Aramızdaki Farklar... Yardımcı Olur Musunuz?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Merhaba arkadaşlar...
Size sormak istediğim bir konu var; yardımcı olursanız çok sevinirim.
Eşinizle, nişanlınızla, sevgilinizle aranızda kültür\gelenek farkı var mı?
Yani Türkiye'nin farklı bölgelerinden misiniz?
Eğer öyleyse, bu aranızda sorun oluyor mu?
Özellikle evliler; bekarken sorun yaşamayıp, evlendikten sorun yaşadınız mı?
Ne gibi sorunlarla karşı karşıya geldiniz?

Benim sevgilimle aramda böyle bir fark var...
Kimseyi küçümsemiyorum, sakın ha sakın yanlış anlaşılmasın...
Bunu da belirtmek istiyorum.
Benim için hiç önemli olmayan bir durum.
Aramızda mezhep, kültür, gelenek görenek farkı var....
Ve çevremdekiler beni küçümsüyor..
Bu beni çok üzüyor.

Sizde de böyle bir sorun var mı?
Şu an ikimizin arasında böyle bir sorun söz konusu bile değil, ama ilerde olursa evlenirsek bir sorun olur mu?
Ya da aileler arasında?
Aileler arasında da farklar var elbet...
Bu ilerde sorun teşkil eder mi? Yaşayanlarınız var mı?

Sen onu seviyorsan sorun yok, siz birbirinize yetersiniz mi?
Yoksa, aileler ve kültür önemli, mantıklı düşün mü?

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden...

Son düzenleyen: Moderatör:
bende senın gıbı dusunenlerdenin din dil ırk farketmıor gonul sevdıkten sonra..

ama burada erkek arkadsının kafa yapısıda cok onemlı, sonucta bıbırınızın arkasında dımdık durmanız gereken durumlar olabilir.. bılıosun bazı erkekler evlendıkten sonra daha bır anneci oluor kv ve kp 'in nasıl? kültürel olarak kafa yapıları cok onemli.. türkiyenin heryerinde kendılerıne yabancı birine karsı (din dil ırk mezhep) ıkı kere bir bakıs var.. buda ıster ıstemez sorunlar cıkarabılıror..

cok uc noktalardamısınız? kendi ailen ve onun aılesı nasıl bakıor ve ne sekılde yorumluor?

ama en onemlısı siz ne dusunuorsunuz? bunları sor ılk once kendine cnm..

Son düzenleme:
Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

bende senın gıbı dusunenlerdenin din dil ırk farketmıor gonul sevdıkten sonra..

ama burada erkek arkadsının kafa yapısıda cok onemlı, sonucta bıbırınızın arkasında dımdık durmanız gereken durumlar olabilir.. bılıosun bazı erkekler evlendıkten sonra daha bır anneci oluor kv ve kp 'in nasıl? kültürel olarak kafa yapıları cok onemli.. türkiyenin heryerinde kendılerıne yabancı birine karsı (din dil ırk mezhep) ıkı kere bir bakıs var.. buda ıster ıstemez sorunlar cıkarabılıror..

cok uc noktalardamısınız? kendi ailen ve onun aılesı nasıl bakıor ve ne sekılde yorumluor?

ama en onemlısı siz ne dusunuorsunuz? bunları sor ılk once kendine cnm..

Erkek arkadaşım, böyle şeylere hiç önem vermediğini söylüyor. ''Ben seni seviyorum, sen beni çevreyi umursama'' diyor.
Onun ailesi de bu tarz ayrımlar yapmıyor.. Yani sevgilim öyle diyor. Kesinlikle bizde yok böyle şeyler diyor.
Ama bizim taraf...
Sanki küçümsüyorlar farklı bölgelerden olan insanları...
Annemle aştık bu sorunu, ama teyzemler, amcamlar, babaannemler filan.
Üzülüyorum arkadaşım, ben küçümsenmek istemiyorum. Sevgilimin küçümsenmesini istemiyorum...
Biz sunni bir aileden geliyoruz, onlar alevi...
Dini bir konu açmadım, böyle düşünmeyin.
Ben böyle şeyleri aşmış bir insanım.
Ama geçenlerde onun ailesinin evine gittim, evet farklarımız var bunu ben de gördüm.
İster istemez yaşadığımız yerden kaynaklı bazı farklar var...
Ama beni en çok çevremdekilerin tavrı üzüyor....

