Hayatı yaşayarak öğreneceksin. İşte bazıları böyledir, kimisi geleceği öngörüp ona göre karar alır ve kendinden bu kadar büyük birisiyle evlenmez.
En basitinden çocuğun 20 yaşında geldiğinde sen 43, eşin de 67 yaşına gelecek. Belki de çoktan ölmüş olacak, şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları baş gösterecek ama sen o zaman genç olacaksın, o hasta yatarken bırakıp gezmek ister misin? Yok.
Sürekli hastane kuyruklarında olacaksın.
Hadi diyelim ki hiç hasta olmadı, ama enerjisi olmayacak/ ki şu an bile o enerjinin onda olduğunu düşünmüyorum. 17 yaşınızda başlamışsınız. Daha çocukkken. İşte bazı akıllı kızlar düşünür “bu adam bu yaşına kadar neden evlenmemiş de gözünü bana dikmiş, demekki sapık ya da bir sorunu var”
Hep öyle olur çünkü. Ama sen öyle düşünmüyorsun çünkü sen gözünü karartmış ve yaşayarak öğreneceksin.
35 yaşına geldiğinde seni 18lik biriyle yine aldatacak çünkü adam pedofili, yani çocuklardan zevk alıyor. Yaşı ilerlemişlerden değil.
Annen olsam bana bu fikirle gelseydin önce seni döverdim sonra adamı gider şikayet ederdim.
Ama sen nasıl bir yokluk bölgesinde yaşıyorsan baban yaşındaki adamla birlikte olma fikri sana ütopik gelmiyor.
Bir kere baban yaşındaki adamla nasıl yatacaksın? Nasıl sevişeceksin? Nasıl öpüşeceksin? Mide bulandırıcı. Ama işte sen bunları yaşayarak öğreneceksin.
Ayrılamayacaksın da, bir gün karşına genç yakışıklı biri çıkacak ve aşık olacaksın, ayrılamadığın için kocanı aldatacaksın. Çünkü sen büyük şehirde değilsin ya hani!
Neyse dediğim gibi yaşayarak öğreneceksin, çok üzülecek, çok pişman olacaksın ama ölmesini beklemekten başka çaren de olmayacak.
Kim bilir belki kahırdan sen ondan önce öleceksin.
Genç olduğun için seni kısıtlayacak, kıskanacak, neler neler yapacak ama sen bunları öngöremezsin çünkü akıl yaşın yetmiyor. Bizi de kaale alacak halin yok.
O yüzden yaşa ve gör. Ha ama benden sana tavsiye sonra kadere Allah’a atma suçu. Allah sana şu an doğruyu seçmen için akıl veriyor ve bizim aracılığımızla iletiyor ama sen görmüyorsun.
Sağlık olsun/
Bazıları yaşayarak öğrenir. Yapacak bir şey yok.