugu gunler yogurt veriyorum .simdilik bu kadar. Bu arada elma suyunu 50cc icebilirken elma puresini ancak bir iki kasik yiyebiliyor kuzucuhum yogurt da puredede ayni bir iki kasik yiyip sonra yemiyor ama olsunOhhh iyi yapmissiniz kuzum iyi gelmistir ucak sesi titresimi iyi barineler veriyorsun peki?
Ayyy ne güzel anlatmışsın kuzum saol ben daha yeni başlıycam şimdilik anne sütüne devam dedi doktor iki hafta sonra 5.5 aylık olcak yoğurt ve sebzeyle başla dedi sebzeleri haşla havuçları püre yap dedi ver dedi bakalım bende başlıcam artık iki haftaya yoğurt evet cok zormuş hipp mama varmış yulaflı oda faydalı diyolar bi araştırcam bakalımCanim elma armut evde hangisi varsa onu cam rendeden gecirip suyunu veriyodum simdi pure halinde vermeye basladim.havuc patates kabak haslayip suyunu veriyordum corba niyetine simdi onuda pure haline getiriyorum oyle yiyir bide gunluk yogurt mayala dedi aile buyuklerimiz cay bardaginda gunluk yogurt mayaliyorum ama normalde evde kendi yogurdumu yaptigim halde kucuk cay bardaginda kivam bir turlu tutturamadim yani birgun mayalaniyor birgun mayalanmiyor sut halinde kaliyor yogurdumuz bende oldugu gunler yogurt veriyorum .simdilik bu kadar. Bu arada elma suyunu 50cc icebilirken elma puresini ancak bir iki kasik yiyebiliyor kuzucuhum yogurt da puredede ayni bir iki kasik yiyip sonra yemiyor ama olsun. Doktorumuz bir sure sonra seebzeleri hasla suyuna irmik pirinc kat yedir dedi ama sanki erken gibi ona vermiyorum. Sizler ne veriyorsunuz
Bende kasik mamasi aldim muhallebi aptamilin daha vermedim ama annem biz size evde inek sutunu sulandirip pirinc unuyla yapardik sende oyle yap verme cocuguna paket urun deyip aklimi celiyor. Evet inek sutu 1yasina kadar verilmiyor ama eskiler hep vermisler bizlere. Bilmiyorum aklim karisik. Bu arada gogsumden fiskiran sutum artik yetmiyor kizima o yuzden ikindi aksama dogru vereyim diye golden goatin mamasini aldim dun icirdim zorla icmedi kizim ama ona ragmen dunden beri ishal gibi surekli kaka yapiyo acaba agir mi geldi bilen boyle bi durum yasayan varmiAyyy ne güzel anlatmışsın kuzum saol ben daha yeni başlıycam şimdilik anne sütüne devam dedi doktor iki hafta sonra 5.5 aylık olcak yoğurt ve sebzeyle başla dedi sebzeleri haşla havuçları püre yap dedi ver dedi bakalım bende başlıcam artık iki haftaya yoğurt evet cok zormuş hipp mama varmış yulaflı oda faydalı diyolar bi araştırcam bakalım
Gecmis olsun kuzum bazen yapiyo oyle mamalar diyolar gecmus olsunBende kasik mamasi aldim muhallebi aptamilin daha vermedim ama annem biz size evde inek sutunu sulandirip pirinc unuyla yapardik sende oyle yap verme cocuguna paket urun deyip aklimi celiyor. Evet inek sutu 1yasina kadar verilmiyor ama eskiler hep vermisler bizlere. Bilmiyorum aklim karisik. Bu arada gogsumden fiskiran sutum artik yetmiyor kizima o yuzden ikindi aksama dogru vereyim diye golden goatin mamasini aldim dun icirdim zorla icmedi kizim ama ona ragmen dunden beri ishal gibi surekli kaka yapiyo acaba agir mi geldi bilen boyle bi durum yasayan varmi
Benimde oyleydi cnm kocaman bi karnim oldu hamileligim boyunca simdi oglum bes aylikbende aynen sanki 5 aylık hamile gibiyim... neden acaba?
Merhaba cnm bende senin gbi dusunuyorum bebeklerimiz yakin aydalar bir cok kisiye yardimci olabiliriz onlarda bize bnde dagilma taraftari degilim biz bez olarak molfix kullaniyoruz cok iyi bizim icin bi sikintimiz olmadi hic oglum iyice yaramazlasti bakalim nolcak sonumuz bebegine ek gidaya basladinmi basladiysan neler veriyorsunKizlar nasilsiniz bebisler nasil. Hic sesiniz cikmiyor artik yazmiyorsunuz hicbirsey. Bence dagilmayalim biz hep beraber basladik ilk heyecanlarimizi kusmalarimizi kilo almalarimizi cinsiyet ogrendigimizdeki heyecanlarimizi dogum hazirliklarimizi bebeklerimjzi kucagimiza alisimizi hep beraber yasadik....aradada olsa yazalim devam edelim paylasmaya.herkes dagildi gitti sanki. Neyse umarim benim gibi dusunenleriniz vardir. Bu arada ben iki tavsiyede bulunacagim ilgilenenler icin. Birincisi kanguru aldim momfortbaby inaninki acayip rahat birsey hemde kumasi pamuklu bayildim. Sadece bizim minnos suan icinde durmak istemiyor hemen sikiliyor umarim zamanla alisir cunku bayagi isimi kolaylastiracak . Ikincisi simdiye kadar prima premiumcare kullaniyordum kizimi bi tavsiye uzerine sleepy e gectim inanin bi farki yok primadan yumhsacik ve emiciligi super. Kizimda pisikte yapmadi.