Eşimle benim ailelerimiz arasında tam anlamıyla bir uçurum var, kültür, görgü, ahlak anlayışlarımız, yemek kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız tamamen farklı, ama eşim zaten 17 yaşında ailesinden ayrılmış üniv. kazanıp istanbula gelmiş, bir çok konuda kendini yetiştirmiş, 22 yaşından beri benimle birlikte, kendi ailesinden çok benimkiyle vakit geçiriyor, haliyle bizim aramızda çok ufak tefek anlayış farkları dışında fark yok diyebilirim.

Ama mesela ailelerimiz birbirleriyle hiç görüşmüyorlar, küslük, sorun falan yok ama hiçbir ortak noktaları da yok, bayramda bile aramazlar, birbirlerinin düğünlerine gitmezler, paylaşabilecekleri hiçbir şey yok çünkü.

Biz eşimin ailesine yılda ya da 2 yılda bir gider bikaç gün kalırız, nadiren de onlar gelir (8 yıllık evliyim en 5-6 kere gelmişlerdir, geldiklerinde de bende değil görümcemde kalırlar) o da burnumuzdan gelir. en basitinden onlar yer sofrasında yer, ortaya bir tabak koyup hepsi ordan kaşıklarlar, ben kardeşlerimle bile aynı tabaktan yiyemem değil ki kv, kp görümcelerle yiyeceğim... o hep sorun olur, bana ayrı servis açar bi de bizim gelin sosyetik v.s. diye saçma sapan laf sokarlar.

Eşimle gittiğimizde ikimizi ayrı odalarda yatırıyorlar, neymiş ayıpmış büyüklerin evinde koyun koyuna girilip yatılmazmış, ama ben görümcelerimle aynı odada yatmak istemiyorum, bu da ayrı bir sıkıntı...

Bir büyükleri gelir, elini mi sıksam elini mi öpsem şaşırırm, dayısı namahrem diye elini vermemişti bana, yeni evliydim nasıl bozuldum anlatamam (adam babam yaşında, metresi var yemediği halt yok, ama geline elini öptürmüyor günah diye!!!)

Daha anlatsam roman olur, çok doluyum bu konuda, ama evlendiğine pişman mısın dersen hayır değilim, eşimi seçtim ama ailesini seçemedim, tek kusuru ailesi, onlara da yılda birkaç gün katlanıyorum
:34:

benim ailem sevdiğim çocuğu istememişti yok onla olmaz onla anlaşamazsın diye sebeb bu değildi ama ayrıldım onunla. suan başka biriyle nişanlıyım bu seferde ben kendimi nişanlıma layık görmüyorum aramızda kültür farkı var. bende bir hiç uğruna harcadığım eski sevgilimi arıyorum bazen. herşey sevgilinizde bitiyor. bugün sırf aramızda kültür farkı var diye ayrılırsanız yarın karşınıza nasıl biri çıkacağı belli olmaz.

Erkek arkadaşım, böyle şeylere hiç önem vermediğini söylüyor. ''Ben seni seviyorum, sen beni çevreyi umursama'' diyor.
Onun ailesi de bu tarz ayrımlar yapmıyor.. Yani sevgilim öyle diyor. Kesinlikle bizde yok böyle şeyler diyor.
Ama bizim taraf...
Sanki küçümsüyorlar farklı bölgelerden olan insanları...
Annemle aştık bu sorunu, ama teyzemler, amcamlar, babaannemler filan.
Üzülüyorum arkadaşım, ben küçümsenmek istemiyorum. Sevgilimin küçümsenmesini istemiyorum...
Biz sunni bir aileden geliyoruz, onlar alevi...
Dini bir konu açmadım, böyle düşünmeyin.
Ben böyle şeyleri aşmış bir insanım.
Ama geçenlerde onun ailesinin evine gittim, evet farklarımız var bunu ben de gördüm.
İster istemez yaşadığımız yerden kaynaklı bazı farklar var...
Ama beni en çok çevremdekilerin tavrı üzüyor....

ahhh arkadsımm cok uzuldumm.. bırde bunun kendi aılenden olarak gelmesı senı karsı tarafa boynu bukuk bırakabılr.. hıc mı dusunmuorlar kızımın yuzune kakarlar falan dıe :(

amcanlar kendı cocukları ıle ılgılensın kımsenın agzına laf verme cnm.. olacagı varsada nazardan olmaz.. sen dımdık dur, aılesının konusmaları falan nasıldı senınle senı agırlamaları.. eger onlarda sana uzaylı muamelesı yapmadıysa sorun olmaz o aıleye gelın gıdeceksın..

ama sunuda unutma arkadsım, o aıleye gelın oldugunda maddi manevi (alıstıgın maddıyat, ilgi, sevkat) , donup kendı aılene bakıorsan o ıs bastan olmaz.. bosuna buyuk sularda yuzmene gerek yok sen yorulursun arkadasım.. bunu farklı mezhep acısından soylemıorum. ınsallah gonlune gore olur hersey..:16::16::16:

Eşimle benim ailelerimiz arasında tam anlamıyla bir uçurum var, kültür, görgü, ahlak anlayışlarımız, yemek kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız tamamen farklı, ama eşim zaten 17 yaşında ailesinden ayrılmış üniv. kazanıp istanbula gelmiş, bir çok konuda kendini yetiştirmiş, 22 yaşından beri benimle birlikte, kendi ailesinden çok benimkiyle vakit geçiriyor, haliyle bizim aramızda çok ufak tefek anlayış farkları dışında fark yok diyebilirim.

Ama mesela ailelerimiz birbirleriyle hiç görüşmüyorlar, küslük, sorun falan yok ama hiçbir ortak noktaları da yok, bayramda bile aramazlar, birbirlerinin düğünlerine gitmezler, paylaşabilecekleri hiçbir şey yok çünkü.

Biz eşimin ailesine yılda ya da 2 yılda bir gider bikaç gün kalırız, nadiren de onlar gelir (8 yıllık evliyim en 5-6 kere gelmişlerdir, geldiklerinde de bende değil görümcemde kalırlar) o da burnumuzdan gelir. en basitinden onlar yer sofrasında yer, ortaya bir tabak koyup hepsi ordan kaşıklarlar, ben kardeşlerimle bile aynı tabaktan yiyemem değil ki kv, kp görümcelerle yiyeceğim... o hep sorun olur, bana ayrı servis açar bi de bizim gelin sosyetik v.s. diye saçma sapan laf sokarlar.

Eşimle gittiğimizde ikimizi ayrı odalarda yatırıyorlar, neymiş ayıpmış büyüklerin evinde koyun koyuna girilip yatılmazmış, ama ben görümcelerimle aynı odada yatmak istemiyorum, bu da ayrı bir sıkıntı...

Bir büyükleri gelir, elini mi sıksam elini mi öpsem şaşırırm, dayısı namahrem diye elini vermemişti bana, yeni evliydim nasıl bozuldum anlatamam (adam babam yaşında, metresi var yemediği halt yok, ama geline elini öptürmüyor günah diye!!!)

Daha anlatsam roman olur, çok doluyum bu konuda, ama evlendiğine pişman mısın dersen hayır değilim, eşimi seçtim ama ailesini seçemedim, tek kusuru ailesi, onlara da yılda birkaç gün katlanıyorum

ahhh cnım neler cekmıssın.. nekadar zordur tahmın edebılıorum.. esinıde takdır edıorum yıne dımdık durmus arkada.. yoksa oda onlar gıbı olsa bu cehaletlerıyle yer bitirirlerdi seni..