Basladim canim doktorum basla dedi oglen 12gibi sebze corbasi yapiyorum evde ne varsa patates kabak havuc bir tutamda pirinc koyup az suda haslayip brendirdan gecirip veriyorum pistikten sonrada bir cay kasigi kadar saf zeytinyagi katiyorum icine minigim ceyrek kaseye yakin yiyor artik. Aksam 6 7 civarida gunluk yogurt yapiyorum evde ondan birkac kasik yiyordu meger tadi yavan geliyormus icine muz rendeledim yarim kase yemeye basladi :)))) aksama dogru sutum bayagi azaliyor bende boyle takviye yapiyorum iste.simdilik bu kadar ama 6. Ay itibariyle belki muhallebiyede baslarim. Sizler ne veriyorsunuzMerhaba cnm bende senin gbi dusunuyorum bebeklerimiz yakin aydalar bir cok kisiye yardimci olabiliriz onlarda bize bnde dagilma taraftari degilim biz bez olarak molfix kullaniyoruz cok iyi bizim icin bi sikintimiz olmadi hic oglum iyice yaramazlasti bakalim nolcak sonumuz bebegine ek gidaya basladinmi basladiysan neler veriyorsun
Ben de basladim yogurt veriyorum oglen aksama dogruda tarhana veriyorum alerji falan yapmadi bizim yaptigimiz tarhanayi pek verme taraftari degildim ama bizimkiler ver dedi onun disinda meyve sulari veriyorum su veriyorum yemek sulari yiyo iste bizde boyle muz kabizlik yapmiyomuBasladim canim doktorum basla dedi oglen 12gibi sebze corbasi yapiyorum evde ne varsa patates kabak havuc bir tutamda pirinc koyup az suda haslayip brendirdan gecirip veriyorum pistikten sonrada bir cay kasigi kadar saf zeytinyagi katiyorum icine minigim ceyrek kaseye yakin yiyor artik. Aksam 6 7 civarida gunluk yogurt yapiyorum evde ondan birkac kasik yiyordu meger tadi yavan geliyormus icine muz rendeledim yarim kase yemeye basladi :)))) aksama dogru sutum bayagi azaliyor bende boyle takviye yapiyorum iste.simdilik bu kadar ama 6. Ay itibariyle belki muhallebiyede baslarim. Sizler ne veriyorsunuz
Tarhanayi nasil pisiriyorsun canim tarif edebilir misin. Muz kabizlik yapmadi ha tabi ek gidaya geceli kakasi daha kati ama gunluk yapiyor yine. Zaten ceyrek muz veriyorumBen de basladim yogurt veriyorum oglen aksama dogruda tarhana veriyorum alerji falan yapmadi bizim yaptigimiz tarhanayi pek verme taraftari degildim ama bizimkiler ver dedi onun disinda meyve sulari veriyorum su veriyorum yemek sulari yiyo iste bizde boyle muz kabizlik yapmiyomu
Bende ceyrek muz veriyorum cnm tarhanayide ben biraz ezdim iyice toz oldu onu pisirmeden yarim saat once bi bucuk yemek kasigi isliyorum yumusamasi icin kemik kaynattim kucuk pet bardaklarin ceyrek olucak bicimde dolaba koydun onuda cikartiyorum bi bardaga koyiyorum osuyu biraz normal su koyuyorum kucuk bi cezve ayirdim ogluma ona koyuyorum yagsiz tuzsuz olucak kaynayincada tarhanayi suzup icine atiyorum o koyulasiyo sogutup yediriyorum benim oglum basta sevmedi tadi tuzu yok diye ama azda olsa iciyo cok faydasi var cunku eger bi gun yaptin kasik sayisi az gelirse iki kasik tarhanaya cikar umarim anlamissindir biraz uzun yazdimTarhanayi nasil pisiriyorsun canim tarif edebilir misin. Muz kabizlik yapmadi ha tabi ek gidaya geceli kakasi daha kati ama gunluk yapiyor yine. Zaten ceyrek muz veriyorum
ne iyi demişsin ben de ara ara bakıyorum kimse bişey yazmamış oluyor haliyle sayfaya bakma aralığımda uzadı.bizim daha bugün 5. ayımız bitiyor doktor ek gıda için altıncı ayın sonunu belememi söyledi.bizim ki 2 haftadır emmiyor sadece mama yiyor sütüm de çok olmadığımdan sağdığım süt sadece bir öğüne yetiyor buna ragmen başlatmadı bir ay daha böyle siz günlük neler besliyorsunuz yazın elbette bize faydası olacakKizlar nasilsiniz bebisler nasil. Hic sesiniz cikmiyor artik yazmiyorsunuz hicbirsey. Bence dagilmayalim biz hep beraber basladik ilk heyecanlarimizi kusmalarimizi kilo almalarimizi cinsiyet ogrendigimizdeki heyecanlarimizi dogum hazirliklarimizi bebeklerimjzi kucagimiza alisimizi hep beraber yasadik....aradada olsa yazalim devam edelim paylasmaya.herkes dagildi gitti sanki. Neyse umarim benim gibi dusunenleriniz vardir. Bu arada ben iki tavsiyede bulunacagim ilgilenenler icin. Birincisi kanguru aldim momfortbaby inaninki acayip rahat birsey hemde kumasi pamuklu bayildim. Sadece bizim minnos suan icinde durmak istemiyor hemen sikiliyor umarim zamanla alisir cunku bayagi isimi kolaylastiracak . Ikincisi simdiye kadar prima premiumcare kullaniyordum kizimi bi tavsiye uzerine sleepy e gectim inanin bi farki yok primadan yumhsacik ve emiciligi super. Kizimda pisikte yapmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?