uzak dur cnm onlardan, her ıs vardır boylelerınde :41::41::41: dedikodu ıftıra sacma sapan ufurukculuk ozellılkler adı dın altında ınsanları somurenlerden.. bır arkadsım bosanma esıgıne geldı mahkemelerı goruluo.. onun eside aileside boyleydi onlarda aılesının evınde ayrı yatıolardı..

hic görüsme bosver arkadsım.. benden sana tavsıye :54::54::54: gıttıklerındede esınle yat bızde boyle bır adet yok onceden ayrı yatıordum ama sımdı boyle artık de.. esınde arka cıksın sana.. ne malum bırsey yapmıcakları.. arkadsım bavulunda sacma sapan ufak muskalar bulmus.. daha neler neler mahvoldu kızcagız.. ki biz cevremızde hıc butarz seyler gormedık.. nelerle yuz goz oldu arkadsım..

dıkkat et cnm muhattap olma:40:

Son düzenleme:
ahhh arkadsımm cok uzuldumm.. bırde bunun kendi aılenden olarak gelmesı senı karsı tarafa boynu bukuk bırakabılr.. hıc mı dusunmuorlar kızımın yuzune kakarlar falan dıe :(

amcanlar kendı cocukları ıle ılgılensın kımsenın agzına laf verme cnm.. olacagı varsada nazardan olmaz.. sen dımdık dur, aılesının konusmaları falan nasıldı senınle senı agırlamaları.. eger onlarda sana uzaylı muamelesı yapmadıysa sorun olmaz o aıleye gelın gıdeceksın..

ama sunuda unutma arkadsım, o aıleye gelın oldugunda maddi manevi (alıstıgın maddıyat, ilgi, sevkat) , donup kendı aılene bakıorsan o ıs bastan olmaz.. bosuna buyuk sularda yuzmene gerek yok sen yorulursun arkadasım.. bunu farklı mezhep acısından soylemıorum. ınsallah gonlune gore olur hersey..:16::16::16:

Çokk teşekkür ederim arkadaşım, içimi döktüm biraz olsun rahatladım :)
Ailesi kötü niyetli insanlar değil canım.
Ama cahiller bunu görmemek için kör olmak lazım.
Annesi oğluna çok bağlı, sevgilim tek çocuk. Herkes onun üstünde tabir-i caizse.
Hatta konu bile açmıştım, garipsediğim taraflar olduğu için....

Teyzemin kızı biriyle görüşüyormuş, en basitinden..
Benim sevgilimle aynı kültürden olduğu için teyzem istemiyor.
Benim yanımda küçümsedi aileyi filan...
Üzüldüm açıkçası, annem de öyle üzüldü ama bir şey demedi...
Bir şey demedik ama bu ilerde sorun yaratır mı bilmiyorum :///
Beni dinlediğin için çokkk sağol arkadaşım....

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşım, senin işin de zormuş gerçekten...
Bu duruma ayak uydurmak zor..
Bizim aramızda bu denli uçurum olmasa da, bu tarz anlayış farklılıkları var... Yok değil.
Baş etmek zordur ama eşimle olduktan sonra sorun yok, pişman değilim diyorsun... :)
Bu gerçekten çok güzel...
Mutluluklar diliyorum :)

benim ailem sevdiğim çocuğu istememişti yok onla olmaz onla anlaşamazsın diye sebeb bu değildi ama ayrıldım onunla. suan başka biriyle nişanlıyım bu seferde ben kendimi nişanlıma layık görmüyorum aramızda kültür farkı var. bende bir hiç uğruna harcadığım eski sevgilimi arıyorum bazen. herşey sevgilinizde bitiyor. bugün sırf aramızda kültür farkı var diye ayrılırsanız yarın karşınıza nasıl biri çıkacağı belli olmaz.

Teşekkür ederim arkadaşım yorumun için...
Sevgilim, ilerde nasıl olur bilmiyorum ama şu an bana destek gibi görünüyor...
Kültür farkımız var diye beni ailesinden ayıracak bir insan değil kendisi...
Çok zor işler bunlar, sana da kolaylıklar diliyorum...
Eğer ki sevmiyorsan, devam etme bence.
Benden sana kabul edersen bir arkadaş tavsiyesi...

Back
X